Znajdź uczelnię dostosowaną do twoich potrzeb


Konkurs wiedzy "Jakość i bezpieczeństwo żywności" - Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia


Chcesz dołączy do konkursu i sprawdzić swoją wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów?
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia zaprasza do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności "Jakość i bezpieczeństwo żywności". W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół średnich.

Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.

Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.

Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.

ORGANIZATOR

Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Patronat nad konkurs objął Mazowiecki Kurator Oświaty

Partnerzy:

Polska izba żywności ekologicznej
Polska federacja producentów żywności

Patroni medialni:


PORTAL PERSPEKTYW
BLOG ZDROWONAJEDZENI


Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:
I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł
(1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000zł dla szkoły)
II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł
(500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500zł dla szkoły)
III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł
(250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)

Harmonogram i więcej informacji znajdziecie na naszej stronie: https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc

MIĘDZYSZKOLNY KONKURS WIEDZY Z ZAKRESU CHEMII ŻYWNOŚCI


Pełna prezentacja Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie sprawdź więcej.

Data publikacji: 14.04.2021