Uczelnie facebook Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) we Wrocławiu

Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) we Wrocławiu - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Bankowa (WSB) we Wrocławiu Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Co do metod nauki i jej poziomu nie mam większych zastrzeżeń, jednak znalazłoby się kilka mniejszych. Jest wielu cwiczeniowcow i wykładowców, którzy widać są na tej uczelni z powołania i z chęcią chodzę na ich zajęcia. Największym minusem według mnie jest ilość i jakość miejsc parkingowych dla studentów zmotoryzowanych. Cała droga od A-H usłana jest zakazami zatrzymywania z możliwością odholowania (co jest po części zrozumiałe ze względu na liczne fabryki), ilość miejsc pod C i A jest niewielka, a za to parking za B za każdym razem mnie przeraża. Dziura na dziurze, w którąś napewno się zawsze wpadnie podczas jazdy. boję się, ze któregoś dnia rozwalę pół samochodu. najlwepiej czuję się na zajęciach praktycznych z angielskiego, mogłoby być więcej praktyk no ale tak to w porządku.Dzieknaat też w miarę ogarnia rzeczywistość

    Dominika
    Filologia angielska
    08-03-2018

  • Polecam. Wykładowcy bardzo rzeczowi, wymagający. W dziekanacie wszystko da się załatwić, Panie są miłe :-)Jeśli komuś zależy to się utrzyma. wykładowcy zależy, ale przeważnie tacy z któymi da się porozmawiać- ludzcy. Mało kto jest taki, że nie da rady się z nim dogadać i umówić na drugi termin. Starają się pomagać ogólnie.czy dużo odpada?- Raczej nie,z tego co się orientuje to z mojej grupy po pierwszym roku odpadła jedna osoba, bo sama zrezygnowała ;-) Najgorsze przedmioty to systemy polityczne i ruchy społeczne. Za to odpowaidały mi wszystkie bezpoeczeństwa :-D

    Aleksandra
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    08-03-2018

  • Studiowałam Prawo w biznesie i aktualnie dalej studiuje Prawo właśnie w Poznaniu. Uczelnie jak najbardziej polecam. Nie jest tak łatwo jak mówią. Uczyć sie trzeba, to fakt;). Jak chcesz to możesz wiele wynieść z uczelni. Wykładowcy to przeważnie praktycy. Biblioteka pełna książek. Jest gdzie się uczyć i od kogo. Wykładowcy - to zależy od czego i kto to. Są tacy ze jest luz na zajęciach i jakby nauka na egzamin odbywa sie bez spin. A są tacy co serio trzeba spiąć sie i ogarniać na bieżąco. Ale z reguły z dogadaniem sie nie ma żadnego problemu;). Co do odpadania - da sie odpaść. Ale to trzeba totalnie olewać wszysyko i wszystkich. Wiesz, nie ma tak ze bez nauki uda sie sesje zdać. Ale odpadają. Z różnych powodow.  Ale w większości grupa sie zmienia bo po prostu rezygnują, zmieniają tryb, biorą its  czyli indywidualne.

    Monika
    Prawo
    06-03-2018

  • "Studiowałam pare lat temu, uczelnia fajna, wykłądowcy są spoko, do dogadania a panie w dziekanacie super pomocne. Ogólnie jestem zadowolona z uczelni, jakość zajęć też mi sie podobala. Normalne wykłady i ćwiczenia tak jak na studiach stacjonarnych. Nie wiem czy sa teraz Ci sami teraz ale byli naprawdę w porządku. W zasadzie zaden z przedmiotów nie byl trudny. Bylo kilka do ktorych trzeba sie bylo przyłożyć ale wszystko do zdania."

    Izabela
    Bankowość
    06-03-2018

  • Mam mieszane uczucia co do swojegio kierunku. Do samej uczelni to raczej dobra opinia. Wyładowcy ogólnie znają się na rzeczy, chociaz trafiają się tacy co w głowie mają tyle co i student albo i mniej ;-)Czasem cięzko się z niektórymi dogadać, bo nie dopowiadaja na maile czy telefony. To jest masakra w wakacje jak schcesz się umówić na poprawkę czy coś w tym stylu.  Reszta w porządku stara się podciągac i przepuszczać dalej, szkoda tylko ze nie ze wszytskimi. Dziekanat raz dobrze raz źle, zależy na jaką babkę trafisz w "okienku" Nie załatwiałam sprawy stypendiów to nie wiem jak to działa czy szybko się ogarniają. Mogłoby być więcej praktyki

    Zuza
    Filologia angielska
    05-03-2018

  • Studiuje na kierunku Turystyki ,wiec jestem ze wszystkiego zadowolona ,wykładowcy są mądrzy i mają czego  nas nauczyć ,także inne działy  na uczelni też są dobre. Polecam kademu ,ale zależy jaki kierunek się wybierze ,bo słyszałam różne opinie poza tym zdarza że jest ciężko i nie wszyscy dają radę. część opada po pierwszym roku. Wykłądowcy starają się pomagac i wyciągać w razie Najgorsza dla mnie goeografia szeroko pojęta, ale jak się to lubi to do przeżycia. Nowoczesne metody i techniki zarządzania w hotelu, Rachunkowość zarządcza, yield management i budżetowanie w hotelu  to przedmioty dla mnie najciekawsze i najfajniej prowadzone. Jestem z zagranicy i dobrze mi się tu studiowało. Wszędzi emiałam pomoc. W dziekanacie u wykładowców. No i oczywiście u samych studentów. Budynki tez w porządku. Dużo zaliczeń pisemnych  trochę mi to sprawiało problem, ale ogólnie dobrze wspominam te studia

    Diana
    Turystyka i rekreacja
    05-03-2018

  • o tak, wszystko zalezzy od doświadczenia w danej brażny, ja poszedłem na kierunek logistyka eventów z 6 letnim doświadczeniem (ponad 30 imprez rocznie) + perspektywami na organizację imprezy sportowej roku w Polsce, więc dla mnie te studia były doszkoleniem się co się udało :D Przy okazji wpadło stypednium naukowe, więc jeszcze lepiej. Perspektywy no wszystko zalezy od kierunku i własnych celow ogólnie, jeśli ktoś tak ja ja nudzi się na studiach dziennych i chętnie by wziął 2 kierunki na głowę jednoczenie to polecam :) ja nie chcialem tracic czzasu na dzienne studia

    KAROL!
    Logistyka
    02-03-2018

  • studiuje w Wyższej Szkole Bankowej i jestem zadowolony. Wysoki poziom godziny są spoko dużo warsztatów z których możesz wynieść... :D coś ciekawego nauczyć się... targi pracy z uczelni więc możliwość że przyszły pracodawca zatrudni cie no i blisko centrum w miarę jest dojazd autem albo autobusami ... praktyki tez mozna załatwić;), chociaż Zależy od praktyk ;)

    adam
    Zarządzanie
    19-02-2018

  • Patrząc na mój 6-letni okres studiów mogę śmiało polecić WSB. Mimo, że nie pracuję jak na razie w zawodzie. Wykładowcy na Turystyce i Rekreacji, jak i na podyplomowce umieją przekazać wiedzę. Większość z nich jest praktykami. Panie z dziekanatu, jak jest potrzeba potrafią pomóc/wyjaśnić. Poza tym uczelnia jest dobrze wyposażona. Ogólnie bardzo miło wspominam i na pewno nie żałuje, pomimo, iż nie poszłam w tą stronę zawodowo. Wykładowcy starają się również przekazać wiedzę bardziej ogólną, "życiową", co było dla mnie dużym plusem. Polecam :)

    Wiola
    Turystyka i rekreacja
    16-02-2018

kierunki studiów – artykuły

Korzystanie z niniejszej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

Zamknij