Galeria dolnośląskie
Galeria dolnośląskie
Galeria dolnośląskie
Wyższa Szkoła Logistyki (WSL) logo

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego (WSKZ). Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • DOMI
    Rachunkowość budżetowa i finanse samorządowe

    Czesc , czy ktos studiuje rachunkowosc budzetowa na podyplomówce ? i chcialby się podzielić opinią , z gory dziekuje . jak wyglądają zajęcia i zaliczenia i czy tez są praktyczne aspekty tego kierunku ? Proszę można napisac na maila anna.katarzyna123@interia.pl dziękuje i prosze o odpowiedz jest to dla mnie szalenie ważne . pozdrawiam serdecznie :) Domi .....

    13-06-2024
  • Adri
    Psychologia

    Dzień dobry planuje iść od października na kierunek psychologia (licencjat) z późniejszym wyborem specjalności: psychologia dziecięca. Mam pytanie czy nadal będą zajęcia online czy będzie jakaś zmiana ? Czy trzeba zawozić papiery osobiście do uczelni ? Czy ktoś wie może z was czy istnieja stypendia socjalne lub zapomogi ? Jak to wygląda? Z góry dziękuję i Pozdrawiam serdecznie

    15-05-2024
  • Aga
    Bibliotekoznawstwo

    Witam, zastanawiam się nad bibliotekoznawstwo , jednak obawiam się czy sobie poradzę z materiałem, na co dzień pracuję, mam dzieci, proszę o opinie, osobę która studiuje ten kierunek. Jak wyglądają zaliczenia, praktyki, i egzaminy końcowe. Czy te studia są poważnie traktowane przez pracodawców? podaje mój adres @ : agatomczak7@o2.pl proszę o opinie, wskazówki

    27-04-2024
  • Agatka 89
    Historia w szkole

    Dzień dobry, chcę podjąć studia podyplomowe na kierunku historia i geografia, nauczanie tych przedmiotów, jestem absolwentką dziennych studiów magisterskich pedagogicznych i ciekawa jestem jak tu na WSKZ... Co z praktykami? Jak wygląda praca dyplomowa i egzamin koncowy czy jest? Mam mieszane uczucia o studiowaniu przez internet, czy ktoś podzieli się opinią na zadane pytania?

    17-04-2024
  • olas
    Pedagogika

    Praktyki. Co, gdzie, jak? Mam już wybrane miejsce ( oprzedszkole) i nie wiem co dalej. Jak zacząć? Jakie dokumenty złozyć na uczelni? Gdzie to zgłosić? Czy trzeba uzupełniać dziennik on-line czy wystarczy wersja papierowa? Przepraszam za dużą ilość pytanń ale utknełam. Czy może mnie ktoś nakierować? Jestem na I roku 2 semestr na kierunku Pedagogika- linencjat.

    08-04-2024

  • Jurek
    Pedagogika

    Zaliczenie przedmiotów zależy od wykładowcy; pierwszy rok często opiera się na zapamiętywaniu, np. dat. Mało jest metodyki, mniej nauki niż w szkole średniej. Relacje studenckie są przyjacielskie, bez większej rywalizacji, a wykładowcy traktują nas z szacunkiem. Uczelnia moim zdaniem jest ok, kontakt z dziekanatem też okej, idzie załatwić najważniejsze rzeczy

    28-03-2024
  • ag
    Psychologia

    Cześć! Mam zamiar rozpocząć studia na kierunku psychologia (licencjat) z późniejszym wyborem specjalności: psychologia kliniczna. Dodatkowo myślę o podyplomówce z psychologii sportu i aktywności fizycznej Czy ktos z Was studiuje w/w kierunki i mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Ilość materiału, kontakt z uczelnią i tak dalej i tak dalej? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

    22-03-2024
  • Hania
    Administracja

    Nauki jest sporo, ale to, ile się nauczysz, zależy od ciebie. Wykładowcy często podają literaturę, co jest plusem. Generalnie, oceniam pozytywnie; jakość zajęć zależy od prowadzącego, ale większość jest dobrze zorganizowana. Relacje między studentami i z wykładowcami różnią się, ale ogólnie można się dogadać. Sesja przebiega okej, są na spokojnie drugie terminy więc nie ma się o co bać :D

