Znajdź uczelnię dostosowaną do twoich potrzeb

Konkurs wiedzy

Konkurs wiedzy "Jakość i bezpieczeństwo żywności" - Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia



Chcesz dołączy do konkursu i sprawdzić swoją wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów?Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia zaprasza do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności "Jakość i bezpieczeństwo żywności". W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół średnich. Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów. Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. ORGANIZATOROrganizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w WarszawiePatronat nad konkurs objął Mazowiecki Kurator OświatyPartnerzy:Polska izba żywności ekologicznejPolska federacja producentów żywnościPatroni medialni:PORTAL PERSPEKTYWBLOG ZDROWONAJEDZENIDla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody: I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł (1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000zł dla szkoły)II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł(500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500zł dla szkoły)III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł(250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)Harmonogram i więcej informacji znajdziecie na naszej stronie: https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc

Data publikacji: 14.04.2021