Opinie o uczelniach - Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej-Curie (UM MSC)

Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej-Curie (UM MSC) - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej-Curie (UM MSC) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Dzień dobry, na Uczelni Warszawskiej im. Marii Skłodowskiej-Curie skończyłam Zarządzanie Zasobami Ludzkimi (studia podyplomowe). Zajęcia były wartościowe, dużo warsztatów, wykładowcy z pasją. Muszę przyznać, że wykorzystuje w pracy wiedzę, którą zdobyłam podczas tych studiów. Perspektywy zdobycia pracy są dobre, ponieważ pracodawcy mają coraz większe problemy ze znalezieniem dobrych pracowników i inwestują w szkolenia oraz rekrutację. Wyzwaniem zawsze jest zdobycie pierwszej pracy w danym zawodzie potem już z górki:)

    Pani M
    Zarządzanie zasobami ludzkimi
    11-03-2019
  • Na Uczelni Warszawskiej studiowałam Turystykę i Rekreacje. W czasie studiów miałam możliwość wyjazdu na praktyki zagraniczne, co było fantastycznym doświadczeniem. Obecnie nie pracuję w zawodzie, natomiast jest to mój wybór. Natomiast zaraz po obronie, znalazłam bardzo szybko pracę w hotelu. Moja opinia pod kątem studiowania jest pozytywna.

    Jagoda
    Turystyka i rekreacja
    29-10-2018
  • Dzień dobry :) , przepraszam za literówki pisze z telefonu Szkola jako baza do podjęcia kolejnych studiów jest jak najbardziej ok Oczywiście bez ciężkiej pracy samokształcenia i dodadkowych studiów podyplomowych a także zapałowi oraz pasji do pracy która się lubi nie można noc osiągnąć tzn mieć ciekawa i pełna wyzwań pracę dająca satysfakcję i uczciwe wynagrodzenie Szkola jako baza do podjęcia kolejnych studiów jest jak najbardziej ok Oczywiście bez ciężkiej pracy samokształcenia i dodadkowych studiów podyplomowych a także zapałowi oraz pasji do pracy która się lubi nie można noc osiągnąć tzn mieć ciekawa i pełna wyzwań pracę dająca satysfakcję i uczciwe wynagrodzenie Studiował się bardo dobrze mam kontakty z wieloma osobami z roku Natomiast tylko tym najbardziej pracowitym i zapartym udało się przebić i wykonywać pracę taka jaka im odpowiada i sprawia przyjemnosc Oczywiście studia pozwoliły obudzić apetyt do dalszego kształcenia oraz pozwoliły zdobyć podwaliny wiedzy. Z perspektywy czasu wiem ze brakowało części praktycznej która 0dnajduje na studiach podyplomowych oraz wiedzy ze trzeba ciągle się uczyć i dostosowywać wiedzę tak aby zmieniać stanowisko dostosowane do potrzeb biznesu np bezpieczeństwo informacji albo jak teraz cyberbezpieczenstwo i np Rodo/GDPR gdzie brakuje fachowców i pasjonatów. Pozdrawiam serdecznie

    k
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu cyberprzestępczość
    04-06-2018
  • To było już dobrych kilka lat temu ;-) Studiowało się dobrze, typowa szkoła, w której jak się płaci i uczęszcza na zajęcia to nie ma problemu ze dobrymi ocenami. W zawodzie programisty, specjalisty IT i wszystkich pokrewnych ważniejsze od szkoły jest to co się robi PO szkole, tzn. samokształcenie i uzupełnianie wiedzy w wybranym przez siebie kierunku. Jeżeli człowiek nie używa i nie szlifuje określonych umiejętności to się w większości zapomina tego czego się uczyło np. ja już kompletnie nic nie pamiętam z zakresu większości przedmiotów, a nawet pójdę o krok dalej i powiem, że i z samymi nazwami przedmiotów miałbym problem :-) Wyspecjalizowałem się w bezpieczeństwie IT i ten temat od ponad 11 lat udoskonalam.

    Tomek
    Informatyka analityczna
    15-05-2018
  • Co do samego studiowania to był to fajny i przyjemny okres ale myślę, że wpływ miała na to grupa w jakiej się znalazłem. Co do perspektyw znalezienie zatrudnienia po ukończeniu tego kierunku nie za bardzo chyba mogę się wypowiedzieć. W chwili studiowania miałem pracę. Nie była ona kompletnie związana z kierunkiem studiów i obecnie również nie pracuję w kierunku ukończenia studiów ale dotyczy to raczej większości kończących studia:). Natomiast kierunek wybrałem bardziej z powodów własnych zainteresowań chcąc pogłębić swoją wiedzę w tym kierunku niż późniejszego kontynuowania tego w pracy zawodowej. Mimo wszytko wiele elementów wiedzy jaką zdobyłem podczas studiów udaje mi się czasami wykorzystać czy to w pracy zawodowej czy też w życiu codziennym.

    Mariusz
    Elektrotechnika
    14-05-2018
  • Uczelnie wspominam bardzo dobrze. Profesorowie jak na każdej uczelni - bywają tacy którzy tylko po kilka poprawek każdemu gwarantują. Ale to znikomy procent. Całą naukę chodząc na zajęcia bez problemu zda się sesję :)

    Marcin
    Pedagogika
    05-10-2017
  • Na tym kierunku sporo było programowania i analizy co mi bardzo odpowiadało. Może nie nauczyłem się tam jakiś spektakularnych rzeczy - prawdę mówiąc był dość łatwo- ale na pewno pomogły mi dokształcać się w przyszłości (wiem co mi odpowiada, a co nie). Co do pracy to długo pracowałem za grosze - okolice najniższej krajowej, ale bardzo dużo mogłem się w zamian nauczyć. Do PZU też przychodziłem za niewielkie pieniądze, ale dzięki temu mogę uczyć się od naprawdę świetnych fachowców od utrzymania nieruchomości. Tak naprawdę nie studia się liczą a doświadczenie i umiejętności, przy tym rynku pracy jaki mamy jest naprawdę dużo możliwości rozwoju niezależnie od kierunku studiów. Na podstawie doświadczenia teraz poszedłbym raczej na WSISiZ np. na bazy danych. Pracy w analizie i raportowaniu raczej nie zabraknie w najbliższych 20-30 latach.

    Mateusz
    Informatyka i ekonometria
    02-10-2017
  • Uczelnię Warszawską oceniam dość wysoko, ponieważ miałam przyjemność uczęszczania na zajęcia, które były prowadzone przez wykładowców z SGGW, SGH czy UW. Poziom wiedzy, jak i przekazywanie jej były na bardzo wysokim poziomie. Oczywiście znalazło się również kilkoro wykładowców z mniej popularnych uczelni. Ogólnie polecam tę Uczelnię na studia licencjackie. Odnośnie studiów magisterskich, ciężko stwierdzić, ponieważ aktualnie kontynuuję studia. Jedyne, czego nie polecam, to organizacja projektów unijnych i ich realizacja. Cały proces pozostawia wiele do życzenia.

    Milena
    Ekonomia
    02-10-2017
  • Jeżeli chodzi o kierunek Geodezja-Kartografia to poziom nauczania jest bardzo dobry, jest dużo profesorów z Politechniki i Watu niestety jeżeli chodzi o pracę to po Geodezji jest Biedodezja - ja nie pracuje w zawodzie tak samo jak większość moich kolegów z roku:( mimo to nie żałuje wybranego kierunku, i gdybym miał wybierać ponownie - wybrałbym tak samo!

    Michał
    Geodezja i kartografia
    25-09-2017