Opinie o uczelniach - Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie

Opinie o uczelniach - Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie

FORMULARZ KONTAKTOWY >>

 

uczelnie

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • k
    Turystyka i rekreacja

    powiem tak na moim kierunku jest akurat świetnie, wykładowcy wiadomo są fajni (większość) i są gorsi ale da się wytrzymać, na moim kierunku akurat nie jest trudny poziom. Tak więc serdecznie polecam bo warto. Ja osobiście nie żałuję wyboru

    07-12-2017
  • mika
    Historia

    O Akademii, jako calosci, za wiele powiedziec nie moge, ale wydzial na ktorym studiowalam - i studiuje obecnie, czyli WFH, polecic moge z czystym sumieniem. Owszem, studia nie daja nam pewnej pracy w zawodzie a realne perspektywy rysuja sie nam raczej na tle kasy w Biedronce ale zasadzie nie wiem czy ktokolwiek, kto studiuje kierunki humanistyczne ma nadzieje na prace zgodna z profilem studiow. Poziom wydaje mi sie byc nie gorszy niz na innych uczelniach, a atmosfera jest przyjazna, zarowno wsrod studentow jak i wykladowcow. jak najbardziej polecam te uczelnie choc nie mam porownania z innymi uczelniami wyzszymi i moja ocena moze byc zbyt malo obiektywna.

    07-12-2017
  • Patryk25
    Marketing

    W czasach kiedy ja studiowałem to uczelnia nosiła jeszcze nazwę Wyższej Szkoły Pedagogicznej. Co do wrażeń ... Czas spędzony na uczelni wspominam miło. Może niewiele czasu tam spędzałem bo był to tryb zaoczny ale mimo wszystko było ciekawie i zgodnie z moimi oczekiwaniami. Co do perspektyw znalezienia pracy trudno mi się wypowiedzieć bo pracowałem już w trakcie nauki, tak jak większość moich znajomych z roku. Na pewno studia na tej uczelni pomogły mi w dalszym rozwoju i ukierunkowały na to co chciałem robić i robię w obecnym życiu zawodowym. Nie miałem jednego ulubionego przedmiotu. Wciągały mnie przedmioty związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi i rachunkowością.

    06-12-2017
  • Angelika
    Filologia polska

    studia skończyłam 4 lata temu. Studiowałam filologię polską, zrobiłam dwie specjalności - nauczycielską i dziennikarską. Jestem zadowolona z tego czasu, świetna kadra, fajne zajęcia, nie mam najmniejszych powodów do narzekań.

    06-12-2017
  • katarzyna
    Filologia angielska

    Studiowałam filologię angielską przez 3 lata. Było ciężko bo wymagania były duże, ale nie zmieniłabym tej uczelni na żadną inną. Wykładowcy bardzo różni, większość jednak wspominam mile. Teraz studiuję zarządzanie z językiem obcym jako dalszy ciąg tzn. studia magisterskie. Mimo, że jest to ten sam wydział to wykładowcy całkiem inni, także studenci. Jest bardziej luzacka atmosfera i inny typ prowadzenia zajęć. Ale wiadomo, to zależy od przedmiotów. Po tych kilku latach stwierdzam, że Ajd ma więcej zalet niż wad , i polecam studiowanie na tej uczelni. Jeśli chodzi o pracę to ciężko mi cokolwiek powiedzieć na ten czas. Mam jedynie nadzieję, że studiowanie dwóch kierunków wyjdzie na dobre.

    05-12-2017
  • Piotr
    Turystyka i rekreacja

    Na turystyce jest super wykładowcy mlodzi szczerze to zadusi uczyć się nie trzeba Jest dużo wycieczek zajęcia przeróżne np na rekreacji

    05-12-2017
  • Klaudia
    Filologia

    Generalnie jestem bardzo zadowolona i ponownie bym wybrała AJD. Wykładowcy przyjaźni i nigdy nie strarzajcy problemów z zaliczeniem. Co wydaje mi się największym plusem to kameralna uczelnia i nie jesteśmy traktowani jak numer tylko jako jednostka ponieważ znamy się z wykladowcami i z każdym problemem można się do nich udać.

    05-12-2017
  • Robert
    Pedagogika

    Wspominam z rozrzewnieniem ten czas studiów, było wspaniale! ) Nasz wydział (Artystyczny) miał super dziekanat i samego Dziekana Pana Leszka Wieluńskiego) i oczywiście super kadrę! gdybym raz jeszcze podejmował decyzję o wyborze szkoły... podjąłbym prawdopodobnie taką samą :P generalnie był to wydział raczej mocno artystyczny, dużo mniej pedagogiczny ;)

    05-12-2017
  • Renata
    Fizyka

    Ja jestem na AJD na studiach doktoranckich, ale nie studiowałam tu na licencjacie i mgr. Także nie wiem, jak studiuje się na tych poziomach, ale na SD jest całkiem dobrze. Wykładowcy w większości mili i fajni. Na fizyce studentów mało, więc jest kameralnie.

    04-12-2017
  • Marysia
    Filologia polska

    Bardzo fajna atmosfera. Duży nacisk na samodzielność. Zaliczenia potrafią być ciężkie, ale wszystko zależy od własnego wkładu pracy. Każdemu polecam Poetykę z profesorem Bedkowskim - dla samych tych zajęć warto studiować!

    20-11-2017
  • Tomasz
    Filologia polska

    Studiowało mi się bardzo dobrze, kierunek wybrałem bardziej z zamiłowania do literatury współczesnej niz do nauczycielstwa. Uczelnia w tym temacie jak najbardziej spełniła moje oczekiwania. Co do mojej własnej kariery, jest bardziej efektem determinacji i prywatnie rozwijanych pasji niż umiejętności faktycznie nabytych w toku studiów :) choć przyznać muszę, ze podstawowa wiedza z zakresu gramatyki i fonetyki języka polskiego przydaje mi się do dzisiaj.

    17-11-2017

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie - Aktualności

Stowarzyszenie „Muzyczna Owczarnia" w Jaworkach oraz dr hab. Zdzisław Wiatr, prof. AJD (Katedra Grafiki) zapraszają do udziału w spotkaniu artystycznym pt. „Ślad / topografia miejsca", w którym wezmą udział wykładowcy z Katedry Malarstwa Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, Katedry Grafiki i Rysunku Uniwersytetu Ostrawskiego w Ostrawie oraz z Katedry Grafiki Akademii im. Jana Długosza w C [..]

Zobacz więcej

POLECAMY UCZELNIE

AKTUALNOŚCI UCZELNIANE

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr

Studiuj Informatykę w WST w Katowicach! - tylko 1300 zł za 1 semestr
Dla pierwszych 20 osób, które chcą zapisać się na studia Informatyka w Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach przygotowaliśmy specjalną promocję - tylko 1300 zł za pierwszy semestr. Szczegóły w regulaminie "Bądź szybszy zyskaj więcej".

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!

Podyplomowe Studium Public Relations – zapisy tylko do 31 stycznia!
Podyplomowe Studium Public Relations, czyli jedna z największych w Polsce instytucji kształcących specjalistów w zakresie PR, niebawem kończy ostatnią turę rekrutacji na studia. Zapisy trwają do końca stycznia 2016 r. Warto się pośpieszyć!

Informatyk : Trzy kroki do kariery

Informatyk : Trzy kroki do kariery
Komputery i nowoczesne technologie to Twoja pasja? Interesujesz się programowaniem i aplikacjami mobilnymi? Swoją zawodową przyszłość wiążesz z branżą IT? Gratulujemy wyboru!

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

Efektywne rozplanowanie czasu – klucz do sukcesu !

W wielu miejscach pracy panuje przekonanie, że pracownik pracujący d ...

więcej

Studia we Włoszech

Studia we Włoszech

Włochy. To tu zaczęła się historia europejskich uniwersytetów, to t ...

więcej

Język angielski BEC Vantage

Język angielski BEC Vantage

Decydując się na zdawanie egzaminu certyfikatowego z języka obcego, po ...

więcej

Polityka plików "cookie":

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.

formularz kontaktowy