Opinie o uczelniach - Akademia Leona Koźmińskiego

Akademia Leona Koźmińskiego - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Akademia Leona Koźmińskiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Za się zastanawiłam pomiędzy SGGW a Koźmińskim właśnie i wybrałam Kożmińskiego, gdyż nie jest to uczelnia nieznana, bez tradycji czy jakości kształcenia. Od lat zarządzanie jest na najwyższym poziomie. Wykładają tam wybitni "praktycy"czyli ludzie, którzy znają zarządzanie od podszewki, gdyż kierują najważniejszymi firmami w kraju. Chyba nie muszę tłumaczyć kim jest G.Kołodko . Jest wiele kółek zainteresowań, organizowane są różne konferencje w których czynny udział biorą studenci. Głównym argumentem na korzyść koźmińskiego jest fakt,że mają dużo większą ofertę specjalizacji niż na SGGW. Praktyki też są w znanych firmach a nie w "biurze u cioci";-) Super kampus i możliwośći rozwoju poprzez kółka zainteresowań czy udział w konferencjach. 

    Kasia
    Zarządzanie
    07-01-2019
  • Wybrałem szkołe prywatną Koźmińskiego i jestem z tego bardzo zadwolony. I wacle nie mniej się trzeba uczyć niż na państwowych. Miałem współlokatorów min na koleżanke z uczelni państwowej (zaoczna pedagogika). Uczyła się na 3 dni przed egzamami z zeszytu format a 4 książki nie widziałem w jej łapce nigdy. Egzamin z resocjalizacji zdany na 4,5. Jako Student dobrej uczelni prywatnej rywalizuję z powodzeniem z kolegami z publicznych szkół. Swiadczą o tym wyniki konkursów, próbnych aplikacji czy prawdziwych egzaminów aplikacyjnych. Nasza Akademia prowadzi studia doktoranckie na których studiują też absolwenci UW. Rynek zweryfikuje naszą wiedze i znajomość języków. Jakoś się tej konfrontacji nie boje. Mamy tyle zajęć językowych i pkakttycznych, o których inni mogą tylko pomarzyć. 

    Daniel
    Prawo i finanse
    03-01-2019
  • Ja z osobistego doswiadczenia i nauki moge bardzo polecic Akademię Leona Koźminskiego. Studiowałam tam na Wydziale Prawa jest on moim zdaniem na naprawdę wysokim poziomie, który napewno nikogo nie rozczaruje .Powiem wiecej ,polecałabym ta uczelnie nawet tym ,ktorzy maja mozliwosc studiowania darmowo na wydzialach prawa uczelni publicznych.Serio tutaj mamy tyle możłiwości o których inni mogą pomarzyć. Oczywiscie liczę się z tym, że osoby nastawione na tradycję uznają to za wymysły, ale myslę ze na dzien dzisiejszy naprawde warto zastanowic sie nad ofertami najlepszych szkol niepublicznych. Na ALK jest wiele kierunków i specjalności oraz możlwiość uzyskania dyplomów zarowno polskiej jak i zagranicznej uczelni. Raczej na UW można o tym pomażyć! Doskonale wyposażone pracownie, nowowczesny sprzęt ciągłe inwestycje w sprzę, kadrę czy wyglą budynku i pomoce naukowe podnosi rangę uczleni, z resztą nie bez kozery szkoła jest nazywana Akademią, bo gwarantuje wysokie wykształcenie.

    Rafaella
    Prawo w biznesie
    02-01-2019
  • Na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie studiowało mi się bardzo dobrze. Uczelnia ma wiele atutów, które są unikalne na tle pozostałych uczelni biznesowych w Polsce - takich jak networking, nauka w środowisku międzynarodowym oraz oparcie zajęć o case'y.Dobrą praktyką jest angażowanie się w organizacje studenckie, branie udziału w praktykach czy stażach, co na pewno ułatwia znalezienie pracy, w której dana osoba chce się realizować.

    Aleksander
    Zarządzanie
    09-11-2018
  • Bardzo fajna uczelnia, największym plusem jest fakt, że wielu wykładowców to praktycy korzystający ze swojej wiedzy i doświadczenia a nie z tego co jest napisane w książce z 1991 roku ;D Oprócz kadry, oczywiście ludzie i w moim przypadku lokalizacja - mieszkałem na Jagiellońskiej :P na prawdę, uczelnia moim zdaniem przewyższa większość uczelni, nawet publicznych.

    Piotrek
    Zarządzanie
    29-10-2018
  • Uczelni nie mogłem sobie wymarzyć lepszej. Trafiłem na super ludzi z którymi się przyjaźnię, osoby które prowadzą zajęcia zawsze są pomocni i chcą dla studenta jak najlepiej. Jestem bardzo zadowolony z wyboru uczelni i nie wyobrażam sobie że mógłbym zmienić na jakąś inna. Jedynym minusem studiów to to że trwają tak krótko, bo te dwa lata zleciały mi nawet nie wiem kiedy :O

    Szymon
    Przedsiębiorczość i biznes
    26-10-2018
  • Jestem na III roku studiów prawniczych, mam sporo znajomych na zarządzaniu i finansach zarówno po polsku jak i po angielsku. Muszę przyznać, że poziom kształcenia jest naprawdę wysoki. Mamy bardzo dobrą kadrę tzn świetnych profesorów z bardzo renomowanych uniwersytetów i innych instytucji. Przede wszystkim bardzo dobra jest tu administracja tj praca dziekanatu, całego kolegium prawa czy innego wydziału. Bardzo sprawnie można wszystko załatwić, nie ma czegoś takiego o czym się słyszy na publicznych uczelniach, że stoisz pol dnia w kolejce do dziekanatu a i tak nic nie załatwisz, bo pani ma zły humor. Tutaj wszyscy się bardzo szanujemy, każdy czuje się swobodnie i to jest to co najbardziej cenie na tej uczelni. Wszystkie drzwi są dla Ciebie otwarte, możesz śmiało zadzwonić, zapytać, napisać maila czy po prostu pójść do dziekanatu czy wykładowcy i naprawdę się dogadać. Dogadać w tym sensie, że uzyskać radę, pomoc. Poza administracją i świetnymi wykładowcami jest jeszcze kwestia komfortu i standardów. Uczelnia zapewnia świetne warunki do nauki ale i nie tylko. Mamy tzw chill roomy z pufami i telewizorami, świetną strefę gastronomiczną, super wyposażoną bibliotekę, parkingi i inne udogodnienia. Na uczelni spędzasz naprawdę dużo czasu, nie tylko przychodzisz na zajęcia ale spotykasz się ze znajomymi, idziecie na kawę, później posiedzieć, zrobić jakiś projekt, potem jecie obiad itd dlatego ważne są takie rzeczy żeby dobrze się tam czuć. Co więcej uczelnia kładzie nacisk na taki rozwój poza studiowanym przez nas kierunkiem, bardzo wychodzi poza schemat i poszerza nasze horyzonty przez organizowanie różnych targów, konferencji, spotkań z pracodawcami czy warsztatów. Atmosfera jest bardzo luźna, wszyscy są otwarci na nowe inicjatywy i znajomosci. Ogólnie jest bardzo wysoki poziom, polecam Koźmińskiego jak najbardziej

    M.Z<3
    Prawo
    29-01-2018
  • Uczelnia sama w sobie jest super, dość wymagająca, ale wiele daje od siebie. Wykładowcy zdarzają się różni, głównie Ci otwarci i sympatyczni. Jeżeli chodzi o pierwszy rok prawa, to mogę powiedzieć to co wszyscy największym zagrożeniem jest Wstęp do prawoznawstwa. Reszta, przy w miarę sumiennej nauce idzie jak po maśle. (Mam nadzieję) Plan jest świetnie ułożony. Nie mamy większych przerw, przez które tracilibysmy czas. Póki co - polecam

    martynaa
    Prawo
    17-01-2018
  • Na Kozminskim dobrze mi się studiuje. To zależy jaka specjalizacja , ja jestem na ZZL. I to tez zależy co dokładnie w specjalizacji. Wykładowy są raczej ugodowi, ale wymagający i dużo jest projektów do zrobienia na zaliczenia, Non stop coś do zrobienia jest w grupach.

    Maja
    Zarządzanie zasobami ludzkimi
    15-01-2018
  • jak najbardziej polecam tą uczelnię:) Nie ma rzeczy do których idzie się przyczepić. Pełen profesjonalizm. Cena proporcjonalna do jakości.

    michał
    Prawo
    15-01-2018
  • Studiuje się mega, ja sam trafilem do Kozmina „przypadkiem” ale nie zaluje. Tymbardziej ze mieszkam w Lodzi i co weekend dojezdzam tam na studia. Wielu wykladowcow, mam kilku faworytow - z kategorii tych lajtowych jak i tych ktorzy sporo wymagaja, ale odplacaja to swietnym nauczaniem. Mysle, ze lepszej uczelni nie znajdziesz w naszym kraju

    Filip
    Business management
    10-01-2018
  • ALK polecam z całego serca, ja byłam na Master in Management, więc po angielsku. jeśli chodzi o pracę to wszyscy moi znajomi dostają bez problemu pracę. ja sama dostałam pracę 10 min po obronie, także nie ma co się o to martwić

    karolina
    International management
    09-01-2018
  • uczelnia bardzo mi się podoba, jest całkiem inaczej jak na UW np. studiuje się super bo wszystko jest pod studentów a ni nauczycieli, super restauracje itp przedmiotów jest dużo takich dokładnych jak np prawo jest zarządzanie marketing i masz to nawet jak nie studiujesz tych kierunków generalnie uczą cię dużo z wielu dziedzin

    Piotr
    Prawo
    09-01-2018
  • koźmin to chyba najlepsza szkoła na jaką mogłem trafić tak szczerze. Wykładowcy są mega, fajnie są prowadzone zajęcia - idzie wszystko zrozumieć. Studiuje finanse i rachunkowość i bardziej podobają mi się finanse, szczególnie w II semestrze z panem dr. Cegłowskim, który był mega ********* i mnie troche zaraził finansami, dr. Struciński był spoko z rachunkowości, i dr. Wymysłowski , serdecznie polecam studia na koźminie, nie tylko wyniesiesz wiedzę stamtąd ale i mnóstwo znajomych

    P
    Finanse i rachunkowość
    08-01-2018
  • Sama uczelnia jeśli chodzi o bazę budynki i wyposażenie jest moim zdaniem genialna. Wszytko jest nowe i bardzo nowoczesne, dojazd też jest całkiem dobry. Pod uczelnią znajduje się przystanek tramwajowy z którego łatwo dotrzesz na Dw Wileński a z tamtąd już wszędzie. Ludzie na ogół są spoko, jeśli chodzi o sprawy papierkowe dziekanaty i takie tam z reguły nie ma problemów ( płacisz za studia wiec jesteś można powiedzieć traktowany jako klient ) Wykładowcy ( przynajmniej na moim wydziale ) są wysokiej klasy. Zazwyczaj są to ludzie z wieloletnim doświadczeniem np. Prawa konstytucyjnego uczy mnie człowiek który był jednym z twórców polskiej konstytucji. Nie jest tak że skoro są to studia płatne to łatwo wszytko pozaliczasz i każdy będzie cię przepychał. Uczelnia kładzie nacisk na jakość kształcenia, półprostą musisz się uczyć. Generalnie mogę polecić uczelnie, ma ona swoją renomę i miejsce w rankingach choć dobranych nie należy

    Dominik
    Prawo
    08-01-2018
  • Studiuję na tej uczelnie dopiero kilka miesięcy, ale od razu widać poziom uczelni, organizacja super! Bardzo się podoba aplikacja mobilna, można tam znaleźć wszystkie niezbędne informacje. Co do kadry dydaktycznej, to dużo wykładowców praktyków, które mają z czym się podzielić z studentami, oczywiście są i tacy na zajęciach których się zamykają oczy po kilka minutach wykładu. Ale ogólnie kadra jest super, opowiadają o swoim międzynarodowym doświadczeniu, naprawdę chcę się tego słuchać i wracać na tą uczelnię! Dziekanat jest pomocny co dla mnie było zaskoczeniem, bo studiowałam wcześniej na innej uczelni i organizacja była średnia. Co do zaliczeń to jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać sytuacja, bo do tego momentu miałam tylko 3 egzaminy i jest OK.

    Irena
    Zarządzanie
    08-01-2018
  • Studiowało mi się w porządku. Jeśli chodzi o ALK to dla mnie jest to za duża ilość zaliczeń przedmiotów poprzez prezentacje przed grupa , ale naturalnie to bardzo pomogło mi w przyszłości. Na pewno ma duży plus dziekanat i sama administracja. Perspektywy po zakończeniu pracy oceniam na pozytywne , nie odczułem żadnego problemu ze znalezieniem pracy wręcz miałem kilka ofert z których mogłem wybierać i nawet dzisiaj dostałem ofertę pracy.

    Adam
    Ekonomia
    16-11-2017
  • Moja opinia o ALK jest dobra, zarówno w zakresie samych studiów, jak i perspektyw po studiach odnośnie znalezienia pracy. Niemniej wszystko zależy od chęci i zaangażowania. Pracuję w zawodzie, w którym nie mógłbym pracować, gdyby nie skończony kierunek studiów. Z przedmiotów oferowanych w ramach mojego kierunku najlepiej wspominam prawo cywilne.

    Paweł
    Prawo
    26-10-2017
  • Jako student studiujący równolegle dwa kierunki (prawo i ekonomia) mogę krótko podzielić się wrażeniami z ostatnich trzech lat. Zacząć trzeba od możliwości, które udostępnia ALK swoim studentom, po równi stacjonarnym i niestacjonarnym trybom. Z uwagi na wciąż znikomą ilość studentów w porównaniu do potężnych uczelni publicznych takich jak UW/SGH, możliwość dostania się na wypatrzoną uczelnię, np. w Szanghaju czy Lizbonie nie jest poza zasięgiem dla normalnego studenta. Za to właśnie lubię Koźminskiego. Natomiast co do poziomu zajęć i wykładowców. Tutaj następuje spora dywersyfikacja, jest to zależne od wielu czynników, gdzie najważniejszym jest tryb w jakim studenci studiują. Stacjonarni wykładowcy wymagają znacznie więcej od studentów (uważam, że w niektórych przypadkach jest to przepaść). Co do wykładowców.. uważam, że katedra Prawa nie ma sobie nic do zarzucenia

    Piotr
    Prawo
    18-10-2017
  • Poziom nauczania: wysoki, jakość zajęć: wysoka, wykładowy: kompetentni, organizacja: nieporównywalna z żadną inną - max

    Radosław
    Zarządzanie
    18-10-2017

Akademia Leona Koźmińskiego - Dni otwarte

ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły