Opinie o uczelniach - Politechnika Warszawska Filia w Płocku

Opinie o uczelniach - Politechnika Warszawska Filia w Płocku

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Politechnika Warszawska Filia w Płocku Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • piotrek
    Budownictwo

    Studiuje sie super w Płocku. Jesli chodzi o znalezienie pracy nie ma problemu W moim przypadku po praktykach letnich dostalem propozycje pracy w firmie w ktorej odbywalem praktyki Wiec za rok jak się obronilem pracodawca czekał na mnie Jesli chodzi o budownictwo na chwile obecna nie ma problemu z pracą Duzy nacisk jest na politechnice w Plocku na konstrukcje żelbetowe i stalowe

    05-12-2017
  • Krzystof
    Budownictwo

    był to bardzo dobry krok na mojej życiowej drodze. Mogłem rozwinąć swoje zainteresowania związane z budową maszyn. Praca dla inżynierów mechaników jest i w moim mniemaniu będzie, ponieważ automatyzacja i robotyzacja naszego życia coraz bardziej się rozwija, a będzie potrzeba ludzie, którzy będą potrafili się tym zająć. Ja osobiście znalazłem pracę jeszcze podczas studiów magisterskich. Wielu moich znajomych rozpoczęło już pracę po studiach inżynierskich kończąc magistra zaocznie.

    01-12-2017
  • Karolka
    Analityka chemiczna

    atmosfera panująca na uczelni jest miła i nie mam na co narzekać.

    29-11-2017
  • madzia
    Budownictwo

    Ja studiuje ale na studiach magisterskich i jeśli chodzi o mgr to jestem zachwycona. Nie mam żadnych uwag ani zastrzeżeń do kadry dydaktycznej. Studia inżynierskie kończyłam na innej uczelni i żałuje ze nie poszłam właśnie na Politechnikę Warszawska. Osobiście bardzo polecam, nauki jest dużo, poziom jest wysoki ale warto bo później jest bardzo dużo satysfakcji z zaliczonego kolejnego etapu studiów.

    27-11-2017
  • Aneta
    Inżynieria środowiska

    Jeśli chodzi o samo studiowanie są wzloty i upadki. Jak na każdej uczelni. Poziom kadry Hmm to zależy na kogo się trafi są tacy wykładowcy którzy robią wszystko z taka pasja ze chodzenie na ich wykłady nie jest przymusem a wręcz przyjemnością i są wymagający. Są tacy co prawie nic nie wymagają i są tez tacy którzy wymagają wiele i kładą kłody pod nogi i sobie i studentom. Przedmioty ogólnie na pierwszym roku jest totalny misz masz jak dla mnie. Jest bhp jest PGR i owi dla mnie zapychacze czasu ale jak się dogada ze starszymi rocznikami to można nie chodzić na wykłady. Aktualnie jestem na 2 roku przedmioty mam takie jakie powinny być na IŚ wiec jestem zadowolona. Jak na sama uczelnie to w Płocku jest bardziej rodzinna atmosfera. Mam kontakt z ludźmi którzy są w Warszawie i tam trzeba być bardzo wybitnym żeby się wybić. Tu jest łatwo. Szybko idzie załatwić jakaś sprawę z dziekanem jeśli będziesz się udzielać to naprawdę można na tym dobrze skorzystać i nie jest ciężko połączyć studiów z innymi rzeczami. Aa No i ważna sprawa dyplom z pw w Płocku jest taki sam jak dyplom z pw z Warszawy . a tu jest moim zdaniem trochę łatwiej wszystko zaliczyć

    23-11-2017
  • arkadiusz221
    Ekonomia

    Studiuje na pierwszym roku i dopiero poznaje tę uczelnie Mieszkam także w akademiku i muszę powiedzieć ze atmosferę na pw jak i w Wcześniaku jest świetna Jeśli lubisz imprezy to nie zawiedziesz się ;)

    21-11-2017
  • Emillll
    Budownictwo

    Odnosząc się do innych uczelni, na politechnice w Płocku na wysokim poziomie są przedmioty konstrukcjne stal i żelbet. Mniej można nauczyć się na drewnie czy przedmiotach stricte prowadzenia budowy. Uczelnia jest bardzo wymagająca ale warto. Nie problem o pracę po skończeniu tych studiów...

    21-11-2017
  • Dagmara
    Mechanika i budowa maszyn

    Uczelnia moim zdaniem zdecydowanie dorównuje poziomem Politechnice Warszawskiej, wykładowcy chętnie udzielają pomocy i są otwarci na bardziej wymagających studentów. Mam porównanie ze znajomymi z Warszawy i szczerze powiedziawszy nie ma różnicy w poziomie edukacji, trzeba tylko chcieć się uczyć a atmosfera jest dużo mniej stresująca.Jak na razie jestem na pierwszym roku, ale starsi znajomi są uczestnikami praktyk i nie maja żadnych problemów.Po prostu mi się tutaj podoba, chociaż miałam iść do Warszawy na mechanikę to zdecydowanie wole zostać w Płocku.

    20-11-2017
  • mateusz
    Ekonomia

    z całego serca mogę polecić Politechnike Warszawska Filia Płock, studiuję mi się tutaj bardzo dobrze, między innymi dlatego zdecydowałem się kontynuować naukę na II stopniu w Płocku, poziom kadry jest na wysokim poziomie, przedmioty są interesujące. Serdecznie zapraszam do nas na studia do Politechniki Warszawskiej w Filii w Płocku.

    20-11-2017
  • królewna
    Budownictwo

    ja jestem bardzo zadowolona ze studiow w Plocku. Chyba nikt z mojego roku nie mial duzych problemow ze znalezieniem pracy chociaz trzeba sie liczyc z mozliwoscia pracy w delegacji.

    20-11-2017
  • Przemek
    Ekonomia

    dla mnie najlepszy możliwy wybór, tak mi się spodobało że zostałem i tu pracuję . perspektywy są znakomite pod warunkiem że się podchodzi poważnie do studiów, a nie na zasadzie "zakuć zdać zapomnieć". Trzeba się starać na tyle żeby naprawdę wynosić coś z zajęć (zwłaszcza semestrów specjalnościowych), a nie tylko odhaczać kolejne kolokwia i egzaminy. Warto działać w kołach naukowych i/lub samorządzie studentów, bo czasem bywa to wprost przepustką do pracy - tylko nie wolno zapominać o nauce i bieżących zaliczeniach. Z własnego doświadczenia wiem, że można to wszystko pogodzić, pod warunkiem dobrego zarządzania swoim czasem. Odradzam pracę podczas studiów - no chyba że jest z jakichś przyczyn niezbędna, ale jeśli nie jest, to lepiej mieć wysoką średnią i osiągnięcia naukowe (w ramach kół). Za to też są pieniądze (nawet ponad 1000 zł miesięcznie przy dobrych wiatrach), a dla pracodawców z danej branży lepszy jest wyróżniający się absolwent który udzielał się naukowo niż gość ze średnią 3,0 który przepracował połowę studiów w sklepie odzieżowym (bo chciał mieć więcej pieniędzy na imprezy, ciuchy, gadżety itd). Samo studiowanie to nie był łatwy czas, bywały momenty trudne, ale jak się daje z siebie wszystko, to każdą przeszkodę można przezwyciężyć. Wytrwałość i sumienność to podstawa sukcesu . może gadam jak trener rozwoju osobistego, ale tak to widzę z własnego doświadczenia, na swoim przykładzie .jak chodzi o rozrywkę to oczywiście nie ma jej tyle co w Warszawie, Krakowie, Gdańsku, Toruniu, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Akademik jest, kilka klubów i lokali jest, juwenalia są. A jakby nie patrzeć, dobra zabawa na studiach to jest element, dodatek, a nie podstawa.Także gorąco zachęcam do studiowania na PW w Płocku .

    20-11-2017
  • Pamela
    Ekonomia

    Dzień dobry, studiowało mi sie bardzo dobrze, Uczelnia posiada świetną organizację, łatwo było zdobyć wszelkie informacje, zajęcia były ciekawe i przynoszące odpowiednie wiadomości. Znalezienie pracy w Płocku jest bardzo trudne, jakiekolwiek kierunek by sie nie skończyło niestety. Myślę, że w innym mieście po tym kierunku zacznie łatwiej byłoby znaleźć prace. Pozdrawiam

    20-11-2017
  • Kamil
    Ekonomia

    Studia są tutaj spoko, może się nie chce, dobiaja niektóre przedmioty, ale to jak wszędzie.plusem jest, że kończąc PW w Płocku, to jakby ukończyć PW w Warszawie, bo dyplom dostajemy z Warszawy i w Płocku jest się łatwiej utrzymać niż w Warszawie

    17-11-2017

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

W wielu miejscach pracy panuje przekonanie, że pracownik pracujący d ...

więcej

Studia we Włoszech

Studia we Włoszech

Włochy. To tu zaczęła się historia europejskich uniwersytetów, to t ...

więcej

Język angielski BEC Vantage

Język angielski BEC Vantage

Decydując się na zdawanie egzaminu certyfikatowego z języka obcego, po ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy