Opinie o uczelniach - Akademia Leona Koźmińskiego

Opinie o uczelniach - Akademia Leona Koźmińskiego

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Akademia Leona Koźmińskiego - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Leona Koźmińskiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • martynaa
    Prawo

    Uczelnia sama w sobie jest super, dość wymagająca, ale wiele daje od siebie. Wykładowcy zdarzają się różni, głównie Ci otwarci i sympatyczni. Jeżeli chodzi o pierwszy rok prawa, to mogę powiedzieć to co wszyscy największym zagrożeniem jest Wstęp do prawoznawstwa. Reszta, przy w miarę sumiennej nauce idzie jak po maśle. (Mam nadzieję) Plan jest świetnie ułożony. Nie mamy większych przerw, przez które tracilibysmy czas. Póki co - polecam

    17-01-2018
  • Maja
    Zarządzanie zasobami ludzkimi

    Na Kozminskim dobrze mi się studiuje. To zależy jaka specjalizacja , ja jestem na ZZL. I to tez zależy co dokładnie w specjalizacji. Wykładowy są raczej ugodowi, ale wymagający i dużo jest projektów do zrobienia na zaliczenia, Non stop coś do zrobienia jest w grupach.

    15-01-2018
  • michał
    Prawo

    jak najbardziej polecam tą uczelnię:) Nie ma rzeczy do których idzie się przyczepić. Pełen profesjonalizm. Cena proporcjonalna do jakości.

    15-01-2018
  • Filip
    Business management

    Studiuje się mega, ja sam trafilem do Kozmina „przypadkiem” ale nie zaluje. Tymbardziej ze mieszkam w Lodzi i co weekend dojezdzam tam na studia. Wielu wykladowcow, mam kilku faworytow - z kategorii tych lajtowych jak i tych ktorzy sporo wymagaja, ale odplacaja to swietnym nauczaniem. Mysle, ze lepszej uczelni nie znajdziesz w naszym kraju

    10-01-2018
  • karolina
    International management

    ALK polecam z całego serca, ja byłam na Master in Management, więc po angielsku. jeśli chodzi o pracę to wszyscy moi znajomi dostają bez problemu pracę. ja sama dostałam pracę 10 min po obronie, także nie ma co się o to martwić

    09-01-2018
  • Piotr
    Prawo

    uczelnia bardzo mi się podoba, jest całkiem inaczej jak na UW np. studiuje się super bo wszystko jest pod studentów a ni nauczycieli, super restauracje itp przedmiotów jest dużo takich dokładnych jak np prawo jest zarządzanie marketing i masz to nawet jak nie studiujesz tych kierunków generalnie uczą cię dużo z wielu dziedzin

    09-01-2018
  • P
    Finanse i rachunkowość

    koźmin to chyba najlepsza szkoła na jaką mogłem trafić tak szczerze. Wykładowcy są mega, fajnie są prowadzone zajęcia - idzie wszystko zrozumieć. Studiuje finanse i rachunkowość i bardziej podobają mi się finanse, szczególnie w II semestrze z panem dr. Cegłowskim, który był mega ********* i mnie troche zaraził finansami, dr. Struciński był spoko z rachunkowości, i dr. Wymysłowski , serdecznie polecam studia na koźminie, nie tylko wyniesiesz wiedzę stamtąd ale i mnóstwo znajomych

    08-01-2018
  • Dominik
    Prawo

    Sama uczelnia jeśli chodzi o bazę budynki i wyposażenie jest moim zdaniem genialna. Wszytko jest nowe i bardzo nowoczesne, dojazd też jest całkiem dobry. Pod uczelnią znajduje się przystanek tramwajowy z którego łatwo dotrzesz na Dw Wileński a z tamtąd już wszędzie. Ludzie na ogół są spoko, jeśli chodzi o sprawy papierkowe dziekanaty i takie tam z reguły nie ma problemów ( płacisz za studia wiec jesteś można powiedzieć traktowany jako klient ) Wykładowcy ( przynajmniej na moim wydziale ) są wysokiej klasy. Zazwyczaj są to ludzie z wieloletnim doświadczeniem np. Prawa konstytucyjnego uczy mnie człowiek który był jednym z twórców polskiej konstytucji. Nie jest tak że skoro są to studia płatne to łatwo wszytko pozaliczasz i każdy będzie cię przepychał. Uczelnia kładzie nacisk na jakość kształcenia, półprostą musisz się uczyć. Generalnie mogę polecić uczelnie, ma ona swoją renomę i miejsce w rankingach choć dobranych nie należy

    08-01-2018
  • Irena
    Zarządzanie

    Studiuję na tej uczelnie dopiero kilka miesięcy, ale od razu widać poziom uczelni, organizacja super! Bardzo się podoba aplikacja mobilna, można tam znaleźć wszystkie niezbędne informacje. Co do kadry dydaktycznej, to dużo wykładowców praktyków, które mają z czym się podzielić z studentami, oczywiście są i tacy na zajęciach których się zamykają oczy po kilka minutach wykładu. Ale ogólnie kadra jest super, opowiadają o swoim międzynarodowym doświadczeniu, naprawdę chcę się tego słuchać i wracać na tą uczelnię! Dziekanat jest pomocny co dla mnie było zaskoczeniem, bo studiowałam wcześniej na innej uczelni i organizacja była średnia. Co do zaliczeń to jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać sytuacja, bo do tego momentu miałam tylko 3 egzaminy i jest OK.

    08-01-2018
  • Adam
    Ekonomia

    Studiowało mi się w porządku. Jeśli chodzi o ALK to dla mnie jest to za duża ilość zaliczeń przedmiotów poprzez prezentacje przed grupa , ale naturalnie to bardzo pomogło mi w przyszłości. Na pewno ma duży plus dziekanat i sama administracja. Perspektywy po zakończeniu pracy oceniam na pozytywne , nie odczułem żadnego problemu ze znalezieniem pracy wręcz miałem kilka ofert z których mogłem wybierać i nawet dzisiaj dostałem ofertę pracy.

    16-11-2017
  • Paweł
    Prawo

    Moja opinia o ALK jest dobra, zarówno w zakresie samych studiów, jak i perspektyw po studiach odnośnie znalezienia pracy. Niemniej wszystko zależy od chęci i zaangażowania. Pracuję w zawodzie, w którym nie mógłbym pracować, gdyby nie skończony kierunek studiów. Z przedmiotów oferowanych w ramach mojego kierunku najlepiej wspominam prawo cywilne.

    26-10-2017
  • Piotr
    Prawo

    Jako student studiujący równolegle dwa kierunki (prawo i ekonomia) mogę krótko podzielić się wrażeniami z ostatnich trzech lat. Zacząć trzeba od możliwości, które udostępnia ALK swoim studentom, po równi stacjonarnym i niestacjonarnym trybom. Z uwagi na wciąż znikomą ilość studentów w porównaniu do potężnych uczelni publicznych takich jak UW/SGH, możliwość dostania się na wypatrzoną uczelnię, np. w Szanghaju czy Lizbonie nie jest poza zasięgiem dla normalnego studenta. Za to właśnie lubię Koźminskiego. Natomiast co do poziomu zajęć i wykładowców. Tutaj następuje spora dywersyfikacja, jest to zależne od wielu czynników, gdzie najważniejszym jest tryb w jakim studenci studiują. Stacjonarni wykładowcy wymagają znacznie więcej od studentów (uważam, że w niektórych przypadkach jest to przepaść). Co do wykładowców.. uważam, że katedra Prawa nie ma sobie nic do zarzucenia

    18-10-2017
  • Radosław
    Zarządzanie

    Poziom nauczania: wysoki, jakość zajęć: wysoka, wykładowy: kompetentni, organizacja: nieporównywalna z żadną inną - max

    18-10-2017
  • Michał
    Prawo

    Perspektywy znalezienie pracy są chyba nie najgorsze. Dostałem ofertę pracy po pierwszej rozmowie, większość znajomych z roku też nie miała problemów ze znalezieniem pracy. Co do samego studiowania, cenię sobie zwłaszcza pomocny dziekanat.

    03-10-2017
  • Anna
    Ekonomia

    Myślę, że Akademia Leona Koźmińskiego jest uczelnią jak najbardziej godną polecania. Spędziłam w jej murach ładnych kilka lat, które do dziś miło wspominam. Wykładowcy bardzo rzeczowo podchodzi do materiału, ale mieli też spore wymagania na sesjach. Do nauki trzeba było się przyłożyć, ale osoby systematyczne nie powinny mieć problemów ze zdobyciem dyplomu ALK. To co najbardziej utkwiło mi w pamięci to duża liczba wydarzeń i imprez na uczelni. Nie sposób było się nudzić :)

    22-09-2017
  • Klaudia
    Finanse i rachunkowość

    Studia na Akademii Leona Koźmińskiego ukończyłam dwa lata temu. Z perspektywy czasu śmiało mogę stwierdzić, że wybór tej uczelni był strzałem w dziesiątkę. ALK doskonale uczy zawodu, kładzie duży nacisk na praktyczne podejście do zagadnień, a cały proces nauki jest niezwykle efektywny i odbywa się w przyjemnej atmosferze. Wykładowcy posiadają ogromną wiedzę i doświadczenie, a prowadzone przez nich wykłady są zrozumiałe i ciekawe. Moim zdaniem uczelnia jak najbardziej godna polecenia.

    22-09-2017
  • Izabela
    Zarządzanie

    Cóż mogę rzecz na temat Akademii Leona Koźmińskiego? Wspaniale spędzone lata. Wiedza wyniesiona stamtąd bardzo pomogła mi w życiu zawodowym. Wykładowców wspominam równie ciepło jak przyjaciół z roku. Polecam Serdecznie wszystkim przyszłym studentom.

    18-09-2017
  • Aleksander
    Zarządzanie

    Na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie studiowało mi się bardzo dobrze. Uczelnia ma wiele atutów, które są unikalne na tle pozostałych uczelni biznesowych w Polsce - takich jak networking, nauka w środowisku międzynarodowym oraz oparcie zajęć o case'y.Dobrą praktyką jest angażowanie się w organizacje studenckie, branie udziału w praktykach czy stażach, co na pewno ułatwia znalezienie pracy, w której dana osoba chce się realizować.

    04-09-2017
  • Michał
    Zarządzanie

    Jestem zachwycony studiowaniem na Akademii Leona Koźmińskiego! Międzynarodowe środowisko, świetna organizacja pracy i roku, bardzo dobrzy wykładowcy, którzy w większości charakteryzowali się dużą więdzą oraz co rzadkie potrafili zainteresować nią studentów. Uczelnia jest bardzo fajna i godna polecenia! :)

    04-09-2017
  • Mariusz
    Ekonomia

    Uczelnia ma świadomość konieczności pracy która stoi przed studentami i stara się podchodzić do tego elastycznie. Jest to cecha, której brakuje innym uczelniom w Polsce. Sam poziom jest wysoki, ale wykładowcy którzy z reguły są praktykami rynku potrafią zrozumieć położenie studentów.

    02-08-2017

Akademia Leona Koźmińskiego - Dni otwarte

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Niekonwencjonalny wygląd przeszkodą w zdobyciu pracy

Niekonwencjonalny wygląd przeszkodą w zdobyciu pracy

Nie ulega wątpliwości, że w procesie rekrutacji na dane stanowisko pr ...

więcej

Studia  w Szwecji

Studia w Szwecji

Szwecja, kraj innowacji, oferuje młodym ludziom z całej UE możliwość podj ...

więcej

Jezyk niemiecki – Goethe-Zertifikat C2

Jezyk niemiecki – Goethe-Zertifikat C2

Goethe-Zertifikat C2 to zwieńczenie wielu lat nauki języka niemieckiego, k ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy