Opinie o uczelniach - WOJSKOWA AKADEMIA TECHNICZNA im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie

WOJSKOWA AKADEMIA TECHNICZNA im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni WOJSKOWA AKADEMIA TECHNICZNA im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Cześć :D Jestem na kierunku elektronika i telekomunikacja, jeden z najcięższych kierunków na Wacie, nie jest łatwo ( jeśli mowa o moim kierunku) ale da radę się przyzwyczaić, jeśli chcesz mieć trochę łatwiej niż ja polecam Ci wszystkie inne kierunki ale najłatwiejsze z nich to są bezpieczeństwo narodowe oraz obronność państwa (typowe kierunki dla humanistów), jeśli chodzi do wykładowców jestem w stanie Ci tylko opisać tych którzy mnie uczą, bardzo wielu z nich jedt naprawdę fajnych tzn. nie czepiają się drobnostek, ale też są tacy którzy oceniają trochę bardziej surowo niż reszta (na elektronice jest ich trzech przy czym dwóch z obwodów i sygnałów a jeden z elementów elektronicznych), jeśli chodzi o akademiki to dobrze się w nich mieszka, jak trafisz na fajnego współlokatora to będziesz zadowolona/y (tak sądze:D), jeśli chodzi o zakupy to raczej nie powinniście mieć z nimi problemów, Podsumowując polecam tę uczelnie bo naprawdę świetnie się na niej studiuje, oczywiście pewnie trafisz na tzw ,,żylety i kosy" ale spodoba Ci się. pozdrawiam :)

    Jakub
    Elektronika i telekomunikacja
    14-11-2018
  • Jak ktos jest slabszy fizycznie albo z angielskiego to da rade ale trzeba duzo pracy jednak w to włożyć I dziewczyny maja ogolnie ciezej tu jest zasada ze zolnierz to zolnierz, plac prawie wgl nie gra roli.Znazy na unitarke warto przyjsc i zobaczyc jak to jest Tutaj sie wszystko okaze I mozna popytac tez innych i dowiedziec sie wiecej Wiec na unitarke jak najbardziej zapraszam bo ten czas byl bardzo fajny jak sie patrzy na to z perspektywy czasu

    Michał
    Geodezja i kartografia
    13-11-2018
  • Witam. W okresie, gdy studiowałam na WAT poziom studiów był na wysokim poziomie. Mimo, że były to studia dzienne, niektórzy z moich znajomych podejmowali już staże i prace w komórkach administracyjnych i działach kadr, czy marketingu w różnych firmach. Wiem, że wiele z tych osób po studiach zostało zatrudnionych na "normalnych" 'umowach. Jeśli chodzi o możliwości znalezienia pracy po studniach na WAT, czy w ogóle po studniach to sądzę, że są to podobne możliwości do innych kierunków czy uczelni. Od momentu gdy skończyłam studia rynek pracy się bardzo zmienił. Ja miałam kłopot ze znalezieniem pracy, dostawałam feedback, ze mam za wysokie kwalifikacje, na niektóre stanowiska, za to zbyt małe doświadczenie na inne - także byłam w kropce, Od pewnego czasu za to, mam wrażenie, że na moje wykształcenie nikt nie zwraca aż takiej uwagi jak na doświadczenie i kontakty w branży w której pracuję. Dodam, że nie pracuję zgodnie z kierunkiem moich studiów. Nie wiem czy udało mi się Państwu jakoś pomóc..

    Karolina
    Zarządzanie zasobami ludzkimi
    15-06-2018
  • cześć ;) to tak, jestem na mechatronice na 3 roku i jeśli ktoś kto idzie na studia chce się uczyć i dotrzymuje terminów to jak najbardziej można na tym skorzystać. Ulubionych przedmiotów nie mam bo co roku się zmieniają. Wykładowcy to w większości kadra wojskowa + byli żołnierze. Ogólnie wykładowcy są w porządku. Trzeba się nastawić na to, że na zajęcia trzeba już przychodzić przygotowanym. Na pewno dużym plusem uczelni jest to, że wszystko znajduję się w jednym miejscu - wszystkie budynki i obiekty sportowe. Akademiki są 5-10 minut drogi do uczelni (zależy od tego gdzie się ma zajęcia). Jest bardzo dobra biblioteka. Jest bardzo dobry system zaliczania przedmiotów tzn nie ma głównych przedmiotów, więc jak się podwinie noga na jakimś większym przedmiocie to dalej jest możliwość przejścia na następny semestr, ponieważ trzeci termin jest do końca kolejnego semestru. Plusem też jest to że można nauczyć pracować się w grupie, bo często sprawozdania lub jakieś projekty są grupowe. Łatwo też można otrzymać stypendium naukowe zapisując się do jakiegoś koła naukowego. Baza sportowa również jest rozbudowana (korty tenisowe, hala, pływalnia, siłownia, ogródek gimnastyczny, małe i duże boisko piłkarskie, boisko do koszykówki, strzelnictwo itp. ) . Minusem na pewno jest odległość, bo przeważnie podróż autokarem lub busem to przynajmniej 4 godziny. Ze starszymi wykładowcami też czasami ciężko się skontaktować, ponieważ nie odczytują wiadomości mailowych. Do plusów można dodać jeszcze to, że u mnie na specjalności automatyka i robotyka mamy praktyki w dwóch największych firmach związanych z robotyką (ABB i FANUC) oraz w LCN zajmującej się automatyką budynkową. Jeśli miałbym wystawić ocenę uczelni w skali od 1 do 10 to byłoby to coś koło 7,5 ;)

    M-M
    Automatyka i robotyka
    14-05-2018
  • Hejka No to tak atufiuje sie ogolnie w miare dobrze tylko tyle zejest duzo roznych przedmiotów do nauki Ale tez zalezy jaki kierunek sie wybiera Bo ja np jestem na kryptologii No i ogolnie większość tych wyjladowcow jest super, ale tez zie zdarzają takie ****ki co jak nie jestes u nich na wykladzie a ma z Tb labki lub cwiczenia no to od razu sie nie zdaje A studiuje sie ogolnie fajnie tylko właśnie jest minus z tymi przedmiotami ze masz ich dużo, chociaż dla kogos to na pewno jest zaletą Np na pierwszym semestrze mialem 11 teraz 13 Gdzie ludzis na podobnych kierunkach maja zalozmy po 6

    KSAWEry
    Historia wojskowości
    14-05-2018
  • No to tak.. Kierunek bardzo specyficzny... Nie dla kazdego bo to trzeba 'poczuc'... Moze nie ma jakosc strasznie duzo nauki.. Ale wojskowi maja bardzo ciezko bo prawie nie spisz.. Sprawnosc fizyczna lepiej jak juz jest na dobrym poziomie bo tutaj malo czasu jest bardzo na robienie takich rzeczy.. Zapleczy sportowe ogromne jest doslownie wszystko kazdy sport mozna uprawiac na fakultecie... Ale czasu nie ma.. Jedzenie jest średnie.. Ale to.akurat wszedzie w wojsku tak z jedzeniem jest.. Angielski tez trzeba ogarniac bardzo.. Ogolnie angielski i wf najwazniejsze rzeczy i za to wywalaja.. Reszte da sie przeskoczyc.. I trzeba sie przyzwyczaic do zycia tutaj to to zupelnie inny swiat.. No nie wiem co jeszcze.. Aaa i bedac w wojsku nie ma czegos takiego jak plany.. Z dnia na dzien mizesz zostac wyznaczona do czegos i koniec musisz to zrobic.. Czasami problem zeby jechac do domu, jakies uroczystosci.. Ale to juz zalezy od dowodcy.. Dopiero jak dostaniesz do reki przepustke albo urlop to wiesz ze pojedziesz xD

    wojskowy
    Geodezja i kartografia
    11-05-2018
  • Dzień dobry. Studia były trudne merytorycznie, ogólnie wymagające. Oczywiście w informatyce tylko studiów nie wystarczy, więc trzeba było jeszcze samodzielnie rozwijać w domu swoje umiejętności. Natomiast podstawy są bardzo mocno ćwiczone, dzięki czemu nowsze technologie do nauczenia są już łatwe, tylko mimo wszystko trudno jest to zrobić w czasie studiów. Pracodawcy raczej patrzą pozytywnie na tytuł z tej uczelni. Największym wyzwaniem na uczelni był plan zajęć - co tydzień inny, każdego dnia w różnych godzinach zajęciach, jednego dnia potrafiły być od 9 do 21, innego od 15 do 19.. było rożnie, ale uczelnię polecam Mam nadzieję, że w czymś pomogłem Pozdrawiam Maciej

    Maciej
    Informatyka
    11-05-2018
  • Jestem na ostatnim roku Elektroniki i wybór WAT był jedną z najlepszych decyzji w moim życiu. Poziom wysoki - od studentów wymaga się konkretnej wiedzy i umiejętności. Wykładowcy mają duże zdolności do przekazywania materiału, którego jest ogrom. Do tego jeszcze dużo laboratoriów, ćwiczeń i kolosów. Sam dojazd na uczelnie w miarę dobry, infrastruktura i biblioteka ok. WAT uczy i wymaga dyscypliny, zaangażowania i sumienności nie tylko na studiach cywilnych, ale i wojskowych - warto to wziąć pod uwagę przed przystąpieniem do rekrutacji.

    Darek
    Elektronika
    19-12-2017
  • Studiowało mi się bardzo dobrze. Trafiłam na mnóstwo fantastycznych wykładowców. A dodatkowo, grupy na roku były nieduże, co na pewno można uznać za wielki plus. Gdybym miała raz jeszcze podejmować decyzję co i gdzie studiować, to zdecydowałabym się na to samo.

    Katarzyna
    Logistyka
    18-12-2017

WOJSKOWA AKADEMIA TECHNICZNA im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie - Aktualności

Aż troje pracowników Wojskowej Akademii Technicznej znalazło się na liście zwycięzców konkursu stypendialnego dla wybitnych młodych naukowców organizowanego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Są to: dr inż. Marcin Małek z Wydziału Inżynierii Lądowej i Geodezji, dr inż. Maria Michalska z Instytutu Optoelektroniki i dr inż. Paweł Baranowski z Wydziału Mechanicznego.Konkurs, w którego efekcie r [..]

Zobacz więcej

Wojskowa Akademia Techniczna jest organizatorem cyklu otwartych warsztatów z zakresu cyberbezpieczeństwa.Podczas nich będzie można poznać takie tematy jak: bezpieczne programowanie, znajdowanie podatności i fuzzing, tworzenie eksploitów, analiza złośliwego oprogramowania oraz informatyka śledcza. Aby wziąć w nich udział, nie jest potrzebne wcześniejsze doświadczenie w dziedzinie bezpieczeństwa [..]

Zobacz więcej
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły