APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego (WSBPiI) w Krakowie(Niepublliczna)

31-123 Kraków

ul. Krupnicza 3

tel.:

12 422 30 68, 663 350 870

ikonka email do uczelni

zapisy@apeiron.edu.pl

dziekanat2@apeiron.edu.pll

Opinie o uczelni (13)

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego (WSBPiI) w Krakowie. Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Wojtek
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Jako student drugiego roku bezpieczenstwa wewnetrznego musze powiedziec, ze ta uczelnia na pewno nie jest dla kazdego. Ten kierunek jest bardzo scisly, konkretnie utorowany. Ja od zawsze marzylem o pracy w policji, byc moze pracy detektywistycznej i ta uczelnia mi to umozliwia. Dodatkowo oferuje mozliwosc nauki w szkole detektywistycznej po ktorej mozna jeszcze distac tytul technika ochrony osob fizycznych. Mysle ze dla zafiksowanych w tym temacie osob to jedyny sluszny wybor!

    17-11-2022
  • Bartosz
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Rozpocząłem studia podyplomowe na Apeironie i muszę powiedzieć, że z pewną dozą sceptycyzmu podchodziłem do tematu ale po prostu podobał mi się program. Teraz już z pewnością mogę powiedzieć że naprawdę nie było się czego bać/stresować bo uczelnia funkcjonuje bardzo sprawnie. Podoba mi się praca dziekanatu-wszystko jest tłumaczone na spokojnie i cierpliwie, panie rozwiewają wszelkie wątpliwości i starają się pomóc.

    07-11-2022
  • Reklama - Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

  • Weronika
    Psychologia

    Z wielkim zaciekawieniem rozpoczelam studia na kierunku psychologia na Apeironie. Pierwszy miesiac bardzo pozytywnie odbieram. Uczelnia dobrze funkcjonuje, profesorowie sa fajni, wnosza duzo do przedmiotow ktorych ucza. Uczelnia oferuje pomoce dydaktyczne. Zobaczymy jak bedzie dalej ale zapowiada sie bardzo ciekawie i absolutnie nie zaluje mojego wyboru, ani pryzjazdu do Krakowa ani tej uczelni.

    27-10-2022
  • Damian
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Poszedłem na ta uczelnie z wyboru i polecenia znajomego który juz studiuje na drugim roku. Poki co moge powiedziec ze naprawde jestem pozytywnie zaskoczony, wladze uczelni przykladaja sie do tego, zeby uczelnia funkcjonowala jak nalezy, przedimioty sa ciekawie prowadzone, wszystko ma rece i nogi. Lokalizacja uczelni jest bardzo dobra i budynek sam w sobie. Uczelnia zapewnia dostep do potrzebnych materialow. Naprawde na razie na plus!

    18-10-2022
  • Karol
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Jestem po prawie poltora miesiaca od rozpoczecia studiow. Narazie z czystym sumieniem moge polecic. Wszystko zapowiada sie bardzo obiecujaco. Fajne sale wykladowe, profesorowie narazie wydaja sie byc w porzadku i dla studentow a nie ze studenci dla profesorow. Nie zaluje ze tu trafilem narazie i gleboko wierze w to ze nie bede zalowac :) Fajna tez jest lokalizacja

    09-10-2022
  • Grzegorz
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Jestem po drugim roku Bezpieczenstwa Wewnetrznego na Apeironie , z czystym sumieniem moge polecic ta uczelnie. Dobra organizacja pracy, ciekawe studia, fajnie ulozony program-od studenta. Maja soro specjalnosci wsrod ktorych mozna wybrac cos dla siebie. W dziekanacie mila babeczka :) Świetne praktyki na Balicach - potem latwiej o prace w sluzbie ochrony lotniska. Polecam!

    19-09-2022
  • Grzesiek
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Jestem zaskoczony poziomem tej uczelni. Zakonczylem Bezp. Wewn. i teraz wybieram sie na magisterskie. Polecam, swietna organizacja! Dobra, doswiadczona kadra ktora chetnie dzieli sie swoja wiedza. Uczelnia dla studentow a nie na odwrot. Przenioslem sie do Apeirona po pierwszym roku studiow na innej krakowskiej uczelni na kierunku stosunki miedzynarodowe i widze ogromna roznice w funkcjonowaniu uczelni.

    15-09-2022
  • Andrzej
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Chciałbym zacząć studiować bezpieczeństwo wewnętrzne w apeironie, jednak nie interesują mnie zajęcia związane z wychowaniem fizycznym. Czy studiując niestacjonarnie, zajęcia ze sztuk walki i technik interwencji są obowiązkowe? ......................................................................................................................................

    13-01-2022
  • maciek.polk1989
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Z czystym sumieniem polecam zarówno maturzystom, jak i absolwentom wybierającym się na studia podyplomowe. Studiowałem na Apeironie bezpieczeństwo wewnętrzne i trzeba przyznać, że ten kierunek otwiera drzwi na karierę. Pracę znalazłem bez problemu, a doświadczenie zdobyte na praktykach wykorzystuję do dziś dnia.

    13-05-2019
  • mareeeek
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Do studiowania na tej uczelni zostałem zachęcony przez pozytywne opinie zasłyszane zarówno przez znajomych jak i w internecie. Dzisiaj, w momencie kiedy kończę te studia odchodzę z tej szkoły z łezką w oku. Szkoła na prawdę na wysokim poziomie, czuję się świetnie przygotowany do pracy. Wiele wyjazdów szkoleniowych sprawiło, że poznałem na prawdę wyjątkowych ludzi, z którymi mam nadzieję kontakt utrzymam i po studiach :)

    19-03-2019
  • AgatkA
    Administracja i bezpieczeństwo publiczne

    Czesc. Ja juz skonczylam studiowac od 2 lat ale jeszcze sie nie obronilam, ale to z własnych powodów, nie przez uczenię:) Ogolnie nie jest tam mega trudno się uczyć, tak naprawde da się ogranąc, no i dostac sie też nie ciężko, prawie wszystkich przyjmują, ale to na uczelniach prywatnych zawsze tak jest. Wiekszosc osob denerwowalo np to ze nawet przez wakacje trzeba bylo placic, ale chyba juz to zmienili. Fajna przygoda, obozy, strzelnica. Milo ten czas wspominam. Nie bylam typem osoby ktora spedzala kazdy wolny czas z nosem w ksiazkach i sobie bez problemu poradzilam.

    13-06-2018
  • MACIEKK
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Studiuję na Apeiron i Ogólnie spoko. Jeżeli chcesz się czegoś sensownego nauczyć to bardzo polecam, no ale i jak masz zamiar "prześlizgnąć" się przez studia to da się również. Ale jednak jeżeli jesteś nastawiony na rozwój, interesują cie tematy związane z służbami mundurowych to uczelnia daje całe spektrum możliwości i rozwoju, jest bardzo dużo zajęć praktycznych...

    13-06-2018
  • Agnieszkaaa@
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    jeśli chodzi o APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego to generalnie jest spoko, zaraz kończę i jestem raczej zadowolona i z uczelni, zajęć, godzin, praktyk, wszystko było ok, problemów też nie miałam. jesli chodzi o plan to zalezy od kierunku, wszedzie jest inaczej Praktyki ja zawlatwialam sama ale wiem ze jesli nie znajdziesz to uczelnia pomaga i wtedy oni Ci znajduja

    12-06-2018
  • ArKaDIUSz
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia

    Hej. Przedmioty są dosyć fajne, dużo zależy jaki nauczyciel wykłada, ale ogółem nie ma trudnych definicji do nauki np czym są oględziny, kultura bezpieczeństwa, kryminalistyka itp. Na pewno to są łatwiejsze studia niż np AGH, politechnika, ale jeśli temat nas interesuje to nic nie stoi na przeszkodzie. Ludzie się dzielą na 2 grupy, tych co interesuje temat i tych którzy chcą tylko papierek np licencjat. Przy okazji można jeszcze zrobić kurs wykfalifikowanej ochrony. Jeśli chodzi o dalsze perspektywy szkoły to oprócz tytułu, ułatwia nam wejście do policji, wojska. Jeśli chcesz się rozwijać w tym kierunku to polecam, zawsze masz dodatkowy rozwój w temacie który cię interesuje :). Ja np pracuje w ochronie i otwieram sobie dalsze perspektywy i nigdy nie wiem co mi się sprzyda, ale trochę pieniędzy trzeba wyłożyć. Jak byś byłeś chętny studiować w Krakowie to polecam To moja prywatna opinia, i też trochę czytałem komentarzy odnośnie szkoły

    12-06-2018