Opinie o uczelniach - Wydział Prawa i Administracji (WPiA) Uniwersytetu Warszawskiego

Wydział Prawa i Administracji (WPiA) Uniwersytetu Warszawskiego - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wydział Prawa i Administracji (WPiA) Uniwersytetu Warszawskiego Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Jestem na administracji. W sumie to nie mogę narzekać jednak bez fajerwerk bo poszłam na ten kierunek nie z pasji tylko za namowa koleżanek, że zawsze będzie jakas praca w urzędzie czy biurze, Nawet jak jest cięzko na rynku. Wydział jak wiadomo super z renomą uczelnia z resztą też. Dużo wykładów, ćwiczeń też. Wolę chodzić na wykłady, bo pożniej jednak łatwiej jest zaliczyć ćwiczenia coś tam zawsze się zapamięta. Nie mówię, że się nie zaliczy przedmiotu bez wykładu ale tak na pewno prościej. NA ćiwczeniach za to trzeba być praktyzcnie zawsze. Nieobecności raptem 2 czasem nawet jedna.. Wykładowcy na ogół ok, czasem troche potrafia napsuć krwi. Dzikanat ja nie miałam problemu, ale jak to na dużej uczleni różnie bywa. czasem cięzko coś załatwić. Ja lubiłam elementy prawa i pracownie. Ciekawie prowadzone zajęcia no i zawsze sie przyda taka wiedza. trochę nie bardzo z praktykami, kiedys było lepiej. Ogólnie to polecam, lepiej coś skończyć na uw niż nie wiem jaki syuper klierunek na prywatnej, bo to prestiz jednak i pracodawca na to patrzy.

    Anka
    Administracja
    17-07-2018
  • Polecam wszystkim zwłaszcza tym co mają w rodzinie prawnika czy radcę ;-) Od razu będzie ci łatwiej ;-) Jak to na ewnomowanym Uniwerku poziom nauczania trzyma się nieźle. Duzym plusem jest to, że można uczestniczyć w różnych programach i ewentulanie szukać sobie już miejsc na przyszłośc ;-) Dużo koł dodatkowychi i róznych zajęć, Ja najbatrdziej lubiłem klinikę mediacji :-) Za to rejestracja na wykłady czy OGUNy to tragedia. Jescze jak się załapiesz na niechodliwy temat to ok, ale jak chcesz się zapisać na ciekawe zajęcia z fajnym prowadzącym to zapomnij! Nie dostaniesz się na listę.. Tylko raz mi się udało zapisać na fajny wykład. NA pewno nie ma co liczyć na łatwe studia i nie dla papierka, bo trzeba będzie zakuwać a papierek wyrzucić będzie można do kosza jak na studiach nie podłapiesz jakiejś fuchy, 

    Torek
    Prawo
    04-07-2018
  •  Ja właśnie zrezygnowałam ze studiów.  Studiowałam adminstrację zaocznie pierwszyj rok. Nie spodobało mi się to tzn nie sama uczlenia czy wykładowcy tylko sam kierunek . okazało się, że to jednak nie dla mnie. Będę próbować zarządzanie ;-) A co do wydziału. TO jest jednym z lepszych. Na pewno jesłi chodzi o lokalizacje i budyneki.,  BUW mi się bardzo podoba . Co do zajęć.. Wykładowcy w miare ok, starają się podchodzić w porządku chciaż zadarzją się straszne przypadki. Na wykłady rzadko chodziałam, bo nic nie wnoiły przynajmniej na zaocznych. I tak trzeba było samemu kuć i tak, więc po co tracic na to czas ;-) Za to pozytywnie ocenia ćwiczenia. Tutaj przynajmniej coś robilismy ;-) CO do zaocznych to trochę kase ciągną, ale taki biznes ....

    Agata
    Administracja
    04-07-2018
  • Wybrałam się nate studia na przekór wszystkim ;-) Wiele osób widzało we mnie Panią nauczycielkę i nic po za tym ;-) A juz na pewno nie prawnika!! Za to studia nauczyły mnie samozaparcia, dązenia do celu i wiary w siebie. Ogólnie to wiadomo studia z renomą, jednak troche cięzko załapać się na wszytkie zajęcia. Zwłaszcza te prowadzone przez znane osobistości. I ten USOS wiecznie sie zawieszający,.. Plus za ciekawe zajęcia i szkoły prawa z innych krajów np amerykańskiego. Wiadomo, że od początku studiów trzeba się przedzierać żeby ktoś CIę dostrzegł, żeby później zaistnieć. Lubię mój wydział i BUW. Tam zawsze jest co robić oprócz nauki. Ciężko jest zaliczenia są dość ciężkie, ale polecam!

    Asia
    Prawo - jednolite
    28-06-2018
  • Cześć wszystkim, moja opinia na temat wydziału jest pozytywna . jeśli wachasz się czy podjąć studia to jak najbardziej mogę wam polecić ten wydział. Są przedmioty trudniejsze i larwiejsze, ale generalnie przy odrobinie determinacji i zaangażowania nie powinno być żadnych problemów z ukończeniem tego kierunku. Podsumowując nie wachajcie sie, pozdrawiam serdecznie

    Twój_Marcin
    Administracja
    14-06-2018
  • Cześć cześć, studiuje mi się bardzo dobrze, na początku było trochę ciężko ale później się przyzwyczaiłam i jest naprawdę w porządku. Teraz już będę na ostatnim roku magisterki, wreszcie już XD. Wiadomo że wykładowcy są różni, u jednych jest łatwiej u innych mniej, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona, mozna się naprawdę suzo nauczyć... więc bardzo polecam :)

    DOROTA
    Administracja
    13-06-2018
  • Hej wszystkim... Studiowałem na Uniwersytecie Warszawskim Administrację.. Mój rok był ostatnim rokiem który szedł starym programem. Ogólne wrażenia jak najbardziej na plus. Administracja, moim zdaniem, są podobne do studiów prawniczych tylko że tu jest wszystko ogólnie. Więc jak lubicie w miarę tematykę prawniczą to polecam... Mi i moim znajomym bardzo się podobają te studia

    D.
    Administracja
    13-06-2018
  • Ja już skończyłam prawo.Uczelnia ma swoje plusy i minusy. Plusem jest to, ze w czasie studiów zdobywacie już jakieś kontakty, a to w Wwa jest największe skupisko międzynarodowych firm prawnych- ale to tez zależy od preferencji, bo jak oplujecie za mała kanca, to ten walor odpada.Na pewno minusem jest masówka- bardzo dużo ludzi, nie ma podziału na grupy, każde zajęcia z kimś innym.Beznadziejne logowanie na egzaminy i ćwiczenia przez usosa- naprawdę jest to walka No a plusy to jednak ciekawe wykłady, szkoły prawa- do wyboru: brytyjskiego, niemieckiego, amerykańskiego itd Niektóre osoby, które naprawdę super prowadzą ćwiczenia. No i ładny jest ten wydzial, buw pod nosem. Zajecia sa na Lipowej i na Krakowskim Przedmiesciu. Wszystkie przedmioty sa ciezkie, ale chyba najwiecej trudnosci sprawia prawo cywilne, prawo handlowe, prawo UE, postepowanie cywilne Jak jesteście z Wwa to dobry wybór Kraków odradzam, bo ciężko z praktykami i praca, hermetyczne środowisko Można się nad wro zastanawiać, bo chyba przyjemniej się tam mieszka Ale ja i tak chociaż często wściekałam się na te uczelnie, to i tak raz jeszcze wybrałam tak samo.

    Monika
    Prawo w biznesie
    08-06-2018
  •  Ja studiowałem na WPIA UW. Obecnie skończyłem już aplikację i jestem adwokatem, więc moja wiedza może być nieaktualna. Trafiłem tu trochę z przypadku ;-)Zależy co chcesz wiedzieć,czego się nauczyć i co robić w przyszłości. Studia jak studia. Jak będziecie od siebie wymagać więcej niż tylko sam program to możecie zapewnić sobie całkiem dobry start w przyszłość. Ale jeśli idziecie dla papierka to się rozczarujecie to trzeba będzie przysiąść i  zakuwać . To nie będzie idealne ;-) Za to jest dużo kół zainteresowań i dodatkowych zajęć, które są i ciekawe i przygotowują do pracy. 

    Tomasz
    Prawo, ścieżka aplikacyjna
    07-06-2018
  • Hej pozdrawiam wszystkich przyszłych i obecnych studentów. . Jeśli wybieracie się na prawo to polecam UW. Dla ambitnych jest tu wiele form dodatkowego poglębiania wiedzy i zainteresowań takich jak: przeróżne koła naukowe, klinika prawa, klinika mediacji, szkoły prawa obcego, wyjazdy zagraniczne w ramach umów bilateralnych. Same studia są dosyć ciężkie i stresujące. Najgorsze są chyba rejestracje na egzaminy i zajęcia, ponieważ działa zasada 'kto pierwszy ten lepszy', a wiadomo, że jeden egzaminator/prowadzący jest lepszy, a drugi już gorszy. Egzaminy są przeważnie ustne, poza tymi na 1 roku. To cięzkie zwłaszcza dla tych co się steresują, ale chyba ten kierunek nie jest dla takich osób ;-) W końcy trzeba na sali bronić swopjego klienta jak lew ;-)

    Sylwia
    Prawo
    07-06-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły