Opinie o uczelniach - PAŃSTWOWA SZKOŁA WYŻSZA (PSWBP) IM. PAPIEŻA JANA PAWŁA II W BIAŁEJ PODLASKIEJ

PAŃSTWOWA SZKOŁA WYŻSZA (PSWBP) IM. PAPIEŻA JANA PAWŁA II W BIAŁEJ PODLASKIEJ - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni PAŃSTWOWA SZKOŁA WYŻSZA (PSWBP) IM. PAPIEŻA JANA PAWŁA II W BIAŁEJ PODLASKIEJ Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Witam, uczelnia jest godna polecenia dla osób chcących nauczyć się programowania!!! Kadra pod tym względem kompetentna i raczej wymagająca. Z pozostałych przedmiotów: matematyczne na dobrym poziomie, ogólno-IT traktowane raczej po macoszemu, jest też część przedmiotów, które nie bardzo mają coś wspólnego z kierunkiem, ale trzeba było coś wrzucić, żeby spełnić wymagania punktów ECTS. Niemniej studiowanie (dzienne) nie przeszkadzało mi w rozwijaniu się w kierunku programisty. Na drugim roku znalazłem pracę (B2B, zdalnie), od tamtej pory więcej do mojego rozwoju wnosiła firma niż studia, niemniej dało się je dokończyć i otrzymać na świadectwie ocenę 5.0. na rynku IT bardziej liczą się indywidualne umiejętności, niż ukończona uczelnia, toteż, jeżeli ktoś chciał je rozwijać, to mógł to robić w czasie studiów. W kwestii programowania kadra jest pomocna i wspomaga inicjatywy (organizacja grupy na hackaton w Lublinie, zajęliśmy drugie miejsce), jak i sama proponuje kierunki rozwoju (koła naukowe, w tym programowanie robotów, aplikacji mobilnych, a także nawiązanie współpracy z firmą zewnętrzną i umożliwienie realizacji rzeczywistych, rynkowych zleceń). Naturalnie, jak ktoś chciał, to mógł prześlizgnąć się przez całe studia nie wynosząc z nich praktycznie nic, jak i nie zdobywając użytecznych umiejętności, tak więc sama marka PSW w Białej Podlaskiej niczego nie gwarantuje w kwestii umiejętności absolwentów. Mam nadzieję, że moja opinia okaże się pomocna.

    Paweł D.
    Programowanie
    11-03-2019
  • mam dobre zdanie odnośnie uczelni w Białej Podlaskiej. Polecił bym ją osobom które się wahają z wyborem uczelni. Uczelnia posiada niesamowite zaplecze naukowe, które jest otwarte dla studentów. W trakcie toku studiów często korzystałem z pomocy wykładowców przy własnych projektach. Zawsze ową pomoc uzyskiwałem, z tego też względu miło wspominam ową uczelnię. Odnośnie perspektywy znalezienia pracy, uważam że jeśli są chęci praca się znajdzie. W moim przypadku od praktycznie początku studiów pracuję w firmie logistycznej gdzie pracuje jako informatyk. Uważam jednak że perspektywy pracy po kierunku Informatyka są ogromne, cały czas się rynek IT rozwija i miejsca pracy będą. Mam nadzieje że moja opinia będzie przydatna, Serdecznie Pozdrawiam.

    Piotr D.
    Informatyka
    12-02-2019
  • Dzień dobry wszystkim :D Odnośnie moich studów w Państwoej Szkole Wyższej, to wspominam je bardzo dobrze. Studiowałem tam anglistykę oraz informatykę. Przyznaję, że wg. wydział filologii angielskiej pod względem kadrowym jest wybitnie dobry - potwierdziła to też moja siostra która skończyła ten sam kierunek 2 lata temu. Mam porównanie ze studiami zaocznymi na UW, gdzie jak sądzę, pod względem programowym nauczanie było mniej efektywne. Jeśli chodzi o informatykę, było w miarę ok. Moim zdaniem za mały nacisk został położony na programowanie i architekturę baz danych w nauczaniu, ale wiadomo że trzeba sie jeszcze samemu rozwiajać.. Mimo to, było kilku świetnych wykładowców, szczególnie od algorytmów i programowania obiektowego, któych bardzo cieplo wspominam - bardzo konkretni ludzie, któzy naprawdę sporo wymagali.

    Maciej
    Informatyka
    17-12-2018
  • Nie zastanawiajcie się tylko składajcie papiery!!!:-) Ja osobiście jestem zadowolona z Państwowej szkoły Wyższej im. Papierza Jana Pawła II:) i z jakości kształcenia i dopasowania przedmiotów pod kierunek. Wykładowcy bywają różni.. ale mało kto robi problemy.. w sumie na każdej uczelni podobno.. zależy od wykładowcy:). Jeśli będziesz sumiennie chodzić na wykłady itp napewno się to zwróci ;) Polecam jak najbardziej

    SYLWIA
    Finanse i rachunkowość
    05-11-2018
  • trudno coś obiektywnego powiedzieć, bo wiadomo, w każdego różne oczekiwania od uczelni... studiowałem tam kilka ładnych lat temu. Jak jest teraz to nie wiem. Studiowało mi się bardzo dobrze. Uczelnia trzymała poziomom i myślę, że i nadal tak jest :D. Odnośnie znalezienia pracy po tym kierunku, to wiadomo... nie jest trudne :D (pomijać fakt doświadczenia). Ofert jest sporo + do tego, szkoła jest bardzo ceniona przez pracodawców

    Pan D
    Programowanie
    06-04-2018
  • jeżeli chodzi o studia na Państwowej Szkole Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej powiem szczerze, że poziom jest spoko jednak wszystko zależy według mnie od studenta. Ja dość dużą uwagę przywiązałem do programowania rozwijając coraz to bardziej ambitniejsze projekty we własnym, dodatkowym zakresie w zaciszu domowym dzięki czemu stosunkowo szybko znalazłem zatrudnienie. Jednak wiadomo niski poziom studiów oraz niskie progi punktowe aby dostać się na studia przyciągają leni, którzy studiują tylko po to aby się pobawić i na koniec studiów dostać tzw. "papier". Jeżeli chodzi program studiów dla konkretnej specjalizacji np. programisty to same studia bez ciężkiej pracy w domu nauczą nas ( oczywiście zakładając że jesteśmy laikami ) solidnych podstaw do rozwijania wiedzy ( nowości ) we własnym zakresie. Pozdrawiam i mam nadzieję, że przynajmniej trochę naświetliłem jak to wygląda :)

    łukasz
    Programowanie
    29-03-2018
  • Ogólnie bardzo dobrze wspominam Państwową Szkołe Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej. :D Oczywiście z wyjątkiem paroma wyjątkami. Studiowałem tam Informatykę i naprawdę super, polecam. Najlepiej wspominam nauczyciela od programowania, który był wymagający i dzięki niemu mogłem nauczyć się programować w C#, to mi bardzo pomogło w przyszłości :)

    J
    Informatyka
    29-03-2018
  • Dość dawno uczęszczałem do tej uczelni, w między czasie dość mocno się rozbudowała. Ja oceniam dobrze Państwową Szkołę Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej. Dała mi solidne podstawy merytoryczne do rozwijania mojej kariery zawodowej. Jeżeli mówimy o kierunku „Zarządzanie Przedsiębiorstwem” niestety jest to kierunek o dość szerokim spektrum wiedzy bez głębokiej specjalizacji. Oczywiście jest to opinia mocno zgeneralizowana. Moim zdaniem najważniejsze, co student może wynieść ze szkoły to umiejętność studiowania/uczenia się. Moje zainteresowanie psychologią ukształtowało opinię na temat wyboru tego typu kierunków: wybierając uniwersalne - łatwe rozwiązanie liczymy na gotowy produkt i raczej nie bierzemy pod uwagę procesu trwającego całe życie. Niestety tak też było i w moim przypadku, ale na szczęście naiwność, że nie będę się więcej musiał uczyć, minęła. Teraz nie tylko się intensywnie rozwijam, zarówno intelektualnie jak i zawodowo, ale też czerpię z tego wiele radości. Dokładając do tego regularne treningi Crossfitowe, biegowe i uzależnienie od endomorfin, stworzyłem doskonałe warunki do studiowania/uczenia się przez całe życie. Biorąc powyższe pod uwagę, można szukać przyczyn mojego podejścia w tym, że ukończyłem tą konkretną uczelnię. Ale czy tak jest? - Obiektywnie powiedzieć nie mogę. Mogę za to z całą pewnością polecić tą uczelnię.

    Jacek
    Zarządzanie
    28-03-2018
  • Witam serdecznie wszystkich!!! Wadami jest na pewno dość słaba organizacja... ale to często tak jest na uczelniach... duzo studentów, trudno jest to wszystko ogarnąć... jest polowa semestru i zmieniają plany, ale za sorzy sorki są na prawdę ludźmi( wiekszosc bynajmniej) jeżeli coś jest nie tak to nawet pomoga i sa bardzo wytozumiali ;) no i zaletą są jeszcze pieniazki jakie można dostać od szkoły ;)

    KlaudIA
    Dietetyka
    26-03-2018
  • Polecam tę uczelnię!!!! naprawdę warto! jest wiele sympatycznych wykładowców..., przedmioty w zależności kto co lubi...są ściśle powiązane z kierunkiem, specjalnością.. ;) Ale ogólną opinię na temat uczelni mam dobrą.Jestem na fizjoterapii i studiuje mi się super! .Teraz jestem na pierwszym roku, i w wakacje mam 2 tygodnie praktyk wdrożeniowych. Z tego co wiem to w każdym roku są praktyki ale nie wiem ile trwają.

    Kinga
    Fizjoterapia
    19-03-2018
  • Polecam ta uczelnie!!!! Wykładowcy są spoko i da się ze wszystkimi dogadać. :D Studiuje mi się idealnie.... Nie mam ulubionego przedmiotu bo co semestr są nowe :D Wykładowcy tez nie mam ulubionego bo wszyscy są spoko :D Nie jest aż tak ciężko. Wszystko jest do ogarnięcia :D Ja np leniuchowalam przez 2 lata i nie pracowałam. Dopiero teraz zaczęłam prace, ale jeżeli byłaby chęć to wszystko jest do ogarnięcia

    martusia:*
    Finanse i rachunkowość
    16-03-2018
  • ak narazie PSW bardzo mi się podoba , nie studiuję tam długo co prawda bo dopiero pół roku akademickiego ale wrażenie wywarła na mnie bardzo dobre ;) wykładowcy są w porządku chociaż niektórzy wymagający ale z jednej strony to dobrze bo potrafią zmotywować do nauki :D wyposażenie jest też bardzo nowoczesne no i hala sportowa jest bardzo duża i wygodnie się na niej ćwiczy ;) w tą środę jest dzień otwarty na PSW serdecznie zapraszam do odwiedzin i zobaczenia na własne oczy co ciekawego jest na uczelni ale myślę że tak jak mi spodoba \wam się ta uczelnia ;) A i zapominałam .. że PSW dla swoich studentów daje darmowe karty miejskie więc dojazdy komunikacją miejską są całkowicie darmowe , studencki którzy mieszkają w akademiku też takie otrzymują i mogą za darmo jeździć autobusami po Białej:)

    Paulina
    Bezpieczeństwo narodowe
    16-03-2018

PAŃSTWOWA SZKOŁA WYŻSZA (PSWBP) IM. PAPIEŻA JANA PAWŁA II W BIAŁEJ PODLASKIEJ - Aktualności

W dniu 11 marca 2015 r. Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej zaprasza wszystkich na Dzień Otwarty!W tym dniu uczelnia zaprezentuje swoją ofertę edukacyjną oraz bazę dydaktyczną. W programie poza prezentacją kierunków studiów przewidziano wykłady, atrakcyjne warsztaty tematyczne, konkursy z nagrodami oraz zwiedzanie Kampusu. Rozpoczęcie - godzina 10.00, budynek Rektoratu ul. Sidorska 95/97.

Zobacz więcej

Rektor Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej - prof. dr hab. Józef Bergier, ma przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych do wspólnego otwarcia sezonu rowerowego ze studentami i pracownikami Uczelni.Wydarzenie odbędzie się już 14 marca 2015 roku (w sobotę) o godzinie 15:00. Trasa, którą uczesrnicy pokonają na rowerach rozpocznie się tuż przy wejściu g [..]

Zobacz więcej