Opinie o uczelniach - Mazowiecka Uczelnia Medyczna (wcześniej Wyższa Szkoła Mazowiecka)

Mazowiecka Uczelnia Medyczna (wcześniej Wyższa Szkoła Mazowiecka) - Opinie

Opinie (11)

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Mazowiecka Uczelnia Medyczna (wcześniej Wyższa Szkoła Mazowiecka) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • fajna szkoła fajne zajęcia wykładowy są równi. Miły czas i sporo ciekawych kontaktów w szpitalach. Dobra sytuacja wyjściowa do pracy. ładne dziewczyny na kierunku pielęgniarstwo. Dobrze wyposażone pracownie Ogólnie jestem zadowolony. Kilku upierdliwych wykładowców ale moze tak to musi być. Ogólnie polecam jeśli ktoś lubi kierunki medyczne i piękne dziewczyny bo są ładne.

    witek
    Fizjoterapia i stopnia
    20-10-2020
  • Gorąco polecam studiowanie na Mazowieckiej Uczelni Medycznej :) Jak widać placówka ciągle się rozwija i dba o to by otwierać nowe kierunki a tym samym wychodzi na przeciw oczekiwaniom studentów. Poziom na tyle wysoki, że po obronie dyplomu nie ma większych trudności ze znalezieniem dobrej pracy ( u mnie trwało to dosłownie miesiąc). Jako absolwentka kierunku pielęgniarstwo POLECAM!

    Ewwka
    Pielęgniarstwo
    19-08-2020
  • Moja ocena jest pozytywna, a czas 5 letnich studiów wspominam bardzo dobrze i z nutką sentymentu :) Nowoczesne metody nauki, ciekawe zajęcia prowadzone w bardzo energiczny i interesujący sposób ( to już zasługa rewelacyjnych wykładowców). Są nie tylko kompetentni i doświadczeni w swoim fachu ale też otwarci na studentów i podejmujący ciekawe dyskusje. Jedna z lepszych uczelni medycznych w Polsce.

    Dagmara
    Fizjoterapia
    06-08-2020
  • dogodna lokalizacja, nowocześnie wyposażone sale, większośc zajęć odbywa się w jednym miejscu za co też ogromny plus. nie ma tu tzw wyścigu szczurów a na uczelni panuje przyjazna atmosfera i pomiędzy studentami i pomiędzy wykładowcami. Ci, którzy wykładają są mili i bardzo pozytywnie nastawieni do studentów, co przekłada się na to, ze nauka jest zwyczajnie przyjemna. Taka własnie jest Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie :)

    Milena
    Pielęgniarstwo
    11-12-2019
  • Jedyna taka uczelnia medyczna w Warszawie - z tradycjami, gronem cudownych wykładowców. Poziom jest na tyle wysoki, że po skończonych studiach o pracę nie trudno :) Bardzo miło wspominam tez okres 5 lat studiów licencjackich i magisterskich. Można poznać mnóstwo ciekawych osób. Nie ma nudnych, nic nie wnoszących zajęć, suchej teorii itd. Jak dla mnie mocne 5 gwiazdek!

    aagataa
    Fizjoterapia
    10-12-2019
  • Zdecydowanie polecam MUM! świetne warunki sprzyjają nauce i zgłębianiu wiedzy w dziedzinie fizjoterapii. Uczelnia nowoczesna, fantastyczni wykładowcy. Nauka jest przyjemna ale trzeba zaznaczyć, że poziom jest wysoki więc trzeba się przyłożyć. Zajęcia praktyczne na wysokim poziomie. nie martwię się o pracę w przyszłości, bo wiem, ze zdobędę tu solidne wykształcenie.

    Filka
    Fizjoterapia
    13-11-2019
  • Ja także polecam Mazowiecką Uczelnię Medyczną. Jestem obecnie na pielęgniarstwie, już na 2gim roku :) Wszystko okej, fajne i ciekawie prowadzone zajęcia, dużo praktyki, fajni wykładowcy z dużym doświadczeniem. Czesne przyzwoite, dogodna lokalizacja, zadbany budynek. Szybko się zaaklimatyzowałam :) Zaraz po obronie licencjata na pewno zostanę tu na magisterce.

    Nika
    Pielęgniarstwo i stopnia
    04-11-2019
  • Poszłam na tą uczelnię bo sie nie dostałam na AWF i baaardzo się z tego powodu cieszę. Nie mam durnych testów sprawnościowych, nie mam sportu od góry do dołu tylko to co mi potzrebne do pracy na staonowisku. Nie każdy fizjo musi być sportowcem!! Nie mam takiej dużej wydolności więc odpadłam na teście, ale to nie znaczy, że nie mogę pomagac innym. Uczelnia w porządku, budynek na Żoliborzu blisko Arkadii. Co raz więcejinwestycji w nowy sprzę, zwłaszcza na pielęgniarstwie, ale u nas też jest. Pracownie są wyposazóne. CZescne... Mogłoby być niższw, ale za taki kierunek i tak  nie ma tragedii. Szkoda tylko ze na pierwszym roku jest taniej a pozniej cena idzie w gore do prawie 3000 tys. wykładowcy na ogół mili. Najgorzej jest w kwesturze ;-)

    Gaja
    Fizjoterapia i stopnia
    14-05-2019
  • Poszłam tu na fizjoterapię, bo miałam blisko, a na AWF raczej bym się nie nadawała. Ogólnie naczytałam się bzdur na ich temat. Jest całkiem spoko na uczleni. Budynek w fajnej okolicy, co prawda nie jest jakiś ultra hiper nowoczesny, że same szkło i wstęp na kart ;-) ale całkiem w porządku. Co raz więcej kasy jest inwestowane nie tylko w budynek, ale przede wszystkim w sprzęt potrzebnyu do zajęć. Chociaż my na fizjo mieliśmy i tak całkiem dużo pomocy. Teraz prym wiodą pielęgniarki ;-) Od czasu wprowadzenia nowego kierunku większość nowości idzie na tenn kierunek. Zajęc jest sporo jak na zaoczne. Praktycznie wolny czas od pracy spędzam nad ksiazkami.

    Karolina
    Fizjoterapia
    04-02-2019
  • Ogólnie moge polecić jeśli chodzi o np możłiwość łączenia studiów z pracą, co prawda na razie nie parcuję w zawodzie tylko w sklepie ale zawsze kasa wpada;-) Chodze na zajecia, ucze sie troche w domu i jakos to wystarcza. Nie mowie, ze na 5, bo nie, ale jakby siedziala i zakuwala to pewnie mialabym lepsze oceny, ale po co mam sie przemeczac? Wyskladowcy rozni. Jedni bardziej przyjazni inni mniej, ale ogolnie daja rade. Jakos nie zdazylo sie jeszcze zeby kogos ud.wa.lli Zwykle naprowadzaja podczas zaliczenia. Uczlenia zaczela inwestowac bardziej w sprzet zwlaszcza na pielegniarstwie. Sporo jest osob na tym kierunku. Dzikanat jak wszedzie zalezy od osoby. jedna pani jest ok, druga uwazam ze sie nie wyrabia

    Zuzanna
    Fizjoterapia
    11-12-2018
  • Uczelnia nieźle się rozwija uruchomili nowy kierunek pielęgniarstwo, więc jest dość dużo studentów, jak na takei miasto i uczlenię. fajne dziewczyny są na pielęgniarstwie, jeśli chodzi o sprzęt ciągle coś się dokupuje teraz widać nowa pracownie pielęgniarstwa , Co do wykładowców nic  złego na ich temat nie słyszałem, raczej to nieprawda,że są słabi. Ja się wiele nauczyłem i zarówno widza wykuta jak i ta pratyczna zdobyta na zajęciać praktycznych i ćwiczeniach jeśli chodzi o dziekana jest jaki jest ale jest fajna atmosfera i dobry sprzęt chętnie zostanę na magisterce

    Marek
    Pielęgniarstwo
    10-12-2018