Opinie o uczelniach - Uniwersytet Technologiczno- Humanistyczny (UTH) im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu

Uniwersytet Technologiczno- Humanistyczny (UTH) im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Technologiczno- Humanistyczny (UTH) im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Dzień dobry, Bardzo dobrze wyposazona biblioteka, mocne zajęcia z matematyki, jeśli chodzi o przedmioty związane z programowaniem niestety niewiele pomogły (brak pokrycia języków programowania na zajęciach z tymi których używam na codzień w pracy tj. Java Sctipt). Sam proces pisania pracy przebiegł bardzo sprawnie (brak problemów stwarzanych przez promotora, naprawde byłem bardzo dobrze poprowadzony do samej obrony tytułu)

    hubert123
    Informatyka
    24-04-2018
  • Witam , Uczelnię ukończyłam już ładnych parę lat temu wówczas pracowałam sama w Wyższej Uczelni. Ogólnie Politechnikę Radomską polecam, sama jak i moi znajomi znaleźliśmy bardzo ciekawą i fajną pracę. Oczywiście każdy z nas pracuje w różnych branżach, ale poniekąd jest nasza praca związana z ukończonymi studiami. W obecnej pracy łącznie ze mną pracują trzy osoby i każdy z nas na innych stanowiskach. Pozdrawiam Serdecznie Monika

    M.M
    Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym
    24-04-2018
  • Witam, Studiowało się bardzo dobrze, Zajęcia ciekawe. Promotor bardzo dobrze prowadził mnie podczas pisania pracy. Generalnie nie znajduję żadnych elementów negatywnych. Polecałam tą uczelnie i ten kierunek wielu osobom, które po ukończeniu również były zadowolone. Prace znalazłam po studiach dość szybko, która była związana z moim wykształceniem i do dziś w niej pracuje (od 14 lat). Polecam Politechnikę Radomską. Pozdrawiam

    Pani M
    Finanse i rachunkowość
    23-04-2018
  • Wszystkie przedmioty sa ok po za historią z profesorem Zbigniewem Markwartem bardzo ciężko mieć z nim zajęcia  ale tylko z nim jest niełatwe zaliczenie... Reszta idzie na rękę studentom i prowadzi wykłady czy ćiwczenia w normalny sposób, i co najważniejsze w przystępny, że nie trzeba nie wiem ile póxniej zakuwać. Jeszcze mi się nie zadżyło sięgać po inne żródła niż notkaki plus interent. Nie wiem nawet gdzie jest uczelniana biblioteka hahh Najciekawsze były przedmioty związane z prawem. Osobiście chciałanym mieć więcej pracy w grupach,jakies projekty tego mi brakuje. Myślę, że to  bym bardzio pomogło w póxniejszej pracy i kontaktach z ludzmi. Jak na Radom to bardzo dobra uczelnia, wykładowcy uczą też na innych uczleniach. Nie trzba jechac do Wawy zeby zdobyc wykształcenie. 

    Zofia
    Administracja
    17-04-2018
  • Wbrew pozorom Radomska uczelnia nie jest taka zła jak się ją opisuje, jeżeli ma się chęci i ambicje i trafi dobrych profesorów to jest dobrze , profesorowie w 85% idą na rękę studentom. To chyba ważne dal studentów ;-) Studjuje administrację POLECAM

    adrian
    Administracja
    16-04-2018
  • Witam wszytskich wybrałam kierunek administrację i jestem bardzo zadowolona. Mam zgraną grupę wykładowcy są różni jak wszędzie ale z większością można się dogadać. Jest trochę nauki najbardziej z historii na 1 roku ale dałam radę więc myślę że każdy może sobie poradzić, tak więc polecam administrację! Lubię swoje przedmioty ( no po za historią , bo trezba dużo nad tym siedzieć) i swoich kolegów. Co to stypendiów to spokojnie :-) mało kto bierze naukowe  powiem tak, że ja akurat za późno ogarnęłam się że jest coś takiego jak  stypendium socjalne, ale koleżanki z roku biorą..  sporo ich korzysta więc raczej nie powinno z tym być problemu.GOrzej z załatwieniem papierzysk, bo trzeba odstać swoje w urzedzie po zaswiadczenie no i jeszcze pozniej składanie podania. W dziekanacie czy kwestutrze raz lepiej raz gorzej, chyba zależy od humoru. 

    Magda
    Administracja
    16-04-2018
  • Hm Radom każdy bardzo narzeka że niby taka ta uczelnia jest zła ale tak nie jest. Wykładają u nas wykładowcy z Krakowa, lublina czy warszawy, czyli skoro uczą tam i u nas to chyba nie jest tak źle. Niektórzy mówią że na uth więcej wymagają niz w Warszawie. Ja obecnie studiuje Administrację hm ciężka historia jest jeśli nie macie z problemów z nią to bardzo przyjemny kierunek  więc jak to większość studentów powie nie chcesz się na robić to zapraszamy na UTH ;-)jestem na tej najbardziej popularnej specjalizacji i cały mój rok jest ..... ta samorządowa bo sa najwieksze perspektywy pozniej w pracy. My nie wybieraliśmy tjak na razie typowej specjalizacji  i sami nam tak w 2 semsetrze teraz ułożyli przedmioty pod ten kierunek , ale możliwe ze na 2 roku beda sie nas pytać czy dalej to chcemy. Ja ja k najbardziej nadal chce to kontynuowac. 

    Klaudia
    Administracja
    16-04-2018
  • Hej. Tak informacyjnie jestem na pierwszym roku administracji. Czy mi się podoba? Można to różnie odbierać. Nie jestem szczęśliwa ale też nie biore pod uwagę rezygnacji z tego kierunku. Jest duży nacisk przede wszystkim na historię która z mojego roku doskwiera prawie wszystkim :-/ Dość ciężko jest to zaliczyć.. Wykładowca sporo wymaga,dużo notatek A i tak chce,aby sięgać do podręczników...odnośnie uczelni to wykładowcy są spoko ale wymagający dość i bardzo patrzą na obecność na zajęciach(przynajmniej Ci z ktorymi miałam do tej pory). CO w przypadku zoacznych nie zawsze jest łatwe do ogarnięcia.  Jeśli chodzi o zajęcia to po połowie ćwiczeń i wykładów.W dziekanacie w sumie nie załatwialam pilnych spraw.  Ale w kwestii np.jak przepisywalam się z lektoratu niemiecki na angielski to mi nie napisali maila z orzeczeniem a tylko się dowiedziałam że nie przepisali po wirtualnej  uczelni że się nic nie zmieniło...

    Ewa
    Administracja
    15-04-2018
  • Ogólnie studiuje Administracje .Ludzie są mega .Wykładowcy tez w większości są tacy ,że da się pogadac z nimi na każdy temat ,ale wiadomo niektórzy maja swoje zasady i mimo ,że na pierwszy rzut oka wydają się być tragiczni to z czasem odkrywa się ta druga ich stronę. Jeżeli chodzi o administracje to uważam to za jakiś taki plus bo mam zajęcia tylko w jednym budynku zawsze ,Max jedne obok w auli głównej ale to 2 min drogi .Bo tak jak pedagogika to orientuje się od koleżanek muszą przejeżdżać na inne wydziały na jakieś zajęcia. +  to co każdy mówi ,ze najważniejsze jedzenie .... Administracja jest na wydziale ekonomicznie prawnym na Chrobrego .I bufet jest tani a jedzenie bardzo dobre i pani z bufetu tez mila i da się z nią o wszystkim porozmawiać :-) Panie w dziekanacie są miłe i nawet jak jakies sprawy się załatwia to idzie sprawnie ..... jezeli o naukowe to osobicie nie wiem bo jestem na 1 roku , ale kolezanki co koncza magisterke mowily ze tez nie ma problemu i z tego co opowiadaja wykładowcy to roznego rodzaju sa stypedia za udział w jakims kole czy też takie socjalne

    martyna
    Administracja
    15-04-2018
  • Jeszcze studiuję na kierunku pedagogicznym ale w tym roku już kończę Ii stopień :-) Z perspektywy czasu mogę powiedzieć,że ta uczelnia, jak każda, ma swoje plusy i minusy.Każdy kierunek ma swoją specyfikę i trzeba tu trochę pobyć,żeby do niektórych rzeczy się przyzwyczaić.Powiedziałabym,że najgorzej sprawa wygląda z organizacją i funduszami na cokolwiek. Może jednak po wymianie władzy to się zmieni. wystarczy chodzić na zajęcia i słuchać jak na razie nie miałąm większych trudności ze zdaniem. Nawet sporo praktyki. Ważne, że uczlenia na miejscu. Nie trzeba się przeprowadzać do innego miasta żeby studiować za darmo. Jedynie przed obroną licencjatu trochę mnie wykłądowcy olewali, ale tak to byli spoko. Nie zdarzyło mi się jakoś strasznie na nich narzekać. Tez nie meczyli nas strasznie. Normalne sie zaliczało, a jak komus nie wyszlo to szlo sie na poprawke i juz. Jak widzieli, ze cokolwiek ci w glowie swiat to starali sie wyciagac na ta 3 ;-)

    Likoris
    Pedagogika wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne
    12-04-2018
  • Wiele nie mogę powiedzieć na temat tej uczelni bo ja miałam przez ostatni rok indywidualny tok nauczania i nie studiowałam nigdzie indziej żeby moc porównać. Studiuje nauczanie wczesnoszkolne i przedszkolne, myśle ze jest stawiany nacisk na przygotowanie do zawodu, jest dużo praktyk tak jak na naszej specjalności. Wykładowcy nie wszyscy są  fajni ale większość jest ok. Były dziewczyny u mnie w grupie które studiowały w Kielcach ta sama specjalność a tu przyszły na magisterkę i mówią ze tu więcej się dowiedziały, wiec myśle ze jak ktoś chce się coś nauczyć to i na uth się nauczy :-) Nie ma wielkiej spiny, ale też czasem trzeba przysiąść. Teraz wiele osób ponownie zostaje w Radomiu, szał na studiowanie w Wawie już chyba minął. Ja jestem z radomia, więc wolałam studiować na miejscu. Tutaj zamierzam pracować i dalej się uczyć. Najcięższe przedmioty tp cięzko mi wskazać w zasadznie  niebyło aż tak starsznie. wiem, teraz to już jest łatwo, najgorszy jest pierwszy rok ale tego to juz nie pamietam bo to byo kilka lat temu ;-) l a i tak wykładowców dużo się zmieniło od tego czasu.  CO do tryby indywidualnego to w przypadku gdy ma się dziecko, czy ze względu na jakaś chorobę to praktycznie każdy się zgadza na taki tryb, cześć tylko wpisuje 50% obecności ale jeśli chodzi o prace to nie chcą dawać indywidualnego.

    Joanna
    Pedagogika wczesnoszkolna
    12-04-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły