Opinie o uczelniach - Akademia Leona Koźmińskiego

Opinie o uczelniach - Akademia Leona Koźmińskiego

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Akademia Leona Koźmińskiego

Akademia Leona Koźmińskiego

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Leona Koźmińskiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Adam
    Ekonomia

    Studiowało mi się w porządku. Jeśli chodzi o ALK to dla mnie jest to za duża ilość zaliczeń przedmiotów poprzez prezentacje przed grupa , ale naturalnie to bardzo pomogło mi w przyszłości. Na pewno ma duży plus dziekanat i sama administracja. Perspektywy po zakończeniu pracy oceniam na pozytywne , nie odczułem żadnego problemu ze znalezieniem pracy wręcz miałem kilka ofert z których mogłem wybierać i nawet dzisiaj dostałem ofertę pracy.

    2017-11-16 10:16:54
  • Paweł
    Prawo

    Moja opinia o ALK jest dobra, zarówno w zakresie samych studiów, jak i perspektyw po studiach odnośnie znalezienia pracy. Niemniej wszystko zależy od chęci i zaangażowania. Pracuję w zawodzie, w którym nie mógłbym pracować, gdyby nie skończony kierunek studiów. Z przedmiotów oferowanych w ramach mojego kierunku najlepiej wspominam prawo cywilne.

    2017-10-26 09:35:22
  • Piotr
    Prawo

    Jako student studiujący równolegle dwa kierunki (prawo i ekonomia) mogę krótko podzielić się wrażeniami z ostatnich trzech lat. Zacząć trzeba od możliwości, które udostępnia ALK swoim studentom, po równi stacjonarnym i niestacjonarnym trybom. Z uwagi na wciąż znikomą ilość studentów w porównaniu do potężnych uczelni publicznych takich jak UW/SGH, możliwość dostania się na wypatrzoną uczelnię, np. w Szanghaju czy Lizbonie nie jest poza zasięgiem dla normalnego studenta. Za to właśnie lubię Koźminskiego. Natomiast co do poziomu zajęć i wykładowców. Tutaj następuje spora dywersyfikacja, jest to zależne od wielu czynników, gdzie najważniejszym jest tryb w jakim studenci studiują. Stacjonarni wykładowcy wymagają znacznie więcej od studentów (uważam, że w niektórych przypadkach jest to przepaść). Co do wykładowców.. uważam, że katedra Prawa nie ma sobie nic do zarzucenia

    2017-10-18 18:08:12
  • Radosław
    Zarządzanie

    Poziom nauczania: wysoki, jakość zajęć: wysoka, wykładowy: kompetentni, organizacja: nieporównywalna z żadną inną - max

    2017-10-18 17:44:06
  • Michał
    Prawo

    Perspektywy znalezienie pracy są chyba nie najgorsze. Dostałem ofertę pracy po pierwszej rozmowie, większość znajomych z roku też nie miała problemów ze znalezieniem pracy. Co do samego studiowania, cenię sobie zwłaszcza pomocny dziekanat.

    2017-10-03 15:06:08
  • Anna
    Ekonomia

    Myślę, że Akademia Leona Koźmińskiego jest uczelnią jak najbardziej godną polecania. Spędziłam w jej murach ładnych kilka lat, które do dziś miło wspominam. Wykładowcy bardzo rzeczowo podchodzi do materiału, ale mieli też spore wymagania na sesjach. Do nauki trzeba było się przyłożyć, ale osoby systematyczne nie powinny mieć problemów ze zdobyciem dyplomu ALK. To co najbardziej utkwiło mi w pamięci to duża liczba wydarzeń i imprez na uczelni. Nie sposób było się nudzić :)

    2017-09-22 11:24:27
  • Klaudia
    Finanse i rachunkowość

    Studia na Akademii Leona Koźmińskiego ukończyłam dwa lata temu. Z perspektywy czasu śmiało mogę stwierdzić, że wybór tej uczelni był strzałem w dziesiątkę. ALK doskonale uczy zawodu, kładzie duży nacisk na praktyczne podejście do zagadnień, a cały proces nauki jest niezwykle efektywny i odbywa się w przyjemnej atmosferze. Wykładowcy posiadają ogromną wiedzę i doświadczenie, a prowadzone przez nich wykłady są zrozumiałe i ciekawe. Moim zdaniem uczelnia jak najbardziej godna polecenia.

    2017-09-22 08:59:38
  • Izabela
    Zarządzanie

    Cóż mogę rzecz na temat Akademii Leona Koźmińskiego? Wspaniale spędzone lata. Wiedza wyniesiona stamtąd bardzo pomogła mi w życiu zawodowym. Wykładowców wspominam równie ciepło jak przyjaciół z roku. Polecam Serdecznie wszystkim przyszłym studentom.

    2017-09-18 15:06:05
  • Aleksander
    Zarządzanie

    Na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie studiowało mi się bardzo dobrze. Uczelnia ma wiele atutów, które są unikalne na tle pozostałych uczelni biznesowych w Polsce - takich jak networking, nauka w środowisku międzynarodowym oraz oparcie zajęć o case'y.Dobrą praktyką jest angażowanie się w organizacje studenckie, branie udziału w praktykach czy stażach, co na pewno ułatwia znalezienie pracy, w której dana osoba chce się realizować.

    2017-09-04 16:16:36
  • Michał
    Zarządzanie

    Jestem zachwycony studiowaniem na Akademii Leona Koźmińskiego! Międzynarodowe środowisko, świetna organizacja pracy i roku, bardzo dobrzy wykładowcy, którzy w większości charakteryzowali się dużą więdzą oraz co rzadkie potrafili zainteresować nią studentów. Uczelnia jest bardzo fajna i godna polecenia! :)

    2017-09-04 16:15:04
  • Mariusz
    Ekonomia

    Uczelnia ma świadomość konieczności pracy która stoi przed studentami i stara się podchodzić do tego elastycznie. Jest to cecha, której brakuje innym uczelniom w Polsce. Sam poziom jest wysoki, ale wykładowcy którzy z reguły są praktykami rynku potrafią zrozumieć położenie studentów.

    2017-08-02 09:33:10
  • Piotrek
    Zarządzanie

    Bardzo fajna uczelnia, największym plusem jest fakt, że wielu wykładowców to praktycy korzystający ze swojej wiedzy i doświadczenia a nie z tego co jest napisane w książce z 1991 roku ;D

    2017-08-02 09:32:11
  • Małgosia
    Ekonomia

    Moja opinia o Akademii Leona Koźmińskiego jest bardzo pozytywna! Bardzo miło wspominam 5 lat tam spędzonych, ludzi, których poznałam i kadrę. Jeśli w przyszłości będę chciała poszerzać swoją wiedzę to tylko tam! :)

    2017-08-01 09:18:56
  • Maciej
    Ekonomia

    Bardzo dobra uczelnia, kształci przedsiębiorców , uczy samodzielności, inspiruje do autonomii w biznesie, kontakty pozwalają znaleźć pracę już na studiach (dla 'etatowcow

    2017-07-31 14:56:23
  • Szymon
    Przedsiębiorczość i biznes

    Uczelni nie mogłem sobie wymarzyć lepszej. Trafiłem na super ludzi z którymi się przyjaźnię, osoby które prowadzą zajęcia zawsze są pomocni i chcą dla studenta jak najlepiej. Jestem bardzo zadowolony z wyboru uczelni i nie wyobrażam sobie że mógłbym zmienić na jakąś inna. Jedynym minusem studiów to to że trwają tak krótko, bo te dwa lata zleciały mi nawet nie wiem kiedy :O

    2017-07-26 15:49:03

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przekazywanie uwag w pracy – kilka słów o sztuce krytykowania

Przekazywanie uwag w pracy – kilka słów o sztuce krytykowania

Wspólne przygotowywanie projektu wymaga współpracy z osobą, której pomo ...

więcej

Studia w Niemczech

Studia w Niemczech

Studia w Niemczech to szansa na solidne wykształcenie, cenione na ...

więcej

Język portugalski - DUPLE

Język portugalski - DUPLE

Od kilku lat uczysz się języka portugalskiego? Chcesz pracować lu ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy