Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu (WSAiB) im. Eugeniusza Kwiatkowskiego - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu (WSAiB) im. Eugeniusza Kwiatkowskiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • gólnie szkoła na bardzo wysokimpoziomie, nie jest łatwo, wykładowcy dużo wymagają. Ja wcześniej studiując na ug wybrałam teraz uczelnie prywatną aby mieć luz, a szczerze jest ciężej niż na ug . Chciałam sobie znaleźć pracę w czsie studiów bo myślałam że będzie luz....Akurat na moim kierunku jest kongo moze na innych nie... nie wiem

    kamilka
    Prawo w biznesie
    13-02-2018

  • Studia skończyłem dwa lata temu i samą historię z WSAiB wspominam bardzo dobrze. Sporo się tam nauczyłem, bo kadra była wręcz rewelacyjna. Ogólne wrażenia pozytywne. Poziom jaki prezentuje sam kierunek, według mojej opinii jest dość wysoki. Jeszcze niedawno był w czołówce PL jeśli chodzi o poziom kształcenia. Lokalizacja uczelni jest super, a sam kampus dość kameralny i miło go wspominam. Gdynia wyładniała w ostatnim czasie. Oferta samej uczelni się poszerza więc jest w czym wybierać.

    Andrzej
    Zarządzanie
    12-02-2018

  • ja akurat studiuje sobie zaocznie wiec zajecia sa jakis srednio 2 razy w miesiacu, w okresie swiatecznym raz ;) Wykladowcy wporzadku, na zocznych trzeba sie liczyc z tym ze sobota to nieraz od 8:30 do 20:30 :) Uczelnia ogolem fajna, nowoczesna takze jak mam sie wypowiedziec to polecam Jak narazie pierwszy semestr więc opinia może się jeszcze zmienić, ale jak na razie to jest super

    Kasia
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    08-02-2018

  • WSAiB jest już trzecią uczelnią na której studiuje więc mam z czym porównywać :) O dziwo uczelnia wypada dużo lepiej niż szkoły państwowe, z którymi miałam do czynienia. Moja opinia jest bardzo pozytywna, ponieważ spotkałam tu bardzo przyjaźnie nastawionych wykładowców i wielu studentów tworzących niesamowitą atmosferę na uczelni. Ogólnie studiuje się bardzo dobrze, przy zaliczeniach bywają problemy ale raczej z powodu złego przygotowania, żaden wykładowca nie czepia się bez powodu. Mega plus to dziekanat zarówno tez wirtualny jak i prawdziwy - oba działają sprawnie i bez zarzutów. Sale czyste i wygodne, uczelnia w dobrym punkcie, ładne otoczenie i dobry dojazd.

    Katarzyna
    Zarządzanie
    06-02-2018

  • Wybór WSAiB to była życiowa decyzja :) Tzn. strzał w 10, świetna szkoła, świetni ludzie (zarówno po stronie uczących się jak i wykładowców) i ogólnie rewelacja. Bardzo dużo dały mi te studia, nie tylko w sensie wiedzy, ale również kontaktów i możliwości zawodowych. Moją opinię z pewnością potwierdzą inne osoby, które ukończyły studia na tej uczelni. Wykłady z prawa do dziś tkwią mi w głowie, a informację zdobyte w trakcie nauki są niezwykle pomoce w pracy notariusza.

    Maciej
    Prawo
    05-02-2018

  • polecam WSAiB jak najbardziej!!!!! Aktualnie jestem w trakcie pierwszej sesji na Bezpieczeństwie Wewnętrznym, wykładowcy na moim kierunku są świetni. W większości potrafią bardzo dobrze przekazać materiał, szczególnie polecam dr Kolarz, z którą miałam zajęcia z prawa administracyjnego, potrafi świetnie zobrazować pojęcia z prawa, które wcale nie są aż tak łatwe jakby się mogło wydawać. Od drugiego semestru zaczną mi się już przedmioty ze specjalizacji, także myślę, że to dobrze, że rozpoczną się one tak szybko ;)

    kamilkA
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia
    30-01-2018

  • Prawo jest na bardzo dobrym poziomie, wykłady zarówno teoretyczne ale też dużo praktyki w sądach, i przy rozprawach sądowych, ja nie mogę narzekać, jest dużo pracy i dużo się uczę, ale mi zależy, wykładowcy się starają niektórzy są bardzo upierdliwi i trzeba kilka razy zaliczać, czasami jest trudno. Zajęcia z profesorem Młynarczykiem czy mecenasem Olszewskim uważam za wyjątkowo ciekawe, generalnie polecam i nie żałuję.

    Basia
    Prawo
    29-01-2018

  • Studiuję w Wyższej Szkole Administracji i Biznesu na finansach i bankowości i uważam, że poziom jest bardzo dobry. Przedmioty które mamy są ściśle związane z kierunkiem. Chodzi mi o to, że mało mamy tzw zapychaczy jak to często się zdarza na uniwerkach. Zajęcia są ciekawe, nawet niektóre wykłady też. Jestem zadowolona z wyboru uczelni i wszystkim znajomym też ją polecam.

    maja
    Bankowość i usługi finansowe
    29-01-2018

  • Gorąco polecam. Atmosfera wspaniała, wykładowcy "ludzcy", uczą bardzo przystępnie; widać. że chcą i potrafią dotrzeć do każdego, kto przyjdzie tam się czegoś nauczyć. Studiuję na WSAiB dopiero pierwszy semestr, więc ciężko określić ulubione przedmioty i wykładowców... Reasumując - polecam serdecznie tę uczelnię, myślę, że nie pożałujecie

    YOUlian
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    25-01-2018

  • Studiowałem w kilku uczelniach, w tym państwowych i prywatnych, więc mam porównanie. W WSAiB jest bardzo przyjaźnie dla studenta, to ważne, bo sprzyja nauce. Duża swoboda, co mnie odpowiadało. Nie mierzyłbym jakości uczelni przez pryzmat problemów czynionych przy zaliczeniach i egzaminach (zawsze można kogoś zagiąć, a to nie o to chodzi) - tutaj było tak, jak powinno być; wirtualny dziekanat - super (być może zdarzają się drobne nieporozumienia, ale to normalne, trzeba je kulturalnie wyjaśniać i pilnować swoich spraw); pomoc w dziekanacie - super (zawsze można było podejść, zapytać, upewnić się - i nie czekało się pod zamkniętymi drzwiami lub w długiej kolejce); pomoc w bibliotece - super; wykładowcy kulturalni i zaangażowani; żadnych problemów z zaliczeniem praktyk (o ile podejdziemy do tego na poważnie i nie na ostatnią chwilę); żadnych problemów z zaliczeniem lektoratu; wsparcie przy opracowaniu pracy magisterskiej, a jednocześnie spora dowolność przy wyborze i sposobie przedstawienia tematu (ocena pracy surowa i dokładna); dobrze wyposażona sala gimnastyczna; ciekawe wykłady dodatkowe... Czysto, szkoła w dobrym punkcie (łatwy dojazd) i w ciekawym miejscu (otoczona parkiem krajobrazowym). Wykładowcy potrafili angażować ludzi zainteresowanych nauką. Jestem zadowolony.

    Bartek
    Zarządzanie
    25-01-2018

  • Wykładowcy których miałem do tej pory są bardzo ale to bardzo uprzejmi z dużą chęcią nauczenia studenta a nie tylko odbębnienia swojej roboty. Raczej starych wyjadaczy i dziadków leśnych próżno tu szukać (przynajmniej na pierwszym roku). Wcześniej studiowałem na Uniwersytecie Gdańskim, uczelni chyba jednej z najbardziej popularnych tutaj, ale porównując podejście i poziom cieszę się, że jednak jestem aktualnie na WSAiB

    FILIP
    Zarządzanie menedżerskie
    24-01-2018

  • Ogólnie uczelnia w porządku, można się dogadać z wykładowcami. Oczywiście nie wszystkie przedmioty są łatwe, trzeba się przyłożyć, ale myślę, że wszystko jest do zaliczenia. Ja osobiście jestem na zarządzaniu i czekam na wybór specjalizacji, bo jak na razie wszystko jest ogólnie przekazywane nie jest za bardzo ja nic ukierunkowane. Wszystkiego po trochu.

    aneta
    Zarządzanie
    24-01-2018

  • Uczelnia jest w porządku, dobry klimat, fajni ludzie, spoko wykładowcy, nie cisną masakryczie, można się dogadać, nawet jak coś sie zawali, tylko żeby chęci były, to idą na rękę, ja studiuję i podłapałam pracę dorywczą, bez problemu zaliczam, chociaż mam mniej czasu na naukę. Ogólnie polecam!

    Marta
    Administracja
    12-12-2017

ikonka kierunki studiów kierunki studiów – artykuły