Opinie o uczelniach - Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji (WSEI) w Lublinie

Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji (WSEI) w Lublinie - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji (WSEI) w Lublinie Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Witam. Z przyjemnością udzielę informacji na temat Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Uważam że, Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie jest dobrą uczelnią, Wykładowcy pracujący w placówce są przyjaźnie nastawieni do studentów. Nie oznacza to jednak, że wszyscy studenci zaliczają egzaminy bez problemów. Aby zaliczyć egzamin trzeba się do niego solidnie przygotować tak jak na innych uczelniach. Uczelnia ta oferuje dużo zajęć praktycznych, które mają na celu przygotowanie absolwenta do podjęcia pracy w wyuczonym zawodzie. Myślę, że szanse na znalezienie pracy po ukończeniu (a nawet w trakcie) nauki są duże. Osobiście znam kilka osób (koleżanek i kolegów z mojego roku), które już podczas studiów podjęły pracę i z powodzeniem pracują do dnia dzisiejszego. Uważam też, że zdobycie wymarzonej pracy w dzisiejszych czasach zależy głównie od poziomu wiedzy i zaangażowania absolwenta a nie od uczelni jaką ukończył. Pozdrawiam.

    Jacek
    Informatyka
    15-11-2018
  • Jeżeli chodzi o mnie to studiuje mi się bardzo dobrze. Jeżeli dobrze się orientujesz jest to uczelnia prywatna za studia zaoczne jak i dzienne płaci się. Ja studiuje zaocznie dzięki czemu mogę normalnie pracować. Zjazdy odbywają się co drugi tydzień sobota - niedziela. Wykładowcy się wyrozumiali i mili, oczywiście są i ci mniej ale to jak wszędzie. Jeżeli chodzi o przedmioty każdy posiada jakąś wagę. W pierwszym semestrze jest ABC studiowania - zaliczenie jest banalnie proste na platformie internetowej uczelni w domu. Praktyki - jeżeli jesteś osobą pracująca i twoja praca integruje się z programem praktyk (a ten jest różny zależy od kierunku na którym jesteś) możesz je zaliczyć je w ramach pracy Jeżeli nie piszesz wniosek o to aby uczelnia ci takowe załatwiła bądź sama szukasz pracodawcy u którego możesz zrobić praktykę Na drugim roku zaczynaja się praktyki:) A uczelnia sama w sobie jest super! Nie żałuję swojego wyboru. Wcześniej studiowała rok administrację dziennie na UMCS i mam średnie wspomnienia Wykładowcy zdecydowanie lepsi na WSEI... Podsumowując WSEI jest najlepszym wyborem jakiego możesz dokonać!!!

    Julia
    Zarządzanie
    14-11-2018
  • studiowalo mi sie bardzo dobrze, jestem po psychologii na WSEI, generalnie nie wiazalam przyszłości z tym kierunkiem, tak wiec trudno jest mi wypowiadac sie o perspektywach. Moi znajomi jak najbardziej rozwijaja sie w tym kierunku dalej i z tego co widzę to sa zadowoleni, a niektórzy nawet otworzyli swoją działalność :D zajęcia prowadzi kadra, ktora wyklada rowniez na UMCS, KUL itp.. Z racji ze jest to prywatna uczelnia to nie jest najtrudniej zdać ;) ale to ile się nauczysz to zalezy od Ciebie:D

    <3Ania<3
    Psychologia
    13-11-2018
  • Ogólnie to bardzo dobrze wspominam czas kiedy studiowałam, atmosfera na uczelni była bardzo w porządku, fajni wykladowcy, bardzo pomocna kadra i wiele udogodnien dla studentow np. punkt ksero czy autmaty z kawą. Na studia magisterskie poszłam do Warszawy i wtedy dopiero poczulam roznice. Tak naprawde niewiele sie na tej uczelni nauczyłam, bo nie wymagano od nas zbyt wiele. Mi nie chciało się meczyc z Polską rzeczywistoscia i wyjechalam za granicę. Prywatnie, po latach moge doradzic zebyście nie szli na studia tylko dla wykształcenia albo na kierunek po ktorym masz sznse znalezc 'jakąś' prace tylko rob to co kochasz. Cokolwiek by to nie było. Małe rzeczy staja się wielkie kiedy je robisz z miością i radością, Nie marnuj swojego czasu, zycie jest naprawdę ulotne, im jesteś starszy tym bedzie gorzej. Z calego serca życzę żebyście odnaleźli swoją najlepszą drogę. Rozglądaj się, słuchaj co świat ma Ci do powiedzenia. Szukaj inspiracji. Kochaj. Wszystkiego co najlepsze. Samych dobrych decyzji.

    emilia_
    Administracja
    31-10-2018
  • Cześć:) napiszę o bardzo ważnym, o perspektywach zatrudnienia. trudno mi oczywiście określić jakimi są perspektywy znalezienia pracy ponieważ od początku studiów już pracowałem, i znaleźć pracę po specjalności nie było trudnym zadaniem. Kierunek studiów pozwolił mi pogłębić wiedzę na tematy ogólne i zainteresować się niektórymi zagadnieniami bardziej konkretnie. Na pewno ukończenie studiów pomaga w znalezieniu pracy, ale nie jest konieczne. Pracę inżynierską napisałem pracują już jako tester oprogramowania i właśnie na temat testowania, która trochę odbiegała od mojego kierunku studiów jakim były systemy i sieci komputerowe. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Pozdrawiam

    gość
    Informatyka
    29-06-2018
  • Nie mam pojęcia co mógłbym napisać na temat WSEI, więc napiszę o wrażeniach ogólnych: poznałem kilka fajnych osób, nie jest aż tak trudno się uczyć... jeśli jestes osoba pracująca tak jak ja, znajdziesz czas na wszystko studiując tam a ogółem całkiem dobrze wspominam uczelnie:) Polecam, miło fajnie się studiowało Wykładowcy wporzadku bardzo pomocni i miła atmosfera

    Paweł
    Logistyka
    27-06-2018
  • Studiuje się okej.... spoko ludzie... Zależy jak tarfisz... Pierwszy rok to trochę sajgon... Matematyka selekcja tak zwana... Musisz się spiąć i mieć dobre oceny z tych przedmiotów które są brane pod uwagę do stypendium i studiujesz za darmo i jeszcze Ci zostaje :) Praktyki to jak nie masz pracy chodź trochę powiązanej z kierunkiem studiów to Ci nie zalicza Ale pomagają w znalezieniu

    BartoSZ
    Logistyka
    26-06-2018
  • ,ja skończyłam studia dosc dawano... chyba 9 lat temu ... Wiec napewno studiowało sie inaczej niż teraz.. ,ogólnie polecam i nie moge nic złego napisać... bo szkoła naprawdę godna polecenia ... ja pracy nie szukałam po tym kierunku ktory skonczylam... ja prowadzę własna firmę, i szczerze mówiąc uczelnia mi bardzo w tym pomogła:) Wiec nie szukałam tez pracy .. ale uczelnie jak najbardziej polecam!pozdrawiam :D

    MARTAA
    Administracja
    06-03-2018
  • jesli chodzi o studiowanie na Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji jest ok ale jak ja chodzilem to mieli niezly balagan w papierach :D Na innych uczelniach nie sudiowalem wiec nie moge porownac Ale kobitki w sekretariacie od transportu mega pomocne i szly na reke a co to wykładowców to różnie, zalezy na kogo się trafi.

    maciej
    Logistyka i transport
    29-01-2018
  • uczciwie polecam. Minęło już kilka lat od momentu gdy zakończyłem ale było warto ,ponieważ wykladowcy byli na poziomie, dało się wszystko zaplanować i dogadać ,uczelnia sama w sobie była czysta i zadbana. Co do znalezienia pracy po ukonczeniu WSEi to odnioslem wrazenie ,ze zaden z pracodawców nie zwracal uwagi na to gdzie kto i kiedy studiował. Ale mimo wszystko opinia o uczelni jest pozytywna, polecam

    Mateusz
    Administracja bezpieczeństwa publicznego
    23-01-2018
  • Studiowało się bardzo dobrze. Jedyne do czego mam uwagi, to za mały nacisk na programowanie i to programowanie praktycznych aplikacji. Także to należy stanowczo poprawić.Podsumowując: wolność w doborze języka programowania i technologi (backend, frontend,) + nacisk na tworzenie realnych, wyjętych z życia aplikacji - tego wszystkiego zabrakło. Poza tym uczelnia jako instytucja - ludzie, kadra, infrastruktura jak najbardziej na plus!

    Maciek
    Informatyka
    18-01-2018

Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji (WSEI) w Lublinie - Aktualności

Wielowymiarowy pomiar predyspozycji zawodowych za pomocą narzędzia Career TreeKonferencja odbędzie się 22 lutego 2018 r. w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie, ul. Projektowa 4, Lublin. Konferencja ma na celu zaprezentowanie systemu wielowymiarowej diagnozy i doradztwa edukacyjno-zawodowego. Doradztwo to składać się będzie z następujących elementów: pakiet testów diagnostyczn [..]

Zobacz więcej
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły