Opinie o uczelniach - Akademia Finansów i Biznesu VISTULA

Akademia Finansów i Biznesu VISTULA - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Finansów i Biznesu VISTULA Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Cześć wszystkim! Ukończyłam filologię angielską z językiem hiszpańskim i nie pracuję w zawodzie, więc jeśli chodzi o znalezienie pracy po filologii, ciężko mi powiedzieć. Jeśli chodzi o samo studiowanie, to za moich czasów (a było to jednak kilka lat temu) szkoła była bardzo fajnie prowadzona przez fajnych ludzi i w fajnej atmosferze. Poziom studentów był zróżnicowany ze względu na to, że uczelnia jest prywatna, ale nauczyłam się tam dużo i na pewno bym tam wróciła.

    Jolanta
    Filologia angielska z językiem hiszpańskim
    04-03-2019
  • Ukończyłam studia w Akademii Finansów i Biznesu VISTULA kilka lat temu. Okres spędzony na uczelni wspominam bardzo dobrze, głównie z uwagi na przyjazną atmosferę studiowania, profesjonalną kadrę i miłych pracowników dziekanatu. Dzięki Akademii nie tylko zdobyłam wiedzę, ale również nawiązałam wiele owocnych kontaktów i przyjaźni, które trwają po dzień dzisiejszy. Zarówno zdanie wszystkich sesji, jak i zdobycie i obrona dyplomu nie sprawiły mi większego problemu :)

    Małgorzata
    Administracja
    15-11-2018
  • Witam serdecznie :) Jeśli chodzi o uczelnię VISTULA mogę wypowiedzieć się o kierunku dotyczącym tłumaczeń. Byłam bardzo zadowolona z poziomu zajęć, pracowaliśmy na ciekawych tekstach z różnych dziedzin o różnym stopniu trudności. Materiały bardzo życiowe i konkretne. Uczelnia również dobrze organizowała zajęcia i ewentualne zastępstwa/przekładanie zajęć a panie w sekretariacie były bardzo pomocne i zawsze dobrze poinformowane. Pozdrawiam, Maria

    MariA
    Filologia angielska
    23-04-2018
  • Hej wszystkim :) Studiuje dopiero pierwszy rok to za wiele niestety nie powiem ale jak na razie uczelnia mi się podoba, jest międzynarodowa więc dużo osób z różnych państw, na początku dziwnie się czułam, tak obco trochę, jak nie w Polsce, Ale teraz.. już się przyzwyczaiłam i bardzo miło to odbieram :) Studiuje Finanse i rachunkowość, nie jest ciężko, każdy daje radę, wykładowcy są różni jedni ciekawie prowadzą, drudzy mniej Ale to chyba normalne, zawsze mieszanka :D Z zaliczeniem pierwszego semestru problemów nie miałam, wszystko w terminie, więc da się ;D Dużym plusem jest to że ciągle się coś dzieje, wyjazdy organizują i przez to można język podszkolic i poznać innych ludzi :D Fajnie jest, polecam ;)

    studentka
    Finanse i rachunkowość
    03-04-2018
  • w sumie wszystko jest ok. W porównaniu do innych uczelni ta jest dość nowoczesna i taniutka. Uczelnia traci bardzo dużo pieniędzy na kadry, dlatego tu pracują dość znane i wykształcone osoby. Zdecydowanie polecam tą uczelnię! Zbyt dużo nie napiszę, bo mam studia niestacjonarne, ale prawie wszystkie przedmioty są dość ciekawe i łatwe w zaliczeniu. Wcześniej jak byłem na licencjacie, miałem samych Ukraińców w grupie, teraz przeciwnie, wszyscy Polacy, i prawie wszyscy starsi ode mnie, przynajmniej ja mam takie wrażenie. Szczerze mowiąc wcześniej chciałem zmienić uczelnię, ale po licencjacie stwierdziłem, że nie ma dla mnie nic lepszego od Vistuli.

    Vova
    Zarządzanie
    30-03-2018
  • w sumie to dalej studiuje w Akademii Finansów i Biznesu VISTULA :D ogólnie wrażenia są pozytywne , jest ok, zajęcia moim zdaniem dobrze dopasowane ;) ja akurat studiuje finanse i rachunkowość, bardzo mi się podoba:) część przedmiotów jest wspólnych z innymi kierunkami też:D No i zajęcia konkretnie w weekend a nie jak np SGGW w piątek i to czasami od rana :D

    grzegorz
    Finanse i rachunkowość
    29-03-2018
  • na VISTULI robiłam magistra. Ogólnie mi się podobało. Wykładowcy bardzo profesjonalni, z dużą wiedzą i kompetencjami. Ja skończyłam kierunek Ekonomia, więc nie mogę się wypowiadać nt. znalezienia pracy ponieważ pracuję nie do końca w swoim zawodzie. Ogólnie - ja byłam zadowolona. Nawet w pewnym momencie zastanawiałam się żeby robić studia doktoranckie i nawet otrzymałam taką propozycję od Profesora z VISTULI. Ja skończyłam szkołę jakieś 3 lata temu i słyszałam że sporo się zmieniło (w dobrym kierunku).

    Olga
    Ekonomia
    28-03-2018
  • Moim zdaniem Akademia Finansów i Biznesu VISTULA jest doskonałym wyborem. Uczelnia kładzie nacisk na praktykę i znakomicie przygotowuje do pracy w danym zawodzie, głównie za sprawą dużej liczby specjalności.Wykłady prowadzone w miłej atmosferze, w jasny i rzetelny sposób. Uczelnia stwarza znakomite możliwości rozwoju studentom, jest nowoczesna i znakomicie wyposażona. Dziekanat funkcjonuje na najwyższym poziomie :) Dużym atutem jest również niewygórowane czesne. Polecam

    Krzysztof
    Zarządzanie
    25-09-2017
  • Akademia Finansów i Biznesu VISTULA jest moim zdaniem raczej średnią uczelnią. Rozpoczęłam tam studia na Administracji, jednakże po dwóch semestrach postanowiłam ostatecznie przenieść się na inną uczelnię. To co niezbyt przypadło mi do gustu to sposób prowadzenia wykładów w stosunku do tego co było wymagane do zaliczenia przedmiotu. Mimo, że nie opuszczałam zajęć to miałam problem ze zdaniem sesji. Do tego problemy z funkcjonowaniem dziekanatu... Myślę, że lepiej wybrać jakąś uczelnię państwową.

    Ania
    Administracja
    25-09-2017
  • Studia na Socjologii w Akademii Finansów i Biznesu VISTULA ukończyłam cztery lata temu. Z przykrością muszę stwierdzić, że dyplom niewiele mi pomógł. Pracy w zawodzie nie udało mi się zdobyć, a ostatecznie musiałam podjąć dodatkowo studia podyplomowe na innej uczelni. To co uważam za minus to ogromna ilość nauki, wykładowcy bardzo wymagający i dużą część materiału trzeba było samemu przerabiać w domu. Klimat na uczelni i wysokość czesnego w miarę ok

    Daria
    Socjologia
    25-09-2017
  • Akademię Finansów i Bankowości VISTULA oceniam dobrze, choć muszę przyznać, że nauki było sporo :) duża liczba wykładów plus znaczne obciążenie materiałem przez samymi egzaminami dało mi w kość. Ostatecznie udało mi się jednak wszystko zaliczyć i obronić pracę dyplomową. Ogólnie uczelnia dużo zyskuje za sprawą znakomitej atmosfery pomiędzy studentami, a także w kontaktach z kadrą i pracownikami. Polecam

    Tomek
    Informatyka
    22-09-2017
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły