Opinie o uczelniach - Uniwersytet Papieski Jana Pawła II (UPJPII) w Krakowie

Uniwersytet Papieski Jana Pawła II (UPJPII) w Krakowie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Papieski Jana Pawła II (UPJPII) w Krakowie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Super możłiwości do nauki warsztau praktyczmego. Najlepsza pracownia jaką widziłam, UJ może pozzdrościć. Ogólnie ciekawy prgram stypendialny, paktyki w ciakwych miejscach: tvn, radio itd Fakt trochę trzeba przeboleć podejście do religii, ale to w końcu uczelnia katolicka. Wykładowcy spoko, da się z nimi dogadać . Jeszcze nie miałam problemu z jakim kolwiek zaliczeniem czy przenisieniem ocen. Można zaliczac na zerówkach, nie miałam jeszce sesji poprawkowej. Egzaminy można zdac korzystając z notatek, w większości przypadków to wystarczy, nie trzeba godzinami siedzieć w bibliotece. Podoba mi się, że inwestują w baze lokalową. Starają się stawiac nowe budynki i remontują stare. Moge polecić swój kierunek.

    Kasia
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    09-08-2018
  • Na temat uczelni UPJPII i jej podobnych mam do opowiedzenia bardzo dużo.UPJPII jako że jest małą uczelnią, może sobie pozwolić na więcej luzu. Wszystko jest u o wiele mniej formalne niż gdzie indziej, wiele rzeczy załatwia się na ładne oczy i po terminie. Kadra dydaktyczna na wydziale, który znam, czyli historii jest naprawdę mocna. Gościnnie wykładają ludzie o światowej sławie, eksperci w swoich tematach. Bardzo chętnie naginają się do potrzeb badawczych studenta więc jesli masz plan na siebie to na pewno znajdziesz kogos kto bedzie chciał poprowadzić. Z tego powodu łatwo jest też zakładać kolejne koła naukowe. Z tego powodu też łatwo o indywidualny tok studiów w ramach którego odpuszczasz sobie niektóre nudne wykłady robione dla wykładowcy a nie dla ciebie a w tym czasie dzialasz w kole naukowym i na konferencjach. Co do wad to przede wszystkim małe uczelnie biora co popadnie i dlatego nie moga wymagać poziomu. Poziom zajęć zwłaszcza konwersatoriów gdzie studenci się wypowiadają, notorycznie spada. Fatalny jest tez samorząd i to od kilku kadencji bez zmian. Wydział nauk społecznych jest ogólnie mówiąc średni. Dziennikarstwo ma świetny sprzęt i fajne organizacje i start w życie zawodowe. Super plusy dla kogoś kto to studiuje.Filozofia jest malutka i skupiona na sobie samej, nie

    Zbigniew
    Historia
    24-07-2018
  • Ja jestem na dziennikarstwie i jestem mega zadowolona. Uczelnia jest mała ale przez to atmosfera jest mega przyjazna i rodzinna. Sa takie stereotypy na jej temat ze wiecie, katolicka itd ale nie odczuwa sie tego wogole w trakcie studiowania. Uczelnia jak uczelnia. Jesli chodzi o dziennikarstwo np to mega mozna skorzystać bo mamy wlasne radio i telewizję, profesjonalne studia a na większości uniwersytetow tego nie ma. Uczymy się przedmiotów tak jak to pózniej będzie wyglądać w rzeczywistości, a nie tylko suche fakty.

    maria
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    24-07-2018
  • Studiowałem kiedyś na papieskim, bardzo fajny uniwersytet. O dziwo nie nastawiony do tezy jest jeden Bóg, i to jest nasz BógAle pogląd uniwersytetu różni się z poglądem ludzi, ale nachalnie go nie wciska do głów studentów. Można się tu realizować i naukowo i na innych polach. DUżo zajęć dodatkych , możliwości wyjazdów i stypendiów. Własne pracownie np dla kierunku dziennikarstwa. Ciągle się rozwijajaą co raz to nowe rzeczy wprowadzają i odnawiają. Ja całkiem pozytywnie wspominam,ale przeniosłem się na kierunek którego akurat tam nie było. Dziakanaty jak na każdej uczleni są w temdencji sinusoidalnej ;-) raz dobrze raz źle.

    Michał
    Dziennikarstwo
    24-07-2018
  • Hej, studiuję dziennikarstwo i Komunikacje społeczną polecam uczelnie! Bardzo fajni wykładowcy, dużo praktyki, oczywiście teoria też jest, ale to jak wszędzie. Mamy własne studio tańca telewizyjne i radiowe . W pierwszym półroczu pierwszego roku mało praktyki. I to trochę męczy bo wykładów jest dużo, ale w drugim półroczu się to zmienia i przewaga ćwiczeń. Zwłaszcza praktyczme zajęcia z pracowni dziennikarskiej. Najcięższe przedmioty jak dla mnie historia mediów.Cztery kolokwia pisemne począwszy od tego jak człowiek nauczył się mówić do teraźniejszości A na koniec roku ustny z wszystkich kolosow wiec matermialu do przyswojenia jest bardzo duzo. Ale jak chcoaz troche uwazales na zajeciach to cos tam na zaliczenie bedziesz wiedzial. Bardzo mi sie podoba to ze inwestuja w rozwoj uczleni nie tylko jesli chodzi o budynki czy wposazenie, ale takze rozwoj kierunkow. Jest ich co raz wiecej i naprawde sa zoraz ciekawsze. Dziekant jest calkiem ogarniety zalatwianie spraw to nie tragedia, czasem cos dluzej trwa, ale w granicah normy.

    Arek
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    20-07-2018
  • Polecam UpJP2, bo można tu studiować bezstresu jak na UJ i za darmo. Niektórzy uwazają,że jak jest to uczelnia katalocka to juz uczymy sie tylko o klerze. Nie !! Mamy przedmioty chrzescnijanskie, ale bez przesady. Najwazniejsze to to ze baza i kampus jest spoko. nowy i caly czas inwestuja o odanwaija co sie da. rozwijaja sie tez naukowo. A co do zaliczen. to Większość przedmiotów tak bez problemu sie da. Na niektórych trzeba poszerzyć swoją wiedzę o kilka książek ale da radę. W pierwszym semestrze mieliśmy na jeden przedmiot przydzielonych chyba 70 książek które whodzily w zaliczenie ale rocznikowo się podzieliliśmy i każdy przeczytał np jedną i ja streścił by jazdy potem wiedział o co chodzi. Także nawet jak są jakieś książki to wszystko da się ogarnąć. Poza tym na tych głównych egzaminach które są na sesji często są zerowe terminy, a przeważnie większość wtedy zdaje a jak nie do na zwyklej. wystarczy znac tresci z wykkadow i ksiazki. I starsze roczniki często są tak uprzejme że dzielą się jakimiś swoimi kolosam, zadaniami czy notatkami.Są  stypendia i Erasmus plus można się załapać na jakieś praktyki za granicą też POLECAM! 

    Mailna
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    20-07-2018
  • Poelcam uczelnię bardzo :-) Baza lokalowa super i cały czas się rozwija, uczelnia na tym nie oszczędza, Wykładowcy ida studentom na ręke, nie zaskaują na zaliczeniach, zwykle jak jesteś na wykładach t zdajesz, bo coś ci w głowie zostało. Dziekanat też w porządku, szybko się ogarniają,  A co do nauki to zależy tak naprawdę. Bo w tym roku np. miałam doscy spoko plan. Co prawda zdarzalo się że raz spędzałam cały dzień na uczelni bo miałam odstępy między zajęciami a nie opłacało mi się wracać do domu. Ale jednocześnie mieliśmy każdy czwartek wolny i wiadomo na wykłady też czasami się nie chodziło zwłaszcza na te co nie sprawdza się obecności XD mi bez problemu udało się pogodzić studia dzienne z pracą weekendowa + właśnie w ten wolny dzień w ciągu tygodnia. Co do studiów zaocznych to wiem tylko tylko że zajęcia trwają od rana do wieczora bo muszą zrobić cały materiał który stacjonarni robią w ciągu tygodnia. Zawsze też można starać się o stypendium na pierwszym roku np. socjalne a od 2 już o naukowe. I jak ktoś lubi podróże to z tego co słyszałam to bardzo łatwo można dostać się na Erasmusa. Ja będę próbować

    Zofia
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    19-07-2018
  • Docelowo nie studiuje na UP. Miałem tam wykłady i prelekcje, ale były one związane z mostem pomiędzy uczelniami czyli PROGRAM MOST. Mam znajomych na UP, i z tego co słyszałem uczelnia jest jak każda inna.. w Krk wszędzie jest podobny poziom, a jedynie stereotypowa renoma ma znaczenie. Znam kilka osób, które studiują tam dziennikarstwo i z tego co wiem, kierunek cieszy się popularnością, więc na pewno na roku będzie fajne towarzystwo, a to najważniejsze.Poza tym Upjp2 ma fajne zaplecze, są w miarę bogaci, więc dają idealne warunki do nauki i ćwiczeń np w laboratoriach. TO ważne, żeby mieć gdzie się uczyć, bo jak siedzisz w ruderze to wszystkiego Ci się odechciewa. znajomi nie narzekali na zaliczenia, raczej jest łatwo wykładowcy idą na ręke trochę przeprawy z przedmiotami religijnymi no ale w końcu to taka uczelnia. Na MOST miałem przedmioty takie jak Etyka, filozofia, w dużym uogólnieniu. UPJP2 organizuje też  dużo konferencji, więc to dodatkowy atut polecam wszhystkim wachającym się. Na pewno to lepszy wybór niż prywatne.

    Krystiabn
    Etyka - mediacje i negocjacje
    19-07-2018
  • Cześć, tak  ja studiuje na Papieskim. Ja jestem na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna, dlatego mogę powiedzieć tylko jak to wygląda u nas. Ogólnie jest bardzo przyjemnie. Wiadomo zależy na kogo się trafi z wykładowców czy kolegów na roku bo przecież nie wszyscy będą się ze sobą lubić. Ale jeśli chodzi o atmosferę to jest spoko, bo wszyscy są dla studentów mili począwszy od pan sprzątających, po państwo a portierni czy babeczki od spraw administracyjnych, chociaż tutaj mogę tylko powiedzieć o paniach sekertarkach instytutu dziennikarstwa nie jestem pewna jak jest na innych wydziałach. Wykładowcy też są w porządku, jedni bardziej zwracają uwagę na obecności inni mniej ale zawsze w jakiś sposób da się nadrobić zaległości np. z ćwiczeń bo one są najważniejsze tak naprawdę i najtrudniejsze. Hmm.. co jeszcze... Wiadomo uczelnia papieska to i mamy w każdy semestrze przynajmniej jeden chrześcijański przedmiot ale mimo wszystko da się to przeżyć chociaż na początku jak sama zaczynałam to obawiałam się tego typu przedmiotów.  Jeśli chodzi o moje własne odczucia to akurat cieszę się że wybrałam tą uczelnie a nie inną, bo mając już wcześniejsze doświadczenia z innym uniwersytetem to wydaje się niebo a ziemia. Oczywiście pozytywnie o wiele bardziej w stronę Papieskiego. Do tego mój wydział zapewnia naprawdę sporo ciekawych zajęć dodatkowych które mogą rozwijać studentów w moim przypadku na dziennikarzy. Jak dla mnie jest to naprawdę w porządku uczelnia, bo w większości wypadków idzie na rękę studentowi i traktuje go jak normalnego człowieka a nie jak jakaś nieczuła maszynę z czym się spotkałam na innej uczelni. 

    gabryjella
    Dziennikarstwo
    18-07-2018
  • Jeśli chcesz znajeźć przyjazny studentowi uniwerek to Papieski z całego serca polecam!! Atmosfera wśród studentów jest mega. Przynajmniej u mnie na roku wszyscy są spoko, dogadujemy się, udostępniamy notatki i wzajemnie się wspieramy jak ktoś czegoś nie ma lub nie zaliczył (chociaż to naprawdę rzadki przypadki) Wykładowcy są na wysokim poziomie. Trochę się obawiałam tego, bo to w końcu szkoła katolicka i ,że będzie tylko o religii ale da się przeżyć ;-D Z wykładowcami da się życ w zgodzie. Z reguły nie ma wielkiego ciśnienia z nimi, Egzaminy spokojnie zdasz z notatek z zajęć, nie ma jakiegoś zaskoczenia z materiałem przerabianym a tym co na kolosach.zaliczeniach. Trochę pisania czasem jest ale w końcu to dziennikarstwo ;-)   Budynki w dobrym stanie, inwestują w infrastrukturę. Chyba chcą być jak UKSW albo i lepsi. Co chwila otwierają nowe kierunki czy specjalności,bo studentów przybywa im cały czas. To w sumie dobrze . teraz się otwiera się 5 specjalizacji na drugim roku/ Wcześniej byłam na prywatnej uczelni i nie ma porównania. Tu jest sto razy lepiej. Bardzo polecam. 

    Luśka
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    18-07-2018
  • Poelcam uczlenię wszystkim tym którzy cenią sobie spokój,nie lubią przeładowania i wyciusku na uczleni. Mogę rzec, że to sa kameralne studia. trochę tam religii no ale do przeżycia ;-) COś za coś ;-) Ogólnie to nie słyszałam, żeby wykładowcy męczyli studentów i cisnęli jakoś specjalnie mocno. Wystarczyło mi chodzenia na wykłady ( i to też nie zawsze) i ćwiczenia a z notatek spokojnie zdawałam egzamy bez zbędnej spiny. Jeśłi chodzi o przedmioty to dla każdego będzie cięzkie co innego. Dla mnie najgorsze z przedmiotów to wyliczyc mogę kilka Prawo prasowe i socjologia. Troche trzeba przysiąść. Nie ma teg zbyt dużo ;-) Jakna każdej uczleni załtawianie spraw w dziekanacie to loteria. Zależy od dnia, humory i osoby, która tam pracuje ;-) Taz szybko i po bólu innym razem męczarnie. aaa jeszcze dodam do trudnych przedmiotów współczesne media na świecie no i to wszystlo co jest związane z pr. Jednak za całośc daję piąteczke ;_)

    SzweDKA
    Dziennikarstwo
    28-06-2018
  • Studiuję kierunek Praca Socjalna i raczej polecam choć nie obyło się bez wad ;-). Jakaś część wykładowców jest problemowa, ale nie jest to znowu jakiś wielki odsetek, więc nie zawsze się na nich trafi. rzadko kiedy nie idzą na rękę. Czasem jeśłi jest jakiś problem to zrzucaja winę na kogos innego i najgorzej wychodzą na tym studenci. Poziom jest średni, ale wszytko zależy od podejścia wykładowców. Plus to dużo wolnych dni, na przykład przy świętach. To najlepsze zwłaszcza dla przyjezdnych, bo moga sobie wyjechac na dłużej i nie martwić się, że omniną ich jakies zajecia. Ale  z tego co wiem to na przykład osoby z Dziennikarstwa są  bardzo zadowolone z uczelni u mnaie poł na pół. Wszytsko zależy od kierunku, danej grupy i wykładowców jacy się trafią. Dla mnie najcięższe były przedmioty związane konkretnie z prawem, ale to raczej wynika z tego,że Pani Doktor, która wykłada wszystkie prawne przedmioty jest bardzo problemowa.

    Gabriella
    Praca socjalna
    07-05-2018
  •  Cześć. Jestem na kierunku Praca Socjalna. Uczelnia jest Ok. UPJPII należy do tych mniejszych uczelni, które są w Krakowie. Także dużo studentów nie ma co jest minusem i zaletą. Minus to, właśnie że mało osób na roku, a plus, że przynajmniej łatwiej jest poznać wszystkie osoby z roku, bo ich tak dużo nie ma. Na moim roku mojego kierunku jest ze 20 osób. Także Ok,ale magisterkę planuje gdzieś indziej zrobić. Nauki nie ma jakoś soecjalnie dużo przed zaliczeniami wsyatrczy mocniej przysiasc i spokojnie sie da zaliczyc. Są mniej i bardziej ciekawe przedmioty, z wykładowcami da się dogadać, a poziom nie jest taki wysoki. Generalnie jeśli chcesz ukończyć uczlenię studiujac dziennie i się nie napracowac zbytnio to jak najbardziej wybierzce UPJP2. 

    Mateusz
    Praca socjalna
    29-04-2018
  • Studiuję pracę socjalną. Jest w porządku. Nie chcą nikogo uziemić w czasie sesji, tylko dają możliwość zdania wszystkiego w możliwie jak najmniejszym stresie. Wiadomo, czasami nie jest kolorowo, ponieważ wielu wykładowców jest spoza uczelni. To tzw. zapożyczeni. Nie masz tez takiego poczucia wyścigu szczurów. Jedyne, co może być na minus to fakt, że wykładowcy zdają się mieć totalnego bzika na punkcie obecności z wykładów, co nie na każdej uczelni jest respektowane w takim stopniu jak na Papieskim. Niektorym studentom to przeszkadza ;-) Liczba wykladow i ćwiczeń zależy od roku, Z reguły jest ich po równo. Zajęć jest sporo, często mamy przerwy, różne godziny zajęć. CZesto zmienia się plan. Nie zawsze poinformuja o tym na czas ;-) Co do zaliczen to są różne. W zależności na kogo się trafi. Nie ma jednak meda ciśnienia na oblewanie.

    Aga
    Praca socjalna
    26-04-2018
  • Jestem na dzienikarstwie. Poszłam na ten kierunek, bo od dziecka interesuje mnie radio i wszytsko co związane z emisja głosową. Nie zawracałam sobie głowy Uj czy UW, bo nie interesuje mnie wyścig szczurow tylko indywidualne podejście i to, że mogę podążać za swobą i rozwijać swoje pasje. Wykłądowcy bardzo mili i pomocni. NIe zdażuyło mi sie, żeby ktoś kogoś specjalnie udu***ł. Nie ma ciśnienia, że trzeba kuć co chwila, wystarczy na sesję trohxę przysiąśc do notatek i się zdaje. To naprawdę dużo daje, ze nie trzeba kuc w jakijś bibliotece czy coś ;-) JAk chodzisz na wykłady czy ćwiczenia to spokojnie zdasz, jesli wszystkoolewasz to już tak różowo nie będzie. Ogólnie to na uczleni mocno wyciągają, dbają o liczbę studentów ;-) Z cięzkich przedmiotów to wyliczyc mogę kilka Prawo prasowe, socjologia, współczesne media na świecie no i te związane z pr. Dzikanat jak dla mnie jest średni, raz załatwisz coś szybko i bezproblemowow a innym razem z byle pierdułką latasz i latasz i nic się nie udaje. Ogolnie polecam

    Zofia
    Dziennikarstwo
    25-04-2018
  • Hej wszystkim. Studiuje na UPJP2 dopiero od października bo wcześniej byłam na Kul i średnio polecam. Jeśli komuś chodzi tylko o to by jak najmniejszym kosztem zdobyć papier wykształcenia wyższego to ok, ta uczlenia taka jest. Zero wysiłku i zdajesz byle tylko być na uczleni.  Ja jestem na pracy socjalnej. Lubię ptracować z ludzmi i brakuje mi etrochę jakis laboratorium czy wiekszej interakcji na cwiczeniach. Lubiłam pedagogike specjalna i meteodologie i metodyke pracy socjalnej., POrażka to statystyka nie wie czy jeszcze to jest w programie, bo studiowłam jakis czas temu. Może coś się zmieniało, a w zasadzie myślę, że powinno.  Psychologia (choć bardzo okrojona w końcu to inne studia ;-) ) i  ptaologi abyły naprawdę fajnie prowadzone , wykładowcy potrafili zaciekawić studenta. Nie nudziałam się na tych wykładach. Reszta wykładowców raczej na tak :-)

    Halszka
    Praca socjalna
    25-04-2018
  • Zdecydowanie nasza uczelnia to jedna wielka ugoda z wykładowcami,Tu się dogadasz ze wszystkimi, Jest mega przyjazna u rodzinna atmosfera. Wiadomo, zdarzają się wykładowcy kosy, ale to od starszych roczników zawsze można się dowiedzieć ,jak się z nimi obchodzić. Utrzymać się jest bardzo łatwo, trzeba się uczyć, gdy jest sesja. Ale jak się starasz jakkolwiek to są mega ;-) ja z całego serca polecam i nigdy nie wybrałabym innej uczelni. Np w tym roku studentom 3 i 2 roku zorganizowała uczelnia płatny staż. Można było wybrać zagraniczny, gdzieś w Polsce albo w Krakowie. Ja npm dostałam w RMF ale tak chciałam. A niektórzy np. dostali w Warszawie w PR przy runmagedonie, albo TVP. Także uczelnia jest mega dla studenta. Moje kumpele napisały projekt do dziekana, że jadą na konferencję do Gdańska i uczelnia dała im hajs i pojechały sobie na 3 dni do Gdańska, pod pretekstem jakiejś konferencji za darmo Dodatkowo uczelnia ma mnóstwo projektów i bardzo dużo można tutaj zrobić. Ja np. miałam przyjemność w tym roku prowadzić galę konkursu nagroda młodych dziennikarzy - ogólnopolski konkurs organizowany przez naszą uczelnia

    Kasia
    Dziennikarstwo
    25-04-2018
  • każda uczelnia ma wady i zalety, ale śmiało możcie ją wybierać, atmosfera spokojna, terminy egzaminów to ciągle zerówki, zawsze każdy zdaje, jakiekolwiek sprawy są dość szybko rozwiazywane, ogólnie spoko i mogę polecić. Jedyny minus to taki iż jest dość dużo przedmiotów a co za tym idzie dość wiedzy do ogarnięcia ale przecież i tak każdy zdaje albo od razu albo później. Ogólnie uczelnia robi wszystko by mieć/zatrzymać studentów więc raczej nie ma problemów,wykładowcy spoko są ,polecam. Jeśli liczysz na nie wiadomo jaki poziom to lepiej walczyć o Uj ;-) Tutaj przezimujesz do dyplomu ;-) Trochę za dużo wkuwania teorii mogłoby być więcej laboratoriów, ćwiczeń czy coś w tym stylu.

    Ewelina
    Dziennikarstwo
    25-04-2018
  • Cześć, studiuje tam i według mnie to bardzo fajna uczelnia na prawde. Podejście do studenta jak nigdzie . Wszystko załatwisz nikt nie ma cie w 4 literach , wykładowcy na prawdę spokoooo. Studiuje Dziennikarstwo i Komunikacje Społeczna  :-) wybralam ta.uczelnie z przypadku ale nie zaluje na prawde. W życiu nie przeniosłabym sie na zaden UJ czy Uek. Wykładowcy bardzo życiowi z dobrym podejściem do studentów, zawsze pomocni, wiedzę ptrzekazują tak żeby bez problemu zapamiętać . Nie zdażyło mi się jeszcze żeby nie wiem jak zakuwać i szukać informacji po nie wiadomo jakich bibkiotekach ;-) Historia mediów i  wspolczesne systemy medialne, jak na razie tylko tu było sporo materiału do opanowania i te przedmioty wydają mi się najcięższe. Ale gdzie nie ma łatwo ;-)

    Oliwia
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    22-04-2018
  • Studiuję dziennikarstwo i komunikację społeczną ale dopiero przyszłam tam na magisterkę, więc mam doświadczenie od 1,5 roku :-) jeśli ktoś chce studia dla samego tytułu i nie dla mega trudniej nauki i przy okazji chce robić inne rzeczy, typu praca lub drugi kierunek to jak najbardziej spoko, bo wykładowcy i ćwiczeniowcy idą bardzo na rękę. Dziennikarstwo jest moim drugim, takim dodatkowym kierunkiem, więc nieraz jestem tam po prostu gościem ale mówię jak wygląda moja sytuacja, że pokrywaja mi się zajęcia lub mam inne obowiązki i spoko, nie robią problemu. Tak jak wspomniałam bardzo łatwo jest się dogadać z wykładowacami. JAk masz problem tidziesz i raczej uda się go rozwiązać. To samo w dziekanacie też panie pomagają coś załtwiać. Ja dużo przepisuję ocenn itd bo mam 2 kierunki, więc mnie znają i zawsze pomocne.  Bardzo łatwo też można dostać stypendium rektora za dobre wyniki w nauce, więc to też zawsze jakiś plus:) Generalnie uczelnia jest bardzo przyjemna i prostudencka. Jeśli chodzi o kłopotliwe przdmioty to na pewno Historia mediów i  wspolczesne systemy medialne. 

    JOanna
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    22-04-2018

Uniwersytet Papieski Jana Pawła II (UPJPII) w Krakowie - Aktualności

Chcesz zbliżyć się do odpowiedzi na ważne, nurtujące cię pytania? Weź udział w V Internetowych Warsztatach Filozoficznych dla Młodzieży organizowanych przez Uniwersytet Papieski im. Jana Pawła II. Podczas nich będziesz mógł poznać dzieła wybitnych filozofów, którzy poszukiwali swojego miejsca w świecie nie inaczej niż my.Warsztaty filozoficzne skierowane są do młodzieży szkół ponadgimnazjalny [..]

Zobacz więcej