Architektura wnętrz
Bezpieczeństwo i produkcja żywności
Bezpieczeństwo i stosunki transgraniczne
Bezpieczeństwo transgraniczne
Filologia Angielska
Historia
Informatyka w biznesie
Inteligentne technologie
Inżynieria transportu i logistyki
Mechatronika
Pielęgniarstwo
Projektowanie graficzne
Stosunki międzynarodowe

Bezpieczeństwo i produkcja żywności

Na kierunku studiów „Bezpieczeństwo i produkcja żywności" studenci nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu. Nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych. Przyszli inżynierowie przygotowują się do realizacji zadań w zakresie projektowania nowych wyrobów i technologii ich wytwarzania, a także możliwości jej wzbogacania w dodatkowe substancje funkcjonale. Słuchacze poznają przepisy dotyczące prawa żywnościowego, systemy gwarantujące bezpieczeństwo żywności takie jak GMP, GHP, HACCP oraz normy ISO. Proponowany program studiów pozwala zdobyć wiedzę umożliwiającą merytoryczny nadzór i kontrolę nad poszczególnymi etapami produkcji żywności, a także identyfikować zagrożenia mogące wpłynąć na negatywną jej ocenę.