Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Galeria łódzkie
Wyższa Szkoła Logistyki (WSL) logo

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Tomek
    Psychologia

    W mojej opinii uczelnia otwarta na studentów. Miałem przyjemność studiowania przez trzy lata. Przez ten czas uczelnia bardzo się rozwinęła. Wykładowcy posiadają bardzo bogate i praktyczne doświadczenie zawodowe. Większość wykładowców jest praktykami. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko. W mojej opinii uczelnia otwarta na studentów. Miałem przyjemność studiowania przez trzy lata. Przez ten czas uczelnia bardzo się rozwinęła. Wykładowcy posiadają bardzo bogate i praktyczne doświadczenie zawodowe. Większość wykładowców jest praktykami. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko. Polecam i oceniam wysoko.

    14-02-2022
  • Wiki22
    Kosmetologia

    Studiuję kosmetologię na III roku i bardzo sobie chwalę. Przede wszystkim jestem zadowolona z licznych zajęć praktycznych, które świetnie przygotowują do wykonywania zawodu. Super jest móc przećwiczyć całą zdobytą wiedzę w praktyce. Jestem pewna, że po kosmetologii na WSBiNoZ znajdę pracę w wymarzonym zawodzie. Jeśli planujecie iść w tym kierunku, to gorąco polecam.

    03-02-2022
  • Wiktor23
    Prawo

    Studia ciekawe, dobrze przygotowane pod katem merytorycznym .Sama szkoła też fajna. trochę się obawiałem niskiego poziomu zważywszy na fakt, że jest to szkoła prywatna, ale nie zawiodłem się. Teraz jestem na drugim roku prawa i bardzo sobie chwalę. Jak ktoś szuka dobrej szkoły prywatnej w Łodzi, to wybierając WSBiNoZ nie zawiedzie się. I jest to opinia nie tylko o moim kierunku, znajomi z innych kierunków również są zadowoleni z wyboru.

    07-01-2022
  • Kinga24
    Psychologia

    bardzo cieszę się, że wybrałam WSBiNoZ w Łodzi. Studiuję psychologię na drugim roku. Kierunek jest profesjonalnie prowadzony, dużo przydatnej i ciekawej wiedzy, do tego fajne specjalizacje do wyboru. Trochę miałam obawy podjąć studia na prywatnej uczelni, ale obecnie nie żałuję wyboru. Poziom nauczania jest naprawdę wysoki, a do tego sama szkoła jest bardzo nowocześnie wyposażona.

    01-12-2021
  • Marta24
    Psychologia

    Początkowo miałam wątpliwości czy na prywatnej szkole będzie zadowalający mnie poziom nauczania, ale nie zawiodłam się. Zajęcia są prowadzone bardzo ciekawie i profesjonalnie. Sporo jest też przedmiotów praktycznych. Dużo się dowiaduję i czuję, że te studia naprawdę solidnie przygotowują mnie do pracy w zawodzie. Jeśli ktoś zastanawia się nad podjęciem nauki na WSBiNoZ to szczerze polecam.

    04-10-2021
  • Angelika
    Psychodietetyka

    Obecnie jestem na 3 roku dietetyki na WSBiNoZ. Bardzo się cieszę, że wybrałam ten kierunek .Zajęcia prowadzone są profesjonalnie. Dużo praktycznej i przydatnej wiedzy. Uczelnia też świetnie radzi sobie z nauczaniem online. Nie mam poczucia żebym coś straciła. Sama wybrałam specjalizację psychodietetyka, myślę, że to bardzo przyszłościowy kierunek., który łączy w sobie holistyczne podejście do człowiek, które tak bardzo sobie cenię.

    02-09-2021
  • Karola23
    Psychodietetyka

    Na WSBiNoZ studiuję już II rok. Wybrałam dietetykę ze specjalnością psychodietetyka. Bardzo interesuje mnie kwestia połączenia psychiki i sposobu odżywiania i tego, jak jedna i druga sferę oddziałują na siebie. Jestem bardzo zadowolona z wybranych studiów. Kierunek jest świetnie prowadzony, dużo przydatnej wiedzy i zajęć praktycznych. Wykładowcy kompetentni i pomocny. Poza tym uważa, że psychodietetyka to bardzo przyszłościowy kierunek i osoby z takim wykształceniem będą coraz bardziej pożądane na rynku pracy.

    01-07-2021
  • Janka 25
    Kosmetologia

    A ja polecam kosmetologie na WSBiNoZ. Maja znakomicie przygotowaną ofertę kształcenia na tym kierunku. Bardzo ciekawe zajęcia, dużo praktyki i specjalizacje nadążające z rozwojem rynku pracy w tym sektorze, co się bardzo chwali. Sama jestem po podologii i od roku pracuje w salonie kosmetologicznym. W przyszłości planuję otworzyć swój własny. Studia na WSBiNoZ dały mi solidne podstawy do mojego zawodowego rozwoju.

    01-06-2021
  • Mateusz21
    Psychologia

    Ja studiuję psychologię na WSBiNoZ. Jestem na drugim roku i mam bardzo pozytywne doświadczenia. Nauki jest dużo, no ale to dość wymagający kierunek, więc nie narzekam. Muszę pochwalić doskonałą organizację przy nauczaniu zdalnym. Nie czuję żebym coś tracił, a zajęcia są bardzo dobrze prowadzone. Jeśli ktoś z Was myśli o podjęciu studiów psychologicznych w Łodzi to ta uczelnia z pewnością spełni Wasze oczekiwania. ja nie żałuję, że ją wybrałem.

    01-04-2021
  • Konrad
    Prawo

    A ja jestem na prawie na drugim roku. Trochę się obwiałem jak ten kierunek będzie prowadzony na prywatnej uczelni, ale na szczęście poziom jest zachowany. Nauki jest dużo, no ale takie uroki prawa. Za to wykładowcy są świetni, potrafią ciekawie przedstawić zagadnienia, jest też sporo zajęć ćwiczeniowych. po dwóch latach studiów nie żałuję, że wybrałem WSBiNoZ. Patrząc z perspektywy czasu podjąłbym taką samą decyzję.

    26-02-2021
  • Michalina dietetyka
    Dietetyka

    Studiuję na Medyku na 3 roku dietetyki i bardzo sobie chwale. Kierunek jest prowadzony profesjonalnie, wykładowcy ciekawie prowadzą zajęcia, jest wiele zajęć praktycznych. Cieszę się, ze wybrałam tę szkołę. Obawiałam się tego, że z racji tego, że jest to uczelnia prywatna poziom nauczania będzie niski, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. To świetna szkoła i bardzo ją polecam dla osób, które stawiają na edukację na wysokim poziomie.

    29-01-2021
  • Anita25
    Kosmetologia

    Fajna szkoła. Bardzo dobrze wspominam czas tutaj spędzony i na pewno nie poszedł on na marne. Studia świetnie przygotowały mnie do zawodu. Szybko udało mi się znaleźć pracę. Bardzo dużą zaletą kierunku kosmetologia na Medyku są zajęcia praktyczne. Myślę, że dla nich najbardziej warto wybrać tę szkołę. Do tego przemiła kadra prawdziwych specjalistów i ludzi z pasją ;)

    04-01-2021
  • Malwina21
    Kosmetologia

    Obecnie jestem studentką drugiego roku kosmetologii na łódzkim Medyku. To świetna szkoła, dużo praktycznych zajęć. teraz w czasie pandemii jest nieco trudniej, ale i tak zajęcia zdalne są bardzo merytorycznie prowadzone. Jeśli ktoś myśli o kosmetologii to bardzo polecam tą uczelnię. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z wyboru. nie spodziewałam się, że zajęcia na prywatnej uczelni będą tak profesjonalnie prowadzone.

    01-12-2020
  • Agata23
    Psychologia kliniczna i osobowości

    Studiuję na Medyku psychologię i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Obawiałam się jak takie studia będą wyglądać na prywatnej szkole, ale poziom nauczania jest naprawdę bardzo wysoki. Świetnie przygotowana kadra, przemyślane zajęcia, dużo praktyki, liczne specjalność. Ja akurat jestem na psychologii klinicznej. Bardzo polecam wszystkim, którzy się wahają.

    02-11-2020
  • Anka 23
    Prawo

    Ja jestem na drugim roku prawa na Medyku i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Początkowo miałam wątpliwości, czy prywatna uczelnia zapewni mi odpowiedni poziom kształcenia, zwłaszcza w tak wymagającym kierunku, ale teraz kiedy już tu studiuję nie mam wątpliwości, że to był dobry wybór. Dobrze wykwalifikowana kadra, rzetelnie prowadzone zajęcia, dużo wsparcia i zaangażowania ze strony wykładowców.

    01-10-2020
  • Absolwentka
    Kosmetologia

    Kosmetologia medyczna w praktyce - Studia podyplomowe! Najlepsza, świadoma inwestycja w siebie. Świetna kadra. Zajęcia odbywały się zgodnie z przekazanym harmonogramem. Profesjonalnie przeprowadzone zajęcia praktyczne. Pozdrawiam opiekun grupy :) - zawsze pomocna. Miła atmosfera. Dobrze wyposażona biblioteka. Wszystkie zajęcia odbywały się w siedzibie Uczelni. Bardzo dobrze wyposażone sale. Polecam!

    17-09-2020
  • Absolwnetka
    Kosmetologia

    Świetna szkoła. Bardzo dobrze wspominam Medyka. Skończyłam tu kosmetologię, a teraz pracuję w zawodzie. To chyba najlepsza rekomendacja ;) Super prowadzone zajęcia, kompetentna kadra, dużo zajęć praktycznych. Jeśli ktoś myśli na poważnie o kosmetologii to Medyk będzie znakomitym wyborem. Mnie ta szkoła świetnie przygotowała do pracy kosmetologa. Jeśli to czytasz i zastanawiasz się nad wyborem, to z mojej perspektywy naprawdę warto ;)

    31-08-2020
  • Agata
    Dietetyka

    Ja studiuję tutaj w Medyku już 3 rok i jestem bardzo zadowolona. Obecnie robię licencjat z dietetyki i przyznaję  bez oporów, że jest to właśnie to czego oczekiwałam i potrzebowałam do pracy w zawodzie. Dużo przydatnej wiedzy nie tylko na ćwiczeniach, ale i na wykładach, zajęcia praktyczne też prowadzone całkiem przystęnie i co najważniejsze warte uczestnictwa, no i to co powinno być na pierwszym miejscu czyli zaangażowani wykładowcy i ćwiczeniowcy. Polecam więc tę szkołę każdemu, kto chce zdobyć przyszłościowy zawód i w trakcie studiów naucyzc się czegoś na róznych konferencjach czy sympozjach. Najsłabiej traducyjnie na uczelniach administracja i dziekanta

    07-01-2020
  • karolina
    Dietetyka

    Skończyłam dietetykę na tej uczleni i bardzo sobie chwalę. Udało mi się bardzo szybko znaleźć pracę w zawodzie, a co najwazniejsze z tego zdobyłam dużo potrzebnej wiedzy, która przydaje mi się na codzie. Gdybym miała wybrać uczelnię jeszcze raz to z pewnością jeszcze raz dokonałabym takiego samego wtbiru i byłby to ponownie medyk.Bardzo polecam studia Ogrom niezbędnej wiedzy i duuużo praktyki. Kadra jest świetnie wykwalifikowana, a zajęcia prowadzone tak, by przygotowywały do przyszłej pracy.

    09-12-2019
  • Oliwia
    Kosmetologia

    a studiuje kosmetologie =) Generalnie ja jestem naprawdę zadowolona =D Wykładowcy w większości w porządku, wiadomo że czasem się trafi jakiś dziwny przypadek, ale można się z kazdym dogadać =) Wykłady jak wykłady.. jedne ciekawsze, drugie nudniejsze :) ale da rade Dziekanat tylko czasem szwankuje delikatnie :) mam wrażenie ze te Panie nie są zbytnio zorientowane co się dzieje na uczelni Tak poza tym raczej wszystko na plus, bardzo przyjemnie mi się studiuje :)

    05-12-2019
  • Asia
    Kosmetologia

    Nie wiem jak inni, ale ja bardzo polecam kosmetologię na Medyku. Jestem już na 2 roku i serdecznie polecam. Myślałam, że będzie jak na każdej prywatnej uczelni płacisz to zdajesz, ale nie.. Trzeba się wykazac. Kierunek jest świetnie zorganizowany, dużo przydatnej wiedzy i mnóstwo praktycznych zajęć. Praktyka zdobyta podczas studiów znacznie ułatwiła mi szukanie pracy. Jakbym miała wybierać studia jeszcze raz, to z pewnością znów wybrałabym Medyk.

    11-11-2019
  • sandra
    Kosmetologia

    Jeśli chodzi o uczelnię nie mam żadnych zastrzeżeń,studiuję dziennie. Wykładowcy są raczej w porządku wiadomo, że trafiają się różni, ale z reguły nie są problemowi. i praktyki z Panią Anią są mega

    17-10-2019
  • Liza
    Dietetyka

    studiuje mnie się w porządku. Bez szału, ale dość praktyczne podejście jest - przynajmniej na większej części przedmiotów. Wykładowcy raczej rozumieją, że studiujemy zaocznie i mamy też inne zajęcia, niektórzy dzieci i rodziny, więc często ułatwiają zaliczenia czy dają dodatkowe terminy. Teraz się wymieniła kadra, ja miałam na 1 roku jeszcze z prowadzacymi-emerytami, którzy mieli swoje, dość nieaktualne, poglądy. Teraz kadra się wymieniła, i jest o wiele lepiej, ale nie wiem wszystkich nowych osób, trzeba by spytać kogoś z 1 roku. Ja teraz jestem na 2gim. Jeśli chodzi o zajęcia - często są od rana do wieczora. w tym semestrze mam właściwie co zjazd od 8 do 19-20. Za to kliniczna ma mniej zajęć i luźniejszy plan. Ale bywa, że niektóre zajęcia kończą się wcześniej, mamy długie przerwy, np. 30-60minut, bo ktoś zrealizuje cały program na dany dzień i nas wypuszcza. Ogólnie mi się bardzo tutaj podoba, polecam

    22-01-2019
  • Karolina
    Resocjalizacja

    Zaczęłam tam studnia na kierunku Pedagogika resocjalizacyjna i terapia środowiskowa. Jak dla mnie nie jest aż tak bardzo ciężko, najgorzej chyba na samym pocztąku, na pierwszym roku . Jest sporo ćwiczeń chociaż na pewno wykładów było dużo, dużo więcej ale nie ma tragedii. Nie mam zastrzeżeń do wykładowców są całkiem wporządku. Raczej w większości przypadków idą na rękę studentom, nie pamiętam żeby zadzrył się taki przypadek, żeby kogoś udupili. Ale  w końcu to prywatna uczlenia na której płacisz więcnie mają za dużo powodów do tego typu postępowań wobec studentów ;-)Tylko totalny leser i nieuk, co nic kompletnie nie robi i nie chodzi na większość wykładów, może oblać, ale ponieważ są poprawki, to i tak się uda naprawoć więc ogólnie panuje luz. Nie wiem jak teraz, ale jak ja zaczynałam to ta pedagogika miała  profil praktyczny więc było dużo zajęc, w kótrych trezba było brać czynny udział jak prezentacje , konspekty czy jakieś prace manualne. Ogólnie przyjazna atmosfera wśród studentów, nie tylko tych na roku, ale i starszych roczników. 

    10-01-2019
  • Iwona
    Pedagogika resocjalizacyjna

    Studiuję tu Pedagogikę resocjalizacyjna i terapia środowiskową. Ciężko to trochę było na pierwszym roku ,chyba wykładów było więcej ale nie jest źle Wykładowcy są w porządku. Ida na rękę studentom, w końcu to prywatna uczlenia to nie mają mega powodów do nękania studentów ;-) Jak już komoletnie nic  nie robisz i się nie uczysz to oblejesz, ale są poprawki, więc luz. Ta pedagogika jest to profil praktyczny więc trzeba różne prezentacje wykonywać na zajęcia ,ale dla młodych to pestka mi na początku szło powoli ale ogólnie nie żałuję ,fajna atmosfera co prawda jestem najstarsza w klasie ale jest super ,zresztą może dlatego że jestem w klasie i w jednej ławce razem z synem ;-) Notatki w zasadzie wystarczają do nauki. Ze stypendiów nie korzystam, ale chyba nie jest cięzko zdobyć. 

    22-04-2018
  • Szymon
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Studia podyplomowe, które ukończyłem na tej uczelni przebiegały sprawnie oraz ich poziom całkiem niezły.

    09-11-2017

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi - Aktualności

Zbliżający się okres wakacyjny niewątpliwie zwiastuje ważny moment dla tegorocznych maturzystów. Wielu z nich zapewne nadal nie wie, jaki wybrać kierunek studiów, który będzie dla nich najatrakcyjniejszy, a jednocześnie w przyszłości pozwoli uzyskać pracę marzeń. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas przeglądania kolejnych ofert kształcenia, a także jakie są ciekawe kierunki studiów dla n [..]

Zobacz więcej

12 kwietnia 2018 r. odbędzie się VI Międzynarodowa E-konferencja Naukowa z cyklu Pedagogika XXI wieku – dylematy i wyzwania – RODZINA W SPOŁECZEŃSTWIE KONSUMPCYJNYM organizowana przez Katedrę Nauk Społecznych Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi.Do udziału zaproszeni są pedagodzy, psycholodzy, socjolodzy, prawnicy oraz przedstawiciele instytucji zajmujący problematyką konferencji. Mile [..]

Zobacz więcej