Opinie o uczelniach - Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Ja studiuje zarządzanie i ogólnie nie narzekam na uczelnie,Znaczy ja studiuje w trybie stacjonarnym, mam dwa dni w tygodniu wolne + weekendy,wiec raczej spoko.Z wykładowcami w większości da się dogadac, chociaż są pojedyncze przypadki tych

    Natalia Z
    Zarządzanie
    16-11-2018
  • Ja studiuje zaocznie towaroznawstwo i jestem bardzo zadowolona. Świetni wykładowcy, byli też tyrani ale znacznie mniej i do przeżycia ;-) uczelnia naprawdę przejmuje się losem studentow, każda sprawa była zawsze rozwiązana . Co do przedmiotów to Makroekonimia- Barczyk Ja u niego nie pisałam bo zaliczyłam na 5 ćwiczenia u Zielińskiej i on przepisał chyba od 4,5 przypisuje. Strozik taki typek uczy statystyki i matematyki mieliśmy z nim kosę i oblewal nas na potęgę.. Po matmie i statystyce z 15 osób zostało 7osób ;-) doszły 3 i mamy 10 osób ;-) Dla mnie osobiście matma najgorsza, Dużo chemii bałam się ale ludzie spoko : Kikut i jego żona od Biochemi, Jasiczak super gość . Bez problemu sobie poradzicie nawet jak ktoś jest chemicznym glabem. Mikrobiol też fajna. Wszystkie przedmioty mi się podobały, Angielski Ciechanowicz daje ściągać komórki na biurku i jechane on czyta książkę ;-)

    Katarzyna
    Zarządzanie i inżynieria produkcjiwydział towaroznawstwa
    15-11-2018
  • Studiuje Finanse i Rachunkowość na wydziale ekonomii, Na razie właśnie zaczęłam trzeci semestr i mogę powiedzieć to ze przez pierwszy semestr nie musisz się za bardzo męczyć. Ogolnie uep ma taki system ze przez pierwszy system wrzuca wszystkie rzeczy pokrewne tzn prawo socjologie czy historie gospodarcza,Z konkretów to matematyka i podstawy finansów.Dopiero teraz w drugim semestrze zaczęło być bardziej ścisle. I z moich obserwacji to finanse i rachunkowości biznesu mimo ze jest tam mniejszy próg to tam od początku zaczyna się z kopyta, jest więcej konkretów na pierwszym semestrze No i ogolnie uep to nie taka politechnika na której musisz zakuwać codziennie na wejściówki i kolosy. U nas jest raczej luzik w ciągu semestru. Sesja to wiadomo sesja. Ale uep to ogolnie taka uczelnia ścisła która jednak ma trochę wspólnego z humanem.I da się tutaj robić bardzo dużo poza uczelnia, tzn masz sporo czasu i możliwości żeby rozejrzeć się jakąś dodatkową pracą czy innym kierunkiem co mega polecam.

    Natalia
    Finanse i rachunkowość
    14-11-2018
  • Hej. Studiuje na Ekonomicznym zaocznie, magisterkę. Dopiero co zaczęłam bo 2 semestr. Także za dużo to nie pomogę i nie doradzę. Ogólnie jest w porządku, bardziej mi się podoba od Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na którym robiłam 1 stopień. Ja studiuję Towaroznawstwo.Jest lepiej na Ekonomicznym. Na zaocznych wykładowcy podchodzą w porządku do studentów. Pewnie trochę z racji tej, że studenci zaoczni płacą za studia. Na dziennych nie wiem jak jest. Nie sprawiają, że przychodzisz na zajęcia nak na ścięcie. Trochę cięzkow wysiedzieć cały weekend, ale do przeżycia. Nie ma jakiejś tragedii ze zdawalnością, musisz się nieźle postarać, żęby nie zdać. Stypnedium też można zdobyc i wtedy przynajmniej mzniej płacisz;-) ja nie przemęczam się zbytnio a mam styoendium.

    Angelika
    Zarządzanie i inżynieria produkcjiwydział towaroznawstwa
    23-02-2018
  • Na pierwszym stopniu robiłam inż na wydziale towaroznawstwa. Teraz kończę mgr z Zarządzania. Generalnie UEP bardzo polecam. Towaroznawstwo znacznie trudniejsze od zarządzania. Bardzo dużo chemii tam jest. Wykładowcy są różni, ale generalnie spoko. Uczyć się trzeba jak na każdej uczelni. Ja zajmuję się zarządzaniem ludźmi i HR i też jestem na ten specjalizacji, więc mi nie było trudno dogadać sie z wykładowcami ;-) Jeśłi chodzi o przedmioty to według mnie najcięższe były  ekonomia i finanse. Na towarce dużo osób odpadło,  na zarządzaniu już znacznie mniej :-D Chyba poprostu łatwiejsze bardziej humanistyczne haha

    Anna
    Zarządzanie
    22-02-2018
  • Cześć! Polecam wszystkim UE.super uczelnia. Studiuje zarzadzanie, 5 rok na komunikacji w biznesie i super sprawa :-) dobra katedra naprawdę,Polecam tez specjalke zarzadzanie projektami, doskonale przygotowuje do przyszłej pracy. Wykładowcy ogólnie są w porządku, odpowiadaja na pytania studentów bardzo treściwie, nie było sytuacji żeby robili komuś pod górkę. Zawsze dawali szansę, żeby się podciągnąć.

    Agata
    Zarządzanie
    21-02-2018
  • uczelnia nie jest najgorsza, ale to też zależy na jaki kierunek chce się wybrać. Studiuję na wydziale gospodarki międzynarodowej na specjalności logistyka międzynarodowa. Kierunek całkiem fajny prowadzący jak i same zajęcia są ciekawe. Pierwszy rok, wiadomo kumulacja najgorszych przedmiotów, a potem to już "luzik". Ekonomiczny ma to do siebie, że na studiach dziennych na uczelnie przyjeżdża się 2-3 razy w tygodniu. Na moim kierunku to 2 dni zawsze były wolne. Teraz trzeci rok to tylko mam jedne ćwiczenia i same wykłady. Co już na tym etapie studiów pozwala na podjęcie w miarę "stałej" pracy.Co do oceny uczelni to mam mieszane uczucia, bo miałam styczność z prowadzącymi czy ogólnikowo mówiąc władzami dwóch wydziałów i na tym pierwszym bardzo się rozczarowałam. matematyka i statystyka na pierwszym roku są najgorsze, w mojej grupie odpadły 2-3 osoby z tego co pamiętam.z wykładowcami jakoś specjalnie kontaktów nie miałam, ale jeśli chodzi o ćwiczeniowców to dało się dogadać.

    Magda K
    Logistyka
    21-02-2018
  • Ja studiuje na wydziale Towaroznawstwa.U mnie jest tak, ze mamy wszystko wymieszane i labolatoria, przedmioty ekonomiczne i dodatkowe. Jesli ktoś nie chcesz miec  stycznosci z chemia ani fizyka to raczej odradzam moj kierunek Ale generalnie ja jestem zadowolona.  :-)  z tego co wiem to dosyc mocno podniesli progi w tym roku. Powiem tak ze sporo odpadło Tzn na początku było 250 osób a do sesji podeszło 175 Plus po sesji kolejni odpadli. Ale to jak wiadomo taki pierwszy semestr weryfikuje czy się nadajesz na studia czy jednak nie za bardzo. Jeśli ma się trochę samodyscypliny to da się radę na luzie, akurat na uepie da się normalnie przejść przez sesje bez wielkich trudów jeśli masz trochę w głowie :-)

    Angelika
    Zarządzanie i inżynieria produkcjiwydział towaroznawstwa
    20-02-2018
  • jestem dopiero na pierwszym roku na UEPie , jesli mam dac opinie co do tego krótkiego okresu studiowania to moim zdaniem poziom trudności zalezy od tego jaki kierunek został wybrany, ale ogolnie jesli uczysz sie systematycznie to nie bedzie problemu zeby pozaliczac egzaminy czy kolokwia .Ogólnie Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu to jest bardzo dobra decyzja jeżeli myśli się o przyszłości;)

    diamentowa
    Finanse i rachunkowość
    19-02-2018
  • Studiowałam na zarządzaniu akurat to było zarządzanie w sprzedaży.Najważniejsze dla mnie było to, że głównym założeniem studiów było to, że maximun praktyki. Dużo było wykładów i ćwiczeń z praktykami czyli osobami,które naprawdę robią to czego uczą na codzień. Nie były to tylko suche fakty. Ogólnie polecam tą uczelnię. Nie miałam nigdy problemów ani w dziekanacie ani z zaliczeniami. Zawsze szłam na zajęcia z uśmiechem na ustach.

    Irmina
    Zarządzanie
    19-02-2018