Opinie o uczelniach - Uniwersytet Kazimierza Wielkiego

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Kazimierza Wielkiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Studiowałam tu dziennikarstwo, piękne 5 lat. Podejrzewam,że jest niewielu studentów, którzy źle wspominają okres akademicki. Ja mieszkając w akademiku poznałam mnóstwo wspaniałych ludzi, dzięki którym łatwiej było przejść przez okresy sesji i obrony. Wszyscy wzajemnie się wspierali, nie było sytuacji typu "nie pomogę Ci, bo jesteś moją konkurencją na rynku pracy", a słyszałam, że takie się zdarzają:) Kadrę również wspominam ciepło, wiadomo, wymagający, były okresy, gdzie ich nienawidziłam, ale z perspektywy czasu widzę, że im więcej ode mnie wymagali, tym lepiej dla mnie. Uczyłam się pilnie, obroniłam się na 5. Tyle ode mnie :)

    Ankaa
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    08-02-2019
  • Jeżeli chodzi o Psychologię na Uniwersytetecie Kazimierza Wielkiego to serdecznie polecam :) Bardzo wspierająca kadra, łącząca w sobie wiedzę teoretyków i doświadczenie praktyków. Jeżeli chodzi o moją specjalność - Wspomaganie Rozwoju to jestem bardzo zadowolony z wyboru. Opiekunka - Magdalena Miotk jest według mnie jedną z lepszych wykładowczyń z jaką do tej pory mogłem współpracować, bardzo pro-studencka, pomagała nam dosłownie we wszystkim, nie zostawiając bez odpowiedzi nikogo kto potrzebował porady czy pomocy. Dzięki niej, na specjalności mogliśmy gościć znanych polskich psychologów + mieć zajęcia związane z nowoczesnymi formami wykorzystania psychologii (np. diagnoza potencjału zawodowego). Miałem również przyjemność uczestniczyć w zajęciach ze specjalności Psychologii społecznej, gdzie zajęcia były równie ciekawe. Na "społecznej" najbardziej podobały mi się zajęcia terenowe, gdzie mogliśmy zobaczyć praktyczną stronę pracy psychologa, odwiedzając różne miejsca - kliniki, poradnie, działy HR. Na koniec chciałbym dodać, że nasz wydział był bardzo otwarty na wszelkie innowacje, ponieważ osobiście uczestniczyłem w grupie badawczej związanej z Nowoczesnymi Technologiami. Jeżeli chodzi o dyrektora instytutu - prof Janusza Trempałę - był moim promotorem i myślę, że był to najlepszy wybór, jaki mogłem podjąć :) ahh.. trochę mnie wzięło na nostalgiczna podroż, ale szczerze mile wspominam :) Dobre czasy :)

    Patryk
    Psychologia
    30-01-2019
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego to młoda uczelnia w wielkimi ambicjami co widać w podejściu do studenta. Studia na UKW spełniły moje oczekiwania, dzięki nim zdobyłem umiejętności, które wykorzystałem w pracy zawodowej. Kadra była zawsze profesjonalnie przygotowana i potrafiła przekazać wiedze nawet nieco opornym studentom. Zawsze z uśmiechem wspominam studia na UKW i wszystkim je serdecznie polecam ;)

    Bartek
    Administracja
    29-01-2019
  • Bardzo dobrze wspominam okres studiowania. Wykładowcy w dużej mierze byli bardzo w porządku, wiadomo, w każdej branży znajdą się ludzie, którzy powinni jednak się przekwalifikować.. zupełnie nie mówię tu o braku wiedzy lecz o umiejętności jej przekazania i o kontaktach ze studentami. Większość jednak była taka "z ludzkim podejściem" a z niektórymi do dzisiaj utrzymuję kontakt, co bardzo sobie cenię zawodowo. Jeśli ktoś szuka socjologii to polecam ten Uniwersytet.

    Szymon
    Socjologia
    28-01-2019
  • Ogólnie powiem ze uczelnia jest bardzo fajna. Wszelkie sprawy zalatwia sie szybko i bez problemu. Mamy fajny samorząd i latwi duzo znizek itp. Mozna sie z nimi dogadac. Wykladowcy tez sa spoko. Wiadomo zawsze sie trafi ktos surowy czy cos ale są uprzejmi, podchodza do studenta z szacunkiem a z niektórymi mozna sie posmiac. Poziom jest jak najbardziej ok, trzeba dac cos od siebie i czasem sie przylozyc ale efektem jest lepsza wiedza. Wgl ludzie i atmosfera wg mnie jest bardzo na plus. Z mojej strony jest to bardzo fajna uczelnia w pieknym miescie i ja polecam !!

    Żaklina
    Bezpieczeństwo narodowe
    07-09-2018
  • Hej! Dopiero zaczynam studia na tej uczelni, więc wiele nie powiem, ale bardzo chce się podzielić tym co usłyszałam! Wydaję mi się że te informacje będą jeszcze bardziej wiarygodne niż opinie studentów, bo każdy opisuje swoje doświadczenie i subiektywne wrażenia, a ja dzielę się tym co słyszałam od wielu studentów:)) - uczelnia jest okej, trzyma wysoki poziom... i wykładowcy z reguły są w porządku (chociaż wiadomo zależy na kogo trafisz). Oczywiście największe znaczenie ma z jakimi ludźmi będzie się na jednym roku bo to jednak najważniejsze żeby wszyscy w miarę się zgrali i dogadywali :) Kadra jest wymagająca, mozna się bardzo duzo nauczyć:) tak naprawdę tylko tyle jestem w stanie powiedzieć, sama jestem bardzo ciekawa jak to będzie

    Natalia
    Psychologia
    07-09-2018
  • Hej. Nie wiele mogę powiedzieć o UKW bo dopiero w tym roku zaczynam studia na tej uczelni. Jedynie czym mogę się podzielić to opiniami jakie ja usłyszałem :) Ponoć same studia na UKW nie są jakoś bardzo wymagające, ale jednocześnie da się dużo nauczyć. Nie wiem jak będzie w praktyce, ale jestem pozytywnie nastawiony:) jedynie tylko słyszałem że na wydziale humanistyki jest jakoś ciężej, dużo wymagają ale nie ma tragedii. A co do atmosfery na samej uczelni to raczej jest w ok, studenci na UKW niczym nie różnią się od studentów na innych uczelniach.

    Kacper
    Dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    06-09-2018
  • Hej:) tz powiem tak, to wszystko zależy od kierunku, od wydziału od wszystkiego tak naprawdę :D ja studiuje Bezpieczeństwo Narodowe i jak na razie jestem zadowolona, nie ma na co narzekać:P teraz bede na 3 i ostatnim roku:) jestem bardzo zadowolona ze swojego kierunku, ludzie naprawdę super! profesorowie wiadomo, jeden lepszy drugi gorszy, zależy jak się trafi XD

    Justyna
    Bezpieczeństwo narodowe
    06-09-2018
  • Ogólnie większych zarzuceń nie mam, wiadomo jak chcesz się czegoś nauczyć to się nauczysz. Z pracą tak samo, ja studiowałam pracę socjalną na lic. i teraz pracuję w zawodzie jednocześnie robiąc mgr, wszystko kwestią dopracowania. Zależy też na jakich wykładowców się trafi. Dużo się dzieje na uczelni, jeśli wiadomo gdzie uderzyć i chce się coś robić poza "studiowaniem".

    alexa
    Pedagogika społeczno-wychowawcza z edukacją zdrowotną
    17-01-2018
  • uczelnia jest świetnie. uwielbiam takie przedmioty jak Percepcja i uwaga, biologiczne podstawy zachowania. Doktor Lamparska jest swietna. Za nic w świecie nie zmienilabym ani kierunku ani miasta

    Daria
    Psychologia
    16-01-2018

Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - Aktualności

W tym roku prestiżowe stypendium rządu australijskiego Endeavour Research Fellowship powędrowało do pracownika Instytutu Neofilologii i Lingwistyki Stosowanej UKW dr. Wojciecha Wachowskiego.Dr Wachowski wraz z prof. Michaelem Haughem oraz dr Karen Sullivan rozpocznie w kwietniu 2018 roku badania, których przedmiotem będzie wykorzystanie metafory i metonimii pojęciowej w ukrywaniu treści objętyc [..]

Zobacz więcej

Już 6 marca 2015 roku uczniów szkół ponadgimnazjalnych zapraszamy na Dzień Otwarty Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego! Będzie to doskonała okazja, aby zobaczyć uczelnię, porozmawiać z jej studentami i wykładowcami, poznać dokładną ofertę kierunków studiów i wziąć udział w ciekawych zajęciach.Dzień Otwarty Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego to warsztaty, pokazy i wykłady przeznaczone dla przys [..]

Zobacz więcej