Decyzją
Ministra Edukacji Narodowej z 14-07-1993r., rozpoczyna swoją działalność Wyższa
Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, która już w kolejnym roku
otrzymuje certyfikat i zostaje przyjęta w poczet Europejskiego Stowarzyszenia
Szkół Hotelarsko Turystycznych w Luksemburgu.
Uczelnia była pierwszą w Europie
szkołą wyższą kształcącą studentów w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa.
Udział w licznych konkursach krajowych i międzynarodowych na całym świecie,
pozwolił poznańskiej szkole wyższej zdobyć wiele nagród i kolejnych
certyfikatów, takich jak: członkostwo w Międzynarodowej Radzie Edukacji
Hotelarstwa i Gastronomii czy Międzynarodowego
Stowarzyszenia Dyrektorów Szkół Hotelarskich w 2000r.
Absolwenci uczelni stają
się specjalistami na samodzielnych stanowiskach kierowników restauracji, hoteli
czy przemyśle turystycznym. Zachowanie wysokich standardów edukacyjnych,
połączonych ze stażami, często w prestiżowych zagranicznych restauracjach,
przekładają się na doskonałe przygotowanie przyszłych kucharzy, barmanów i
kierowników lokali gastronomicznych, także poza granicami naszego kraju.
Kierunek | Stacjonarne | Niestacjonarne |
---|---|---|
spec. Hotelarstwo i Gastronomia | 2700 | 2700 |
spec. Zarządzanie i Marketing w Hotelarstwie, Gastronomii, Turystyce i Rekreacji | 2700 | 2700 |