Opinie o uczelniach - Akademia Morska w Szczecinie

Opinie o uczelniach - Akademia Morska w Szczecinie

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Akademia Morska w Szczecinie

Akademia Morska w Szczecinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat Akademia Morska w Szczecinie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Tomasz
    Mechanika i budowa maszyn, Inżynieria morska

    Jestem zadowolony ze studiów na tej uczelni. Oczywiście nie jest idealna ale w moim przypadku się sprawdziła. Akurat trafiłem na czas że bez problemu znalazłem pracę w zawodzie i kilka lat pracowałem na statkach jako oficer mechanik. Teraz są problemy aby zdobyć kontrakt dla ludzi bez doświadczenia od razu po szkole.
    2017-09-05 12:33:57
  • Bartosz

    Czas studiów wspominam bardzo dobrze, nie wiem czy to kwestia ludzi czy atmosfery. Może obu na raz? Dziś jestem pewien, że wybrałem dobry kierunek, który teraz postępuje w życiu zawodowym. A przyjaźnie zawarte na AM uterzymują się do dziś.
    2017-08-29 11:51:16
  • Maciej
    Transport Morski i Nawigacja

    Moja opinia na temat studiów w Akademii Morskiej jest bardzo pozytywna - wspominam ten okres bardzo miło i muszę przyznać że studia dzienne prowadzone są na bardzo wysokim poziomie. Co do perspektyw znalezienia pracy to trzeba przyznać że są bardzo szerokie i ogólnie nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Problem tkwi tylko w olbrzymich wymaganiach ze strony zatrudniających obecnie armatorów. NIe mniej jednak jeśli ktoś odpowiednio pokierował swoją karierą na samym początku to bez żadnych przeszkód znajdzie dziś pracę niemal od zaraz. Mam nadzieję że moja opinie będzie pomocna.
    2017-08-28 11:48:39
  • Przemek
    Inżynieria Morska

    Czasy studiów wspominam bardzo dobrze, zarówno pod względem zdobytej wiedzy jak i nawiązanych znajomości. W chwili gdy stałem się absolwentem, porównując do absolwentów innych wyższych uczelni na podobnych kierunkach, perspektywy znalezienia pracy, dobrze płatnej pracy, były bardzo dobre - nikt spośród moich kolegów nie był bezrobotny nawet przez dzień.
    2017-08-28 11:46:27
  • Marek
    Transport Morski i Nawigacja

    Studiowałem transport morski na wydziale nawigacyjnym jako studia pierwszego stopnia w systemie dziennym. Później po 4 latach wróciłem na zaoczne studia magisterskie. Na inż było całkiem ok. Jako że kierunek pływający to po ukończeniu studiów nie miałem dużego problemu ze znalezieniem pracy.
    2017-08-28 11:43:58
  • Dariusz
    Mechanika i budowa maszyn

    Bardzo dobrze wspominam AM. Ja i wszyscy moi koledzy którzy kończyli wraz ze mną nie miają kłopotów z pracą , część pracuje jednak na statkach jako oficerowie mechanicy , część na stoczniach lub w przemyśle .
    2017-08-17 13:16:16
  • Piotr
    Transport morski i nawigacja

    Akademia Morska kształci dobrą kadrę z dobrą wiedzą ogólną ale niestety nie praktyki. Obwywana 12miesięczna praktyka z reguły polega na wykonywaniu pracy fizycznej na statku. Oczywiście jest potrzeba posiadania przez oficera wiedzy o pracy na pokladzie ale tez umiejętności zarzadzania na mostku i prowadzenia wachty nawigacyjnej. Ponieważ młody nie doświadczony oficer będzie miał znaczny problem na pierwszym kontrakcie. Kolejna sprawa to praca biurowa na statku. Coraz wiecej procedur powstaje i mnożą sie dokumenty oraz dublują, niestety trzeba je wypelnic i postepowac wedlug procedur. Wiecej czasu spedzamy w papierach anizeli na prowadzeniu wacht. Podsumowując ciężkie jest życie felka marynarza. ;)
    2017-08-10 09:59:52
  • Piotr
    Transport wodny

    Studia na Akademii - na prawdę świetne lata, sama szkoła kształtuje nie tylko wiedzę, ale postawę życiową na wysokim poziomie. Chodzi mi tu o niespodziewane warunki, które występują na morzu dość często i to już na etapie praktyk - trzeba się z nimi mierzyć, szukać szybkich rozwiązań bez tracenia głowy. Wiedza opiera się na światowych rozwiązaniach, więc młody człowiek nie jest ograniczony krajem, w którym się wychował, a nagle cały świat staje się bardzo bliski. Jeżeli chodzi o perspektywy pracy, moi koledzy decydując się na pływanie od razu podjęli pracę, ja zdecydowałem się kontynuować naukę z gałęzi transportu lądowego, ale również nie miałem żadnych problemów z natychmiastowym znalezieniem pracy w transporcie drogowym.
    2017-08-10 09:57:37

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Czego boimy się w pracy?

Czego boimy się w pracy?

Praca na każdym stanowisku, niezależnie od tego czy ją lubimy, wi ...

więcej

Studia w Danii

Studia w Danii

W szeregu słów kojarzących się z Danią powinno się znaleźć, obok sł ...

więcej

Język angielski CPE

Język angielski CPE

Obcując z językiem angielskim od podstawówki, całkiem spora część polski ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy