Znajdź uczelnię dostosowaną do twoich potrzeb

Prawo o żywności w SWPS we Wrocławiu

Prawo o żywności w SWPS we Wrocławiu



Głównym celem dwusemestralnych studiów podyplomowych „Prawo o żywności”, wykładanych w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej we Wrocławiu, jest przekazanie słuchaczom kompleksowej wiedzy z zakresu szeroko pojętego prawa o żywności, regulującego każdy etap produkcji i obrotu żywnością. Omawiane regulacje dotyczą zarówno tych obowiązujących w polskim prawodawstwie, jak również regulacji europejskich, które Polska – jako członek Unii Europejskiej – musi respektować. Studia adresowane są zwłaszcza do osób zawodowo związanych z branżą żywnościową, np. funkcjonariuszy publicznych na stanowiskach w służbie weterynaryjnej czy kontroli żywności, przedstawicieli zawodów medycznych, absolwentów bezpieczeństwa i technologii żywienia czy osób zasiadających w organach zarządczych zakładów sektora spożywczego. W programie studiów podyplomowych „Prawo o żywności” znalazły się takie zagadnienia, jak „Przesłanki prawne procesu produkcji i obrotu żywnością”, „Wybrane szczegółowe normy prawa o żywności” czy „Szkolenie dla pracowników przeprowadzających kontrole urzędowe żywności”.

Data publikacji: 09.05.2016