    14-03-2024
  • Karolina7
    Prawo

    Cześć, Chciałabym dowiedzieć się więcej o studiach online na WSKZ. Najbardziej interesują mnie jednolite studia magisterskie na WSKZ na przykład prawo medyczne i bioetyka. Będę wdzięczna za kontakt mailowy - jeśli ktoś tam już studiuje lub zamierza tam studiować to proszę o maila. Proszę o kontakt na maila: karolina7117@interia.pl Pozdrawiam serdecznie, Karolina

    19-02-2024

  • Bardotka
    Psychologia społeczna

    Cześć wszystkim! Chcę się podzielić swoją opinią o tej uczelni, bo może pomoże to komuś w wyborze, tylko zaznaczam, że to moje osobiste zdanie. :) Jestem po licencjacie robionym stacjonarnie w Warszawie. Na WSKZ zrobiłam studia podyplomowe dotyczące obszaru pedagogiki specjalnej. Mieszkam od pewnego czasu za granicą i nie miałabym innej możliwości zrobienia takich studiów. Byłam z nich bardzo zadowolona ponieważ przy takim właśnie trybie nauki poziom i materiały naukowe okazały się dobrze przygotowane. Tak samo kontakt, bo wszystkie sprawy mogłam załatwić albo mailowo albo telefonicznie i dostać wsparcie. Z tego powodu teraz zdecydowałam się spełnić swoje marzenie i będę zaczynać psychologię na WSKZ, jest ten kierunek już. Pozdrawiam, może komuś ten wpis pomoże. :)))

    01-02-2024


  • Adrianna
    Pedagogika

    Względem szkoły średniej moim zdaniem różnica w poziomie nie jest bardzo duża. Trzeba jednak przyznać, że zawsze dużo się uczyłam i starałam o to, aby mieć jak najlepsze oceny. Sama uczelnia dodatkowo tworzy bardzo wiele możliwości rozwoju, co zdecydowanie zasługuje na plus. Atmosfera również jest pozytywna i można łatwo utrzymać bardzo dobre relacje z wykładowcami. Wielu jest pomocnych i chętnie tłumaczy poszczególne zagadnienia. Odrobinę gorzej jest jednak ze studentami, gdyż brakuje spotkań integracyjnych, aby wszyscy mogli się ze sobą poznać.

    21-12-2023
  • Hubert
    Administracja

    Nauka na kierunku jest wraz z postępem coraz trudniejsza. Pojawia się bowiem więcej materiału, który należy przyswoić. Poziom zdecydowanie wyższy niż w przypadku liceum. Wykładowcy w większości w porządku, a zdarzają się nawet prawdziwi pasjonaci, którzy chcą, aby studenci zdobyli jak największą wiedzę. Sam kierunek myślę, że spodoba się wielu osobom, które marzą o pracy biurowej. Zawsze polecam jednak przed wybraniem konkretnym studiów zapoznać się z przedmiotami, które są na nich realizowane, aby ocenić czy studia faktycznie będą interesujące.

    21-11-2023
  • Rododendron
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Czy wykreślają z listy studentów za niezdane egzaminy? Potrzebuje po prostu statusu studenta, czy ta uczelnia mnie nie wywali po miesiącu za brak aktywności? Czy wykreślają z listy studentów za niezdane egzaminy? Potrzebuje po prostu statusu studenta, czy ta uczelnia mnie nie wywali po miesiącu za brak aktywności? Czy wykreślają z listy studentów za niezdane egzaminy? Potrzebuje po prostu statusu studenta, czy ta uczelnia mnie nie wywali po miesiącu za brak aktywności?

    21-09-2023
  • Ewa
    Finanse i rachunkowość

    Właśnie się zastanawiam nad wyborem uczelni i myślę, że wybiorę właśnie WSKZ. Poświęciłam trochę czasu, żeby dowiedzieć się więcej o tej uczelni, od osób które tam studiowały ale też w kuratorium i poczytałam, co mnie przekonało jeszcze bardziej. Najważniejsza dla mnie kwestia to też taka, że mogłam wybrać z kilku kierunków (bo są nowe też teraz). Widać też, ze uczelnia jest prostudencka, bo mają mozliwość wzięcia drugiego kierunku za połowę ceny obecnie albo dofinansowania do studiów. To ważne, bo poszerza mozliwości osobom chcącym się uczyć.

    20-09-2023

  • Stjuu
    Bezpieczeństwo wewnętrzne

    Wybieram sie na bezpieczenstwo wewnetrzne online na tej uczelni. Kontakt z nimi bardzo na plus, udalo mi sie tez porozmawiac z osoba, ktora robila na WSKZ studia podyplomowe i byla bardzo zadowolona z tego jak wyglada nauka. Szczerze to chcialem zostac w swojej rodzinnej miejscowosci i nie wyjezdzac do innego miasta. Dlatego studia online wlasnie i zaleta tez jest to, ze cala wiedza jest przesylana na mojego laptopa i moge do niej wracac caly czas, bez kserowania i notatek. To mnie bardzo przekonuje.

    19-07-2023

  • Podyplomówka
    Zarządzanie

    Jestem na studiach podyplomowych na tej uczelni i potwierdzam dobre opinie o WSKZ. Bardzo, bardzo fajnie uczy się w trybie online i nawet się tego nie spodziewałam. Najlepsze jest to, że nie musiałam dostosowywać się do sztywnych godzin zajęć. Po prostu, kiedy siadłam do laptopa to się uczyłam. Bez wychodzenia z domu, dojeżdżania. Kawa i przekąski w ręce. :) Merytoryka materiałów świetna i również ich różnorodność. Świetne studia i dobra inwestycja w siebie, na spokojnie bez stresów.

    28-06-2023
  • Magdalena Torchalska
    Pedagogika

    Ja jestem studentką na pedagogice, zdecydowałam się na WSKZ i studia online, bo jestem obecnie poza Polską, a nie chcę tracić tego czasu i chcę mieć polskie wykształcenie ponieważ planuję i tak powrót do rodzinnego miasta. Ten tryb studiów jest idealny bo odpadają kwestie związane z dojazdami, jakimś przenoszeniem się i przeprowadzkami. Jakość nauki mnie zadowala. Ilość jakościowo przygotowanych materiałów jest imponująca. Uzyskałam też pomoc i odpowiedź na wszystkie pytania ze strony pracowników uczelni. Jeżeli ktoś już pracuje, albo chce studiować tak, by mieć więcej czasu dla siebie i spokoju to mogę polecić mu tę uczelnie z czystym sumieniem.

    24-05-2023








  • Sue
    Administracja

    Bardzo dobra uczelnia. Jestem w trakcie studiów licencjackich z administracji i zaskoczył mnie wysoki poziom i bardzo ciekawe, różnorodne materiały. Panel studenta działa bardzo dobrze i wszystko do nauki jest cały czas pod ręką. Najbardziej odpowiada mi to, że mogę swobodnie kierować swoim czasem, bo uczę się wtedy kiedy mam na to ochotę i mam spokojną przestrzeń.

    15-05-2023

  • Lamaz
    Pedagogika edukacja dorosłych z doradztwem zawodowym i personalnym

    Na WSKZ zrobiłem 2 podyplomówki. Jedną z nauczania przedmiotu i drugą równolegle z przygotowania pedagogicznego. Pozwoliło mi to na zmianę zawodu i szybkie znalezienie pracy w mojej miejscowości. Nawet nie musiałem wyjeżdżać ponieważ nauka była możliwa online, co mi bardzo odpowiadało. Wszystko jest przygotowane na wysokim poziomie. Jest dużo materiałów, zróżnicowanych i nagranych wykładów. Przede wszystkim te studia podyplomowe dają konkretne kwalifikacje i stanowią argument na rynku pracy. Pozdrawiam!

    25-04-2023
  • Edytta
    Administracja

    Mogę spokojnie polecić tę uczelnie. Robię tutaj obecnie studia licencjackie i jestem zadowolona. Od każdej strony: organizacji, kontaktu z uczelnią, materiałów, zaliczeń jest to zrobione pozytywnie. Mi się szczególnie podoba panel studenta, na którym jest mnóstwo fajnych materiałów i wszystko jest czytelne. Ogólnie podzielam dobre opinie o tych studiach i planuje zrobić tutaj po dyplomowej później.

    07-04-2023




  • Aniela
    Edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną - oligofrenopedagogika

    Na WSKZ ukończyłam dwa kierunki studiów podyplomowych związanych z pedagogiką specjalną. Moje doświadczenia są bardzo dobre, bo byłam zaskoczona tym, jak dobrze te studia zostały przygotowane i zrealizowane. Otrzymałam solidne podstawy w postaci uporządkowanej wiedzy oraz możliwość odbycia praktyk, które bardzo dużo mi dały jeżeli chodzi o pewność siebie. Ważne jest również to, że dyplom tej uczelni pozwala na zdobycie konkretnej pracy dzięki kwalifikacjom.

    03-02-2023