Uczelnie facebook Opinie o uczelniach - Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa (PWSZ) w Elblągu

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa (PWSZ) w Elblągu - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa (PWSZ) w Elblągu Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • studia jak i cala Państwową Wyższą Szkołę Zawodową wspominam bardzo dobrze..., gdyby w moim kierunku zostala otwarta magisterka to z pewnoscia bym poszla :) skonczylam administracje a dokladnie ABP i z praca wcale nie jest tak kolorowo, ciezko dostac sie do pracy w administracji... chcoiaż zawsze myślałam na odwrót:) ostatnio to myślę nad zmiana miasta.. bo chciałabym popracować trochę w zawodzie

    Natalia
    Administracja
    07-03-2018

  • uważam, że PWSZ jest bardzo dobrą uczelnią. Pracują tam świetni wykładowcy. Sporą wiedzę wynioslam z tej uczelni i polecam tę uczelnie. Natomiast jeśli chodzi pracę to nie zależy to niestety od uczelni tylko od miejsca pracy i od władzy tam panującej. Ja nie jestem do końca zadowolona, bo nie pracuje na takim stanowisku jakim bym chciała ale może wynika to przez to, że mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma zbytnio perspektyw na dobrą pracę.

    SYLWIA8
    Pedagogika
    06-03-2018

  • Studiuje zaocznie, ale sa jedni wykladowcy niezaleznie od trybu, a na ich temat moge powiedziec same dobre rzeczy. Fajne podejscie do przekazywania wiedzy i do studenta jako czlowieka, a obie te rzeczy sa raczej wazne . Na grafice duze nastawienie na praktyke, zdecydowanie jest jej wiecej niz teorii, przez co wiekszosc zaliczen to oddawanie prac, nad ktorymi pracujemy caly semestr. Sprzet jako uczelnia oferuja dobry, ale mozna pracowac na swoim, co jest wygodne. Oczywiscie jest pare przedmiotow moim zdaniem zbednych, jak historia sztuki, ale sa z gory narzucone na kierunku, ktory ma sporo przedmiotow artystycznych jak rysunek, czy malarstwo, takze trzeba to przelknac, zeby nie bylo zbyt kolorowo ;). A sama uczelnia blisko centrum, z dużym parkingiem (ale dziurawym, odczucia jak przy wjezdzaniu na lake :D). Ogólnie to studiuję się super, wszyscy wykładowcy daja mozliwosc zaliczenia jeszcze przed sesja, stad na ta chwile brakuje mi juz tylko jednej oceny, a sesja ma sie dopiero zaczac ;). Ulubione przedmioty.. Zdecydowanie rysunek, bo robie to od zawsze amatorsko, a tu jest prowadzony fajnie, przez Panią Polit, ktora sama maluje i miala kilka wystaw, a z wykladowcow kazdy jest pomocny i "do zycia" jak juz wspominalem :). Smialo moge polecic ten wybor :)

    Patryk
    Grafika
    27-02-2018

  • Cześć wszystkim! polecam studiowanie na PWSZ w Elblągu dobrze uczący wykładowcy, jest dużo zajęć opierających się w większości na praktyce niz na teorii. :D Szczególnie zapadły mi w pamięć panie z dziekanatu które bywały czasami nieprzyjemne, ale z tego co wiem to wszędzie jest tak Studiowałam na instytucie pedagogiczno-językowym na innych instytutach może być różnie.

    martusia
    Pedagogika
    26-02-2018

  • Ja poszłam tam bo na politechnice byłam pod kreską :( a teraz to nawet jestem zadowolona z tego że tak się stało, bo PWZS jest naprawdę super. I zależy jaki kierunek. Ja byłam na inżynierskim. Tam jest dużo wykładowców, którzy wkładają również ma politechnice. Studia fajne, ale to zależy też od ludzi z jakimi się studiuje mi akurat wpadł super rok. Dużo spotkań było integracyjnych i zazwyczaj każdy był pomocny. Jeżeli chodzi o mój kierunek to ciężko z pracą, lepiej wziąć budownictwo to jest bardzo dobry kierunek. Póki co pracuje w zawodzie nie związanym z moim kierunkiem;) ale wiadomo że większość pracuj e nie w swoim zawodzie. Jeżeli chodzi o wykładowców to różnie ale większość jest bardzo ugodowa, dają dużo terminów poprawkowych ale są i tacy na których trzeba bardzo uważać. Ogólnie to dobry wybór!!

    Pani S
    Ochrona środowiska
    22-02-2018

  • Ja studiowalam na filologii polskiej (bronilam sie w 2009) a teraz kończę studia magisterskie na kierunku pedagogika. Wiec mogę wypowiadać sie w kwestii instytutu pedagogiczno-językowego na czerniakowskiej. W obecnej chwili nie ma filologii polskiej nauczycielskiej...ja taki konczylam. Wykładowcy sa tacy sami z przedmiotów które sie powtarzają. wykładowca z pierwszych epok to nuda była i jest. Pani profesor starsza i prowadzi wykłady nudno. Mówi mówi a nawet zanudza. Ciezko wytrzymac. Pani z Gdanska. Gramatyka to profesor również z Gdanska. Wymagjacy,przedmiot trudny. Z gramatyki oraz z gramatyki historycznej jest tez małżeństwo Aneta i Zenon. Historyczna czarna magia. Przedmiot którego sie nie rozumie. Trudny jest. Literatura..wykładowca Felix super bardzo go lubiłam. Przedmioty prowadzone sa ciekawie sa tłumaczone. Polecam Jest tez profesor od literatury współczesnej i jeszcze ma jakieś przedmioty...Szylak...specyficzny facet ale przedmioty ciekawie prowadzil z literatury wymagajacy. Ogólnie nie jest źle oprócz tego ze plan facet by jest chyba na złość studenta. Szkoda gadać. Jest Pani doktor Jarosinska-Buriak która prowadzi sporo przedmiotów. Dużo materialow,duzi notatek i naliczenie pisemne gdzie trzeba dużo pisać. z angielskiego wykladowcami sa Panie (dwie) z Rosji... Ciezki mowia po polsku po angielsku sie nie wszystki zgadza z dotychczasowa wiedza ale jest ok. Sa tez inni wykladowcy. jeśli chodzi pedagogike to jestem na 2 roku na kierunku pedagogika opiekunczo-wychowawcza z arteterapia. Nie ma śpiewania i grania na instrumencie...to dla mnie plus bo talentu nie mam a umiejętności takie nie były brane w rekrutacji...studia łatwiejsze,rzeczy oczywiste tak naprawdę na niektórych przedmiotach dużo teorii. Jeśli chodzi o wykładowców to w sumie ok...na pierwszym roku jest Pani Profesor która uczyła w Olsztynie starej daty: odnosi sie do czasów które minęły czysta teoretyczna wiec dużo notatek. Na licencjacie niala prace na temat filmow i wampirow...u Profesora Szylaka...dowolnosc w tematach:) Teraz pisze u Profesora z Gdanska (pedagogika) boje sie czy dożyję obrony. Podają wykładowców seminarium i trzeba szybko sie zapisać bo kto pierwszy ten lepszy.

    M@rlenk@
    Filologia polska
    22-02-2018

  • Studiowałem na Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej na mechanice i budowie maszyn... ogólnie poziom sądzę że dosc wysoki na tym kierunku bo wykładowcy w większości z politechniki, i jak coś jest nie tak to zawsze idą na rękę studentom... perspektywa pracy w Elblągu dobrani duża na początku kokosów nie ma ale wiadomo z czasem coraz lepiej..no i zawsze można wyjechać do większego miasta

    przemek
    Mechanika i budowa maszyn
    21-02-2018

  • Ogólnie uczelnia fajna. Nie mogę narzekać. pracuje co prawda w kierunku nie spokrewnionym z ukończonym kierunkiem, ale to z wyboru ;) kierunek na studia wybierałam bardziej z pasji;) ogólnie zależy o jakim instytucie się myśli, bo jak wiadomo każdy wydział to jak osobna uczelnia, ale ja jestem zadowolona, że wybrałam tę uczelnie. :D jak najbardziej polecam!!!

    Marlena
    Administracja bezpieczeństwa publicznego
    21-02-2018

  • jak na razie ja na 2 roku jestem więc wielu rzeczy sam nie wiem . matma jest trochę ciężka jeżeli o to chodzi. Trzeba się postarać i tyle, bo profesor wymagający jest i tyle. Resztę da radę ogarnąć , ja się akurat grafiką bardziej interesuje . Na 3 roku jest specjalizacje : grafika, programowanie i sieci

    P
    Informatyka
    11-01-2018

  • instytut ekonomiczny jest całkiem ok pod względem poziomu i wyposażenia, my na czerniakowskiej nie mamy nawet porządnego magnetofonu. Jeżeli chodzi o życie studenckie - jest ok, dowodem są zeszłoroczne juwenalia. Jeszcze trochę o naszym mieście. Elbląg to bardzo ładne miasto, jednak w piątek o godzinie 19:00 asfalt jest zwijany i rozkładają to dopiero w poniedziałek jak ludzie idą do pracy. Wyjątkiem jest droga do centrum handlowego.Miasto umiera, a większość obecnych mieszkańców to stare komuchy - zawsze jest za głośno, nawet jak nikogo nie ma.Policja w Elblągu potrafi Cię spisać za stanie i oddychanie na parkingu, ale jeśli ktoś Cię będzie bił, prawdopodobnie nikt się nie zjawi.

    igor
    Pedagogika
    10-01-2018

  • Ja jestem na informatyce i opinie mam jak na razie bardzo dobrą. Trzeba część przedmiotów przeżyć np matme ale jak jeden profesor mówił - to są studia i tu trzeba samemu przysiąść i się uczyć ^^

    Sudent
    Informatyka
    10-01-2018

kierunki studiów – artykuły