Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu (MEDYK)

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu (MEDYK) - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu (MEDYK) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • studiuje mnie się w porządku. Bez szału, ale dość praktyczne podejście jest - przynajmniej na większej części przedmiotów. Wykładowcy raczej rozumieją, że studiujemy zaocznie i mamy też inne zajęcia, niektórzy dzieci i rodziny, więc często ułatwiają zaliczenia czy dają dodatkowe terminy. Teraz się wymieniła kadra, ja miałam na 1 roku jeszcze z prowadzacymi-emerytami, którzy mieli swoje, dość nieaktualne, poglądy. Teraz kadra się wymieniła, i jest o wiele lepiej, ale nie wiem wszystkich nowych osób, trzeba by spytać kogoś z 1 roku. Ja teraz jestem na 2gim. Jeśli chodzi o zajęcia - często są od rana do wieczora. w tym semestrze mam właściwie co zjazd od 8 do 19-20. Za to kliniczna ma mniej zajęć i luźniejszy plan. Ale bywa, że niektóre zajęcia kończą się wcześniej, mamy długie przerwy, np. 30-60minut, bo ktoś zrealizuje cały program na dany dzień i nas wypuszcza. Ogólnie mi się bardzo tutaj podoba, polecam

    Liza
    Dietetyka
    22-01-2019
  • Ja studiuję tutaj w Medyku już 3 rok i jestem bardzo zadowolona. Obecnie robię licencjat z dietetyki i przyznaję  bez oporów, że jest to właśnie to czego oczekiwałam i potrzebowałam do pracy w zawodzie. Dużo przydatnej wiedzy nie tylko na ćwiczeniach, ale i na wykładach, zajęcia praktyczne też prowadzone całkiem przystęnie i co najważniejsze warte uczestnictwa, no i to co powinno być na pierwszym miejscu czyli zaangażowani wykładowcy i ćwiczeniowcy. Polecam więc tę szkołę każdemu, kto chce zdobyć przyszłościowy zawód i w trakcie studiów naucyzc się czegoś na róznych konferencjach czy sympozjach. Najsłabiej traducyjnie na uczelniach administracja i dziekanta

    Agata
    Dietetyka
    21-01-2019
  • Skończyłam dietetykę na tej uczleni i bardzo sobie chwalę. Udało mi się bardzo szybko znaleźć pracę w zawodzie, a co najwazniejsze z tego zdobyłam dużo potrzebnej wiedzy, która przydaje mi się na codzie. Gdybym miała wybrać uczelnię jeszcze raz to z pewnością jeszcze raz dokonałabym takiego samego wtbiru i byłby to ponownie medyk.Bardzo polecam studia Ogrom niezbędnej wiedzy i duuużo praktyki. Kadra jest świetnie wykwalifikowana, a zajęcia prowadzone tak, by przygotowywały do przyszłej pracy.

    karolina
    Dietetyka
    20-01-2019
  • a studiuje kosmetologie =) Generalnie ja jestem naprawdę zadowolona =D Wykładowcy w większości w porządku, wiadomo że czasem się trafi jakiś dziwny przypadek, ale można się z kazdym dogadać =) Wykłady jak wykłady.. jedne ciekawsze, drugie nudniejsze :) ale da rade Dziekanat tylko czasem szwankuje delikatnie :) mam wrażenie ze te Panie nie są zbytnio zorientowane co się dzieje na uczelni Tak poza tym raczej wszystko na plus, bardzo przyjemnie mi się studiuje :)

    Oliwia
    Kosmetologia
    17-01-2019
  • Nie wiem jak inni, ale ja bardzo polecam kosmetologię na Medyku. Jestem już na 2 roku i serdecznie polecam. Myślałam, że będzie jak na każdej prywatnej uczelni płacisz to zdajesz, ale nie.. Trzeba się wykazac. Kierunek jest świetnie zorganizowany, dużo przydatnej wiedzy i mnóstwo praktycznych zajęć. Praktyka zdobyta podczas studiów znacznie ułatwiła mi szukanie pracy. Jakbym miała wybierać studia jeszcze raz, to z pewnością znów wybrałabym Medyk.

    Asia
    Kosmetologia
    16-01-2019
  • Zaczęłam tam studnia na kierunku Pedagogika resocjalizacyjna i terapia środowiskowa. Jak dla mnie nie jest aż tak bardzo ciężko, najgorzej chyba na samym pocztąku, na pierwszym roku . Jest sporo ćwiczeń chociaż na pewno wykładów było dużo, dużo więcej ale nie ma tragedii. Nie mam zastrzeżeń do wykładowców są całkiem wporządku. Raczej w większości przypadków idą na rękę studentom, nie pamiętam żeby zadzrył się taki przypadek, żeby kogoś udupili. Ale  w końcu to prywatna uczlenia na której płacisz więcnie mają za dużo powodów do tego typu postępowań wobec studentów ;-)Tylko totalny leser i nieuk, co nic kompletnie nie robi i nie chodzi na większość wykładów, może oblać, ale ponieważ są poprawki, to i tak się uda naprawoć więc ogólnie panuje luz. Nie wiem jak teraz, ale jak ja zaczynałam to ta pedagogika miała  profil praktyczny więc było dużo zajęc, w kótrych trezba było brać czynny udział jak prezentacje , konspekty czy jakieś prace manualne. Ogólnie przyjazna atmosfera wśród studentów, nie tylko tych na roku, ale i starszych roczników. 

    Karolina
    Resocjalizacja
    10-01-2019
  • Studiuję tu Pedagogikę resocjalizacyjna i terapia środowiskową. Ciężko to trochę było na pierwszym roku ,chyba wykładów było więcej ale nie jest źle Wykładowcy są w porządku. Ida na rękę studentom, w końcu to prywatna uczlenia to nie mają mega powodów do nękania studentów ;-) Jak już komoletnie nic  nie robisz i się nie uczysz to oblejesz, ale są poprawki, więc luz. Ta pedagogika jest to profil praktyczny więc trzeba różne prezentacje wykonywać na zajęcia ,ale dla młodych to pestka mi na początku szło powoli ale ogólnie nie żałuję ,fajna atmosfera co prawda jestem najstarsza w klasie ale jest super ,zresztą może dlatego że jestem w klasie i w jednej ławce razem z synem ;-) Notatki w zasadzie wystarczają do nauki. Ze stypendiów nie korzystam, ale chyba nie jest cięzko zdobyć. 

    Iwona
    Pedagogika resocjalizacyjna
    22-04-2018
  • Jeśli chodzi o uczelnię nie mam żadnych zastrzeżeń,studiuję dziennie. Wykładowcy są raczej w porządku wiadomo, że trafiają się różni, ale z reguły nie są problemowi. i praktyki z Panią Anią są mega

    sandra
    Kosmetologia
    02-01-2018
  • Studia podyplomowe, które ukończyłem na tej uczelni przebiegały sprawnie oraz ich poziom całkiem niezły.

    Szymon
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    09-11-2017

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu (MEDYK) - Aktualności

12 kwietnia 2018 r. odbędzie się VI Międzynarodowa E-konferencja Naukowa z cyklu Pedagogika XXI wieku – dylematy i wyzwania – RODZINA W SPOŁECZEŃSTWIE KONSUMPCYJNYM organizowana przez Katedrę Nauk Społecznych Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi.Do udziału zaproszeni są pedagodzy, psycholodzy, socjolodzy, prawnicy oraz przedstawiciele instytucji zajmujący problematyką konferencji. Mile [..]

Zobacz więcej

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi rozpoczęła rekrutację na nowy kierunek studiów - Bezpieczeństwo Wewnętrzne ze specjalnością detektywistyka i Wywiad Gospodarczy. Trzyletnie studia licencjackie pozwolą zdobyć wiedzę z obszarów: nauki o państwie i prawie, bezpieczeństwa wewnętrznego w UE, systemu bezpieczeństwa wewnętrznego, bezpieczeństwa państwa, ochrony osób, mienia i obiekt [..]

Zobacz więcej