Opinie o uczelniach - Politechnika Częstochowska

Politechnika Częstochowska - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Politechnika Częstochowska Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Cześć, tak jak w normalnej szkole :) jedne zajęcia są całkiem spoko, fajnie się słucha, drugie są nudne, ale wiadomo, trzeba przez to przebrnąć, jedni nauczyciele są super, z pasją i zapałem a drudzy mocno przeciętni, a zdarzają się i tacy, którzy niezbyt wiedzą czego mają nas uczyć :) Sale raczej są nowoczesne, ładne odnowione, tak jak zresztą oba budynki. Ja nie narzekam :)

    Mateusz
    Budownictwo
    09-04-2019
  • Cześć , studiuje na wydziale elektrycznym , i oceniam go bardzo dobrze wykładowcy są w porządku , niektórzy bardziej wymagający inni mniej . Zawsze znajdzie się ktoś ciekawy . :D wrażenia tez fajne tym bardziej ze mieszkam na akademiku . Co do innych wydziałów to raczej nie słyszałem żeby ktoś narzekał na jakieś niedogodności lub inne tego typu rzeczy :D jak dla mnie PCZ było strzałem w dziesiątkę i bardzo polecam ;)

    Miachał
    Elektronika i telekomunikacja
    15-11-2018
  • Hej,moja opinia na temat uczelni Politechniki Czestochowskiej jest bardzo pozytywna, znajduje się ona kilka kroków od komunikacji miejskiej,dobra lokalizacja. Profesorowie robią bardzo dobre wrażenie, mili ,sympatyczni, chetnie niosą pomoc ,kiedy pojawi się jakikolwiek problem.Posiadają oni dodatkowe godziny dla studentów na ktore można przyjść w ramach jakiś pytań czy wątpliwości do wykladu czy ćwiczeń. Na początku jest zawsze ciężko ,ale zbiegiem czasu do wszystkiego można sie przyzwyczaić. Tak jak na każdej uczelni trzeba się uczyć jeśli chcę się przejść na kolejny rok, poziom jest godny polecenia ,nawet robi lepsze wrażenie niż inne Politechniki ,które podnoszą swój prestiż na tle innych uczelni,takie jest moje zdanie. Ogólnie w mojej ocenie Politechnika Częstochowska jest godna polecenia i podjęcia na niej studiów ,które napewno przydadzą sie w dalszej karierze, ale i również będę w przyszłości miło wspominał ten czas spędzony w murach tej uczelni.

    KamiL
    Energetyka
    14-11-2018
  • Studiuje się ogólnie dobrze, porównując do innej uczelni to zajęcia mam fajnie dopasowane, godziny mi pasują oczywiście studia jak to studia, prawie wszystkie żarciki są na miejscu - w dziekanacie się wyczekasz ale to norma jak jest tyle studentów a takie godziny pracy dziekanatu. ale ogólnie to jest spoko, akurat moi wykładowcy wysyłają wszystko w czasie, a co do grupy to wszystko będzie zależeć od tego gdzie Cię przydzielą.

    Beata
    Zarządzanie
    13-11-2018
  • Hej wszystkim, osobiście mam pozytywne zdanie o tej uczelni, w sumie nie ma nad czym sie rozpisywać, wykladowcy w wiekszości są spoko, da się z nimi dogadać w przeróżnych sprawach, jakbyś chcieliscie jakąś aktywność poza zajęciową jest wiele kół, z poziomem wydaje mi sie, że nie jest zle a nawet dobrze ale wiadomo jesli sie nie chcesz uczyć a tylko zdać to Ci najlepsza szkola nie pomoze :D no i to tyle chyba co tutaj moge napisać :D

