Opinie o uczelniach - Uniwersytet Gdański

Uniwersytet Gdański - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Gdański Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Jeżeli chodzi o Uniwersytet Gdański, to nie było jakiegoś wow, ale też nie najgorzej. Kadra bardzo często nie jest przychylna studentom, nie chcą pójść na rękę w żadnej sytuacji. Oczywiście istnieją wyjątki, ludzie z pasją, którym zależy nie tylko na tym, żeby student kuł dniami i nocami, ale też żeby coś z tej nauki wywnioskował. Bardzo często tez są problemy z portalem studenta, co jakiś czas są braki i trzeba sprawę wyjaśniać. U mnie dużo nadrobiła ekipa ode mnie z roku, super ludzie i zawsze będę ich miło wspominać.

    Adam
    Zarządzanie
    07-03-2019
  • Hejka;) Na pierwszym stopniu było super (studiuję na wydziale ekonomicznym). Nowi ludzie, wykładowcy mili, przedmioty nawet ciekawe. Dużo fajnych PDW do wyboru, wykłady międzywydziałowe, wyjścia do różnych przedsiębiorstw w ramach zajęć, wielu znanych gości na wykładach. Niestet drugi stopień to dla mnie istna męczarnia. Być może to jest kwestią wypalenia się we mnie chęci dalszej nauki, być może to wina UG. Przedmioty są mniej ciekawe, nudzą mnie. Uważam, iż uczą nas nie tego co jest nam potrzebne, ale to też kwestja planów na przyszłość, mi osobiście te przydmioty się nie przydadzą. Oczywiście między nimi istnieją przedmioty, których warto się uczyć, ale są to nieliczne jednostki. Zobaczymy co będzie na 3 stopniu, mam nadzieje że będzie lepiej

    Edyta
    Ekonomia
    04-02-2019
  • Hej wszystkim! Studiuję mi się całkiem nieźle. Specyfiką tej uczelni są semestralne przedmioty, żeby był czas na specjalizacje (główne i dodatkowe) od drugiego semestru 4 roku. Myślę, że to niezły pomysł bo będę uczyć się tego co mnie interesuje dość szczegółowo, a nie męczyć się rok z czymś co zupełnie mi nie podchodzi. Dużo też zależy od ludzi, ja niespecjalnie przepadam za ludźmi z mojego rocznika :))

    Weronika
    Prawo i finanse
    30-01-2019
  • Moim zdaniem na Uniwersytecie Gdańskim można się dowiedzieć bardzo wielu ciekawych rzeczy i same studia oceniam na plus, bo nauczyły mnie co nieco. Niestety jeśli chodzi o informatykę, to nie zawsze są to najnowsze technologie. Co prawda jest wielu wykładowców od których można się dowiedzieć naprawdę bardzo ciekawych i przydatnych rzeczy, ale trafiają się czarne owce, gdzie tak naprawdę chodzi się za karę. Mimo wszystko myślę że jest więcej plusów niż minusów studiowania na UG :)

    Marcin
    Informatyka
    28-01-2019
  • Zacząłem naukę na UG w tym roku i jak narazie mam generalnie pozytywna opinie Nauczyciele, wykładowcy uczą dobrze. Oczywiscie są pojedyncze wyjątki ale to wszędzie tak będzie Jestem z Holandii i mam porównanie pomiędzy brytyjska szkoła a UG i szczerze zadowolony jestem Angielski który był moim głównym językiem w Holandii jest na wysokim poziomie na uczelni Jedynie negatywnym aspektem jaki mi przychodzi do głowy to dziekanat trochę słabo zorganizowany ale poza tym bardzo w porzadku

    Kryś
    Zarządzanie
    15-11-2018
  • Hej, no jak narazie jestem tu prawie miesiąc, więc nie jestem w stanie powiedzieć zbyt dużo. Wszystko na pewno zależy od kierunku jaki chcesz studiować. Ogólnie mam wrażenie, że wykładowcy są w porządku, nie robią żadnych zbędnych problemów jak narazie. Ja jestem na bioinformatyce, międzywydziałowy kierunek, więc mam zajęcia na różnych wydziałach. Wydział biologii i chemii jest według mnie nowoczesny i super zorganizowany, trochę inaczej na wydziale matematyki, fizyki i informatyki bo to jednak starszy budynek, ale jakoś za dwa lata skończony zostanie nowy budynek instytutu informatyki. Kampus wygląda też super, biblioteka jak z amerykańskich filmów, która jestem zauroczony ale muszę jeszcze ogarnąć jak działa dokładnie. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Co do tego jak mi się studiuje to mam wrażenie że spodziewałem się czegoś innego, wybierając ten kierunek nie myślałem że od razu wprowadza nam matme, ktorej nie jestem w stanie pojąć z wykładów. Ale to raczej opinia odnośnie kierunku A nie całej uczelni. Ogólnie to polecam!!

    Janusz
    Bioinformatyka
    05-11-2018
  • Cześć wszystkim, studiuje tylko nie cały miesiąc, ale puki co jest naprawdę spoko:) wykładowcy są naprawdę fajni, no ale chyba to zależy od kierunku. Ja studiuje na kierunku kryminologia i naprawdę nie żałuję, że dostałam się do tej uczelni. Jestem z Wilna i wielu osób mówiła, że mogę mieć problemy z komunikacją, ale tak naprawdę ja rozumiem wykładowców i oni mnie. A także pani z dziekanatu jest zawsze chętna pomóc w każdej pilnej sprawie, więc naprawdę to jest dobra uczelnia do podjęcia studii:)

    Ewa
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia
    31-10-2018
  • Studia na Uniwersytecie Gdańskim wspominam dobrze. Panowała tam przyjemna atmosfera, nie czuło się stresu czy presji, a sami prowadzący również byli w porządku. Poziom nauczania był dosyć wysoki, chociaż przyznam szczerze, że nie tak wysoki jak na Uniwersytecie Warszawskim, na którym obecnie studiuję. Jedynym zarzutem jest to, że moim zdaniem mieliśmy za mało zajęć praktycznych i takich z wykorzystaniem różnych programów i technik komputerowych. Jeśli natomiast chodzi o perspektywy znalezienia pracy, to z doświadczenia wiem, że niełatwo jest jakąś znaleźć. Gospodarka przestrzenna na uniwersytecie ukierunkowuje raczej na pracę urzędnika. W pracowniach projektowych czy firmach zajmujących się bardziej technicznymi aspektami gospodarki przestrzennej niestety chętniej przyjmują osoby z tytułem inżyniera, a jeszcze chętniej architektów.

    Daria
    Gospodarka przestrzenna
    23-10-2018
  • Kierunek, który ukończyłam daje szerokie spektrum. Ja jak i osoby mi znane nie miały większych problemów ze znalezieniem pracy po studiach. Oczywiście w temacie studiowania większość podejmowała różnego rodzaju inicjatywy. Sam Uniwersytet daje wiele możliwości w edukacji. Większość kadry dydaktycznej jest przychylna.

    Aleksandra
    Stosunki międzynarodowe
    17-11-2017