Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania (WSEIZ)

Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania (WSEIZ) - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania (WSEIZ) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Uczelnia posiada bardzo wykwalifikowanych profesorów, którzy posiadają wiedzę w prowadzonych przez nich tematach. Merytorycznie Uczelnia przygotowana jest zaskakująco dobrze

    Anita
    Zarządzanie
    14-01-2019
  • Jest to platna uczelnia, ale z czystym sumieniem polecam. Pani Rektor dba o poziom i rozwoj uczelni. Warunki sa na wysokim poziomie jezeli chodzi o infrastrukture. Poziom jest ok, zarowno jezeli chodzi o kadre naukowa jak i administracje uczelni. Naprawde polecam

    Kasia
    Ochrona środowiska
    07-01-2019
  • Słyszłam opinie, że będzie łatwo, że nie trzeba nic umieć, a rysynek to może leżeć . Nic bardziej mylnego. Do rysunku przykładają dużą wagę i lipiej sobie wcześniej pioćwiczyć, alebo pójść na jakiś kurs.  ale jak będzie się przykładało to tego rysunku też się tutaj go nauczy , po drugie większość wykładowców jest z ASP czy Politechniki, część ciągle tam pracuje ( jest nawet były dziekan), ale zastanowić się trzeba czy  AW rzeczywiście to jest to co chcesz robić bo jest ciężej z pracą, głownie pracuje się na własny rachunek, ale jak z innymi zawodami, jak ktoś chce- to znajdzie, poza tym zawsze może się przebranżowić = Ponadto WSEiZ ma absolwentów Architektury wnętrz, którzy jako jedynyni Polacu zostali zakwalifikowani ze swoimi projektami na doroczne Targi Designu w Mediolanie.Wykładowcy mili aczkolwiek bardzo wymagający. Wileu z dużym doświadczeniem. Nie będe mówic o dziekanytach bo jest jak wszędzie. SAm nie dopilnusze to lipa ;-)

    Halina
    Architektura wnętrz - profil praktyczny
    07-01-2019
  • Cześć mogę napisać parę zdań o wyższej Szkole ekologii i zarządzania, tej z logiem niedźwiedzia. Dla wielu przyszłych kandydatów zaskakująca jest nazwa uczleni. Moim zdaniem nie za bardzo odzwierciedla ofertę studiów. Wiele osób myśli, że to uczelnia przyrodnicza i managerska . A tymczasem specjalizują się w kierunkach technicznych, z naciskiem na architekturę. Moja kuzynka studiuje  właśnie na architekturze, jest zadowolona. Ojciec ma pracownię, więc jest jej łatwiej. Ja jestem na zdrowiu publicznym, chwalę sobie aczkolwiek ceny trochę polą [op kieszeni jednak dostajesz dypom znanej uczelni. Nie jest to jakaś anonimowa szkoła. Ogólnie sale wykładowe i ćwiczeniowe na poziomie. Nie narzekam na pomoce naukowe, chociaż CI z technicznych maja lepiej ;-) 

    Adrianna
    Zdrowie publiczne
    02-01-2019
  • Uczelnie wspominam bardzo dobrze. Jak wszędzie są plusy i minusy - dziś z relacji znajomych którzy wrócili to WSISIZ na studia magisterskie wiem ze szkoła mocno się rozwija dbając nie tylko o poziom wiedzy, ale tez o poziom bezpieczeństwa. Czy mogę polecić uczelnie z czystym sumieniem ? Pewnie tak :) bo specjalnie złych rzeczy nie pamiętam. A to chyba najważniejsze. Co do znalezienia pracy - jako student pierwszego roku szukający pierwszej pracy zdecydowanie czułem

    Paweł
    Zarządzanie
    08-10-2018
  • Hej! Ja skończyłam studia 5 lat temu, więc od tego czasu wiele się pewnie zmieniło.. Studiowałam zaocznie, zarówno licencjat jak i magisterkę. Generalnie polecam, z tego co pamiętam, było dużo profesorów z innych znanych uczelni z całej Polski. Poziom nauczania wysoki, wiadomo, jak wszędzie, na niektóre przedmioty trzeba było wkuwać, a na niektóre wystarczyło przyjść na ostatnie zajęcia, żeby mieć zaliczenie. Miałam też super ludzi na roku, byliśmy bardzo zgrani, także to też na duży plus. :) Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

    KasiA
    International management
    18-07-2018
  • idąc na studia nie miałam żadnych opinii na temat tej uczelni. Wybrałam ja zupełnie spontanicznie i nie żałuję. Poszłam tam jako zupełny laik, choć nie powiem że nie interesowało mnie projektowanie i wnętrza. Jeśli chodzi o moje odczucia to z pewnością mogę powiedzieć że wszystko zależy od człowieka. Ja dostałam warsztat, wiadomo że szlifowanie to już jak w każdej dziedzinie trzeba wciąż się uczyć . Ta uczelnia nie jest jakąś prestiżową, ale ma wspaniałych wykładowców od których można dostać, jak tylko się chce. Wydział wnętrz to dział artystyczny i mieliśmy tu profesorów z ASP, mieliśmy prof.Wyszyńskiego ktory choć specyficzny jest kopalnią wiedzy(tylko dla chcących!) Trzeba się na Niego otworzyć, współpracować a co najważniejsze chcieć i można czerpać. Ja generalnie jestem zadowolona. Tyle że ja jestem z innej ery, nasz stosunek do szkoły, nauczycieli był inny niż teraz. Teraz większość uważa że nic nie muszą a od innych wymagają i stąd tyle negatywnych opinii. To oczywiście moje zdanie. Poza tym to jak każda prywatna uczelnia jest kosztowna. Pomoce i niezbędne materiały też kosztują. Zajęcia te programowe na uczelni za moich czasów leżały, teraz koleżanka jest na mgr i powiedziała że jest znacznie wyższy poziom. Mam nadzieję się o tym przekonać za rok. Jeśli chodzi o znalezienie pracy to nie wiem, większość moich znajomych działa na własną rękę, kilku pracuje w biurach. Koleżanka na jakimś spotkaniu organizowanym przez uczelnię złapała kontakt i pracuje. Ja mieszkam w dziurze i średnio tu z biurami ale projektuje dla firmy mojego męża i jednego biura na zlecenia. Zajęcia programowe znaczy AutoCAD, 3DS Max. Wiem że na mgr jest archicad, którego ja używam do pracy i szczerze polecam, moim zdaniem tego programu powinno się uczyć i byc może wprowadzili to na WSE iZ.

    jola
    Architektura
    18-12-2017
  • mogę powiedzieć że uczelnia jest dość fajna. Mamy dużo różnych przedmiotów, tak że jest ciekawo. Zaliczenie przedmiotów nie jest trudne. Co dotyczy pracy - nie wiem, jestem dopiero na 3 roku. Ale słyszałam że można szybko znaleźć pracę po studiach

    maria
    Business management
    05-12-2017
  • nie jestem standardowym przykładem ale dla mnie te studia byly dopełnieniem moich doświadczeń i wiedzy Studiowalam architekturę w systemie sobotnio niedzielnym Nie polecam takiego rozwiązania osobie ktora dopiero zaczyna przygodę z architektura. Ja gdy zaczęłam studia miałam w reku dyplom technik architekt i posadę asystenta w biurze projektowym Ale co do samej uczelni to dość wysoki poziom Niestety uczelnia ma bardzo komercyjne podejście... ale oczywiście dla tych co są ambitni sa stypendia

    Katarzyna
    Architektura
    01-12-2017
  • każdy ma inne oczekiwania wobec uczelni. Jeżeli chodzi o zakres wiedzy jaką przekazuje, to oceniłabym to na poziomie dobrym, ale ma kilka niedociągnięć – m.in. prowadzenie przedmiotów wymagających wiedzy praktycznej przez teoretyków – ale to wszędzie ten sam schemat. Uczelnia daje solidną podstawę do samodzielnej nauki, jeżeli ktoś jest sumienny i mu zależy to na pewno będzie z tego korzystał. Jak ktoś chce się prześlizgnąć, aby tylko zdobyć papierek, bez wysiłku i jest sprytny to też mu się uda  Jako duży plus (osobiście z niego nie skorzystałam z kilku powodów) jest fakt, że uczelnia kładzie duży nacisk i zachęca studentów do wymiany międzynarodowej w formie Erasmusa – i naprawdę wiele nie potrzeba, żeby zdobyć zagraniczne stypendium  rejony w które można wyjechać są niestety ograniczone i jeżeli komuś zależy na studiowaniu w anglojęzycznym kraju to niestety będzie ciężko. Jeżeli chodzi o wykładowców to jest sprawa BARDZO indywidualna! Oczywiście jak każdy mam swoich ulubionych wykładowców, z którymi się świetnie współpracuje i od których można wiele się nauczyć, jak również są tacy, którzy Ci tylko uprzykrzają życie. Warto zaangażować się do samorządu – można wtedy sporo skorzystać z różnych eventów, ulepszyć strukturę funkcjonowania szkoły, pomóc innym, organizować imprezy uczelniane typu połowinki/otrzęsiny/pikniki/itp. Ja osobiście jestem w samorządzie i prowadzę sekcję charytatywną, którą w porozumieniu z innymi członkami utworzyłam i powiem szczerze, że nieźle funkcjonuje  tak ogólnie to mogę tę szkołę polecić (sama na polibudę próbowałam się dwa razy dostać, ale z tego co słyszę jak tam się wiedzie moim znajomym to zdecydowanie wolę przysłowiowego Misia) 

    anna
    Architektura
    29-11-2017
  • Szkoła bardzo fajna. Atmosfera jest prostudencka, wykładowcy idą na rękę studentom, dobrze tłumaczą i prowadzą ciekawe wykłady. Wad raczej nie widzę, może później coś wyjdzie Ale na razie jest naprawdę świetnie. Nie był to mój pierwszy wybór jako uczelni ale jestem zadowolona ze studiów w WSEIZ. Mój ulubiony wykładowca to Pan Kopyłow i Pan Buława-Gabryszewski Bardzo polecam tę uczelnię

    Magda
    Architektura i ubarnistyka
    29-11-2017
  • Studiuje dziennie architekturę. Studiuje mi sie naprawdę dobrze. Wykladowcy sa w porządku chociaz sa i tacy ktorym daleko do idealu ( np P Kotaszewicz od historii architektury. Ale to bardziej kwestia charakteru ) Oczywiście momentami jest ciężko, no Ale to w koncu architektura. Wiec jest bardzo duzo rysunków, i tych zwyczajnych na rysunek i malarstwo i tych bardziej technicznych na geometrie wykreslna. Z ulubionych przedmiotow to chyba projektowanie arch. Gdzie jest sporo projektow ktore to my robimy. Na koniec samo zaliczenie jest projektem ktory sami mamy skonstruować wiec to bardzo fajne Studiuje mi sie bardzo dobrze ( mam porownanie z killku innych uczelni co prawda nie technicznych) Porównywalnie do innych uczelni oplaty tez sa calkiem w porządku. Cos czego jeszcze prawdopodobnie nie znajdziesz w internecie to rozklad zajęć jesli chodzi o budynki. Szkola dysponuje 3 w warszawie wiec na poczatku bylem przerazony ze bedzie trzeba latać miedzy jednym i drugim. Ale nie narazie wszystkie zajecia odbywaja sie w jednym ( na Rejtana) Olszewska to bardziej administracyjny ( dziekanat rektorat itd). Jesli chodzi o wady to chyba tylko to ze wiekszosc wykladowcow chce starych podrecznikow. Ksiazek. Których za bardzo nigdzie nie mozna dostac. Za to starsze roczniki bardzo chetnie je sprzedaja. Czesto nawet za czekolade . Ale chyba wszystkie gdzies krążą po internecie. Myślę że jeśli zdecydujesz sie na studia na WSEiZ to sie nie zawiedziesz. Zwłaszcza jesli chodzi o architekturę

    mateusz
    International management
    29-11-2017
  • Część przedmiotów jest przestarzała, część jest ciekawa - ale to chyba jak w każdej szkole. Sama uczelnia, z tego co wiem, jest poważana na rynku pracy - jeżeli chodzi o kierunki informatyczne. Ja pracę zawdzięczam doświadczeniu, bo jeżeli chodzi o szkolę, to nie napisałem pracy inżynierskiej. Niestety wielu osobą napisanie pracy albo nie wychodzi, albo się oddala, przez nie zaliczenie "absurdalnych" dla informatyka przedmiotów typu filozofia czy ekonomia. Za wszystkimi sprawami trzeba chodzić i załatwiać samemu - na zaocznych studiach tak było - nikt nam nie przypominał o terminach zaliczeń, nikt nie wspomniał wcześniej o tematach i terminach pisania prac inżynierskich. Bardzo dużą korzyścią ze szkoły są kursy i szkolenia, które są współfinansowane z środków unijnych (a przynajmniej były jak tam uczęszczałem).Generalnie szkoła nie jest taka zła, ale trzeba się przykładać, żeby nie musieć powtarzać semestrów.

    Tomasz
    Informatyka
    23-10-2017
  • Studiuje zdrowie publiczne jest Ok, przyjemni wykładowcy, dziekanat tez Ok, czasem trochę finansowo dała się we znaki ale jakoś dajemy rade ;)

    Wojciech
    Zdrowie publiczne
    03-10-2017
  • Byłem zadowolony z programu, podejściu uczelni itd. Tym bardziej, że kierunek który wybrałem był zbieżny z moim dotychczasowym wykształceniem i zainteresowaniami.

    Grzegorz
    Budownictwo
    29-09-2017
  • Studia w Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania są dość wymagające szczególnie jeśli chodzi o kierunek architektura. Jednak naprawdę z wieloma wykładowcami jest możliwość dogadania się i nie robią oni wielkich problemów

    Monika
    Architektura
    29-09-2017
  • Niedługo będe już jako absolwentka tej uczelni i osobiście jestem zadowolona z tych studiów. Przyznam szczerze, że nie było łatwo. Jako, że musiałam robić różnice programowe i uzupełnienie toku studiów, co tydzień miałam zjazdy, ale dzięki temu pomdwóch latach uzyskam dwa tytuły: magister inżynier. Co do wykładowców, są tacy którzy bardzo dużo wymagają i potrafią przekazać wiedzę, tacy którzy wymagają i sami nie wiedzą czego chcą, po takich którzy przymykają oko na pewne sprawy. Wielu wykładowców jest wysoce utytułowanych i reprezentują sobą bardzo wysoki poziom. Wiedza, którą uzyskałam jest dość obszerna, tym bardziej, że mogłam ją

    Adrianna
    Ochrona środowiska
    26-09-2017

Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania (WSEIZ) - Aktualności

W Urzędzie Gminy Piaseczno miało miejsce spotkanie, podczas którego radni oraz przedstawiciele gminy mogli zapoznać się z paroma wstępnymi projektami budynku Centrum Integracji Społecznej w Piasecznie.Ich autorami byli studenci Wyższej Szkoły Ekologii i Zarządzania w Warszawie, którzy projekty wykonali pod kierunkiem dr inż. arch. Agnieszki Starzyk oraz doc. dra. inż. arch. Janusza Marchwińskie [..]

Zobacz więcej