Opinie o uczelniach - Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna (AHE) w Łodzi

Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna (AHE) w Łodzi - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna (AHE) w Łodzi Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • jestem na III roku specjalność Dziennikarz radia, prasy i telewizji.Jest wiele ćwiczeń, poznanwanie sprzęu i warsztatu pracy dziennikarza. Zajecia sa ciekawie prowadzone, bez zanudzania.wykładowcy są różni jedni wymagają więcej inni mniej. Ogólnie trzeba się trochę postarać , nie ma nic za darmo ;-) Jak nie pójdzie komuś za puierwszym podejściem, to raczej nie utrudniają kolejnego podejścia. Naprowadzają na właściwe tory w odpowiedzi, żeby się zaliczylo. jedna z Gatunków Dziennikarskich trochę uperdliwa ale oglólnie na plus. Promotorzy też spoko. Nie mam problemu ze swoją pracą.Dobra lokalizacja, nie ma problemu z dojazdami. Zajęcia w budynkach o dobrym standardzie, a na prywatnych uczleniach bywa z tym różnie. Ogólnie polecam nie mam zastrzeżeń , nie wiem jak na innych kierunkach.

    Zofia
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    16-11-2018
  • Witam, zalezy w jakiej formie chcecie podjac nauke. Studiuje przez PUW i nie narzekam, wszystko zalezy od tego ile czasu jestes chetny poswiecic- prawde mowiac ja go poswiecam na prawde srednio, myslalam ze bede musiala wiecej. Kadre maja spoko. Z administracja czasami problem, ale to jak wszedzie ;) Jedni sa zadowoleni, inni narzekaja- wszystko zalezy od Twojego podejscia. Osobiscie jestem pozytywnie nastawiona :)

    Ania
    Administracja
    13-11-2018
  • studiuje się dobrze , ulubiony przedmiot to wiadomo taniec współczesny z P. Elą Spychałą;) ogólnie jest dużo super zajęć , ja czuje że bardzo się rozwinęłam jako tancerz i jako pedagog i choreograf rownież , dużo wiedzy dużo nowych doświadczeń , organizacyjnie bywa różnie , ale podobno to na każdej uczelni tal jest.... ale bardzo polecam uczelnie ! szczególnie kierunek taniec

    stefan1a
    Taniec
    26-10-2018
  • Polecam,wykladowcy współpracują a nie nakazują, prowokują do twórczego myślenia. Miejsce również bardzo dobrze zorganizowane,w dziekanacie można było rozwiązać wszystkie sprawy. Szkole polecilam innym słuchaczom. Również wystawiali pozytywne oceny.

    Magdalena
    Zarządzanie zasobami ludzkimi
    23-10-2018
  • studiuje mi się naprawdę dobrze, uważam ze poziom jest dobry i zajęcia są dobrze dostosowane do grupy, co do ulubionych przedmiotów to nie mam jakiś faworytow, bardziej zależy to od wykladowcy, ja bardzo lubię zajęcia z Amelia Koziara, Ania Dovganovska, Ilona Gumowska, aktorstwo tez jest ciekawe i zajęcia z tańca klasycznego rowniez

    damian
    Taniec
    19-10-2018
  • W tracie studiów moja opinia pewnie była by zupełnie inna, ale patrząc z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolony..... Kiedyś nie odpowiadał mi nadmiar zajęć i dużo materiału na zaliczenia, teraz się cieszę, bo bardzo dobrze przygotowało mnie to do pracy w zawodzie no i oczywiście posiadam ogromną wiedzę!. Wykładowcy są bardzo wymagający, ale teraz wiem, że to plus, a nie minus.

    Marcin
    Zarządzanie
    06-09-2018
  • Poziom nauczania uważam za wysoki. Ilość godzin, którą trzeba było spędzać na platformie plus pisząc zadane prace, była bardzo duża. Jeśli nic się nie zmieniło, to są to bardzo czasochłonne studia. Platforma internetowa umożliwia "pilnowanie" studentów i ich aktywności. Polega to na prowadzeniu ze studentami dyskusji na forum, gdzie wypowiedzi są oceniane pod kątem merytorycznym i wymagają nabycia wcześniej wiedzy, czyli poczytania materiałów, odnalezienia jakichś źródeł, itp..

    Sebastian
    Politologia
    03-09-2018
  • Powiem tak:ja na Ahe studijowałam tylko magisterke(zaocznie) pedagogike tańca. Za dwa lata trudno określić bo bardzo mało miałam zajęć Ale napewno moge powiedzić że miałam bardzi mało zajęć tanecznych więcej teorii... Więc jak chcesz dużo tańczyć to nie iďź na pedagog. Tanca lepiej wybierać choreografię, tam wiecej tańcza... Ale z drugiej strony to zależy,bo jak chcesz być pedagogiem to inna sprawa Wykladowcy są super,problemów nie miałam

    JuLka
    Zintegrowana edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna z elementami tańca
    10-05-2018
  • Ogólnie studiowałam 9 lat temu wiec sadze ze moglo sie wiele zmienić ;) Ja byłam zadowolona ze studiowania w tej szkole Profesorowie wiadomo są lepsi i gorsi ... Ale mieliśmy fajna opiekunkę grupy i dziekana wiec zawsze wszystko udalo sie jakoś załatwić Spróbować zawsze można :D Jak komuś uczelnia nie przypadnie do gustu są inne, zawsze można zmienić;) Ale sadze ze jak pijdziecie do AHE to juz zostaniecie tak jak ja ;)

    123
    Kulturoznawstwo
    09-05-2018
  • Uczlenia jak najbardziej na tak .Wykładowcy są naprawdę konkretni, profesjonalni, przekazują praktyczną wiedzę. Rozmawiam z koleżankami z publicznych uczelni i w sumie, poziom jest wyrównany.Zależy na kogo się trafi i czy się przykłąda. Jeśli chpodzisz na wykłady to nie będzie tak cięzko, bo większość notatek wystarczy. Ćwiczenia to wiaodmo trzeba być.  Polubiłam psychologię społeczną, która jest potrzebna do życia codziennego. Teraz na VI semestrze są poruszane tematy związane z trudności ucznia. Dobra lokalizacja uczlnei ma znaczenia dla przyjezdnych albo astudiujacych naPUW i dojezdzajacych na zaliczenia.  Teraz się bronię i mogę powiedzieć że moja promotorka nie jest mega, ale jak cos potrzena to jak najbardzoej ma tak.Ja będę pracować w zawodzie po obronie, ale moja koleżanka obroniła mgr  pedagogiki w lipcu i w obecnej chwili pracuje w banku.

    Ala
    Administracja
    17-04-2018
  • Zaliczenia są różne, zależy od przedmiotu, wykładowcy a czasem wystarczy obecność. Ja jeszcze pracowałam w Dellu. Ale mając cały dom na głowie bo męża wiecznie nie ma to było mnie ciężko!! Teraz pracuję nad pracą licencjacką I idzie mnie bardzo opornie:-/ Najgorsze dla mnie były przedmioty ogólne, nei mogłam się jako do nich przekonać, cięzko mi się to zakuwało. Kierunkowe to łatwiza, bo mam na codzień doczynienia  z dziecmi nie tylko własnymi, więc medotyka pracy jest ok;-)  Ogólnie jestem zadowolona z uczelni, jakość zajęć też mi sie podobala. Normalne wykłady i ćwiczenia tak jak na studiach stacjonarnych.Wyładwocy byli naprawdę w porządku. W zasadzie zaden z przedmiotów nie byljakoś starsznie trudny. Szli nam na rękę, niektórzy narzekają na promotorów, ale mój jest spoko. Ile razy potrzebowąłam zasięgnąć opinii tyle razy był dostęny, Konatkt zarówno on  line jak i stacjonarnie :-) A przy pracy i dzieciach to cieżko czasem ogarnąć logostykę.

    Małgorzata
    Pedagogika edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna
    17-04-2018
  • Witam wszystkich maturzystów! Ja studiuje na AHE pedagogike . jest to dopiero  coprawda 1. rok, ale coś jtam mogę o kierunku powiedzieć ;-) Jak na razie to jestem bardzo zadowolona, bo jest całkiem fajna atmosfera i wykładowcy.  To pewnie zależy os kierunku i wydziału,  ale pedagogika to  w sumie nie jest jakiś strasznie cięzki kierunek,. Uważam, że są łakiem łatwe egzaminy i dużo czasu wolnego a przy tym zajęcia są całkiem ciekawe .Rozwarzam drugie kierunek,bo mam czas i mogę  sobie na to pozwolić . Wykładowcy jak dla mnie pomocni, nikt nie robił problemów. Nawet Ci co sobie olewali i nie przychodzili za często na zajęcia to swoja szansę od wykładowców dostali. Chociaż ja  nie wiem czy akurat zasłużyli ;-) Jak na prywatną uczlenię to  uczlenia organizuje całkiem sporo konferencji i innych wydarzeń społecznoe kulturalnych, które przydają się na zalkach albo są poprostu ciekawe. Ja polecam, bo pomimo faktu, że to prywatna uczlenia to trzyma poziom i da się naweyt studiowac za darmo. Jak dostaniec ie stypendium to mogą od razu zaksiegwac je na poczet czesnego. Ja tak mam :-D Do tego lokaliza w centrum Łodzi na mega plus! Polecam AHE!

    Stefania
    Pedagogika
    12-04-2018
  • Cześć wszystkim. Studiuje filologię angielską. Jestem na zaocznych, wiec jest cieżko, wqiele rzeczy trzeba przerabiać samamu, nawet jak wykłądowca tego nie powie na zajęciach, bo i tak będzie to na kolsie czy zaliczeniu. To nie jest miłe jak nagle okaże się za masz pisać czy mówić o czymś czego nie było na wykłądach :-/ Zajęcia sa od rana do nocy przez cały weeknd, troche cięzko wytrzymac w pełnej gotowości, bo to nie łatwy kierunek.

    Julita
    Filologia angielska
    12-04-2018
  • Studiuję pedagogikę o specjalności edykacja wczesnoszkolna i przedszkolna. Wybrałam tę specjalność poniewaz bardzo lubię dzieci i wiąze swoją przyszłość z edukacja najmłodszych. My wczesnoszkolnej dziewczyny nie narzekamy, nie wiem jak wczesnoszkolna z angielskim jako kierunek  jest ale ogólnie zajęcia z angielskiego to taki trochę pic na wodę, byle by coś bylo... Poziom różny moja grupa jest średniozaawansowana, ale początkujący to normalnie uczą się podstaw prawie jak w podstwoówce czy gimnazjum :-/ TO moim zdanie m nie jest wiedza na poziomie akademickim... Co do przedmiotów to najbatrdziej lubie przedmioty kierunkowe np edukację polonistyczną czy muzyczną, za matematyczną nie przeoadam, bo matmy nie lubię hahah. Najciężej jest przebrnąć przez początek, ponieważ jest troche przedmiotów ogólnych np filozofia, których nie każdy lubi. Cięzko się uczyć cały czas tego czego się nie znosi. Ogólnie uczelnia na plus. Dobre warunki lokalowe, doskonała lokalizacja w Łodzi, stypendia cakiem wysoki. Mam za wyniki w nauce i ptraktycznie nie płacę czesnego :-) 

    edyta
    Edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne z pedagogiką
    12-04-2018
  • Hej. Jestem na kierunku pedagogika. Jeśli chodzi o uczelnię to dużo stawia na projkekty, Nie jest to typowa uczelnia ze dużo samych teorii, stawiaja na praktyke i cały czas musismy cos robić albo w grupie albo indywidualnie, Ja akurat to lubię, i cieszę się,że nie muszę tyle zakuwać. Wykładowcy też sa spoko, i. Idzie się dogadać. Choć zdarzają się wyjatki. Nie.cisnął specjlanie mocno. Nie których egzaminów to się nawet nie odczuwa.Czasem ciężko jest się zgrać z terminami poprawek na zaocznych, bo albo ludziom nie pasi albo wykładowcom. dziekanat to loteria, zależy od humoru pań,

    Ewa
    Pedagogika
    10-04-2018
  • Ja jestem na pedagogice opiekuńczo wychowawczej, szkoła w sumie okej ale wiadomo jak to jest z prywatna szkoła.. teraz piszę licencjat i w sumie jesteśmy zostawieni sami sobie, pani promotor nie wytłumaczy, nie podpowie, tylko byle by było napisane.. nie wiem jak inne kierunki ale pedagogika nie jest jakimś szczególnie fajnym kierunkiem traktowana jest po macoszemu. Jest bo jest ;-) zniechecilam się dlatego, że mieli otworzyć nam pedagogikę terapeutyczna z elementami rehabilitacji, obiecali, że jak zbierzemy chociaż 5 osób to oczywiście, nie ma problemu, jak przyszło co do czego to osoby się znalazły a kierunek się nie otworzył.. więc ode mnie zarobili minusa.. ale zależy też co by się konkretnie chciało studiować. Na plus lokalizacja w centrum łodzi co jest wazne zwłaszcza dla przyjezdnych. 

    Asia
    Pedagogika opiekuńczo–wychowawcza
    10-04-2018
  • Jestem na samorządowej. Dużo teorii. Lubię przedmioty związane z prawem, bo pomimo tego,że dużó do nauczenia to są prowadzone przystępnie. Wiadomo dużo trezb samemu robic, bo to studia zaoczne. Socjologia i filozofia czy inne zapychacze działaja mi na nerwy nie znoszę takich przedmiotów. Ale są na poczatku i jak je przebrniesz to będzię ok. Praktyki załatwiła mi znajoma w urzędzie, więc nie mam porównania z innymi. Ale z tego co słyszałam to na dziennych ok ale z zaocznymi bywa różnie. Najgorzej jak przyjeżdżasz na wykład a okazuje się,że go nie ma, ale zapomnieli ci to [owiedziec ;-) dziekanat u mnie srednio ogarniety. Ogolnie polecam, bo lokalizacja swietna, pieniadze tez nie najgorsze. jak masz stypendium to wyjdziesz jeszcze na plus ;-)A jest jeszcze Ochrona własności intelektualnej gdzie test na zaliczenie jest dostepny w necie hahaaa

    Klaudia
    Administracja
    09-04-2018
  • Ja studiowłam zaocznie pedagogikę. Praktyki miałam załatwione samodzielnie, w sowoje szkole  podstawowej ;-) Więc nie miałam problemu. Nie wiem jak inji, ale różnie podobno z tym bywało. Co do wykładowców to zależy jeden podchodził do nas olewczo, bo zaoczni bo nam się nie chcaiło normalnei ucyć i teraz siedizmy tu by zobyc papier. Serio tak nam jeden powiedział. Ja mam inne zdamie :-) Panie od psychologii są super. Takie kobiety do rany przyłóż. Wykładowca z powoiłania. Zawsze pomocna, nawet jak nie ma dla nas za dużo czasu. Dziakanat też do ogarnięcia chcoiaż czasem to długo trwa i odsyłają z kwitkiem i każą przyjść innego dnia o danej godzinie. Albo mnie lubili i nie kazali czekac hahahh Nie znosiłam filozofii bo mnie to nudziało, ale to chyba większość studentów tak miała :-D Zobaczymy jak teraz będzie, bo niedługo zacznę 3 rok i będę się przymieżać do obrony pracym więc będą seminarioa dyplomowe i wtedy to naprawdę zobaczę który wykładowca promotor sie przyjkłada do swojej pracy i sluzy pomocną dłonią studentom.

    Zuza
    Pedagogika
    09-04-2018
  • Studiuję na uczelni AHEna kieruku adminisreacja. Wybrałam specjalizację administracja samorząowa, gdyż chcę pracować w administracji publicznej, choć niektórzy za pewne powiedzą,  że nie ma to sensu ;-) Na początrku jest dużo ptrzedmiotów ogólnych, humanistycznuch np: filozofia, działania twórcze,. Nie znoszę wszystkich przedmiotów związanych z matmą, więc mikro i makro ekonomi nie były dla mnie, chociaż prowadząca stara się wykładać tak aby nawet nie myślący czegoś sie nauczyli. Jest oczywiście wstęp do adminitaracji a dopiero na wyższych semstrach konkretene przedmioty administracyjne: np prawo itd. Ja dojeżdzam na wykłądy z innego miasta, ale lokalizacja uczleni jest super i mam blisko z dworca :-) Zjazdy od rana do wieczora, ale daje się radę. Najpierw ćwiczenia, poźniej wykłady , więc najwyżej można odespać.

    Anka
    Administracja
    06-04-2018
  • Studiowało się przyjemnie, opinie ciężko wystawić.... kierunek Programowanie jest na topie więc ze znalezieniem pracy nie ma problemu. Jednak czy przyczyniła się do tego szkoła ...hmm raczej więcej w tym zasługi samozaparcia :) Myślę, że w moim zawodzie sama szkoła ma już niewielkie znaczenie, a pracodawcy stawiają na zdobyte doświadczenie. pewnie można zauważyć, że pytania o szkoły jest już coraz mniej spotykane w rozmowach pracodawca-pracownik. Takie są moje spostrzeżenia ;) Pozdrawiam

    Przemysław
    Programowanie
    05-04-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły