Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Galeria Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia (KWSPZ)
Wyższa Szkoła Logistyki (WSL) logo
Wydziały/Kierunki
Podyplomowe
S Online NZ

Dietetyka

Zobacz więcej

Zobacz

Kosmetologia – Medycyna estetyczna dla lekarzy

Zobacz więcej

Zobacz

Podologia

Zobacz więcej

Zobacz

Administracja medyczna

Zobacz

Kosmetologia medyczna

Zobacz

Kosmetologia, stylizacja i wizaż

Zobacz

Psychodietetyka

Zobacz

Redukcja Posturalna i korekcja wad postawy

Zobacz

Trening medyczny i strategie żywieniowe

Zobacz

Trychologia lecznicza

Zobacz

Legenda:

S - stacjonarne (dzienne), Online - zdalne, NSN - niestacjonarne sobotnio-niedzielne , *NSC - niestacjonarne ciągłe od poniedziałku do piątku

DIETETYKA W SPORCIE I REKREACJI

Planowane efekty kształcenia w zakresie Dietetyka w Sporcie i Rekreacji dotyczą nabycia wiedzy i umiejętności w zakresie rekomendacji dietetycznych dla osób uprawiających sport i rekreacyjną aktywność fizyczną, w tym oceny i planowania żywienia oraz strategii dietetycznych i suplementacyjnych. Celem jest także ukształtowanie umiejętności praktycznego przygotowania smacznych i nowoczesnych posiłków, z uwzględnieniem nowoczesnych posiłków, z uwzględnieniem przepisów proponowanych przez sławnych szefów kuchni. Absolwent będzie przygotowany do prowadzenia edukacji żywieniowej i doradztwa żywieniowego dla osób podejmujących sportową i rekreacyjną aktywność fizyczną.

Poszerzenie kwalifikacji w zakresie

rekomendacji żywieniowych dla osób uprawiających sport i rekreacyjną aktywność fizyczną,
możliwości zastosowania tzw. modnych diet alternatywnych w indywidualnych strategiach dietetycznych,
planowania strategii dietetycznych i suplementacyjnych dla osób aktywnych,
prawidłowego komponowania smacznych i nowoczesnych posiłków,
żywieniowych aspektów zachowania zdrowia i zgrabnej sylwetki oraz wysokiej wydolności fizycznej,
postępowania dietetycznego w normalizacji masy i składu ciała, w tym bezpiecznego i zdrowego odchudzania.

Słuchacze będą korzystać z żywieniowego programu komputerowego, a warsztaty kulinarne „Food Design” odbywać się będą „pod okiem” Szefów Kuchni w nowocześnie wyposażonej Pracowni Technologii Żywności KWSPZ.

Obszar działalności zawodowej

ośrodki sportowe i rekreacyjne oraz rehabilitacyjne,
poradnie dietetyczne przy gabinetach kosmetycznych, ośrodkach SPA, gabinetach odnowy biologicznej, fitness klubach itp.,
własna działalność gospodarcza w zakresie poradnictwa żywieniowego (indywidualnego i zbiorowego).

 

Kontakt do uczelni

31-158 Kraków

ul. Krowoderska 73

tel.:

12 423 38 40