Politechnika Warszawska Filia w Płocku

09-400 Płock

ul. Łukasiewicza 17

tel.:

24 367 21 54, 24 367 21 52

ikonka email do uczelni

rekrutacja.wbmp@pw.edu.pl

rekrutacja.wbmp@pw.edu.pl

rekrutacja.knes@pw.edu.pl

Opinie o uczelni (16)

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Politechnika Warszawska Filia w Płocku Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Uczelnia moim zdaniem zdecydowanie dorównuje poziomem Politechnice Warszawskiej, wykładowcy chętnie udzielają pomocy i są otwarci na bardziej wymagających studentów. Mam porównanie ze znajomymi z Warszawy i szczerze powiedziawszy nie ma różnicy w poziomie edukacji, trzeba tylko chcieć się uczyć a atmosfera jest dużo mniej stresująca.Jak na razie jestem na pierwszym roku, ale starsi znajomi są uczestnikami praktyk i nie maja żadnych problemów.Po prostu mi się tutaj podoba, chociaż miałam iść do Warszawy na mechanikę to zdecydowanie wole zostać w Płocku.

    Dagmara
    Mechanika i budowa maszyn
    14-10-2019
  • z całego serca mogę polecić Politechnike Warszawska Filia Płock, studiuję mi się tutaj bardzo dobrze, między innymi dlatego zdecydowałem się kontynuować naukę na II stopniu w Płocku, poziom kadry jest na wysokim poziomie, przedmioty są interesujące. Serdecznie zapraszam do nas na studia do Politechniki Warszawskiej w Filii w Płocku.

    mateusz
    Ekonomia
    30-09-2019
  • Studiuje sie super w Płocku. Jesli chodzi o znalezienie pracy nie ma problemu W moim przypadku po praktykach letnich dostalem propozycje pracy w firmie w ktorej odbywalem praktyki Wiec za rok jak się obronilem pracodawca czekał na mnie Jesli chodzi o budownictwo na chwile obecna nie ma problemu z pracą Duzy nacisk jest na politechnice w Plocku na konstrukcje żelbetowe i stalowe

    piotrek
    Budownictwo
    11-03-2019
  • dla mnie najlepszy możliwy wybór, tak mi się spodobało że zostałem i tu pracuję . perspektywy są znakomite pod warunkiem że się podchodzi poważnie do studiów, a nie na zasadzie

    Przemek
    Ekonomia
    08-02-2019
  • Ukończyłam w tym roku licencjat no politechnice w Płocku (stacjonarnie) i nie zamierzam dalej kontynuować tu nauki. Moim zdaniem plan zajęć pozostawia wiele do życzenia albo jest ich za dużo, albo przychodzi się na jeden wykład czy ćwiczenia. Byłam bardzo zadowolona z pracy Pań w sekretariacie o wszystko się można było pytać, chętnie pomogały. Co do wykładowców w wielu przypadkach zawiodłam się ćwiczeniami czy sposobem przeprowadzania wykładu, ćw i wykł. z tego samego przedmiotu czasem były traktowane jak odrębne przedmioty - wykładowca swoje, ćwiczeniowiec swoje. Z racji na niezbyt dużą liczbę studentów w Kolegium można zdobyć np. stypendium rektora za wysoką średnią.

    ananasek
    Ekonomia
    13-08-2018
  • Witam, studiowałam pierwszy rok na kierunku technologia chemiczna.(rok 16/17). Ogólnie ten pierwszy rok nie był zbyt trudny, w zasadzie zaliczyli wszyscy (chociaż połowa osób miała z różnych przedmiotów warunki). Zajęcia ciekawe- są zajęcia komputerowe związane z zawodem, ale niewiele, jest też laboratorium chemiczne (analiza kationów i anionów oraz pH - wiele osób miało kłopoty z zaliczeniem - ostatecznie część osób musiało poprawiać właśnie laboratorium w przyszłym roku). Atmosfera na moim roczniku nie była ciekawa - były problemy z komunikacją odnośnie spraw organizacyjnych, rok też się podzielił na kilka grup, które nie bardzo chciały się dzielić materiałami, aczkolwiek nie było jakoś tragicznie. Dodatkowy minus dla uczelni za to, że jest słaba możliwość rozwoju jako chemik (w zasadzie tylko przemysł ropy naftowej) i słabo zorganizowany budynek - jest on bardzo duży, na korytarzach są czasami pustki... Minus też za obowiązkowe zajęcia wyrównawcze, które czasami były zmarnowanym czasem. Plus za to, że wykładowcy byli zawsze dostępni i dokładnie tłumaczyli to, czego ktoś nie rozumiał, także plus za nowoczesną halę sportową i za bibliotekę, w której zawsze jest wiele ciekawych książek. Dodam, że dziekan w pierwszym tygodniu października sam przyznał, że zna dziewczynę, która miała same piątki a nie mogła znaleźć pracy (bo podobno nie działała w samorządzie), w dodatku jego syn studiuje na PW w Warszawie

    anita777
    Chemia
    21-05-2018
  • był to bardzo dobry krok na mojej życiowej drodze. Mogłem rozwinąć swoje zainteresowania związane z budową maszyn. Praca dla inżynierów mechaników jest i w moim mniemaniu będzie, ponieważ automatyzacja i robotyzacja naszego życia coraz bardziej się rozwija, a będzie potrzeba ludzie, którzy będą potrafili się tym zająć. Ja osobiście znalazłem pracę jeszcze podczas studiów magisterskich. Wielu moich znajomych rozpoczęło już pracę po studiach inżynierskich kończąc magistra zaocznie.

    Krzystof
    Budownictwo
    01-12-2017
  • atmosfera panująca na uczelni jest miła i nie mam na co narzekać.

    Karolka
    Analityka chemiczna
    29-11-2017
  • Ja studiuje ale na studiach magisterskich i jeśli chodzi o mgr to jestem zachwycona. Nie mam żadnych uwag ani zastrzeżeń do kadry dydaktycznej. Studia inżynierskie kończyłam na innej uczelni i żałuje ze nie poszłam właśnie na Politechnikę Warszawska. Osobiście bardzo polecam, nauki jest dużo, poziom jest wysoki ale warto bo później jest bardzo dużo satysfakcji z zaliczonego kolejnego etapu studiów.

    madzia
    Budownictwo
    27-11-2017
  • Jeśli chodzi o samo studiowanie są wzloty i upadki. Jak na każdej uczelni. Poziom kadry Hmm to zależy na kogo się trafi są tacy wykładowcy którzy robią wszystko z taka pasja ze chodzenie na ich wykłady nie jest przymusem a wręcz przyjemnością i są wymagający. Są tacy co prawie nic nie wymagają i są tez tacy którzy wymagają wiele i kładą kłody pod nogi i sobie i studentom. Przedmioty ogólnie na pierwszym roku jest totalny misz masz jak dla mnie. Jest bhp jest PGR i owi dla mnie zapychacze czasu ale jak się dogada ze starszymi rocznikami to można nie chodzić na wykłady. Aktualnie jestem na 2 roku przedmioty mam takie jakie powinny być na IŚ wiec jestem zadowolona. Jak na sama uczelnie to w Płocku jest bardziej rodzinna atmosfera. Mam kontakt z ludźmi którzy są w Warszawie i tam trzeba być bardzo wybitnym żeby się wybić. Tu jest łatwo. Szybko idzie załatwić jakaś sprawę z dziekanem jeśli będziesz się udzielać to naprawdę można na tym dobrze skorzystać i nie jest ciężko połączyć studiów z innymi rzeczami. Aa No i ważna sprawa dyplom z pw w Płocku jest taki sam jak dyplom z pw z Warszawy . a tu jest moim zdaniem trochę łatwiej wszystko zaliczyć

    Aneta
    Inżynieria środowiska
    23-11-2017
  • Studiuje na pierwszym roku i dopiero poznaje tę uczelnie Mieszkam także w akademiku i muszę powiedzieć ze atmosferę na pw jak i w Wcześniaku jest świetna Jeśli lubisz imprezy to nie zawiedziesz się ;)

    arkadiusz221
    Ekonomia
    21-11-2017
  • Odnosząc się do innych uczelni, na politechnice w Płocku na wysokim poziomie są przedmioty konstrukcjne stal i żelbet. Mniej można nauczyć się na drewnie czy przedmiotach stricte prowadzenia budowy. Uczelnia jest bardzo wymagająca ale warto. Nie problem o pracę po skończeniu tych studiów...

    Emillll
    Budownictwo
    21-11-2017
  • ja jestem bardzo zadowolona ze studiow w Plocku. Chyba nikt z mojego roku nie mial duzych problemow ze znalezieniem pracy chociaz trzeba sie liczyc z mozliwoscia pracy w delegacji.

    królewna
    Budownictwo
    20-11-2017
  • Dzień dobry, studiowało mi sie bardzo dobrze, Uczelnia posiada świetną organizację, łatwo było zdobyć wszelkie informacje, zajęcia były ciekawe i przynoszące odpowiednie wiadomości. Znalezienie pracy w Płocku jest bardzo trudne, jakiekolwiek kierunek by sie nie skończyło niestety. Myślę, że w innym mieście po tym kierunku zacznie łatwiej byłoby znaleźć prace. Pozdrawiam

    Pamela
    Ekonomia
    20-11-2017
  • Studia są tutaj spoko, może się nie chce, dobiaja niektóre przedmioty, ale to jak wszędzie.plusem jest, że kończąc PW w Płocku, to jakby ukończyć PW w Warszawie, bo dyplom dostajemy z Warszawy i w Płocku jest się łatwiej utrzymać niż w Warszawie

    Kamil
    Ekonomia
    17-11-2017