Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT

Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Osobiście jestem bardzo zadowolony ze studiów na WSISIZ. Za moich czasów to były bardzo praktyczne studia, z dużym ukierukowaniem na zastosowanie umiejętności w biznesie. Jeśli chodzi o ocenę jakości to wszystko zależy od oczekiwań. Ja studiowałem tam zaocznie (studia inż, a potem mgr). W tym czasie pracowałem już w IT, więc studia poszerzały mi wiedzę a na codzień mogłem ją testować w pracy (szczególnie wiedza ze studiów inż o specjalności bazy danych). Były to też moje pierwsze studia, więc nie miałem porównania. Moi znajomi, którzy robili te studia jako drugi kierunek (będą np doktorantami na innych uczelniach) mieli trochę zastrzeżeń merytorycznych (głównie, że niektóre tematy są poruszane pobieżnie -> ale to chyba specyfika studiów zaocznych). Jeśli chodzi o to jak mi się studiowało to generalnie dobrze - dobra kadra dydaktyczna, jedni bardziej się przykładali, inni mniej. Czyli jak to na uczelni. Ale z perspektywy czasu widzę, że studia dały mi bardzo solidna podstawę do rozwoju mojej kariery. Jedyne uwagi które mam to że uczelnia nie bardzo dbała o kontakty z absolwentami, do życzenia pozostawała również oferta rozwoju dodatkowego (np, różnorodność kół naukowych, czy zajęć dodatkowych). może coś się zmieniło od tamtego czasu.

    Marcin
    Informatyka
    26-02-2019
  • Bardzo fajna uczelnia, w czasie moich studiów niepowtarzalna. Bardzo miło wspominam.

    Dominik
    Zarządzanie
    05-02-2019
  • ogólnie nie ma na co narzekać. Zajęcia sobota/niedziela. Nie mieszają wykładów z ćwiczeniami, więc jak cos nie jest obowiązkowe to wcześniej wolne. Prowadzący też w porządku, ale czasem można trafić na kogoś bardziej wymagającego. Materiały też wrzucają do specjalnego systemu dla studentów, więc zawsze jest na czym opierać naukę w razie nieuwagi na zajęciach ;) Co prawda mało spraw załatwiłem w dziekanacie, ale póki co nie było tam problemów. Nadal tam studiuje i raczej nie zmienił bym uczelni :)

    Piotr
    Informatyka
    13-11-2018
  • jestem na 4 semestrze wiec w połowie studiowania, atmosfera jest fajna wykładowcy mili i pomocni. W tych 2 latach było strasznie dużo programowania w c++ co jest dla mnie dziwne bo IT to nie tylko programowanie i nie każdy chce być programistą, nie każdy lekarz chce być chirurgiem, a jednak te przedmioty stały się kulą u nogi dla dużej liczby osób, Z tych przedmiotów co miałem i mam ulubionym jest systemy operacyjne 2 laboratorium z takim fajnym panem z Microsoftu, bo to jedyny jak na razie przedmiot gdzie można się czegoś nauczyć co przyda się w pracy w it jak hyperV, bo tak to na razie to nic przydatnego nie było przez co dużo osób sobie odpuściło nauke wybierając jakieś kursy np msca.

    programista
    Programowanie
    15-03-2018
  • Jak dla mnie WIT to całkiem spoko uczelnia. Na ogół profesorowie są wyrozumiali i jeśli czegoś nie zaliczysz to wyciągają pomocna dłoń, aczkolwiek jest parę osób które potrafią dać w kość. Co do ulubionych przedmiotów - zależy co się lubi. Jedni wolą bazy danych drudzy programowanie a jeszcze jedni serwery. Jeśli programowanie do dr. Olbratowski. Bazy danych? Cholajda, ale nie jestem pewien czy jeszcze uczy. Ogólnie atmosfera jest spoko i polecam

    $$$KONRAD$$$
    Programowanie
    15-03-2018
  • No wiec ja studiuję grafikę. Później, chyba na drugim roku, wybieramy specjalizacje i obie związane są już z grafiką komputerową (użytkowa lub 3D). Do tego czasu jednak mamy również zajęcia z technik tradycyjnych, czyli rysunek, malarstwo, liternictwo, rysunek perspektywiczny itd. No wiec te przedmioty są, przynajmniej dla mnie, czasochłonne. Jestem w trakcie sesji i w sumie mam do oddania jakieś.... 11 prac w formacie b2 i pewnie ponad 20 w mniejszych formatach. Da się to zrobić i fajnie się sprawdzić i pokazać ze się potrafi, ale jest to wyzwanie. Zwłaszcza dla kkogoś kto raczej woli rysować w Paintcie Wykładowcy są super,ale zawsze zjadzie się czarna owca ;-)To jeden na 5 czy 6 wykładowców więc tragedii nie ma. atmosfera luźna i można się dużo nauczyć, oczywiście jeśli się ma otwarty umysł ;-) (są artyści co to już wszystko wiedza i nie dopuszczają krytyki). Ja nie pracuje na etacie wiec mam więcej czasu niż moi koledzy z roku.  Lubię swoje zajęcia. 

    Kinga
    Grafika komputerowa i produkcja multimedialna
    12-03-2018
  • mam bardzo dobre odczucia co do WIT :) Studiuje mi się bardzo dobrze ;) Przynajmniej jeśli chodzi o informatyke to uważam że jest na dobrym poziomie, a o innych kierunkach nie wiem nic.. Na roku dziewczyn jest może z 10, gdzie wszystkich w tym momencie jest ok. 80/90 osob :P Szczerze mówiąc to nie wiem jak wyglądają specjalności, żadnych szczegółów nie znam, specjalizacje wybiera się na 3 roku, a ja jestem na drugim xd Przed rozpoczęciem 3 roku wybiera się specjalność, więc po 4 semestrze, przed 5 ... praktyki się robi chyba też na 3 roku więc jeszcze do tego etapu nie doszedłem xD Wydaje mi się że jakieś tam firmy zaprzyjaźnione są które biorą od nas na praktyki, ale pewności nie mam :P

    Sylwester
    Informatyka
    12-03-2018
  • Cześć wszystkim !! WIT to fajna szkoła i można się dużo nauczyć tylko trzeba Chciec. Duży nacisk jest na matematykę więc nie jest wcale lekko... ale to też zależy czy coś od razu rozumiesz jeszcze z zajęcia czy musisz jeszcze w domu dużo o tym czytać...Wykładowcy są spoko chociaż są tacy że jak im podpadniesz to możesz mieć ciężko, ale większość jest takich ze lubią luźne żarty i nie są sztywni jak to "typowy informatyk":D Ogółem szkoła fajna :D

    OLEK
    Informatyka
    12-03-2018
  • Cześć! Ja studiuję na kierunku grafika komputerowa i zamierzam iść na specjalizację w grafice użytkowej.No cóż, na razie przebyłam tam dopiero jeden semestr, w dodatku zaocznie, ale jeśli chodzi o najważniejsze przedmioty czyli grafika wektorowa i bitmapowa, wszyscy wykładowcy są super z tego co mi wiadomo. Ja trafiłam na wyjątkowo super nauczycieli z tych przedmiotów. Po pół roku przygotowują Cię już do robienia zleceń itd. Zawsze są otwarci do pomocy i są w ogóle bardzo w porządku. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby komus nawet ociągającemu się nie pomogli. Zawsze się dogadywali. Generalnie faceci wykładowcy są tam wyjątkowo sympatyczni, a babki trochę szurnięta bo póki co uczą mnie 3, w tym z 2 już mam trochę pod górkę, ale jeśli chodzi o sam tok nauczania z głównych przedmiotów, to bardzo na plus. Jeśli chodzi o lokalizację to uczelnie są trochę na odludziu, a ich budynki same w sobie nie robią szału, bo w budynku gdzie np. są zajęcia z grafiki to jest ""stołówka"" gdzie można sobie zamówić jedzenie i są tam zaledwie 4 stoliki, a jeśli chcesz zjeść tam swój posiłek to cię wyganiają i musisz jeść na korytarzu na krześle (chlip chlip) a i za głupie plastikowe widelczyki liczą sobie 50 gr - to tak btw w ramach ciekawostki xd. W dziekanacie upierdliwe strasznie kobiety są. Papiery o stypendium szłam zanosić chyba 5 razy bo zawsze się dopatrzyły, ze jednak jeszcze czegos nie ma- zamiast powiedziec raz a konkretnie to tak troche nijak..

    karolina
    Grafika komputerowa
    06-03-2018
  • Studiuje zaocznie na kierunku projektowania graficznego. Polecam uczą praktyki fajni wykładowcy pracują w zawodzie wiec podpowiadają, otwarci no może dla niektórych najgorsza jest historia sztuki ale to tylko na tym kierunku. Jak na pierwsze moje studia polecam .Jestem na zaocznych i zajęcia mamy przez cały weekned od rana do nocy. Uczą tu przede wszystkim praktyki, mamy dużo projektów do roboty ale jak coś nie idzie to wykładowcy pomagają. Nie trafiłam jeszcze na takiego co mści się na studentach. Sprawy organizacyjne są jeszcze do dogrania, czasem chwilę przed wykładem okazuje się, że nie będzie go, bo jest przeniesiony. Panie w dziekanacie ogólnie miłe i szybko ogarniają petentów. 

