Znajdź uczelnię dostosowaną do twoich potrzeb

ikonka studia

Studia Kraków Kierunek Chemia - 3 uczelnie

Uniwersytet Jagielloński

Studia I i II stopnia , studia podyplomowe

Uniwersytet Jagielloński

31-007 Kraków

ul. Gołębia 24

ikonka telefon do uczelni
tel.:

12 663 14 08, 12 663 14 01

fax.:

Wydziały/Kierunki I stopnia Jednolite II stopnia
licencjackie inżynierskie magisterskie magisterskie
uzupełniające
S NP NSN S NP NSN S NP NSN S NP NSN
Biochemia
Cena za semestr od 0zł od od od 0zł
Chemia
Cena za semestr od 0zł od od od 0zł
Chemia medyczna
Cena za semestr od 0zł od od od 0zł
chemia zrównoważonego rozwoju

Legenda:

S - stacjonarne(dzienne), NP - niestacjonarne popołudniowe, NSN - niestacjonarne sobotnio-niedzielne

Akademia Górniczo - Hutnicza (AGH) im. Stanisława Staszica w Krakowie

30-059 Kraków

al. A. Mickiewicza 30

ikonka telefon do uczelni
tel.:

+48 12 617 36 84

fax.:

ikonka email do uczelni

www.agh.edu.pl

email:

www.agh.edu.pl

Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

31-155 Kraków

ul. Warszawska 24

ikonka telefon do uczelni
tel.:

12 628-22-22, 12 628-22-02

fax.:

12 628-20-57

ikonka email do uczelni

www.pk.edu.pl

email:

www.pk.edu.pl

Zobacz także

Wyższa Szkoła Europejska (WSE) im. ks. Józefa Tischnera

Studia I i II stopnia , studia podyplomowe

Wyższa Szkoła Europejska (WSE) im. ks. Józefa Tischnera

31-864 Kraków

Al. Jana Pawła II 39a

ikonka telefon do uczelni
tel.:

12 683 24 00, 12 683 24 04

fax.:

12 683 24 14

Uniwersytet Pedagogiczny (UP) im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

Studia I i II stopnia

Uniwersytet Pedagogiczny (UP) im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

30-084 Kraków

ul. Podchorążych 2

ikonka telefon do uczelni
tel.:

12 662 60 14

fax.:

12 637 22 43

Opinie studentów o kierunku Chemia w Krakowie

  • ja już studia skończyłem ale byłem zadowolony . studia ciekawe dużo wiedzy się zdobywa, peirwsze egzaminy są dość ciężkie ale do zdania ;) cieakwe ćwiczenia terenowe na wiosnę bo praktycznie w przeciągu studiów objeżdża się całą Polskę ;) plus wiosenny semstr jest krótszy bo kończy się najcześciej już końcem kwietnia jednak zajecia trwają nie po 1.5 godziny a 2.15 ale dzieki temu przychodzą juwenalia to ejst luz ;)

    PioTR
    Chemia
    15-11-2018
    Uniwersytet Jagielloński
  • Tak naprawdę wszystko zależy od wydziału.Ja jestem na technologii żywności, na kierunku Jakości i bezpieczeństwo żywności.  Ogólnie studia bardzo fajne i bardzo ciekawe, ale tez wymagające. Szczególnie pierwszy i drugi rok jest ciężki, ale to wynika z dużej ilości nauki i przedmiotów które wtedy się realizuje. Jeżeli chodzi o mój wydział i jego zaplecze naukowe to bardzo polecam, sama drugi raz bym sie zdecydowala na to samo. Jedyne co, to nie liczylabym na fajny plan zajęć- na rolniczym raczej  plany sa średnie.Jeśli chodzi o wykładowców na Rolniczym to Zalezy na kogo trafisz, bywa różnie, część jest bardzo w porzadku. Najgorsze przedmioty tozdecydowanie biochemia ;D

    Oliwia
    Chemia i technologia żywności
    14-11-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Ogólnie polecam. Są jakieś odejścia od normy wśród wykładowców ale da się to przeżyć z reguły to są ludzi od przedmiotów mało ważnych. Super geniuszem nie jestem. Ale w sumie to z mojej perspektywy ten semestr był na prawdę  w porządku. Mało związany z tym co się będzie robić w przyszłości bo większość jest przedmiotów typu chemia . Chemia chemia chemia. Tego się trzeba uczyć bardzo. Po za chemia i matma większość da się zaliczyć na

    Magda
    Chemia i technologia żywności
    09-11-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Jeśli chodzi o UJ to wszystko zależy na pewno od wydziału który się wybiera . No i oczywiście od kierunku Najlepiej sprawdzić sobie rankingi która uczelnia może się pochwalić podium w przypadku danych kierunków Ja studiuje na wydziale chemii i jestem zadowolona:) Pierwsza no i druga sesja to jest przesiew studentów :) ale jak się od samego początku przykłada to nie będzie problemów Profesorzy są w miarę spoko. wszystko zależy od wykładowców. Jedni są pozytywnie nastawieni do studentów a inni mają humorki ale da się przeżyć; ) Więcej jest i tak tych sympatycznych

    karolka
    Chemia
    06-11-2018
    Uniwersytet Jagielloński
  • Witam Ja jestem już absolwentką studiów zarówno magisterskich jak i doktoranckich na UR Kraków wydziału Technologii Żywności który wg rankingów ma najlepsze opinie ze wszystkich wydziałów UR Jak widzicie mi się bardzo podobało stąd decyzja o ppdjeciu studiów dr Fajne jest to że wykładowcy są ludźmi i nie mają much w nosie więc przekazują praktyczną wiedzę w przyjaznej atmosferze Jeśli lubicie integrację i działania społeczne to przy UR przy akademikach działa klub ARKA w którym można się dobrze i bezpiecznie bawić 

    Agnieszka
    Chemia i technologia żywności
    25-07-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Ogólnie uczelinia jest ok. nie ukrywam uczyć się trzeba czasami nawet sporo,wiadomo niższy poziom niż na uj albo agh,ale niski tez nie jest. Napewno wyższy jak na up. ja jestem na technologii zywności kierunek bardzo fajny polecam o tyle że jest na nim troche chemii matmy i fizyki też ale do ogarnięcia nawet dla kogoś kto nie jaży tych przedmiotów. chemia jedynie dość ciężka, ale to zależy na jakich się prowadzoących trafi loteria, bo jedni są lajtowi inni mniej. Fizyka też trochę uwiera, powiem tak zawsze miałem z niej 2 w szkole średniej a udało mi sie przebrnąć. ogólnie na Uni.Rolniczym to tak różnie bywalo ale nie ma sie co oszukiwać wszedzie sie trzeba uczyć.

    Michał
    Chemia i technologia żywności
    08-02-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Jestem dopiero na 2 roku pierwszego stopnia Uniwerku Rolniczego. Studiuję na kierunku Jakość i bezpieczeństwo żywności. Jak tutaj szłam zauważyłam, że ludzie mają średnią opinie na temat tej uczelni. Wydział WTŻ jest taka wisienką na torcie naszej uczelni, podnosi jej poziom :-) Bardzo mi się podoba, fajni prowadzący, ciekawe zajęcia. Ogólnie bardzo miła atmosfera na wydziale, wszyscy są pomocni. Jak najbardziej na plus!!!Wszystko oparte jest na chemii, ale ja nie zdawałam rozszerzenia i daję radę :-) Co do dziakanatu nie wielę mogę powiedzieć,bo jestem starościną i wchodzę bez kolejki. Nie mam więc typowego problemu studenckiego ;-) Ale na co dzień jest ok. kolejki są tylko przy papierach o stypendia

    Emilia
    Chemia i technologia żywności
    07-02-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • "Studiuje technologię żywności, ogólnie kierunku to średnio polecam, jest bardzo ciężko mimo że panuje opinia UR- uniwersytet relaksu, owszem jest relaks na innych wydziałach, ale ja na sesji zimowej na 3 roku miałam 22 zaliczenia a USOS był cały w dwójach. Biochemia, Gewiś-gospodarka energrtyczna wodna i sciekwa, alkohole- to są nagorsze przedmioty. na technologii żywności nie ma relaksu.chemia jako chemia jest na 1 roku a później jest na każdym przedmiocie bo wszystko kręci sie wokół przemian chemicznych fizycznych Wykładowcy - Zależy z kim masz do czynienia ;-) Z jedymi sie da dogadać z innymi nie. Ogólnie raczej kontaktowi są ;-)  Z dziaknatami czy stypendiami za bardzo doczynienia nie miałam, ale chyba szybko się te sprawy załatwia."

    Magdalena
    Chemia i technologia żywności
    05-02-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Ja studiuję na Uniwerku Rolniczym technologię żywności i żywienie człowieka, specjalność bioinżynieria i bioprocesy. Co mogę  powiedzieć o URze, to na pewno to, że wcale nie jest tak łatwo jak się niektórym wydaje, trzeba mocno przysiąść do niektórych przedmiotów bo nauka w jedną noc przed egzaminem na pewno nie wyjdzie. Ciężko powiedzieć mi czy polecam, ale myślę, że gdybym miała drugi raz wybierać, to zostałabym przy sowim wyborze. Z wykładowcami, wiadomo różne przypadki się zdarzają, ale dogadać się można.  Jesli chodzi o przedmioty to na pewno cięzki jest każdy rodzaj biochemii, może enzymologia, matematyka też wymaga czasu i chęci przyswojenia hahah Tak na poczatku to w 90% przedmiotów to są takie ogólne jak na każdym kierunku. Nigdy też nie mialam problemu z załatwieniem czegokolwiek w dzikanacie czy ze stypendiami. Masz dobrą średnią do dostaniesz kasę na czas ;-)

    Patrycja
    Chemia i technologia żywności
    01-02-2018
    Uniwersytet Rolniczy (UR) im. Hugona Kołłątaja w Krakowie