Znajdź uczelnię dostosowaną do twoich potrzeb

Dynia w roli głównej

Dynia w roli głównej



Jesień to sezon dyni. Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".

Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne. O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje u nas w ramach programu Erasmus +.Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy. Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br. Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na marketing@wsiiz.pl, w tytule maila prosimy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwiskoWięcej informacji w wydarzeniu: Facebook

Data publikacji: 14.11.2019
ikonka kierunki studiów

Dodatkowe informacje o studiach - Warszawa