    Amelia
    Grafika artystyczna
    22-02-2018
  • Jestem bardzo zadowolony z przedmiotów związanych z bazami danych które były na specjalizacji. Dużo zależy jaką ma się wiedzę "początkową”, ja programowałem wcześniej aplikacje webowe więc posiadałem już pewna wiedzę. Do plusów zaliczę jeszcze przedmioty z systemów operacyjnych i sieci oraz bezpieczeństwa. Przedmioty matematyczne, no cóż trzeba posiedzieć trochę nad zadaniami.

    Michał
    Informatyka
    30-10-2017
  • Duża ilość przedmiotów jest mało przydatna i 'stara' technologicznie. Oczywiście znajdą się też perełki z ciekawymi wykładowcami. Słaby jest poziom Sieci i programowania, nie wiem jaka jest sytuacja z SQL'em - to nie moja specjalizacja. Trzeba być również świadomym, że powyższe 'minusy' wystąpią na większości uczelni. Przechodząc teraz do dobrych stron ... Na uczelni wystartowała 2 lata temu nowa specjalizacja: Technologie Chmury w oparciu o rozwiązania Microsoftu. Prowadzona przez osoby które tą technologię wdrażają na co dzień - dzięki czemu można mieć pewność , że uczymy się czegoś co faktycznie jest wykorzystywane w dzisiejszych czasach. Podsumowując, jeżeli ktoś myśli o roli IT Prosa i chce iść w tym celu na uczelnie to polecam :)

    Jakub
    Informatyka
    23-10-2017
  • Na tej uczelni o studenta się dba. W dziekanacie wszystkie sprawy były zawsze rozstrzygane po mojej myśli. Trzeba tylko się interesować i sobie nie odpuszczać. Wykładowcy byli różni jedni z pasją przekazywali wiedzę inni po prostu przekazywali wiedzę. Wszystkie materiały zawsze były łatwo dostępne. Nikt nikomu nie robił niespodzianek wszystko zawsze było jasne jak będzie wyglądało zaliczenie ćwiczeń czy egzamin. Uogólniając trzeba się uczyć ale nikt cudów nie wymaga tylko systematycznej pracy i wtedy nie ma żadnych problemów na zaliczeniach.

    Robert
    Informatyka
    23-10-2017
  • Uczelni nie oceniam negatywnie, nie mniej raczej nie przełożyła się ona na moją karierę zawodową. Poziom nauczania dostosowany do poziomu studentów inaczej mówią z nie praktykującej osoby w branży specjalisty IT nie zrobi, ale osoba chcąca na pewno skorzysta. Warto zainteresować się kursami specjalistycznymi i podyplomowymi na niej prowadzonymi bo jednak skupia ona specjalistów i tu zasłyszałem pozytywne opinie.

    Maciej
    Informatyka
    23-10-2017

Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT - Aktualności

WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie zaprasza na Dzień Otwarty.Weź szkicownik, laptop lub wykorzystaj przygotowane przez uczelnię stanowiska i rysuj z nami! Wstęp wolny Cztery powody dla których powinieneś przyjść na nasze spotkanie: 1) Weź udział w malowaniu postaci na żywo przy pomocy komputerów 2) Obserwuj warsztat na żywo najlepszych artystów cyfrow [..]

Zobacz więcej

WIT we współpracy z firmą INPROGRESS Sp. z o.o. przygotował szereg akredytowanych szkoleń.Zakres szkoleń: • zarządzania projektami (m.in. PRINCE2, AgilePM, Scrum, PMP, P30), • zarządzania programami, wartością, portfelem (MSP, MoV, MoP), • zarządzania ryzykiem (M_o_R), • zarządzania zmianami (Change ManagementTM) • zarządzania serwisem IT (ITIL) • testowania systemów informatycznych [..]

Zobacz więcej

Zapraszamy na Dzień Otwarty w Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania. 4 POWODY DLA KTÓRYCH POWINIENEŚ/AŚ PRZYJŚĆ NA NASZ DZIEŃ OTWARTY: • Skorzystaj z otwartych warsztatów przygotowanych przez WIT • Weź udział w malowaniu postaci na żywo przy pomocy komputerów • Obserwuj na żywo warsztat najlepszych artystów cyfrowych i zdawaj pytania • Sprawdź profesjonalny sprzęt firm Wacom oraz E [..]

Zobacz więcej