    Łukasz=)
    Organizacja i zarządzanie
    09-11-2018
  • Cześć. Bardzo fajna i przyjazna dla studenta uczelnia :) nigdy nie myślałem że skończę studia ale trafiłem na tak fajnych ludzi i później promotora, że nie wyobrażam sobie jakbym miał teraz na niej nie być. Skończyłem inżynierke, magisterke i zacząłem studia doktoranckie. Ciężko mi porównać do innych bo nie byłem :) gdybym miał wybierać jeszcze raz, wybrałbym tak samo :)

    Łukasz
    Mechanika i budowa maszyn
    08-11-2018
  •  Są różne opinie o Politechnice w Częstochowie. Większość mówi, że biora każdego czy leń i nieuk, czy dobry maturzysta. Nie wiem czy rzeczywiście tak jest , ale znając panujące w Polsce zwyczaje może tak być ;-) Bardzo dobrze wspominam te  swoje ponad 3 lata, większość wykładowców to uprzejmi, wyrozumiali życiowo doktorzy stąd tyle można podchodzić do poprawek i poprawiać do skutku. Nie ma mowy, aby leń otrzymał dyplom w przeciagu 3 lat bądź ją wogóle uzyskał ;) . Zresztą jakie studia kształcą ;p ludzie.. W Polsce żadne! U nas liczą się znajomoścli lub iwedza i praktyka zodobyra po za murami uczleni. Wiem co mówię, bo skończyłem wydział elektryczny a pracuję w marketingu ;-) Ogólnie u nas działało to sprawnie, nie było jakiś obsów w dzikanacie czy podkłądania kłód pod nogi. Trezba było jakos sie uczyć, bez większego kucia, ale zawsze coś trzeba było robić i zapamiętywać, na obecnośćjedni patrzyli inni olewali.

    Franek
    Elektronika i telekomunikacja
    25-09-2018
  • ja jestem na wydziale zarządzania studiuje finanse i rachunkowość na 2 roku.a osobiście mogę powiedzieć że jeśli ktoś chodzi na zajęcia to nie ma problemu ze zdaniem , takie jest moje zdanie i ja tak mam. Im więcej się przykładasz tym masz lepsze oceny i łatwiej Ci zaliczyć. Każdy ma swoją opinię na ten temat. Teraz 2 kierunek będę zaczynał od września zarządzanie i inżynieria produkcji to może będę mógł coś więcej powiedzieć.

    Mateusz
    Finanse i rachunkowość
    16-01-2018
  • Dużym plusem tego wydziału jest to, że wykładowcy są naprawdę przyjaźni studentom, stypendia dla studentów też są ok, zajęcia są tak dopasowane, że zazwyczaj piątek jest już wolny i naprawdę niewielu studentów można spotkać na wydziale. Jeżeli chodzi o poziom studiów, to pytanie na ile jesteś samodzielna i dociekliwa a na ile chcesz po prostu papier.Sam wydział ma różne opinie w środowisku pracodawców. Bez problemu można załatwić sobie tok indywidualny studiów I wtedy dogadujesz się z każdym wykładowcą indywidualnie jak ma wyglądać udział w zajęciach i jak wygląda zaliczenie. Zawsze można przenieść się na zaoczne.

    Agnieszka
    Zarządzanie
    15-01-2018
  • Studiuję finanse i rachunkowość na II roku mgr. Poziom nauczania na kierunkach z rachunkowością bardzo wysoki, bardzo dobrze przygotowani wykładowcy na innych zajęciach zależy od wykładowcy. Mam sporo zajęć ćwiczeniowych cały czas robimy na nich zadania lub projekty. Organizacja zajęć i planu zajęć też jest w miarę okej. Nie mam żadnych okienek. Minusem może jest organizacja uczelni jako całości- późno plan zajęć, późno listy ze stypendiami.

    Magdalena
    Finanse i rachunkowość
    14-11-2017
  • Moja ocena, jak najbardziej pozytywna. Wykładowcy kompetentni i poziom nauczania również zadowalający :)

    Rafał
    Zarządzanie i inżynieria produkcji
    23-10-2017
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły