Opinie o uczelniach - Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW)

Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW) - Opinie

Gorąco zachęcamy do podzielenia się swoją opinią na temat uczelni Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW) Z pewnością będzie ona bardzo pomocna dla Waszych młodszych kolegów rozpoczynających studia wyższe.

  • Studiuje logistykę na BSW i bardzo ją sobie chwalę. Fajni wykładowcy z dużą wiedzą szczególnie Dziekan Logistyki!!! Zajęcia co 2 tygodnie w soboty i w niedziele.Plan zajec dosc napiety, ale za to szybciej kończą się zjazdy. Przedmioty są ciekawe i pomocne w przyszłej pracy zawodowej.Ci którzy krytykują Uczelnie prywatną nie studiowali na uczelni Państwowej i nie maja zielonego pojecia jaka tam jest wewnętrzna polityka, a uśmiechniętej Pani w Dziekanacie napewna nie doświadczą! Polecam logistykę na BSW.

    Kasia
    Logistyka w biznesie
    03-01-2019
  • Serdecznie polecam uczulenie! Super kadra i fachowa pomoc. Studiuje kryminologię zaocznie. Jedyny minus to że trzeba wychodzić pod górkę, bo uczlenia mieści się na Biskupiej. W piątek nie mamy zajęć,czasem w sobotę też nie mamy, więc to mega udogodnienie. Jest naprawdę wporzadku. Nie wiem jak jest na innych kierunkach. Na naszym jeśli chcesz da się zdać. Trochę pracy i jest ok, wykładowcy też są wporzadku. Nie robią problemów :)) Kierunek cikawey są całkiem fajne perspektywy na przyszłość. Nie lubiłam socjologii czy logiki no i w ogólnie żadnych przedmiotów ogólnych. Ale podtsawy prawa i kryminologii są bardzo ciekawe. Można narzekać na sprawy takie jak ogarnianie w dziekanacie, bo nie zawsze sprawnie, czy przepływ informacji. Czasem odwołają cos bez powiadamomienia studentów ;-) Jestes na zaocznych przyjeżdzasz sobie i widzisz kartke na drzwiach, że masz wolne :-D Ale ogólnie polecam, mało jest uczleni, które kształcą na takich kierunkach.

    Paulina
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia
    17-12-2018
  • Ja studiuje przez internet dlatego np odnośnie jakiejś społeczności niestety nic nie powiem. Moim zdaniem profesorowie sa naprawde wyrozumiali, dobrze przekazują wiedzę, większość z nich jak o czyms mowi to naprawde bardzo interesująco, ze az chce sie słuchać. Ja jestem na kierunku kryminologii. Nie wiem jak jest na studiach dziennych dlatego nie udzielę Ci żadnych informacji. Ja obecnie nie mieszkam w Polsce, dlatego wybrałam taka formę studiowania i polecam to bardzo (jesli ktos nie ma czasu, możliwości aby studiować dziennie) Zjazdy sa w weekendy jakos co 2-3 miesiące. Przedmioty najgorsze to raczej indywidualna sprawa. wydaje mi sie ze większość narzeka na prawoznawstwo i filozofię. jak do tej pory to na zjeździe podają nam temat na ktory mamy napisac prace czy zrobic prezentacje i wysłać im na emaila. zajęcia  i wykłady odbywają sie na zjazdach a droga elektroniczna wlansie wysyłamy np prace na zaliczenie cy prezentacje, większość wykładowców tez wstawia nam na taka platformę to co było na wykładach (najcześciej jakas ich prezentacja

    martyna
    Prawo, ścieżka kształcenia ogólnego: indywidualna ścieżka kształcenia o profilu kryminalistyka i kryminologia
    06-08-2018
  • Studiuje od 2016 roku na wydziale nauk Ekonomicznych i Zarządzania . Jestem od 2016 na Ekonomi i od 2017 też na Zarządzaniu. Uczelnia na moje jest bardzo sympatyczna. Wiekszosc profesoròw z ktòrymi mialam stycznosc chce czegos nauczyc a nie odbebnic swoje. Trzymają sie zagadnień . Niektore przedmioty na moim wydziale są abstrakcyjne ale to przez 1 semestr a potem jest spoko. Powiem tak po 1 roku ekonomi z 150 zostalo 60. Ale to dlatego ze jest przedmiot matematyczny i przedmioty typowo ekonomiczne z duzym naciskiem na teorie. A pewnie wiekszosc myslala ze ekonomia to duzo z tym wspolnego nie ma. Po 2 roku juz są łatwiejsze przedmioty ze jak chodzisz na zajecia to zdajesz bez problemu .na zarządzaniu jest taki lait ze chyba z 10 osob z 150 odpadnie po 1 semestrze. Moze nawet mniej. Nacisk jest mniejszy . Na 2 kierunkach mi akurat latwo sie utrzymac bo wiekszosc przedmiotow moge sobie przepisac. Np w tamtym sestrze mialam tylko 2 przedmioty z 7:-) Najtrudniejszym przedmiotem jest podstawy makroekonomi i statystyka opisowa. Na ekonomi w dziekanacie jest bardzo sympatyczna pani. Wszystko wyjasni i pomoze. A do zarządzania bez kija nie podchodz:D. Zalezy na kogo trafisz :-D

    Angelika
    Zarządzanie
    21-02-2018
  • Witam wszystkich Ja akurat studiuje tam już 5 rok ukończyłam licencjat z administracji teraz kończę mgr bezpieczeństwo narodowe :-)Ogólnie jestem bardzo zadowolona wykladowcy bardzo przyjaźni nie robią pod górkę ;-D Są oczywiście też tacy którzy wymagają ale to z racji danego przedmiotu. ..plusem jest też fakt ze po roku przy dobrej średniej można starać się o stypendium naukowe nawet do 500 zł miesięcznie dodatkowo można się starać o stypendium socjalne jeśli dochód na osobę nie przekracza 1050 zł :-)

    Beata
    Bezpieczeństwo narodowe
    21-02-2018
  • Jestem zadowolony z stiudowania. trafilem w kierunek dla mnie ogólnie dom studenta blisko ale drogo (chociaż cena zalezy od pokoju, i ile tam osób bedzie mieszkac) nie lubię geometrii wykreslnej za to matematyka jest *********, Inzynierskie studia i wykladowcy w porządku. Dlatego jaknajbardzie polecam bydgoską szkołę wyższą.

    student
    Informatyka
    29-01-2018
  • Jestem na administracji. Na pierwszym semestrze. Jak na razie wszystko jest ok. Wykładowcy wyrozumiali. Można sie dogadać. Forma zajęć tez przyjemna. Jeśli chodzi o przedmioty to związane z kierunkiem ale ciekawie prowadzone. Czekam na koniec sesji. Na chwilę obecną zdecydowanie polecam.

    Kasia
    Administracja
    17-01-2018
  • BSW poleciła mi koleżanka z pracy, bardzo ją zachwalała i dlatego zdecydowałam, że podejmę studia właśnie tutaj. Faktycznie większość wykładowców była bardzo fajna. Można się było dogadać w wielu sprawach, raczej nie robiono przeszkód w terminach egzaminów czy ewentualnych poprawek. Dziekanat obsługiwały też fajne panie. Niektórzy wykładowcy udostępniali nam swoje prezentacje i inne materiały, ale też dobrze było chodzić na wykłady i na ćwiczenia obowiązkowo. Zawsze było to lepiej widziane i też się opłacało. Wykłady odbywały się w głównym budynku, najczęściej w AULI, ponieważ nasza grupa liczyła około 200 osób. Uczelnia znajduje się w pobliżu dworca PKP więc dla osób, które nie mieszkają w Bydgoszczy nie ma problemu z dojazdem. Natomiast, jeśli chodzi o pracę po ukończeniu studiów, to myślę, że uczelnie nie gwarantują pracy. W moim przypadku - to były studia zaoczne, uczęszczały tylko osoby, które już pracowały w różnych firmach państwowych i prywatnych. Kierunek, moim zdaniem jest dość fajny. Jest dużo przedmiotów związanych z prawem (cywilne, karne, administracyjne) i oczywiście dotyczących administracji publicznej. Prawo nie jest jak wiadomo łatwe, ale można sobie poradzić. Ja uważam, że jeśli się trochę przysiądzie, to spokojnie da się radę ukończyć studia bez poślizgu. Po tym kierunku jest wiele możliwości podjęcia pracy. Moje koleżanki pracowały w sądach, prokuraturze, w Policji, w kancelariach adwokackich w Urzędach Gmin, w ZUS-ie itp.

    Kris
    Administracja
    02-01-2018
  • Studiowałam na uczelni państwowej Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy i na uczelni prywatnej BSW. Nigdy więcej nie wybrałabym tego pierwszego. BSW to uczelnia która nastawiona jest na studenta, wykładowcy traktują studentów jak osoby dorosłe i można nawiązać dialog. W przeciwieństwie do uczelni państwowej gdzie studenta traktuje się jak zło konieczne. Kadra wykladajaca to osoby utytułowane, z doświadczeniem praktycznym a nie tylko suchą teorią. Perspektywy są bardzo duże, jeśli dodatkowo ktoś zna biegle język obcy to uważam że jest na pozycji wygranej

    M
    Chemia
    13-12-2017
  • ja aktualnie dopiero zaczęłam studia na tej uczelni, jeszcze daleka długa droga przede mną. Ale jak na razie mam dobre zdanie o uczelni.

    Dominika
    Fizjoterapia
    13-12-2017
  • Dobrze mi sie studiuje. Polecam ta szkole

    Natalia
    Administracja
    01-12-2017
  • jak dla mnie szkoła na plus chociaż słyszałam różne opinie. Wykładowcy raczej są otwarci i nie robią problemów. Jedyny minus to to że na pierwszym i drugim roku plan jest napięty, ale jest podstawą, która trzeba zrealizować, a dzięki temu zjazdy są co 2 tygodnie.

    klaudik
    Bezpieczeństwo narodowe
    24-11-2017
  • Z Bydgoską Szkołą Wyższą jestem związana od 2009 roku kiedy to zaczęłam tam studia dzienne na kierunku dietetyka. Nie ukrywam, że wiedza jaką posiadam to zasługa wykładowców z BSw, gdyż studia magisterskie kontynuowałam na uczelni publicznej w Poznaniu, gdzie tak naprawdę niczego się nie nauczyłam. Poza tym Uczelnia "zrobiła" mnie swoim dietetykiem. Jeśli chodzi o wątek zawodowy związany z wykształceniem to pracuję w zawodzie jako dietetyk w jednym z bydgoskich gabinetów. Żyjemy w czasach, gdzie pracodawca już nie zwraca takiej uwagi na to jaką uczelnię Pani ukończyła, ważne by to wykształcenie posiadać. Praca dla dietetyków jeszcze jest. Nadal czekam na podpisanie ustawy o zawodzie dietetyka, kiedy to zostaną z rynku wyeliminowani wszyscy pseudodietetycy po kursach a zostaną jedynie Ci po studiach.

    Sylwia
    Dietetyka
    21-11-2017
  • Uczelnia jest OK. Studiuję administrację. Ulubione przedmioty - psychologia, prawo karne materialne, choć trudne. Z wykładowców najbardziej lubię dr Justynę Ozog. Profesora Sudol. To tak na szybko.

    ewa
    Administracja
    20-11-2017
  • Póki nie spróbujesz to się nie przekonasz...ja osobiście nie narzekam. 5 rok już tam studiuje a zarazem ostatni. Nauczyciele...kazdy ma swój gust i swoje odczucie

    Piotrek
    Logistyka
    20-11-2017
ikonka kierunki studiów
Kierunki studiów - artykuły