Opinie o uczelniach - Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW)

Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW) - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Wszystkie zajęcia są prowadzone na wysokim poziomie, odbywają się zgodnie z harmonogramem i planem. Wykładowcy z super podejściem do studentów potrafią wyjaśnić niezrozumiałe rzeczy. Dodatkowo na Uczelni można liczyć na pomoc materialną w postaci wysokich stypendiów. Czego można więcej oczekiwać od Uczelni? Nic, tylko tutaj studiować. Polecam wszystkim zainteresowanym studia w Bydgoskiej Szkole Wyższej.

    Marcin
    Fizjoterapia
    24-04-2019
  • Studiuje logistykę na BSW i bardzo ją sobie chwalę. Fajni wykładowcy z dużą wiedzą szczególnie Dziekan Logistyki!!! Zajęcia co 2 tygodnie w soboty i w niedziele.Plan zajec dosc napiety, ale za to szybciej kończą się zjazdy. Przedmioty są ciekawe i pomocne w przyszłej pracy zawodowej.Ci którzy krytykują Uczelnie prywatną nie studiowali na uczelni Państwowej i nie maja zielonego pojecia jaka tam jest wewnętrzna polityka, a uśmiechniętej Pani w Dziekanacie napewna nie doświadczą! Polecam logistykę na BSW.

    Kasia
    Logistyka w biznesie
    03-01-2019
  • Witam wszystkich Ja akurat studiuje tam już 5 rok ukończyłam licencjat z administracji teraz kończę mgr bezpieczeństwo narodowe :-)Ogólnie jestem bardzo zadowolona wykladowcy bardzo przyjaźni nie robią pod górkę ;-D Są oczywiście też tacy którzy wymagają ale to z racji danego przedmiotu. ..plusem jest też fakt ze po roku przy dobrej średniej można starać się o stypendium naukowe nawet do 500 zł miesięcznie dodatkowo można się starać o stypendium socjalne jeśli dochód na osobę nie przekracza 1050 zł :-)

    Beata
    Bezpieczeństwo narodowe
    21-02-2018
  • Jestem na administracji. Na pierwszym semestrze. Jak na razie wszystko jest ok. Wykładowcy wyrozumiali. Można sie dogadać. Forma zajęć tez przyjemna. Jeśli chodzi o przedmioty to związane z kierunkiem ale ciekawie prowadzone. Czekam na koniec sesji. Na chwilę obecną zdecydowanie polecam.

    Kasia
    Administracja
    17-01-2018
  • BSW poleciła mi koleżanka z pracy, bardzo ją zachwalała i dlatego zdecydowałam, że podejmę studia właśnie tutaj. Faktycznie większość wykładowców była bardzo fajna. Można się było dogadać w wielu sprawach, raczej nie robiono przeszkód w terminach egzaminów czy ewentualnych poprawek. Dziekanat obsługiwały też fajne panie. Niektórzy wykładowcy udostępniali nam swoje prezentacje i inne materiały, ale też dobrze było chodzić na wykłady i na ćwiczenia obowiązkowo. Zawsze było to lepiej widziane i też się opłacało. Wykłady odbywały się w głównym budynku, najczęściej w AULI, ponieważ nasza grupa liczyła około 200 osób. Uczelnia znajduje się w pobliżu dworca PKP więc dla osób, które nie mieszkają w Bydgoszczy nie ma problemu z dojazdem. Natomiast, jeśli chodzi o pracę po ukończeniu studiów, to myślę, że uczelnie nie gwarantują pracy. W moim przypadku - to były studia zaoczne, uczęszczały tylko osoby, które już pracowały w różnych firmach państwowych i prywatnych. Kierunek, moim zdaniem jest dość fajny. Jest dużo przedmiotów związanych z prawem (cywilne, karne, administracyjne) i oczywiście dotyczących administracji publicznej. Prawo nie jest jak wiadomo łatwe, ale można sobie poradzić. Ja uważam, że jeśli się trochę przysiądzie, to spokojnie da się radę ukończyć studia bez poślizgu. Po tym kierunku jest wiele możliwości podjęcia pracy. Moje koleżanki pracowały w sądach, prokuraturze, w Policji, w kancelariach adwokackich w Urzędach Gmin, w ZUS-ie itp.

    Kris
    Administracja
    02-01-2018
  • Studiowałam na uczelni państwowej Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy i na uczelni prywatnej BSW. Nigdy więcej nie wybrałabym tego pierwszego. BSW to uczelnia która nastawiona jest na studenta, wykładowcy traktują studentów jak osoby dorosłe i można nawiązać dialog. W przeciwieństwie do uczelni państwowej gdzie studenta traktuje się jak zło konieczne. Kadra wykladajaca to osoby utytułowane, z doświadczeniem praktycznym a nie tylko suchą teorią. Perspektywy są bardzo duże, jeśli dodatkowo ktoś zna biegle język obcy to uważam że jest na pozycji wygranej

    M
    Chemia
    13-12-2017
  • jak dla mnie szkoła na plus chociaż słyszałam różne opinie. Wykładowcy raczej są otwarci i nie robią problemów. Jedyny minus to to że na pierwszym i drugim roku plan jest napięty, ale jest podstawą, która trzeba zrealizować, a dzięki temu zjazdy są co 2 tygodnie.

    klaudik
    Bezpieczeństwo narodowe
    24-11-2017
  • Z Bydgoską Szkołą Wyższą jestem związana od 2009 roku kiedy to zaczęłam tam studia dzienne na kierunku dietetyka. Nie ukrywam, że wiedza jaką posiadam to zasługa wykładowców z BSw, gdyż studia magisterskie kontynuowałam na uczelni publicznej w Poznaniu, gdzie tak naprawdę niczego się nie nauczyłam. Poza tym Uczelnia "zrobiła" mnie swoim dietetykiem. Jeśli chodzi o wątek zawodowy związany z wykształceniem to pracuję w zawodzie jako dietetyk w jednym z bydgoskich gabinetów. Żyjemy w czasach, gdzie pracodawca już nie zwraca takiej uwagi na to jaką uczelnię Pani ukończyła, ważne by to wykształcenie posiadać. Praca dla dietetyków jeszcze jest. Nadal czekam na podpisanie ustawy o zawodzie dietetyka, kiedy to zostaną z rynku wyeliminowani wszyscy pseudodietetycy po kursach a zostaną jedynie Ci po studiach.

    Sylwia
    Dietetyka
    21-11-2017
  • Uczelnia jest OK. Studiuję administrację. Ulubione przedmioty - psychologia, prawo karne materialne, choć trudne. Z wykładowców najbardziej lubię dr Justynę Ozog. Profesora Sudol. To tak na szybko.

    ewa
    Administracja
    20-11-2017