Wydziały/Kierunki
Podyplomowe
S Online NZ

Informacja Turystyczna

Zobacz więcej

Turystyka - Hotelarstwo - Gastronomia

Zobacz więcej

Turystyka Biznesowa - Przemysł Spotkań MICE

Zobacz więcej

Turystyka Międzynarodowa

Zobacz więcej

Zarządzanie Gospodarką Turystyczną w Regionie

Zobacz więcej

Zarządzanie Turystyką w Regionie

Zobacz więcej

Legenda:

S - stacjonarne (dzienne), Online - zdalne, NSN - niestacjonarne sobotnio-niedzielne , *NSC - niestacjonarne ciągłe od poniedziałku do piątku

Turystyka - Hotelarstwo - Gastronomia

3 semestry
Zajęcia odbywają się w soboty i niedziele – 4-5 zjazdów w semestrze
Wymiar godzin – 360 godzin
Cena - 4500 zł (za 3 semestry)


Studia Podyplomowe dla nauczycieli. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r., w sprawie standardów kształcenia nauczycieli, ukończenie studiów podyplomowych kształcenia kierunkowego daje uprawnienia merytoryczne do prowadzenia zajęć z hotelarstwa, turystyki i gastronomii (pod warunkiem posiadania kwalifikacji pedagogicznych). Program studiów podyplomowych został opracowany na podstawie zatwierdzonych przez MEN z dnia 10. 01. 2012, modułowych programów kształcenia.

Studia w WSTiJO przygotowują kadrę nauczycielską pod względem metodycznym i dydaktycznym do prowadzenia zajęć z zastosowaniem najnowszej wiedzy z zakresu trendów oraz standardów współczesnej turystyki, hotelarstwa i gastronomii.

Absolwenci studium otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych z zakresu nauczania przedmiotów turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych

I. BLOK TREŚCI HOTELARSKICH

• Podstawy hotelarstwa
• Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
• Działalność recepcji
• Marketing usług hotelarskich
• Organizacja pracy służby pięter
• Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
• Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie

II. BLOK TREŚCI TURYSTYCZNYCH

• Podstawy turystyki
• Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
• Obsługa klienta
• Organizacja imprez i usług turystycznych
• Geografia turystyczna
• Marketing usług turystycznych
• Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
• Metodyka kształcenia zawodowego w turystyce

III. BLOK TREŚCI ŻYWIENIA I GASTRONOMII

• Organizacja produkcji gastronomicznej
• Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
• Działalność gospodarcza w gastronomii
• Zasady żywienia
• Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
• Obsługa konsumenta
• Metodyka kształcenia zawodowego w gastronomii

IV. BLOK TREŚCI OGÓLNYCH

• Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii

V. PRAKTYKI ZAWODOWE

 

Kontakt do uczelni

01-242 Warszawa

Al. Prymasa Tysiąclecia 38

tel.:

22 624 95 60