Uczelnie facebook Opinie o uczelniach - Akademia Morska w Szczecinie

Akademia Morska w Szczecinie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Morska w Szczecinie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Osobiście nie jestem zadowolony z ukończenia tej uczelni. Poziom na wydziale nawigacyjnym nie należy do najwyższych, a perspektywy znalezienia pracy są raczej znikome mimo wielu wyróżnień i aktywnego udzielania się w kołach naukowych.

    Filip
    Nawigacja
    16-10-2017

  • Jestem zadowolony ze studiów na tej uczelni. Oczywiście nie jest idealna ale w moim przypadku się sprawdziła. Akurat trafiłem na czas że bez problemu znalazłem pracę w zawodzie i kilka lat pracowałem na statkach jako oficer mechanik. Teraz są problemy aby zdobyć kontrakt dla ludzi bez doświadczenia od razu po szkole.

    Tomasz
    Mechanika i budowa maszyn
    05-09-2017

  • Czas studiów wspominam bardzo dobrze, nie wiem czy to kwestia ludzi czy atmosfery. Może obu na raz? Dziś jestem pewien, że wybrałem dobry kierunek, który teraz postępuje w życiu zawodowym. A przyjaźnie zawarte na Akademii Morskiej utrzymują się do dziś.

    Bartosz
    Transport
    29-08-2017

  • Moja opinia na temat studiów w Akademii Morskiej jest bardzo pozytywna - wspominam ten okres bardzo miło i muszę przyznać że studia dzienne prowadzone są na bardzo wysokim poziomie. Co do perspektyw znalezienia pracy to trzeba przyznać że są bardzo szerokie i ogólnie nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Problem tkwi tylko w olbrzymich wymaganiach ze strony zatrudniających obecnie armatorów. NIe mniej jednak jeśli ktoś odpowiednio pokierował swoją karierą na samym początku to bez żadnych przeszkód znajdzie dziś pracę niemal od zaraz. Mam nadzieję że moja opinie będzie pomocna.

    Maciej
    Transport
    28-08-2017

  • Czasy studiów wspominam bardzo dobrze, zarówno pod względem zdobytej wiedzy jak i nawiązanych znajomości. W chwili gdy stałem się absolwentem, porównując do absolwentów innych wyższych uczelni na podobnych kierunkach, perspektywy znalezienia pracy, dobrze płatnej pracy, były bardzo dobre - nikt spośród moich kolegów nie był bezrobotny nawet przez dzień.

    Przemek
    Administracja morska
    28-08-2017

  • Studiowałem transport morski na wydziale nawigacyjnym jako studia pierwszego stopnia w systemie dziennym. Później po 4 latach wróciłem na zaoczne studia magisterskie. Na inż było całkiem ok. Jako że kierunek pływający to po ukończeniu studiów nie miałem dużego problemu ze znalezieniem pracy.

    Marek
    Nawigacja
    28-08-2017

  • Bardzo dobrze wspominam AM, najlepsze lata mojego życia... :) Ja i wszyscy moi koledzy którzy kończyli wraz ze mną nie miają kłopotów z pracą , część pracuje jednak na statkach jako oficerowie mechanicy , część na stoczniach lub w przemyśle .

    Dariusz
    Mechanika i budowa maszyn
    17-08-2017

  • Akademia Morska kształci dobrą kadrę z dobrą wiedzą ogólną ale niestety nie praktyki. Obwywana 12miesięczna praktyka z reguły polega na wykonywaniu pracy fizycznej na statku. Oczywiście jest potrzeba posiadania przez oficera wiedzy o pracy na pokladzie ale tez umiejętności zarzadzania na mostku i prowadzenia wachty nawigacyjnej. Ponieważ młody nie doświadczony oficer będzie miał znaczny problem na pierwszym kontrakcie. Kolejna sprawa to praca biurowa na statku. Coraz wiecej procedur powstaje i mnożą sie dokumenty oraz dublują, niestety trzeba je wypelnic i postepowac wedlug procedur. Wiecej czasu spedzamy w papierach anizeli na prowadzeniu wacht. Podsumowując ciężkie jest życie felka marynarza. ;)

    Piotr
    Nawigacja
    10-08-2017

  • Studia na Akademii - na prawdę świetne lata, sama szkoła kształtuje nie tylko wiedzę, ale postawę życiową na wysokim poziomie. Chodzi mi tu o niespodziewane warunki, które występują na morzu dość często i to już na etapie praktyk - trzeba się z nimi mierzyć, szukać szybkich rozwiązań bez tracenia głowy. Wiedza opiera się na światowych rozwiązaniach, więc młody człowiek nie jest ograniczony krajem, w którym się wychował, a nagle cały świat staje się bardzo bliski. Jeżeli chodzi o perspektywy pracy, moi koledzy decydując się na pływanie od razu podjęli pracę, ja zdecydowałem się kontynuować naukę z gałęzi transportu lądowego, ale również nie miałem żadnych problemów z natychmiastowym znalezieniem pracy w transporcie drogowym.

    Piotr
    Transport
    10-08-2017

Akademia Morska w Szczecinie - Aktualności

Akademia Morska w Szczecinie zaprasza w dniu 15 kwietnia 2016 r. na „Dzień otwarty” w godzinach 12.00-17.30. PROGRAM ZWIEDZANIA Wydział Nawigacyjny – budynek przy ul. Wały Chrobrego 1-2 Symulator Global Maritime Distress Safety System (GMDSS) (sala 411) umożliwia prowadzenie łączności alarmowej i rutynowej pomiędzy stanowiskami w pełnym systemie łączności Centrum Szkolenia LNG (sa [..]

Zobacz więcej

kierunki studiów – artykuły

Korzystanie z niniejszej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

Zamknij