Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji (WSZUiE) w Poznaniu

Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji (WSZUiE) w Poznaniu - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji (WSZUiE) w Poznaniu Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Jak najbardziej mogę polecić swoja uczelnię. Wybrałam ją, bo słyszałam pochlebne opinie w okolicy. Moja znajoma kosmetyczka ją ukończyła i sobie chwaliła. Jak na razie nie narzekam. Kadra bardzo dobra, część z publicznych uczelni jak UM. Ja chcę prowadzić swój biznes więc zależy mi na dużej ilości praktyki na jak najlepszym sprzęcie. I na szczęście dają mi taką możliwość. Na moim kierunku są same dziewczyny, ale na uczelni paru facetów też się znajdzie

    Agunina
    Kosmetologia
    22-05-2019
  • Nie mam żadnych zastrzeżeń co do prowadzonych zajęć z dietetyki.Kończę studia I stopnia. Tak jak wspomniano wcześniej polecam dr. Ewę. Złota kobieta, zawsze pomocna, potrafi dobrze tłumaczyć, wymagająca, ale przynajmniej wiem, że coś umiem ;-) Studiowałam zaocznie. Zajęcia czasem zdarzały się w piątki popołudniu, ale to tylko wtedy gdy było na roku dużo grup i już nie mieli jak rozłożyć ćwiczeń jakiejś grupie ,zawsze można odrobić ćwiczenia z inną grupą która ma w sobotę lub niedziele:

    Ziba
    Dietetyka
    10-05-2019
  • Byłam tu na studiach I stopnia na Dietetyce i obroniłam się na 5. Teraz jestem na UR, bo przeniosłam się do innego miasta. Pierwszy rok nauki dość mocno teoretyczny, sporo zajęć to przedmioty ogólne, mało fajne Czułam się jak w liceum , ale to chyba wszędzie tak jest na początku.Póxniej juz tak nie jest. Wiedza zaczyna się bardziej praktyczna. Jak dla mnie na plus to to, że jest wielu młodych wykładowców, ale z praktyką.Lubiłam pracownia gastronomiczna czy analizę jakości żywności w laboratorium. Jeśli się zastanawiacie to numerem jeden jest dietetyka w sporcie - dr Ewa to super kobieta!

    Katarzyna
    Dietetyka
    06-05-2019
  • Nie czytałam nigdy żadnych opinii na temat uczelni, dopiero później usłyszałam, że są różne. Ja poprostu poszłam i na własne oczy się przekonałam jak tu jest. I powiem,że nie żałuję, że wybrałam się na tą uczelnię. Naprawdę dużo się nauczyłam. Nie wiem czy wszystkim odpowiadają zajdy 3 razy w miesiącu, dla mnie ok, bo wole częste spotkania. owszem jest troche starszych wykładowców, ale to głównie Ci od wiedzy akademickiej ;-) typu czysta chemia itd. Jesli chodzi o praktykę to zupełnie inna bajka. Młodzi i chętni do pomocy wykładowcy. Mi się podoba i polecam

    Agata
    Kosmetologia
    06-05-2019
  • Cześć. Ze studiów jestem zadowolona, dużo zajęć praktycznych, co jest dużym plusem. Sale są dość dobrze zaopatrzone, więc nie ma problemu na zajęciach z kosmetykami i sprzętem. Mam bardzo fajna prowadząca z pracowni kosmetycznej już drugi rok p. Alicja Matuszewska, wymagająca, ale dużo nauczyła i atmosfera na zajęciach jest bardzo luźna i przyjemna. A jeżeli chodzi o resztę przedmiotów, to są bardziej wymagające jak fizjologia, patofizjologia, biologia i trzeba było faktycznie przysiąść i się pouczyć, ale akurat panie profesor były bardzo w porządku. Najcięższa na pierwszym roku na pewno była anatomia, bo można napisać na zaliczeniu wszystko i i tak nie zdać, ale na wszystko są jakieś sposoby ;) większość profesorów naprawdę Ok, nie utrudniają życia. Na wielu zaliczeniach tez wchodzą pytania z poprzednich lat, zależy od humorów :D ogolnie polecam Studiowałam na początku na medycznym w Bydgoszczy i bez porównania

    WeROnika
    Kosmetologia
    21-03-2019
  • Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji jako uczelnia jest ok ;) wykładowcy wymagający, no ale to raczej na plus. Jest dużo godzin zajęć praktycznych no i jeszcze praktyki w wakacje. Jeżeli chodzi o ulubione przedmioty no to szczerze to lubię wszystkie XD podobają mi sie przedmioty ściśle więc odnajduje się. Jeżeli lubi się pracę z ciałem interesuje się tym, to jak najbardziej polecam ;)

    Zośka
    Kosmetologia
    12-02-2019
  • mi osobiście uczelnia bardzo się podobała. Ja skończyłam podologię , a magisterkę na kierunku technologia produktu kosmetycznego. Jest sporo nauki ale to dobrze bo zdobyte wiadomości przydają się w pracy. Jest też sporo zajęć praktycznych a to bardzo ważne. Z tego co zauważyłam u mnie w zakładzie pracy to dziewczyny po innych uczelniach nie mają podstawowej wiedzy jaka jest potrzebna w pracy. Wiadomo, że znajdą się osoby, którym uczelnia się nie podoba ale tak jest na wszystkich uczelniach , nigdzie nie jest idealnie. Tą mogę śmiało polecić ;)

    Ela
    Biotechnologia kosmetologiczna
    14-01-2019
  • Dzień dobry, jeśli chodzi o opinię na temat studiów, to jest pozytywna, choć na pewno część zajęć mogłaby być pomyślana inaczej/wymieniona na inne. Akurat ja studiowałam podyplomowo - raczej hobbystycznie bez zamiaru podjęcia pracy w zawodzie dietetyka, jeśli więc chodzi o perspektywy otrzymania pracy po studiach, to trudno mi się wypowiedzieć. Na pewno dużym plusem uczelni jest otwartość na propozycje i sugestie studentów - miałam wrażenie, że nasze uwagi posłużą kolejnym rocznikom. Jestem bardzo zadowolona. To jest mala szkola, wszyscy sie znają co wiele ulatwia Szkola jest bardzo dobrze przygotowana pod wzgledem materialow Jest duzo zajec praktycznych Prowadza wiele dodatkowe szkolen I to za darmo

    Martaa
    Dietetyka
    14-11-2018
  • ja studiuje kosmetologię na WSZUiE, jestem ze szkoły bardzo zadowolona, jeśli chodzi o przedmioty to myślę że najciekawsze są zajęcia praktyczne, i dobra wiadomość że jest ich dużo:) a co do wykładowców z każdym idzie się dogadać, nie mam żadnego ulubionego wykładowcy czy coś . Jest bardzo ciężko ... bardzo wysoki poziom ... jeśli chce się otrzymać zastrzyk dużej ilości wiedzy to polecam.

    kosmetolog;)
    Kosmetologia
    13-11-2018
  • bylam na magisterce w tej uczelni. Licencjat robilam w Szczecinie na Pumie i szczerze polecam. Hmm nie malo sie na tej uczelni placi... ale duzo się nauczysz. Sporo emerytowanych wykladowcow... ale jak bez nich? XD pracownie i ich wyposażenie nie jest mega, ale jest na czym sie uczyć... wiadomo byly zajecia mega fajne i warte tego wszystkiego ,ale tak jak ja jestem nie z Poznania to na dojazdy, nocleg i w ogole to troche poszło mi kasy.. jezeli jestes z Poznania, czy zamierzasz tam zamieszkać to polecam. Albo chcesz isc do pracy i przy okazji na studia zaoczne to czemu nie. A co do licencjatu to podobno bardzo dobrze przygotowuje do zawodu. Ale to tylko słuchy, bo Sama nie bylam na na licencjacie :)

    Natalka
    Kosmetologia
    03-07-2018
  • Hej :)Studiuję na tej uczelni kosmetologię i jest ok. Ogólnie, ja jakoś nie narzekam. Wiadomo, są przedmioty które do szczęścia nie bardzo będą potrzebne :P ale jeśli ktoś chce, to jest w stanie się nauczyć dużo rzeczy :D Wykładowcy są okej, chociaż są ci lepsi i gorsi XD Słabo tutaj wypadają sprawy organizacyjne XD ale wiadomo... to chyba każda uczelnia ma z tym problem:))

    Martusia<3
    Kosmetologia
    04-06-2018
  • Hej :D Nie bede ukrywać studia są ciężkie. Jest to uczelnia prywatna ale mitem jest to ze nie musisz sie uczyc. Plusem jest to ze mozesz bez problemu dogadac sie z wykladowcami i moga isc ci na reke. Jestem na 3 roku, i powiem ci ze mile ta szkole bede pamietac. Niektore przedmioty sa latwe a niektóre nie. Na pewno ciezko jest z dermatologia, jak do tego nie przysiadziesz to oblejesz bo profesor jest fajna ale daje popalic :D na 3 roku wynierana jest specjalnosc masz do wyboru wizaż, ogolna i podologie. Ja jestem na podologi i musze ci powiedziec ze nie żałuję decyzji. Mamy duzo szkoleń (dla naszej uczelni sa one tańsze jak bys miala isc prywatnie) i szkolenia sa płatne.

    Ann
    Kosmetologia
    14-05-2018
  • Hej wszystkim, w sumie już za miesiąc kończę studia, ale dobrze będę wspominać te studia, szkołę. Co prawda poziom pracowni kosmetycznej mógłby być lepszy, ale dało się wszystkiego nauczyć, było dużo ciekawych zajęć praktycznych:) ale zajęcia teoretyczne były raczej dobrze organizowane. Wszystko zależy od wykładowcy. Uczelnia bardzo dobrze kształci praktycznie, jestem zadowolona :)

    Martyna
    Kosmetologia
    11-05-2018
  • ja byłam na zaocznych wiec nie wiem czy na zwykłych jest tak samo. Zapewne bardzo się od siebie różnią. Perspektywy znalezienia pracy ,cóż w Poznaniu każdy z chłopaków który studiował ze mną świetnie się rozwinął (trener personalny). Ja nie szukałam pracy wiec tutaj się nie wypowiem. Na pewno nie będę pracować dla kogoś, jak już to własny interes. (Dietetyk) szkola bardzo fajna, przyjazna . Wykładowcy są różni , wiadomo. Tak po za tym to chyba ok. Nie zdarzyło mi się nigdy bardzo narzekać :) Poziom oceniam na średni. Na pewno państwowa lepiej wyglada na papierze. Ale jako na licencjat to jest naprawdę super, dużo praktyki. Pójście na ten kierunek powinno wynikać z pasji do tego wtedy jest dużo łatwiej

    ewa^^
    Dietetyka
    05-03-2018