Opinie o uczelniach - Uniwersytet Opolski

Uniwersytet Opolski - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Uniwersytet Opolski Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Na UO studiowało mi się dobrze, chociaż brakowało trochę większej swobody jeśli chodzi o specjalizacje, czy, co się wiąże, zbyt ogólne podejście edukacji IT na narzuconej specjalizacji. Przedmiotów nie miałem specjalnie ulubionych, ale sposób prowadzenia zajęć przez prof. Cichonia i to w jaki sposób (wtedy jeszcze mgr) dr Czubak inspirował do rozwoju w danej dziedzinie, pozwoliło mi osiągnąć sukces i czuć się spełnionym będąc programistą.

    Michał
    Informatyka
    12-02-2018
  • Skończyłem psychologię społeczną i jako wydział mogę polecić jest to jeden z najlepszych wydziałów na UO. Ogólnie uczelnia nie jest w czołówce rankingów uniwersytetów ale ma wszystkie główne wydziały i studiowanie tam wspominam miło. Z dobrych wykładowców najlepiej wspominam prof Andrzeja Szmajke, dr Jarosława Kulbata i dr Magdalenę Nawrat. Ogólnie mogę polecić UO, jednak dyplom nie jest prestiżowy. Zajęcia na psychologii oceniam jako ciekawe i rozwijające często tez przyjeżdżały z wykładami sławy psychologii.

    Marek
    Psychologia społeczna
    08-02-2018
  • Studia na Uniwersytecie Opolskim wspominam bardzo dobrze. Zasadniczo później zmieniłem ścieżkę kariery i zacząłem kształcenia na innej uczelni, ale z tego co pamiętam najciekawsze zajęcia były z doktorem Drosikiem - Marketing Polityczny i Public Relations. Wśród moich znajomych uczelnia ta również cieszy się dobrymi opiniami, mimo że trzeba dość dużo się uczyć. Ogólnie zdecydowanie polecam studia na uczelniach państwowych, szczególnie stacjonarne, za które nie trzeba płacić.

    Robert
    Marketing
    08-02-2018
  • Studia na Uniwersytecie Opolskim wspominam bardzo milo. Zajęcia były różnorodne nie tylko z pedagogiki ale również z psychologii, filozofii, antropologi kulturowej. Jeśli kogoś interesuje poznanie człowieka i jego psychiki i natury od urodzenia po śmierć to jak najbardziej te studia polecam. Co prawda nie pracuje w zawodzie ale wiedzą pomaga mi w życiu codziennym. Jeśli chodzi o wykładowcę to zapamiętałam Panią profil. Smak bardzo charyzmatyczna, silna, wymagająca. Była moim promotorem i naprawdę nie było łatwo ale po zdaniu egzaminu mega satysfakcja.

    Aleksandra
    Pedagogika
    06-02-2018
  • Fajna uczelnia z cudownym mieście. Kampus składa się nie tylko z ładnych, ale przede wszystkim świetnie wyposażonych budynków (moją opinię popieram odniesieniem do jednej z śląskich uczelni na której kończyłam licencjat). Kameralna, ale zarazem tętniąca życiem atmosfera. Władze mocna czują klimat akademickości, które oddziaływanie widać nawet w mieście. Ze studiów dziennych bardzo dobrze wspominam dr Zmączyńską, która zawsze jest gotowa do pomocy studentom, zawsze szybko odpisuje na maile i widać, że jest mocno zaangażowana w swoją pracę. Z opinii znajomych wiem, że jako promotor spisuje się świetnie!

    Milena
    Chemia
    05-02-2018
  • UO bardzo dobrze wypada pod względem organizacyjnym. Jestem na trzecim roku informatyki i w każdym semestrze miałam fajnie ułożony plan zajęć. O wszystkich zmianach studenci informowani z dużym wyprzedzeniem, duża pomoc w trakcie seminarium. Przedmioty dobrze dopasowane do kierunków, na zajęciach uczą konkretów. Poziom może niezbyt wysoki, ale wystarcza do znalezienia dobrej pracy.

    Karolina
    Informatyka
    15-01-2018
  • Spędziłam w murach Uniwersytetu Opolskiego 3 wspaniałe lata i szczerze polecam tę uczelnię. Dobrze przygotowany i wyposażony kampus w pięknym mieście. Wszystko pod ręką, ładne, zadbane budynki, władze sprzyjające studentom. Co do samych zajęć mam równie pozytywne odczucia. Wiedza przekazywana w sposób jasny i zrozumiały dla wszystkich. Wykładowcy z sercem podchodzą do swojej pracy. Pracownie chemiczne wyposażone w nowoczesny sprzęt, dobrze się w nich pracuje. Duża ilość ćwiczeń.

    Milena
    Chemia
    15-01-2018
  • UO dałbym ocenę 4/5. Wykładowcy byli bardzo dobrze przygotowani merytorycznie, zajęcia dydaktyczne pokrywały szerokie spektrum zagadnień i bardzo dobrze przygotowały do pracy w anglojęzycznej korporacji. Na minus przemawiał brak podstawowych udogodnień np. elektroniczna karta studencka, możliwość załatwiania niektórych rzeczy za pomocą internetu.

    Andrzej
    Filologia angielska
    11-01-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły