Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Galeria pomorskie
Wyższa Szkoła Logistyki (WSL) logo

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu (WSAiB) im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Gdyni. Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • ABC
    Zarządzanie

    Nauka zarządzania w praktyce; wystarczy podpatrzeć dziekana wydz.zarzadzania by poduczyć się w sporym stopniu zarządzania. Komunikacja, decyzyjność,motywacja,analityczność.Czego chcieć więcej. Wykładowcy większości wiedzą o co chodzi w zarządzaniu. Więc jestem po 3 sem zadowolony. Decyzję w dziekanacie po 2 dniach.wow. Na UG po 3 miesiącach.. Czy specjalność zarządzanie w sporcie będzie?

    03-12-2022
  • xyz
    Zarządzanie

    Jestem pełen uznania dla nowej ekipy dziekańskiej. Jestem wykładowcą z zewnątrz, ale widzę jak świetnie pracują, efektywnie zarządzają i sa dobrze zorganizowani. Widać zaanagażowanie i nowe pomysły. oby im sił starczyło. duży progres odkąd są i także w to efektywne zarządzanie wpisuje się nowe kierownictwo dziekanatu - pani Agnieszka. Moi studenci sa podobnego zdania. Panie dziekanie, niech pan nie pali tyle:)

    01-12-2022
  • Anna Wójcik
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu prawo w biznesie

    Bardzo polecam. Uczelnia gwarantuje cudowny kontakt z władzami. Dziekanat jest pełen osób gotowych do pomocy i wytłumaczenia wszystkich niejasności. Każda sprawa jest do załatwienia nawet jeśli wina jest po stronie studenta. Wykładowcy są nastawieni na przekazanie wiedzy, a nie odznaczenie punktów do przerobienia w sylabusie. Jestem studentką tej uczelni i bardzo cieszę się, że na niej podjęłam studia!

    11-11-2022

  • WB
    Zarządzanie ii stopnia

    Po studiach na ug- 2 stopień u prywaciarzy. Nie przypuszczałem pozytywnego aż tak zaskoczenia, choć słyszałem pozytywne opinie. Organizacja- Ok Wykladowcy: Roszkowski, Stefaniak, Parafian, Rudnowska, Sipson- Super. Jako menadżer też muszę powiedzieć że dziekan Wydziału zarzadzania to gość petarda. Ma powera, widać że trzyma porządek i co więcej chyba lubi te robotę.a to rzadkość. Nudzą mnie tylko zbyt długie whklady- cześć oczywiście. I dlaczego bar nie zawsze jest czynny?

    11-11-2022
  • Abc
    Zarządzanie i stopnia

    Duża część zajec ok.ale są też gdzie to studenci bądź prowadzą czytajac swoje slajdy, bądź rozwiązują jakieś słabe tzw.kejsy. Specjalności dość ciekawe i tam większość to praktycy. Na plus to organizacja- od roku jest lepiej.nie widuje takiej pani,która chyba była kierowniczka wydziału,chyba jest facet- i jest o niebo lepiej. Na minus- sale: slabo wyposażone,szkolne ławki.. brak w większości na wyposażeniu komputerów.nie wygląda to profesjonalnie. Raczej szkolnie.Slabe to... Plus- działanie dziekanatu Minus- praktyki Ogolnie: warto,ale poszerzenie bazy,inwestycje w sprzęt.i wykładowcy nowi i praktycy.niektorzy out

    09-11-2022
  • Ka- tka
    Zarządzanie

    Z tym to się akruat zgadzam. Po pandemii jak wróciliśmyz onlinów od wiosny bardzo się zmieniło na zarządzaniu. bardziej cisną, zajęcia są ciekawsze ale też dziekani trzymają porządek. Ci u nas na zarządzaniu zawsze są dla studenta. Ale tez szybko odpowiadają i są fajni. W dziekanacie jest miło, chociaż dochodzi do zagatkowych sytuacji. Ostatnio pani administratorka latała z termometrem i badała temperaturach w salach i pokrzykiwała. Może chora ?

    31-10-2022



  • pko
    Zarządzanie

    Ja takim optymista nie jestem. owszem, po okresie pandemii jest poprawa (czy ktos w czasie pandemii zarządzał na zarządzaniu - zajęcia i organizacja żenująca) . teraz lepiej. ale połowa zajęc do wyrzucenia. 5 sem. stacjonarnych i jedyna osoba, która cokolwiek robi i która sie stara to dziekan. nawet na fajce podchodzi, pyta, tłumaczy. Konsultacje u wykladowców - zapomnij. maile- po 5 dniach- choć nie wszyscy. praktyki- nie wiem po co tyle. p. Kotarbiński, p. Wolf- dziękuje. super

    20-10-2022
  • KBO
    Zarządzanie

    Ja studiuje juz 2 lata i powoli zblizam sie do konca. Ocena calosciowa bylaby taka sobie ale po okresie pandemii poszlo do przodu. Od pół roku funkcjonuje to wszystko lepiej.chyba ktos zaczal tym sterowac...i zarzadzac Jest wiekszy porzadek. Choc niektore zajecia - dramat.czytanie wlasnych slajdow.szczegolnie podczas pandemii.byl tak profesorek W. Ten to byl dopiero.albo doktorek R.tez cienias. Ale byl np.p.Bykowski.ten to super prowadzil zajecia zdalnie.szkoda ze pozniej z nim nic nie mialem. Praktyki,dramat z ta liczba.kontakt mailowy,z wiekszoscia slaby.sa wyjatki,wspomnisny o.bykowski po paru minutach odpowiada. Pani B. Dramat,dobrze ze chyba jej nie ma. P.dr Kowal Rudnicka klasa babka.wiecej takich. Tak wiec teraz warto.wczesniej żalowalem.ocena to 4 .za ostanie poł roku - 5.

    09-10-2022
  • Student
    Zarządzanie

    Zaczalem dzis studia na zarzadzaniu studia on line.jestem pod wrazeniem spotkania organizacyjnego. Pani z dziekanatu i pan dziekan wsxystko świetnie objasnili. Facet dodatkowo z humorem, a tez nie przesadzajac.to rzadku.profeska Nie wiedzialem o koniecznych zjazdach, a pan profesjonalnie,spokojnie wyjasnil tak jak jest, i dlaczego. Pani super o platformach,teamsie wirtualnym dostepie do dziekanatu i innych waznych. Poczatek obiecujacy Bylem juz studentem na 3 uczelniach, i tam tego nie bylo. Super,wszystko wiem i oby tylko zajecia byly przydatne.

    06-10-2022
  • Monika
    Zarządzanie

    Kończe studia menadzersko psychologiczne na zarzadzaniu. ciekawa oferta. dobre trudne przedmioty. Jestem pozytywnie zaskoczona. Atmosfera na uczelni dobra i fajna obsługa portier szatniarka czy dziekanat - tacy do ludzi . To chyba zasługa nowych dziekanów zarzadzania. bardzo fajni i dobrzy wykłaowcy. Zwsze znajdą czas dla studenta. Mądrzy i spokojni ale bardzo weseli. Jadnak jak Pani dziekan przyciśnie na egzaminie z diagnozy to przyciśnie. Ale nikogo nie uwali.

    04-10-2022
  • Studentka
    Administracja

    Studiuję na kierunku Administracja i jestem bardzo zadowolona. Zarówno zajęcia na uczelni, jak i te przeprowadzane zdalnie są realizowane profesjonalnie i jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć - na pewno to osiągnie, trzeba tylko chodzić na zajęcia i słuchać wykładowców;) Prowadzący są praktykami, miałam zajęcia z adwokatami, radcami prawnymi, sędziami, wszyscy mają ogromną wiedzę i potrafią ją przekazać, nie raz wykładowcy przesyłali nam dodatkowe materiały czy organizowali spotkania czy szkolenia poza planem studiów. Współpraca student - wykładowca przebiega bez zarzutu, forma i zakres egzaminu ustalone są już na pierwszych zajęciach,a oceny wpisane na czas. Harmonogramy zjazdów dostępne są na stronie uczelni jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego, dzięki czemu można rozplanować sobie pracę i urlopy. Kontakt z dziekanatem również przebiega bez zarzutu, panie są zawsze miłe i uśmiechnięte. Szczerze polecam :)

    14-09-2022
  • Studentka
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Uczelnia naprawdę OK, można śmiało pogodzić naukę z pracą i spokojnie pozdawać egzaminy:) Atmosfera bardzo dobra, fajni ludzi, wykładowcy też wyrozumiali i cisną umiarkowanie więc nie musicie się obawiać, że nie dacie rady. W Dziekanacie tez można w miarę sprawnie wszystko załatwić choć słyszałam, że w poprzednich latach bywało z tym gorzej:) OGÓLNIE naprawdę jest OK-polecam!

    31-08-2022
  • Jakub
    Finanse i rachunkowość

    Atmosfera na uczelni jak najbardziej w porządku, a wykładowcy mili i pomocni, ale na samej rachunkowości nie nauczyłem się niczego, mimo że to była moja specjalność. Panie w dziekanacie trzeba naglić, żeby za cokolwiek się zabrały i prosić o 5 razy o to samo telefonami, osobiście i mailami. Tylko obiecują, że się za coś wezmą, a rezultatów nie widac. Dziekani jak najbardziej są pomocni.

    07-07-2022
  • Katarzyna
    Zarządzanie

    WSAiB jest już trzecią uczelnią na której studiuje więc mam z czym porównywać :) O dziwo uczelnia wypada dużo lepiej niż szkoły państwowe, z którymi miałam do czynienia. Moja opinia jest bardzo pozytywna, ponieważ spotkałam tu bardzo przyjaźnie nastawionych wykładowców i wielu studentów tworzących niesamowitą atmosferę na uczelni. Ogólnie studiuje się bardzo dobrze, przy zaliczeniach bywają problemy ale raczej z powodu złego przygotowania, żaden wykładowca nie czepia się bez powodu. Mega plus to dziekanat zarówno tez wirtualny jak i prawdziwy - oba działają sprawnie i bez zarzutów. Sale czyste i wygodne, uczelnia w dobrym punkcie, ładne otoczenie i dobry dojazd.

    21-02-2022
  • Qwer
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    W dziekanacie wieczny chaos i brak organizacji. Szkoła bierze nie małe pieniądze od studentów, więc wypadałoby czasami trochę więcej szacunku dla nich. Jeśli chodzi o sam kierunek i wykładowców ,to tutaj nie można się przyczepić do niczego. Poziom prowadzenia zajęć jest na dobrym poziomie, dzięki doświadczeniu i wiedzy wykładowców zajęcia są ciekawe i można z nich wiele wynieść.

    08-02-2022
  • 'Zaoczny' student 'online' - zarządzanie
    Marketing i nowe media

    Zapisałem się na studia zaoczne ONLINE. Na początku nie było problemów (Pandemia), a potem stwierdzono, że zajęcia w czwartek na uczelni to jest dobry pomysł, albo piątek od samego rana do wieczora. Były też miłe komentarze od ludzi z dziekanatu do osób za granicy, ale ze względu jak miłe były to nie będę cytować (W wielkim skrócie: Jesteś za granicą? Olej pracę -> Kup Bilet -> Wynajmij Hotel -> bądź na uczelni). Zarząd, jak i traktowanie studentów sprawiło, że zacząłem tęsknić za WSB, bo chociaż dziekanat był miły. Moja rada: Zrezygnuj. Chyba że idziesz na prawo, bo to mają dobre. Ogólnie:⭐

    17-01-2022
  • Bartek
    Zarządzanie

    Studiowałem w kilku uczelniach, w tym państwowych i prywatnych, więc mam porównanie. W WSAiB jest bardzo przyjaźnie dla studenta, to ważne, bo sprzyja nauce. Duża swoboda, co mnie odpowiadało. Nie mierzyłbym jakości uczelni przez pryzmat problemów czynionych przy zaliczeniach i egzaminach (zawsze można kogoś zagiąć, a to nie o to chodzi) - tutaj było tak, jak powinno być; wirtualny dziekanat - super (być może zdarzają się drobne nieporozumienia, ale to normalne, trzeba je kulturalnie wyjaśniać i pilnować swoich spraw); pomoc w dziekanacie - super (zawsze można było podejść, zapytać, upewnić się - i nie czekało się pod zamkniętymi drzwiami lub w długiej kolejce); pomoc w bibliotece - super; wykładowcy kulturalni i zaangażowani; żadnych problemów z zaliczeniem praktyk (o ile podejdziemy do tego na poważnie i nie na ostatnią chwilę); żadnych problemów z zaliczeniem lektoratu; wsparcie przy opracowaniu pracy magisterskiej, a jednocześnie spora dowolność przy wyborze i sposobie przedstawienia tematu (ocena pracy surowa i dokładna); dobrze wyposażona sala gimnastyczna; ciekawe wykłady dodatkowe... Czysto, szkoła w dobrym punkcie (łatwy dojazd) i w ciekawym miejscu (otoczona parkiem krajobrazowym). Wykładowcy potrafili angażować ludzi zainteresowanych nauką. Jestem zadowolony.

    10-01-2022
  • Andrzej
    Zarządzanie

    Studia skończyłem dwa lata temu i samą historię z WSAiB wspominam bardzo dobrze. Sporo się tam nauczyłem, bo kadra była wręcz rewelacyjna. Ogólne wrażenia pozytywne. Poziom jaki prezentuje sam kierunek, według mojej opinii jest dość wysoki. Jeszcze niedawno był w czołówce PL jeśli chodzi o poziom kształcenia. Lokalizacja uczelni jest super, a sam kampus dość kameralny i miło go wspominam. Gdynia wyładniała w ostatnim czasie. Oferta samej uczelni się poszerza więc jest w czym wybierać.

    10-02-2021
  • Maciej
    Prawo

    Wybór WSAiB to była życiowa decyzja :) Tzn. strzał w 10, świetna szkoła, świetni ludzie (zarówno po stronie uczących się jak i wykładowców) i ogólnie rewelacja. Bardzo dużo dały mi te studia, nie tylko w sensie wiedzy, ale również kontaktów i możliwości zawodowych. Moją opinię z pewnością potwierdzą inne osoby, które ukończyły studia na tej uczelni. Wykłady z prawa do dziś tkwią mi w głowie, a informację zdobyte w trakcie nauki są niezwykle pomoce w pracy notariusza.

    07-01-2020
  • FILIP
    Zarządzanie menedżerskie

    Wykładowcy których miałem do tej pory są bardzo ale to bardzo uprzejmi z dużą chęcią nauczenia studenta a nie tylko odbębnienia swojej roboty. Raczej starych wyjadaczy i dziadków leśnych próżno tu szukać (przynajmniej na pierwszym roku). Wcześniej studiowałem na Uniwersytecie Gdańskim, uczelni chyba jednej z najbardziej popularnych tutaj, ale porównując podejście i poziom cieszę się, że jednak jestem aktualnie na WSAiB

    11-11-2019
  • kamilka
    Prawo w biznesie

    gólnie szkoła na bardzo wysokimpoziomie, nie jest łatwo, wykładowcy dużo wymagają. Ja wcześniej studiując na ug wybrałam teraz uczelnie prywatną aby mieć luz, a szczerze jest ciężej niż na ug . Chciałam sobie znaleźć pracę w czsie studiów bo myślałam że będzie luz....Akurat na moim kierunku jest kongo moze na innych nie... nie wiem

    13-02-2018
  • Kasia
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    ja akurat studiuje sobie zaocznie wiec zajecia sa jakis srednio 2 razy w miesiacu, w okresie swiatecznym raz ;) Wykladowcy wporzadku, na zocznych trzeba sie liczyc z tym ze sobota to nieraz od 8:30 do 20:30 :) Uczelnia ogolem fajna, nowoczesna takze jak mam sie wypowiedziec to polecam Jak narazie pierwszy semestr więc opinia może się jeszcze zmienić, ale jak na razie to jest super

    08-02-2018
  • kamilkA
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia

    polecam WSAiB jak najbardziej!!!!! Aktualnie jestem w trakcie pierwszej sesji na Bezpieczeństwie Wewnętrznym, wykładowcy na moim kierunku są świetni. W większości potrafią bardzo dobrze przekazać materiał, szczególnie polecam dr Kolarz, z którą miałam zajęcia z prawa administracyjnego, potrafi świetnie zobrazować pojęcia z prawa, które wcale nie są aż tak łatwe jakby się mogło wydawać. Od drugiego semestru zaczną mi się już przedmioty ze specjalizacji, także myślę, że to dobrze, że rozpoczną się one tak szybko ;)

    30-01-2018
  • Basia
    Prawo

    Prawo jest na bardzo dobrym poziomie, wykłady zarówno teoretyczne ale też dużo praktyki w sądach, i przy rozprawach sądowych, ja nie mogę narzekać, jest dużo pracy i dużo się uczę, ale mi zależy, wykładowcy się starają niektórzy są bardzo upierdliwi i trzeba kilka razy zaliczać, czasami jest trudno. Zajęcia z profesorem Młynarczykiem czy mecenasem Olszewskim uważam za wyjątkowo ciekawe, generalnie polecam i nie żałuję.

    29-01-2018
  • maja
    Bankowość i usługi finansowe

    Studiuję w Wyższej Szkole Administracji i Biznesu na finansach i bankowości i uważam, że poziom jest bardzo dobry. Przedmioty które mamy są ściśle związane z kierunkiem. Chodzi mi o to, że mało mamy tzw zapychaczy jak to często się zdarza na uniwerkach. Zajęcia są ciekawe, nawet niektóre wykłady też. Jestem zadowolona z wyboru uczelni i wszystkim znajomym też ją polecam.

    29-01-2018
  • YOUlian
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Gorąco polecam. Atmosfera wspaniała, wykładowcy "ludzcy", uczą bardzo przystępnie; widać. że chcą i potrafią dotrzeć do każdego, kto przyjdzie tam się czegoś nauczyć. Studiuję na WSAiB dopiero pierwszy semestr, więc ciężko określić ulubione przedmioty i wykładowców... Reasumując - polecam serdecznie tę uczelnię, myślę, że nie pożałujecie

    25-01-2018
  • aneta
    Zarządzanie

    Ogólnie uczelnia w porządku, można się dogadać z wykładowcami. Oczywiście nie wszystkie przedmioty są łatwe, trzeba się przyłożyć, ale myślę, że wszystko jest do zaliczenia. Ja osobiście jestem na zarządzaniu i czekam na wybór specjalizacji, bo jak na razie wszystko jest ogólnie przekazywane nie jest za bardzo ja nic ukierunkowane. Wszystkiego po trochu.

    24-01-2018
  • Marta
    Administracja

    Uczelnia jest w porządku, dobry klimat, fajni ludzie, spoko wykładowcy, nie cisną masakryczie, można się dogadać, nawet jak coś sie zawali, tylko żeby chęci były, to idą na rękę, ja studiuję i podłapałam pracę dorywczą, bez problemu zaliczam, chociaż mam mniej czasu na naukę. Ogólnie polecam!

    12-12-2017

Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu (WSAiB) im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Gdyni - Aktualności

Jaki kierunek studiów wybrać – to pytanie każdego roku zadaje sobie wielu maturzystów. Nie ma uniwersalnej recepty na wybór najlepszego kierunku. W jaki sposób więc powinno się podjąć tą trudną decyzję?Poznaj opinię Michała Nowakowskiego, eksperta ds. rekrutacji w Wyższej Szkole Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni! Zapytaj siebie, co lubisz robić Nawet najbardziej popula [..]

Zobacz więcej

W Wyższej Szkole Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni trwa rekrutacja na studia licencjackie i magisterskie w roku akademickim 2016/2017. Uczelnia ma w swojej ofercie atrakcyjne kierunki i specjalności, które każdego roku są aktualizowane, aby spełniać najwyższe wymagania.Praktyczny model studiów Studia w WSAiB w Gdyni mają praktyczny charakter. Wykładowcy są cenionymi e [..]

Zobacz więcej