Opinie o uczelniach - Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej (UMCS) w Lublinie

Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej (UMCS) w Lublinie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej (UMCS) w Lublinie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Studiuje mi się dobrze, co do ulubionych przedmiotów to najbardziej lubię.. Organizacje międzynarodowe, międzynarodowe stosunki gospodarcze, ochrona własności intelektualnej ;) Wykładowcy... Generalnie ugodowi, zdarzają się ciężkie przypadki, ale rzadko. Wydział Politologii jeszcze przez 1,5 roku w samym centrum miasta, więc bardzo fajna lokalizacja. Chyba tyle jestem w stanie powiedzieć tak prosto z mostu

    Bartosz
    Stosunki międzynarodowe
    14-11-2018
  • studiowałam już dość dawno ...bo w latach 90 ale bardzo polecam Uczelnię i kierunek, choć myślę ze dużo się obecnie pozmieniało. Jestem też pracodawcą dla zawodu psychologa obecnie, więc z perspektywy zatrudnienia jeszcze bardziej polecam, Było dużo zajęć praktycznych jakie towarzyszyły programowi nauczania, oferta była bardzo profesjonalnie prowadzonych zajęć z diagnozy i psychologii klinicznej, psychoprofilaktyki i psychopatologii. Porównując obecnych absolwentów Psychologii którzy po studiach trafiają do naszej Poradni to mam poczucie że Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej był (mam nadzieje że jest) uczelnią która REALNIE przygotowuje do zawodu psychologa....kierunek mam nadzieję na tyle obecnie pokazany na uczelni i w mediach też że można wybrać wiele ścieżek realizacji siebie jako psychologa praktyka....moja wypowiedz najbardziej jest o klinicznej pracy po studiach....polecam!!

    Marta S.
    Psychologia
    06-11-2018
  • studia w Lublinie to naprawdę świetna opcja ponieważ jak wiadomo Lublin to miasto"studenckie", przyjazne studentom. Jeśli chodzi o uczelnię to jest naprawdę w porządku.godziny w ciągu tygodnia są tak ustalone że jest sporo czasu dla siebie, na wyjście ze znajomymi itp.. Jednym z moich ulubionych przedmiotów jeśli można mówić o ulubionych...:D to matematyka dla ekonomistów(ponieważ jestem na ekonomii), mikroekonomia też może być ale trochę trudna... a jeśli chodzi o wykładowców to na pewno prof Mozgawa( matematyka), prof Bryłowski(prawo gosp). Tak mówią że aż chce się słuchać ale jest to moja subiektywna opinia

    aniołek
    Ekonomia
    05-11-2018
  • jeśli chodzi o wykładowców to są różni, sporo mam na roku wymagających, itd ale są życzliwi i mili ;) Polecam UMCS, gdyż atmosfera na samej uczelni jest super, jest stołówka, biblioteka wydziałowa w tym samym budynku, organizowane są przeróżne wydarzenia dodatkowe, różne szkolenia itd :) Ja jestem na zarządzaniu, jest dużo materiału na nauczenia się, dużo informacji, ale mnie to ciekawi, jest to w jakiś sposób przydatne i chce się tego uczyć tylko że trzeba poświęcić na to czas ;) ja dopiero co zaczęłam przygodę ze studiami, spodobało mi się, dużo ludzi poznałam, każdy sobie u nas pomaga w jakiś sposób i to jest fajne ;) Radzę też uczyć się wszystkiego na bieżąco, powtarzać sobie materiał i uczyć się każdego dnia tak naprawdę by przed sesją sobie to wszystko tylko powtórzyć ;) myślę że sesja tak wychodzi ludziom jak podchodzą do nauki przez cały semestr ;) Co do wykładowców nie mam jakiś ulubionych, ale z każdym w jakiś sposób się dogaduję więc nie narzekam ;)

    Aw-W
    Zarządzanie
    31-10-2018
  • Obecnie uczęszczam na kierunek "Produkcja medialna". Zajęcia jakie na nim mamy są w większości bardziej praktyczne (oczywiście są też teoretyczne, dające większy wgląd w to jak media oddziałują na ludzi itp.). Wykładowcy są mili i chętnie wszystko tłumaczą (nie ważne czy podchodzi się do nich po zajęciach, czy pyta się na zajęciach). Oczywiście niektórzy z nich działają już w jakiejś branży (czy to filmowej, dziennikarskiej lub jeszcze innej), więc jeśli zabłyśnie się na zajęciach, ma się większą szansę na dostanie się do mediów. No i Lublin! Miasto wręcz stworzone do studiowania:) Studenci często organizują różne pokazy, imprezy itp.

    Wiktor:)
    Edukacja medialna z projektowaniem graficznym
    29-10-2018
  • Wspaniale wspominam czasy studiów na UMCS w Lublinie, świetny klimat miasteczka akademickiego, jakaś taka artystyczno - beztroska atmosfera, spotkania, imprezy, życie studenckie, gdybym znów miał wybrać, znów wybrałbym Lublin, chociaż znajomi studiujący w Warszawie mieli lepiej np. z pracą. Tak naprawdę to, jaki kierunek sie skończy a jako później potoczą się zawodowe losy, to w większości przypadków dwie różne historie. Ja skończyłem dziennikarstwo, a kilka lat później transport, ale już w Warszawie. Moja rada - cieszyć się studiami, które sprawiają przyjemność. Pracę i tak się znajdzie, najwyżej szybko sie przekwalifikuje, jeżeli

    D1D
    Dziennikarstwo
    26-10-2018
  • UMCS jest dobrą uczelnią, która w Lublinie ma odpowiedni poziom nauczania (psychologia). Nie mogę wypowiadać się za inne kierunki. Osobiście uważam, że jest jedną z lepszych w Lublinie. Z drugiej strony strony na tle Polski rewelacji nie ma. W dużej mierze na moim kierunki wiedzę praktyczną trzeba zdobywać samemu. Niestety jest bardzo mała liczba odpowiednich warsztatów, ćwiczeń, treningów, które skierowane byłyby na rozwijanie kompetencji psychologicznych (wywiad, interwencja kryzysowa, szkolenia itd.). Perspektyw po psychologii jest bardzo wiele, niestety wielu moich Kolegów zamyka się tylko w kierunku terapeutycznym, a tutaj trudno jest

    Mateo
    Psychologia
    18-10-2018
  • Musiałem odejść z tego wydziału z kierunku Chemia Techniczna, ale to zachowuję dla siebie. Sam kierunek jest dość porządny a wykładowcy świetni. Zwłaszcza prodziekan który pomoże w trudnej sytuacji. Jednak przez kiepską organizację, odległość 50 km od Lublina (konieczność dojazdu) oraz brak życia studenckiego lepiej zastanowić się między czy Lublin czy właśnie Puławy. Zaletą niewątpliwie Puław są zakłady azotowe i Instytut Nowych Syntez Chemicznych. Dużo praktyki a wykładowcy zwracają uwagę na sposób wykonania doświadczeń oraz egzekwują wiedzę. Studia wyczerpujące, ale jednak jeśli się postarasz to będą one kluczem do sukcesu.

    polishwolf97
    Chemia techniczna
    10-06-2018
  • Studiuje mi się bardzo bardzo dobrze, co do ulubionych przedmiotów (mogę wypowiadać się tylko o kierunek stosunki międzynarodowe).. Organizacje międzynarodowe, międzynarodowe stosunki gospodarcze, ochrona własności intelektualnej :D Wykładowcy... Generalnie ugodowi, zdarzają się ciężkie przypadki, ale rzadko. Wydział Politologii jeszcze przez 1,5 roku w samym centrum miasta, więc bardzo fajna lokalizacja. Chyba tyle jestem w stanie powiedzieć

    A_A
    Stosunki międzynarodowe
    10-04-2018
  • Jestem związana z UMCS od 25 lat i chyba nie będę obiektywna ;). W tym roku kończę studia mam nadzieję. Dla mnie warunki są rewelacyjne, dobra kadra, można się wiele nauczyć. Co do pracy to zależy od tego co chce się robić w życiu. Od tego uzaleznij wybór kierunku. Uważam że prawno- biznesowy jest bsrdzo ciekawy i daje spore możliwości na rynku pracy. Poza tym pamiętajcie że nie hest to prywstna wyższa szkoła tylko Uniwersytet więc.na dyplom pracodawcy też patrzą inaczej. Ja polecam i zapraszam

    Pani A
    Prawo w biznesie
    06-03-2018
  • kierunek bardzo fajny, ciekawy, i trochę nawet lajtowy ;) W porównaniu z innymi, na których są moi znajomi Ja troszkę się zawiodłam, bo szumne zapowiedzi, a tak nie jest podobno mega profesjonalnie na specjalizacjach, ale bardzo mi się podoba, studiów bym nie zmieniła ;) Aczkolwiek zależy co chce się w życiu robić, bo ten kierunek to tylko baza i warto działać od razu w mediach: czy to w kole dziennikarskim, w tv czy w radiu, a nawet w samorządzie Jeżeli planuje się same studia to sama produkcja nic nie daje, tak jak mówię trzeba od razu aktywnie działać.

    Patrycja
    Grafika komputerowa i produkcja multimedialna
    22-02-2018
  • Jestem już tutaj na 3cim roku ,dałam temu kierunkowi szansę XD Jestem na czystej chemii , w 100% chemia , kryminalistyki to będziesz miała tu tyle co wykład z komendantem policji w Lublinie ,,kryminalistyka,, , wykład z prawa dowodowego i kryminalistyki ( gdzie uczysz się kodeksu z książki) . Anatomia jest tutaj też na zdjęciach.

    paulinka;)
    Chemia i inżynieria materiałów
    08-02-2018
  • Studiuje chemie i jeśli chodzi o kierunek to ciężko jest, największy problem to jest matematyka, mam swoich ulubionych, np Lubie wykłady z chemii ogólnej z dr Łyszczek, bardzo sympatyczna, jeśli chodzi o wykłady z matmy to dr Godula bardzo dobry ale to też trzeba na dobrego tez z ćwiczeń trafić bo to też ma wpływ, laboratorium to tez zależy na kogo się trafi a tak to jak na razie polecam, jest spoko, polecam ;)

    asi@
    Analityka chemiczna
    07-02-2018
  • Humanistyczny - nie jest źle ale sprawy organizacyjne są słabo realizowane np. trzeba długo czekać na sylabusy Blisko jest do akademików Posiada stołówkę Jakby była potrzeba korzystać I to co jest ważne - na 1 roku są przedmioty które nie są potrzebne dla kierunku Ale to wszędzie tak jest, dalej już coraz lepiej:) Ogólnie to opinia odnoście UMCS jest pozytywna, polecam

    Reb.K
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    29-01-2018
  • Moja historia z UMCS sięga lat 90tych, więc myślę ze opinia nie będzie miarodajna, ponieważ uważam że bardzo dużo się zmieniło. Myślę jednak że czas Zarówno spędzony na nauce jak i na tak zwanym życiu studenckim wspominam niezwykle miło i owocnie. Jeśli chodzi perspektywy znalezienia pracy to w moim przypadku zakończony kierunek zarządzanie i marketing na wydziale ekonomicznym zakończył się pracą w banku . obecnie co prawda nie jestem już związana z bankowością ale zarządzanie i marketing myślę że przyda się każdemu zarówno w życiu zawodowym jak i osobistym .Życzę powodzenia w podejmowaniu życiowych decyzji .

    aldona
    Zarządzanie i marketing
    24-01-2018
  • co prawda minęło już parę lat, ale nadal pozytywnie wspominam...fajni wykładowcy, wystarczylo znalezc wspolny jezyk i bylo ok. Udzielanie się znacznie zwiększyło szanse :D grupa też spoko, perspektywy znalezienia pracy pewnie można uznać za cud. Ja miałam to szczęście ze już pracowałam gdy podjęłam studia. opinia co do uczelni jest ekstra, szczerze zachęcam i zapraszam

    MoniKA
    Psychologia
    23-01-2018
  • Ogólnie UMCS jest nowoczesną uczelnią i chodzę do niej z większą przyjemnością niż do liceum. W kole naukowym zajmujemy się ciekawymi sprawami a wykłady i ćwiczenia również są interesujące. jak najbardziej polecam

    natalia
    Gospodarka przestrzenna
    22-01-2018

Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej (UMCS) w Lublinie - Dni otwarte

ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły