Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) w Gdańsku - Wydział Ekonomii i Zarządzania w Gdyni

Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) w Gdańsku - Wydział Ekonomii i Zarządzania w Gdyni - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) w Gdańsku - Wydział Ekonomii i Zarządzania w Gdyni Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Jest super super super. Plan jest układany szybciej żebyśmy mogli zgrać pracę ze studiami. Zdarzają się sytuacje że studenci są nie zadowoleni lub idzie coś nie tak jak powinno ale wydaje mi się że na każdej uczelni tak jest. Moim ulubionym przedmiotem byla Psychologia. :D Na wykładowców nie mogę narzekać, starali zawsze iść studentom na rękę. Gdybym miała wydać opinie na podstawie liczb w skali 1-5 to dałabym mocne 4. Jeśli chcesz studiować to tylko WSB - szkoła z klasą :) Teraz zaczynam trzeci semestr więc liczę na to że z wykładowcami nie będę miała problemu a władze uczelni nie doprowadza do tego że będę nie zadowolona ze studiowania w tej szkole i na tym kierunku. Pozdrawiam!

    Darrrr
    Zarządzanie
    09-11-2018
  • Opinia o uczelni bardzo zależy od kierunku , specjalizacji i formy. Ja jestem na pierwszym roku zarządzania i studiuje zaocznie . Na początku roku był duży balagan , mieliśmy dużo okienek . Potem wszystko wróciło do normy . Obowiązkowa jest obecność na ćwiczeniach i u niektórych Profesorów na wykładach. Wiedza przekazywana jest na dużym poziomie więc jeśli zależy to na pewno wyciągnie się coś dla siebie. Ja Wsb mogę polecić .. . Ja pracuje na stanowisku dyrektorskim w pewnej firmie więc dla mnie pewne rzeczy których się uczymy są codziennością i inaczej mogę do tego podchodzić. Pozdrawiam

    DaVid
    Zarządzanie
    19-03-2018
  • szkoła bardzo poztywna bardzo mili i fajni wykładowcy, ja studiuje zaocznie nie narzekam ostatnie zajęcia miałem bardzo ciekawe , niekiedy były małe problemy z planem ale już sobie z tym poradzili. Nie jest ciężko daje radę więc szkoła warta polecenia :) No ja pracuje w tygodniu w weekend mam zajęcia , moim zdaniem da radę się to ogarnąć na uczelni bez problemu :D

    DawiD
    Zarządzanie
    19-03-2018
  • Ja jestem bardzo zadowolona z tej szkoły ( w przeciwieństwie do poprzedniej) , naprawdę nie ma zbędnej teorii , stawiają w większości na praktykę , wiadomo , ze program musza zrealizować ale nawet jeśli są wykłady to z praktykami, którzy mówią raczej ciekawie, jeśli wybiorę się znów na podyplomowe to na pewno pójdę tam. Także polecam. Dziekanat Załatwić wszystko idzie szybko, Stypendium nie pobieram, Ale jak się trzymasz w terminie składania dokumentów i masz odpowiednią średnią to nie jest problem

    Paulina Ż
    Zarządzanie i marketing
    16-03-2018
  • Hej. Ja jestem zadowolona.. licencjat skończyłam na finansach i rachunkowości, a teraz kończę magisterkę z zarządzania. Ja mile wspominam wykładowców.. Zawsze starali się pomoc studentom, dawali zagadnienia na egzaaminy dla ułatwienia. JAk się uczęszczało na wykłady to bezproblemu się zadawało. Nao nawet z samuch notatek od kolegów ;-) Ćwiczenie to już inna bajka tu już trzeba było raczej chodzić.  Nie pamiętam ile osób odpadało, ale mało i to z własnej winy, bo olali totalnie temat. A co do kierunków to szczerze mnie nudzily oba, nie moje klimaty się okazało ale skończę w tym roku i jestem zadowolona.

    Daria
    Zarządzanie
    15-03-2018
  • Ja osobiście studiuję w Gdyni zaocznie, na kierunku Zarządzanie. Teraz jestem na 2 semestrze. Generalnie jestem zadowolona z tej uczelni i tego kierunku. Przedmioty są ciekawe - na początku są "podstawy podstaw", które trzeba po prostu przerobić, żeby iść dalej, później zaczynają się bardziej zróżnicowane przedmioty. Nie ma "zapchaj-dziur". Wykładowcy są zaangażowani, są to przede wszystkim ludzie, którzy na codzień pracują w swoich branżach i przekazują nam wiedzę, która jest rzetelna i aktualna. Często sami wysyłają nam prezentacje, notatki albo pozwalają robić zdjęcia. :D Jest jednak pare rzeczy, przez które żałuję, że nie zdecydowałam się na oddział w Gdańsku. Ma on świetne opinie i w przeciwieństwie do oddziału w Gdyni nie ma takiego problemu z organizacją czegokolwiek. Warto zaznaczyć, że oddział w Gdyni jest jakby pod-oddziałem tego w Gdańsku, w sensie - nie jest to osobny oddział tylko jakby jego odnoga, wszystko i tak przechodzi pierw przez Gdańsk i jego oddział dydaktyczny, i w papierach widnieje "oddział w Gdańsku", stąd te problemy organizacyjne. Więc radziłabym zastanowić się czy nie wybrać Gdańska zamiast Gdyni. Chociaż nie jest aż tak źle, da sie żyć w Gdyni mimo wszysto starają się - wszyscy są mili i pomocni, a wykładowcy chętni do współpracy, panie z dziekanatu na bieżąco reagują na nasze problemy np. z planem.

    DominikA
    Zarządzanie
    09-03-2018
  • Szczerze mowiac pierwszy semestr byl straszny, bardzo dużo zajęć.. ale teraz, na drugim roku jest spoko Jezeli chodzi o wykladowcow ktorzy mi sie trafili, a studiuje zarzadzanie. Sa bardzo fajni Zalezy czego się oczekuje od tej szkoly. Wiec pytanie czy faktycznie chce sie czegos nauczyc czy po prostu chce się miec studia. Ja pracuje i powiem szczerze, ze ciezko jest czasami. Najlepiej pracowac od pon-pt i miec te weekendy wolne. Wiec nawet jak w ktorys weekend nie ma zjadu zawsze mozna odpoczac Czesto zajecia sa od rana do 21 Ja np niee chodze czasami na wyklady, ale na cwiczenia trzeba chodzic Jezeli chodzi o egzaminy to, niektorzy wykladowcy nie przykladaja do tego duzej wagi i mozna sciagac itd, ale sa tacy ktorzy pilnuja bardzo.. w sumie.. jak wszędzie

    Joanna
    Zarządzanie
    08-03-2018
  • Cześć wszystkim!!! ogl studiuje się dobrze wykładowcy są ok można się z nimi dogadać bez problemu, znaczy z tymi co poznałam bo dopiero jestem na drugim semestrze wiec wszystkich nie znam. Jedyny minus tej uczelni to organizacja z planem co chwile zmiany ja jestem na zaocznych, ale na dziennych jest ponoć to samo praktycznie co chwile trzeba patrzeć czy nic się nie zmieniło, ale oprócz tego to jestem zadowolona z tej uczelni ;) ja studiuje kierunek zarządzanie od września zaczynamy specjalność ja akurat wybieram się na rachunkowość i finanse

    Paulina
    Finanse i rachunkowość
    08-03-2018