Opinie o uczelniach - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Opinie o uczelniach - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Patryk
    Zarządzanie zasobami ludzkimi

    Uniwersytet Warmińsko Mazurski ma szerokie spektrum możliwości. Wszystko zależy od wyboru kierunku studiów. W ostatnich latach słychać głośno o kierunkach medycznych tegoż alma mater. Osobiście wybrałem socjologię na poziomie licencjata, potem Zarządzanie zasobami ludzkimi na II stopniu, już magisterskim. Jeżeli chodzi chodzi o wykładowcę, na licencjacie wszystkich lubiłem. Zresztą nie wiem jak teraz wygląda sytuacja. To było juz kilka lat temu. Jezeli Jeżeli o magisterium, kadra profesorska jak i zarówno doktorzy nauk, jedni i drudzy byli bardzo kompetentni. Wszystko zależy od osobistych odniesień. UWM ma też zalety same w infrastrukturze. Jest po prostu piekny. Tutaj jest to zależne nie tylko od sytuacji na rynku, ale predyspozycji kandydata. Jeżeli od początku nastawić się na uzyskanie doświadczenia w jakichkolwiek pracach, czyt. udział w kołach naukowych, samorządzie studenckim, drobnych płatnych działaniach UWMu, bo też takie mi sie osobiście trafiły, szansę znalezienia pracy rosną.

    01-12-2017
  • Aneta
    Matematyka

    jeśli chodzi o sam wydział to mogę polecić. Budynek jest nowy. Wykładowcy są spoko. Co do poziomu nauki to nie wiem jak wypada na tle innych uczelni. Ogólnie bardzo dobrze się studiuje w Olsztynie. Samo miasto jest przyjazne studentom i atmosfera na kortowie jest fajna.

    29-11-2017
  • Kamila
    Matematyka i ekonomia

    Moim zdaniem ogromną zaletą jest przede wszystkim otwartość wykładowców na studentów, bardzo często wykazują się oni wyrozumialoscią jeśli chodzi np. o łączenie studiów z pracą. Jeśli chodzi o wady, na chwilę obecną ich nie dostrzegam. Jestem zadowolona z wyboru właśnie tego uniwersytetu

    24-11-2017
  • martusia
    Edukacja polonistyczna z nauczaniem języka polskiego jako obcego

    Polonistyka cieszy się dość dobra opinia, która i ja podzielam. Moja ulubiona wykladowczynia była prof. Maciejewska, zaczęłam pod jej kierunkiem nawet doktorat. Wykładowcy są bardzo kompetentni, a do tego-życzliwi. Obecnie pracuję w szkole, tak jak i większość znajomych z roku. Polonista może pracować w różnych instytucjach, nie musi to być szkoła. W Instytucie mamy również kierunek-logopedia, więc na brak pracy narzekać nie można. Gdybym miała drugi raz wybierać, wybralabym znowu polonistyke na UWM. Zresztą Olsztyn to tanie miasto do życia.

    24-11-2017
  • Adrian
    Rolnictwo

    Witam. Jeśli chodzi o osobiste wrażenia, to są jak najbardziej pozytywne. Studiuję na wydziale Kształtowania Środowiska i Rolnictwa. Wydział nasz mimo małych rozmiarów (liczba osób) działa prężnie i prawie wszyscy się znają nawzajem, dzięki czemu jest miła atmosfera. Jeśli chodzi o naukę to jest tak jak wszędzie, trzeba się uczyć żeby zaliczyć. Osobiście nigdy nie miałem problemów z wykładowcami, większość jest wyrozumiała. Jeśli chodzi ogólnie o uniwersytet to jest to jedno z najlepszych (dzięki kampusowi i jezioru śmiem twierdzić że najlepsze :p) miejsce do studiowania. W czasie wolnym na studentów czeka wiele atrakcji m. in. wymieniona wcześniej plaża kortowska, kluby i wydarzenia kulturowe tj coolturalny student. Większość wydziałów ma dobre opinie w stosunku do innych uczelni, program nauczania nie odbiega od standardów, a w niektórych przypadkach nawet przewyższa resztę (tj najlepszy w Polsce wydział weterynarii). Z mojego punktu widzenia nie żałuję decyzji o podjęciu studiów w tym miejscu i szczerze polecam ten wybór jeśli ktoś ma wątpliwości.

    23-11-2017
  • Justynka
    Turystyka i rekreacja

    Ja osobiście bardzo sobie chwalę tą uczelnię, jestem zadowolona że tutaj studiuję i gdybym miała wybierać jeszcze raz to na pewno padłoby na UWM. Studiuję Turystykę i Rekreację - kierunek ciekawy dla mnie, wybierając go kierowałam się swoimi zainteresowaniami i nie żałuję. Wiadomo, trzeba się czasem przyłożyć i pouczyć ale warto. Inna sprawa to sam klimat Kortowa, ludzie, juwenalia, inne imprezy organizowane przez Uniwersytet, jest tero naprawdę dużo, ciągle coś się dzieje. To prawda że można się tutaj rozwijać więc osobiście polecam. Co prawda są to jedynie moje przemyślenia i osobiste przeżycia a wiadomo, każdy myśli inaczej, mimo wszystko moja opinia o Uniwersytecie jest niezmienna od 3 lat

    21-11-2017
  • kacperRr
    Geodezja i kartografia

    Zawod w sam sobie calkiem fajny, przynajmniej dla mnie-praca w terenie oraz praca w biurze, nie ma nudy. A co do samego studiowania to jest łatwo, nawet bardzo. Raz na semestr zdarzy sie jakis prowadzacy co wymaga nieco wiecej niz inni, ale wszystko jest tutaj do przejscia, wystarczy odrobine sie zainteresowac i troche sie pouczyc. Nie mam swojego ulubionego wykladowcy, ale z tego co widze to kadra sie zmienia i odchodza stare pryki, a na ich miejsca wskakuja młodzi i pewnie bardziej przyjacielscy wykładowcy. Przy starej kadrze bylo nieco slabo, bo niektorzy traktowali studenta jak jakiegos smiecia np. taki Świątek, który juz w koncu odszedł na emeryturę:) Tak czy siak kazde studia sa do przejścia i ogarnięcia, gorzej jest z praca po niektorych studiach. Po takiej geodezji jest jej bardzo malo, a jesli jest to zazwyczaj jest to praca tylko dla chłopaków w terenie do kopania granicznikoe.. kierunek ciekawy i fajny, ale przyszlosc po nim jest tragiczna

    21-11-2017
  • Agata
    Prawo

    jestem obecnie na drugim roku. Studiuje mi się bardzo dobrze. Lubię UWM i Kortowo. Nie żałuję podjętej decyzji.

    17-11-2017
  • Alicja
    Prawo

    Zaletą uczelni jest przede wszystkim Rektor i kampus. Prof. Ryszard Górecki świetnie zarządza całym Uniwersytetem. Jest bardzo pomocny i naprawdę dba o interesy studenta. Kampus jest bardzo duży, jest na nim wszystko co może budzić obiekt zainteresowania. Każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne wydziały organizują różnego rodzaju koła naukowe, na których można pogłębiać swoją wiedzę i zainteresowania. Kadra- no cóż. UWM stawia na młodych. Coraz więcej doktorantów bierze udział w wykładaniu przedmiotów. Jednak jest też dużo znanych doktorów i profesorów od których można czerpać wiedzę.Nie wiem jak jest z kwestią praktyk studenckich, na chwilę obecną mnie to nie dotyczy. O wadach nie piszę, bo dla mnie UWM jest bardzo dobrą uczelnią, trzyma wysoki poziom. Ze względu na wiek jest niedoceniana w Polsce. No i ostatnią, chyba najfajniejszą dla studentów zaletą jest Kortowiada, czyli 5-dniowe juwenalia studenckie na terenie miasteczka akademickiego.

    17-11-2017
  • Karol
    Filologia rosyjska

    Ja dopiero zacząłem studia na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. To jest mój drugi miesiąc na tej uczelni. Jeśli mam wyrazić opinię na dzien dzisiejszy, to jest ona pozytywna. Bardzo mi się podoba tutaj studiować.

    17-11-2017
  • Dominika
    Pedagogika pracy z rodziną

    Studia na uniwersytecie wspominam bardzo dobrze, mój kierunek to nauki o rodzinie, jeżeli chodzi o pracę znalezienie jej jest dość ciężkie jeżeli nie ma się doświadczenia. Najlepiej wspominam psychologię rodziny i psychologię ogólną. W tym momencie zaczęłam drugi kierunek jakim jest bezpieczeństwo wewnętrzne. Mam nadzieje że też będę to dobrze wspominać.

    17-11-2017
  • Paweł
    Administracja

    Uczelnia godna polecenia.Do prowadzenia zajęć związanych z poszczególnymi specjalizacjami zapraszane są osoby z branży, a same zajęcia mają bardzo praktyczny charakter. Bardzo przyjemne zajęcia na których wykładowcy przekazują niezbędną wiedzę, z wieloma można utrzymywać kontakt nawet po studiach. Kampus oceniam na ogromny plus, miejsce jest bardzo ładne.

    17-11-2017

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - Aktualności

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie rozpoczął rekrutacje na studia rozpoczynające się od semestru letniego roku akademickiego 2016/17. W ofercie uczelni znajdują się zarówno studia II stopnia prowadzone w trybach stacjonarnym i niestacjonarnym oraz studia podyplomowe. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie rozpoczął rekrutacje na studia rozpoczynające się od semestru letniego rok [..]

Zobacz więcej

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

W wielu miejscach pracy panuje przekonanie, że pracownik pracujący d ...

więcej

Studia we Włoszech

Studia we Włoszech

Włochy. To tu zaczęła się historia europejskich uniwersytetów, to t ...

więcej

Język angielski BEC Vantage

Język angielski BEC Vantage

Decydując się na zdawanie egzaminu certyfikatowego z języka obcego, po ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy