Opinie o uczelniach - Akademia Górniczo - Hutnicza (AGH) im. Stanisława Staszica w Krakowie

Akademia Górniczo - Hutnicza (AGH) im. Stanisława Staszica w Krakowie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Górniczo - Hutnicza (AGH) im. Stanisława Staszica w Krakowie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Stosunek dziewczyn do chłopaków na moim kierunku to jakieś 50:50 nie ma aż tak widocznej różnicy miedzy ilością chłopaków a dziewczyn, co jest dla mnie trochę dziwne, bo myślałem, że dziewczyny będą max 3. Kierunek ciekawy tym bardziej dla kogoś kto się tym interesuje myślę że się odnajdzie. Poziom dość wysoki wszystko jest do zdania jak się będzie odpowiednio dużo uczyć. 1 semestr bardzo ciężki, 2 bardzo przyjemny 3 zapowiada się równie ciężki jak pierwszy. Ale warto. Polecam.

    Rafał
    Elektronika
    09-04-2019
  • Uczelnia jest wspaniała Piękna Ale już chyba zapozno na zapisy. Ja od tego roku zacząłem na pk Infe Na AGH masz duże wymagania i więcej nauki Masz ładniejsze budynki I jest lepiej Ale wykładowcy itp taki sam poziom Ja uwielbiam AGH i polecam. Studia techniczne generalnie są bardzo ciężkie Na AGH jest wysoki poziom Ale odpadają tylko ci co sie poddadza Da się zdać bez problemu porostu na studiach trzeba się uczyć szczególnie na jednej z najlepszych uczelni w Polsce

    Alek
    Energetyka
    15-11-2018
  • Przyznam szczerze ze ja ogólnie jestem osobą dość przeciwną publicznym uczelniom, a to zwlaszcza po tym jak zrezygnowalem z jednego kierunku na eaiib ALE wydział humanistyczny okazal sie naprawdę w porządku Bardziej "ludzki" Tak że wszystko sie dalo zalatwic bezproblemowo, nawet zajęcia jest stosunkowo latwo zaliczyc Studiuję zarzadzanie to jest inny budynek, takze jak wybierzecie inny kierunek to nie wiem co za tajemnice tam się skrywą :d

    Maciej
    Zarządzanie
    14-11-2018
  • moim zdaniem jest to świetny kierunek, bardzo wszechstronny i mozna pójść w wiele rożnych dróg nie tylk po skończeniu, ale i w trakcie poprzez wybór odpowiednich przedmiotów obieralnych. kierunek nie jest jakis bardzo ciężki. oczywiście trzeba pracować w domu przed egzaminami czy wszelakimi projektami, ale czasu wolnego jest stosunkowo duzo, co daje mozliwosc pracy na powiedzmy pol etatu, jeżeli ktos chce Najlepsze dla mnie przedmioty to Statystyczna analiza danych, metody nieparametryczne w statystyce, programowanie w R, informatyka ekonomiczna ale to dlatego, ze mnie kręci analiza danych, jeżeli Ty wolisz cos innego to na pewno tez bedziesz mogła wybrać przedmioty, ktore Ci podpasuja przykładowo jest ekonomia, zarządzanie małymi i średnimi przedsiębiorstwami, finanse i rachunkowość, programowanie obiektowe czy techniki internetowe

    Kuba
    Informatyka i ekonometria
    13-11-2018
  • Hej! Jeżeli chodzi o uczelnię to naprawdę jest super. Wiadomo, zdarzają się momenty kiedy człowiek myśli, co ta uczelnia robi ale jednak przeważają te lepsze rzeczy XD Mamy świetne organizacje studenckie, które polecam, ponieważ na studiach człowiek nie może tylko się studiować ale również i robić inne świetne rzeczy. Ze swojej strony mogę wam polecić dzień otwarty naszej uczelni a jeżeli zdecydujesz się to wtedy Campus AGH - obóz integracyjny, który pokazuje wszystko co najważniejsze na studiach :D

    Natalia
    Energetyka
    05-11-2018
  • Każdy wydział/uczelnia ma swoje plusy i minusy. Na jednym musisz duzo sie uczyc i co z tego wynika nie miec czasu na samorozwój na innych mozesz mieć tak łatwo ze ci zostaje dużo czasu na prace i nauke tego co chciałbyś. Wiele zalezy od cb, twoich zdolności i co najważniejsze pracowitości. Co mogę powiedziec o eaiib, fajnie sie studiuje, przyjemna atmosfera, na pierwszym roku można sie na prawde sporo z c++ nauczyc, grafiki - projekt-animacja. Najważniejsze zeby nie robić sobie zaległości z matmą (analiza,algebra,dyskretna) bo w sesji bedzie płacz i zgrzytanie zębów ;) Najlepiej już wcześniej przysiąść do nauki to będzie z górki. Szczerze polecam ja wiele skorzystałem z tych studiów.

    irek
    Informatyka
    29-10-2018
  • Ja skończyłam socjologię na AGH. I cóż mogę powiedzieć... Poziom kształcenia jest bardzo dobry, można wynieść dużą wiedzę, ale niestety nie jest to kierunek przyszłościowy. Praca po tych studiach? Hmm może jakbmś chciała zostać na uczelni, kształcić dalej, pisać publikacje itd. Idąc na te studia też brałam pod uwagę dziennikarstwo, ale niestety żadna korelacja tu nie zachodzi. Szanse na znalezienie pracy, jaka Cię interesuje - niestety marne. SAmam nauka jak już mówiłam na wysokim poziomie. Wszytskie zajęcia prowadzone bardzo profesjonalanie, wiele w fomir konwersatorium, ćwiczeń i pracy w grupach. Wykładowcy nie traktują nas z góry tylko w zasadzie na równi, no wiadomo, nie jak kolegów ale na pewno nie tak jak w szkole ;-) Mi się podobało na studiach. najlepsze jest to, że wszytskei zajęcia w jednym miejscu. Kampus jest fajny, stypendia też no i towarzystwo :-) Papierek z uczelni też robi wrażenie, chociaż nie pracuję w zawodzie :-D

    Paulina
    Socjologia mediów i dziennikarstwo
    25-10-2018
  • Ja już co prawda skończyłem AGH i mogę nsapisać tyle,że przez  pierwsze dwa lata miałem koszmarne to tylko fiza i matma (mam nadzieję, że program studiów teraz się zmienił na lepsze), potem było OK. Jeśli chcesz się nauczyć praktyki, da się to osiągnąć, jeśli nie to też możesz zostać magistrem bez lutownicy w ręku. Atmosfera jest OK, kadra poza nielicznymi wyjątkami ;) raczej na dobrym poziomie. Najgorsze było u mnie przewalczenie "drutów" czyli teorii obwodów (po cholerę było to męczyć przez trzy albo cztery semestry - koszmar!! no i jeszcze raz ta matma i fiza. Naprawdę mam nadzieję że teraz to wygląda lepiej i mniej upierdliwie (laborki, obowiązkowe wykłady itp) - może ktoś aktualnie studiujący to opisze. Niemniej jednak mogę powiedzieć, że z pracą źle nie jest - a np. w Krakowie obecnie absolwenci informatyki czy elektroniki są wręcz wsysani przez Motorolę bez problemu ;)

    mateusz
    Automatyka i robotyka, elektronika i telekomunikacja, informatyka - w jęz. angielskim
    24-10-2018
  • Studiuje na AGH na WFIiS a znajomych mam na IEiT i IMIP także mogę troche opowiedzieć. Zacznijmy od IMIP: wydział ukierunkowany na przemysł tam studenci uczą się podstaw wszystkiego co może im się przydać czyli po trochu z automatyki robotyki programowania jakoś dużo nie ma głównie C++ i JAVA sporo przedmiotów fizycznych. Poziom nie jest zzbyt wysoki. Teraz IEiT: Wydział prestiżowy(byłe samogłoski) jeden z najlepszych na wydziale analizy jest dużo chociaż nie aż tyle co u mnie. Ale analiza(matematyka) to podstawa na AGH-u więc wszędzie na nią trafisz pytanie jak dużo jej chesz. Programowanie masz bodajże 5 języków z których wybierasz 3 których będziesz się uczyć. Jest o tyle elitarna że ciężko się dostać chociaż w tym roku próg był wyższy na EAiIB(dziwne).  Polecam bardziej niż UJ, bo to jednak uczlenia techniczna i więcej się trochę uczysz przedmiotów technicznych.

    Franek
    Informatyka
    23-10-2018
  • Idąc tu należy pamiętać o tym że AGH to uczelnia techniczna. Duża ilośc przedmiotów (zależnie od wybranego kierunku) typu Mechanika statyczna, mechanika płynów, mechanika gruntów, wytrzymałość materiałów itp. nie zapominając o matematyce, chemii, fizyce i pochodnych sprawi, że w ciągu stutiów co chwilę czegoś trzeba się jednak uczyć ;-) To Imir jest najlepszym wydziałem mechanicznym w Polsce, czy w europie? tego nie wiem:) ale na pewno dobrze i bardzo wymagająco uczą. Na pewno jako jedyni w Polsce posiadamy specjalność

    Adam
    Inżynieria materiałowa
    23-10-2018
  • Cześć :) agieh jeest super, super ludzie i prowadzący nie wiem jaki kierunek was interesuje ale na wydziale Energetyki i Paliw (WEiP) jest naprawdę ciekawie ważne wg mnie jest udzielanie się w kołach naukowych miasteczko studenckie tętni życiem prawie cały rok czasami komunikacja miejsca jest średnia w krk ale to jak w każdym mieście. Ale uczelnie polecam, warto tam studiować!!

    Jakub
    Energetyka
    22-10-2018
  • hej :) ja osobiście jestem bardzo zadowolona, chociaż z semestru na semestr jest coraz trudniej. Ogólnie sale są laboratoryjne są bardzo dobrze wyposażone, zajęcia są ciekawe, a większość prowadzących bardzo w porządku i nie utrudniają życia :) Poza tym wszystkie wydziały są blisko siebie i nie ma problemu z przejściem jeśli zajęcia są w różnych budynkach :) tylko, że to moja opinia jeśli chodzi o mój wydział bo wiadomo, że nie wszędzie jest tak samo co do prowadzących np, ale większość osób, które znam jest zadowolona, że wybrała agh :)

    Joanna
    Zarządzanie
    19-10-2018
  • Uważam, że jest to bardzo dobra uczelnia nie tylko ze względu na prestiż i rankingi w, których zawsze jest wysoko ale też na komfort studiowania. Wykładowcy otwarci zawsze blisko studentów może nie tych w pierwszych rocznikach ale już po półmetku studiów były naprawdę dobre relacja na linii student wykładowca. Ja osobiście skończyłem Budownictwo więc ze znalezieniem pracy nie było najmniejszych problemów w zasadzie jeszcze w trakcie studiów znalazłem pierwszego pracodawcę. Osobiście każdemu polecam AGH chociażby ze względu na rynek pracy bardzo chłonny dla inżynierów oraz prestiż uczelni.

    Dawid
    Budownictwo
    19-10-2018
  • Uczelnia bardzo dobra, zwłaszcza dla kierunków technicznych lub zarządzania w przedsiębiorstwie.

    Monika
    Zarządzanie
    16-11-2017
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły