Opinie o uczelniach - Politechnika Śląska w Gliwicach

Politechnika Śląska w Gliwicach - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Politechnika Śląska w Gliwicach Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Politechnika śląska to zdecydowanie uczelnia, która stawia przede wszystkim na takie przedmioty jak matematyka i fizyka, jestem na pierwszym roku i zbliża się termin sesji jest czasem ciężko, czasem bardzo ciężko ale polecam tę uczelnie. Ulubieni wykładowcy to na pewno z Biologii molekularnej i mikrobiologii pani doktor Anna Węgrzyn która prowadzi wykłady fenomenalnie. Nie polecam uczelni pod względem chemii zdecydowanie bo ćwiczenia z chemii są na niskim poziomie.

    W
    Biotechnologia
    19-01-2018
  • Dobrze mi się studiuje. Raczej nie mam ulubionych przedmiotów, ale to dlatego, że ten kierunek to jednak nie to, jednakże mikrobiologia jest bardzo ciekawa. Co do wykładowców to są dosyć w porządku (nie mają jakiś dziwnych upodobań i nie wyglądają jakby chcieli każdego oblać).

    Weronika
    Biotechnologia
    15-01-2018
  • Biotechnologia jest Sama w sobie bardzo interesująca. jesli nie ma problemów z fizyka i matematyka na wysokim poziomie to da sie studiować

    alexa
    Biotechnologia
    11-01-2018
  • Wydaje mi się, że polibuda na Śląsku jest wyjątkową uczelnią w skali Polski, głównie chodzi mi tutaj o kierunki górnicze. Słyszałem, że chłopaki do Australii pojechali później pracować i mają się dobrze tam całkiem. Ogólnie uczelnia na poziomie, nie odmówi jej tego nikt.

    Piotr
    Mechanika i budowa maszyn
    11-01-2018
  • Moim zdaniem Politechnika Śląska to zdecydowanie najsensowniejsza uczelnia na Śląsku.Niech mi ktoś powie kto ma taką bazę dydaktyczną jak politechnika, kto ma takie osiągnięcia? Sama uczelnia jest dużo nowocześniejsza niż inne państwowe uczelnie na śląsku. Mimo tego, że niektórzy twierdzą że polibuda oddaliła się od potrzeb przemysłu wydaje mi się że nie mają racji.Informatyka chociaż jest na najwyższym poziomie.Niektórzy śmiali się z \'dziwnych\' kierunków na uczelni np maszyn górniczych itd.... na których ponoć parę osób studiowało... i patrzcie górnictwo zatrudnia...

    Mateusz
    Informatyka
    11-01-2018
  • nie studiuję tutaj długo i nie mogę zbyt wiele powiedzieć na ten temat, jednak wykładowcy są genialni, przynajmniej na biotechnologii. Poziom dość wysoki, wykładowcy bardzo fajnie tłumaczą wykłady + większość prezentacji udostępniają w internecie. Jeżeli się lubi przedmioty ściśle to zapraszam, jest straaaaasznie dużo fizyki i matmy

    jakub
    Biotechnologia
    10-01-2018
  • Studiuję informatykę przemysłową - to tak na prawdę połączenie dwóch dziedzin: informatyki i szeroko pojętych technologii przemysłowych, dla mnie to taka informatyka w praktyce. Jeśli chodzi o sam tok studiów to jestem zadowolony, miałem małe problemy z przejściem przez fizykę i chemię, reszta przedmiotów do zaliczenia ;) wykładowcy też w porządku, nie ma na co narzekać ;)

    Marcin
    Informatyka przemysłowa - profil praktyczny
    08-01-2018
  • Polecam. Studiowałam chemię i nie wiem czy po tym kierunku coś jest mnie w stanie zaskoczyć czy zestresować. Kierunek na pewno wymagający, nikt się z studentami nie cacka. O niektórych wykładowcach krążą legendy, a odsiew na pierwszym roku jest spory (z resztą później też). Oczywiście jest to kierunek mało popularny, niektóre przedmioty są kompletnie niepotrzebne, ale faktem jest, że spora część wykładowców, szczególnie tych starszych i w średnim wieku, to ludzie z ogromną wiedzą i osiągnięciami. Można dobrze wykorzystac ten czas i wiele zyskać

    Joanna
    Chemia
    08-01-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły