Opinie o uczelniach - APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego (WSBiI) - Wydział Zamiejscowy w Katowicach

APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego (WSBiI) - Wydział Zamiejscowy w Katowicach - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni APEIRON Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego (WSBiI) - Wydział Zamiejscowy w Katowicach Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • hej jak chcesz bezboleśnie zdobyć magistra i przy okazji czegos się nauczyć to serdeznie polecam :) jeśli jesteś ambitny i chcesz na prawdę coś zyskać to się nauczyć, też polecam ale muszę podkreślić że nie trzeba się za bardzo starać a atmosfera i ludzie super, szczerze mówiąc, nie żałuję ani złotówki przelanej APEIRONOWI. Dużo zajęć z bronmi, wychowanie fizyczne jest pod przygotowanie do wojska/policji Itp. Zajęcia jedne ciekawe drugie nudne.jesli chcesz iść w tym kierunku mogę śmiało polecić bo mają lepsza opinie niż inne z kierunkiem bezpieczeństwo wewnętrzne tzn.bardziej Cię przygotują

    Seba
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    14-11-2018
  • No hej, generalnie sytuacja wyglada tak, że ja jestem bardzo zadowolona. Jeżeli chodzi o naukę to jakoś bardzo nie cisną, raz w tygodniu są treningi ze sztuk walki. Masz jeszcze obozy szkoleniowe raz do roku. No i przede wszystkim możesz w szkoleniach uczestniczyć. Oczywiście trzeba zapłacić, ale wiadome jest, że jeżeli będziesz gdzieś iść do służb to nie będzie ich interesowało jaka masz szkołę tylko najwyżej szkolenia jakie masz. Jeżeli nie chcesz jeździć do Szczytna, albo do Wrocławia na oficerke no to ta uczelnie to jest bardzo fajna opcja :)) I jeszcze jedno, wykładowcy są fajni, bo można się dowiedzieć różnych rzeczy ciekawych, ale tez idą bardzo często na rękę studentowi, gdzie na innych uczelniach tego nie masz :)) Mam nadzieje, że pomogłam :))

    Ewelinka;)
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    16-07-2018
  • Hej kochani, ja studiuje na Apeironie piereszy rok I szczerze powiem że uczelnia spoko, jakaś bardzo wymagająca nie jest, da się wszystko na spokojnie ogarnąć... pod koniec kwietnia byłam na zgrupowaniu i jakoś myślałam że będzie gorzej ale tragedi też nie było, także ogólnie uczelnia jest bardzo dobra. Nie wiem jak jest na dziennych ale na zaocznych spoko. Pozdrawiam:)

    Żaneta
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    28-06-2018
  • Cześć wszystkim:) Studiuję bezpieczeństwo wewnętrzne i jestem bardzo zadowolony, nawet nie tak ciężko jak się wydaje, sporo też jest zajęc praktycznych, co do wykładowców no są tacy i tacy co tu dużo mówić jak na każdej uczelni... są i stypendia dla jakby "najlepszych" studentów, zależy jak sie udzielasz i jakie masz oceny :)ale o to, to dokładnie trzeba w dziekanacie popytac

    Zbiegniew
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    21-06-2018
  • Studiuje na tej uczelni i jestem bardzo zadowolona! Wykładowcy są bardzo fajni, to trzeba przyznać. Jak nie przeszkadzasz na wykładzie,słuchasz, udzielasz się i przychodzisz na wszystkie to masz potem lajty.. o wiele łatwiej się przygotować do egzaminu. Uczyć się nie jest ciężko. Na ogół jest spoko. Do niektórych przedmiotów trzeba chwilę przysiasc do innych mniej. Jak wszędzie.

    Małgosia
    Zarządzanie bezpieczeństwem
    19-06-2018
  • ogólnie mowiąc zaczne o plusach poznałam na tej uczelni bardzo ciekawych wykładowców wiekszosc z nich uczy z doświadczeń zawodowych a nie z wiedzy książkowej oprocz tego uczelnia oferuje obozy mielismy jeden wyjazd na strzelnice mozna zdobyc legitymacje bodyguard mielismy tez sztuki walki składanie rozkładanie broni i obsluga jej na tej uczelni w porownaniu do innych jest duzo czesci praktycznej co jest bardzo fajne uczelnia ma swoje plusy ale tez i minusy placisz doslownie za wszystko: jak zgubisz karte płacisz, za studia płacisz, za obozy płacisz, nie oddasz karty czy książki na czas płacisz, ale to chyba wszędzie tak jest na płatnych uczelniach na pierwszym i drugim roku studiujesz 3 dni na ostatnim dwa przynajmniej ja tak miałam na dziennych zajecia sa poniedziałek sroda piatek na 3 roku inaczej musisz odbyc praktyki a jak nie to oni pomagaja ci załatwic na lotnisku w balicach no i jeszcze jednym minusem jest to ze dziekanat czesto leci w ****a z studentami tzn. sa nie doinformowani i niekiedy ciezko cos z nimi załatwic jak raz zadzwoniłam zeby mi powiedzieli czy moja promotorka ma zajecia w ten i ten dzien to powiedzieli zebym sobie sprawdziła na stronie sa plusy i minusy tej uczelni ale to jak w kazdej ja napisałam co sadze jakie sa plusy i minusy wnioski wyciagniesz sama :) pozdrawiam

    Dominika
    Administracja
    19-06-2018
  • Cześć!!! Wszystko zależy od tego czego się oczekuje od uczelni. Osobiście mogę śmiało polecić. Wykładowcy są w porządku, a większość z nich jest wyrozumiała i potrafią przyknąć oko jak coś poszło nie tak jak powinno. Świetna sprawa ze zgrupowaniem szkoleniowym, można naprawdę się dużo na nim nauczyć i sprawdzić swoją wytrzymałość. Poza tym strzelnica czy sztuki walki to są w podstawowym zakresie, więc jak myślisz poważnie o służbach to warto poza uczelnią się w tym kierunku rozwijać.

    Dominika
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    15-06-2018
  • Hej :) Z czystym sumieniem polecam APEIRON :) Studiuje mi się bardzo dobrze , poznałam wiele fantastycznych osób, myślę że kadrę pedagogiczną mamy bardzo dobrą i która naprawdę się zna na tym co robi :) egzaminy zdaje się dosyć łatwo, do jednych trochę trzeba się przyłożyć A do innych nie koniecznie . Profesorowie zdecydowanie ułatwiają niż kolokwialnie mówiąc "chcą *******" . Czasami wystarczy mieć odpowiednią ilość obecności i masz zaliczony przedmiot :D Fajne jest to że mamy zajęcia na strzelnicy oraz obóz szkoleniowy który daje w kości bo na ostatnim jakim byłam spałam 6 godzin przykładowo ale jak wracasz do domu to czujesz niedosyt:) Pozdrawiam serdecznie. Mam nadzieję że trochszke pomogłam :)

    Gabi
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    15-06-2018
  • Hej :) jak dla mnie studia są bardzo fajne. Nie jest zbyt trudno, ale na niektórych przedmiotach liczy się obecność na zajęciach. Wiadomo dosc troche sie za nie płaci ale to są studia płatne, więc trzeba się liczyć z czesnym... na 1 roku wiele nauki było, ale da się ogarnąć :) jeśli jesteś ambitny to bardzo polecam Apeiron w Katowicach, ja jestem zadowolona

    PAULA
    Bezpieczeństwo wewnętrzne
    14-06-2018
  • Cześć,jeśli chodzi o uczelnie to zdania są podzielone. Mnie osobiście dobrze się studiowało,nie maialem większych problemów z Apeironem :) obronilem licencjat,później (z braku czasu) musialem zrobic przerwe ale od października planuje powrót na mgr. :) na każdym roku uczelnia organizuje dwu-trzy dniowy wyjazd w gory na zgrupowanie (trochę nauki,trochę sportu,kontakt z bronią) oczywiście dodatkowo płatny ale całkiem fajna sprawa :) Jedna z ważniejszych rzeczy jest to że uczelnia patrzy przychylnym okiem na pracowników służb mundurowych ;) nie robia problemu gdy nie będzie Cię na jednym czy dwóch zjazdach :)

    AdaM
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia
    14-06-2018
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły